Dress code στον εργασιακό χώρο

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,031 μηνύματα.
Τα πράγματα είναι απλά, η ένδυση εξαρτάται ξανά το πλείστον από τον κλάδο εργασίας.

Υπάρχουν δουλειές όπου κυριολεκτικά υπάρχει dress code πολύ συγκεκριμένο, πχ εστίαση, σώματα ασφαλείας κλπ.
Υπάρχουν κλάδοι που ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι κομμάτι της κουλτούρας το «χαλαρή ντύσιμο», με κλασικό παράδειγμα την τεχνολογία. Ακόμα και στις πολυεθνικές, τύπου Apple, Amazon, Google κλπ το σύνηθες είναι κοντομάνικα, τζιν, φούτερ, βερμούδες το καλοκαίρι κλπ (τουλάχιστον στους software engineers κλπ).

Από την άλλη σε πιο συντηρητικούς κλάδους, τράπεζες, ασφαλιστικές, funds κλπ κυριαρχεί κατά το πλείστον το κοστούμι/φορεμα.

Στα ενδιάμεσα, σε μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις κλπ είναι επίσης πιο χαλαρα σε γενικές γραμμές.
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,123 μηνύματα.
Έξω δεν έχω δουλέψει, αλλά σε συνέδρια με ~30 τυπάδες από διάφορες χώρες της ευρώπης που έχω παρευρεθεί, μόνο τους έλληνες έβλεπες με πουκάμισο (και κάναν ιταλό αλλά αυτοί μάλλον γενικά ντύνονται στην πένα).
Έχω δει και polo, έχω δει και "καλή πλεκτή μπλούζα", έχω δει και hoodie, έχω δει και running παπούτσια.

Θα μου πεις μπορεί και να έτυχε, αλλά θα κάνω την υπόθεση ότι έχει να κάνει με την κουλτούρα κάθε λάου.
Το "πρέπει να φαίνεσαι έτσι" ανεξαρτήτως του πως είσαι σε αυτό που κάνεις, φαίνεται να το έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό από τους κεντρικούς και τους βόρειους.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους εργοδότες/διευθυντές αλλά και με τους εργαζόμενους και το πως διαλέγει να set the tone ο καθένας ή αν υποκύπτει στην πορεία σε peer pressure (επηρεαζόμενος προφανώς από το όποιο dress code υπάρχει στην ατμόσφαιρα, και ανάλογα τον κλάδο).
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top