Guest 092312
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

07-07-18

01:48
Λοιπόν. Πρέπει να βγάλω μία χορογραφία αυτού του είδους https://www.youtube.com/watch?v=5un5OvN3d9U και ψάχνω ένα αντίστοιχο τραγουδάκι. Έχετε τίποτα υπόψη; Όχι Μπρίτνει πλιζ 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

08-10-24

14:48
Βρήκα το θέμα, που θα μας βγαλει απ τη μιζέρια μας!
Χόρεψε σα να μη σε βλέπει κανείς!
Πείτε μου γνωμες φίλοι μου καλοί
έφερα αυτό το θέμα, γιατί σήμερα, μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ξεκινώ μαθήματα τανγκο με τον ήμιση, επιτέλους, σε κανονική σχολή χορού!!!
Έχω ήδη 3 επαφές με τον χορό:
1. με έναν δάσκαλο μόνοι μας, άχαρο αλλά ωραίος χορός
2. σε ένα μάθημα δίχως παρτενέρ. Ήταν ωραίο μάθημα, δε λέω, αλλά.... έλλειπε το 3
3. μάθημα δοκιμαστικό με τον ήμιση: Ήταν τέλειο! Με έπιανε καλά και με καθοδηγούσε, δίχως ντροπή, όπως οι ξένοι καβαλιέροι. Ως αρχάρια και μη μπορώντας να κρύψω την χαρά μου, αρχικά τον ......τράβαγα. Έπειτα η δασκάλα με διόρθωσε :<να μη χορεύω μόνη μου, αλλά να τον ακολουθώ>> και αφέθηκα να με πηγαίνει.
Έχετε εμπειρία; Τι λέτε;

Χόρεψε σα να μη σε βλέπει κανείς!
Πείτε μου γνωμες φίλοι μου καλοί
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
έφερα αυτό το θέμα, γιατί σήμερα, μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ξεκινώ μαθήματα τανγκο με τον ήμιση, επιτέλους, σε κανονική σχολή χορού!!!
Έχω ήδη 3 επαφές με τον χορό:
1. με έναν δάσκαλο μόνοι μας, άχαρο αλλά ωραίος χορός
2. σε ένα μάθημα δίχως παρτενέρ. Ήταν ωραίο μάθημα, δε λέω, αλλά.... έλλειπε το 3
3. μάθημα δοκιμαστικό με τον ήμιση: Ήταν τέλειο! Με έπιανε καλά και με καθοδηγούσε, δίχως ντροπή, όπως οι ξένοι καβαλιέροι. Ως αρχάρια και μη μπορώντας να κρύψω την χαρά μου, αρχικά τον ......τράβαγα. Έπειτα η δασκάλα με διόρθωσε :<να μη χορεύω μόνη μου, αλλά να τον ακολουθώ>> και αφέθηκα να με πηγαίνει.
Έχετε εμπειρία; Τι λέτε;

giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.

08-10-24

15:57
Εμπειρία δεν έχω πέρα από ζεϊμπέκικα που μ'αρέσουν. Κάποια στιγμή θα ήθελα να αρχίσω παραδοσιακούς χορούς. Κρατάμε τη παράδοση πάντα ζωντανή.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

08-10-24

16:23
Α, ρε Γιάννη λεβεντόπαιδο!Εμπειρία δεν έχω πέρα από ζεϊμπέκικα που μ'αρέσουν. Κάποια στιγμή θα ήθελα να αρχίσω παραδοσιακούς χορούς. Κρατάμε τη παράδοση πάντα ζωντανή.
Το ζεϊμπέκικο είναι ο βασιλιάς!

Εγώ το χορεύω πάρα πολύ, αλλά μόνη.
Βασικά, επειδή είμαι και υπερικινητική, χορεύω πάρα πολύ. Όταν με πνίγει το συναίσθημα, βάζω μερικά πιο ελαφριά (λατρεία έχω στο χασάπικο) και τελευταίο έχω πάντα το ζεϊμπέκικο, όπου είναι ο <<οργασμός>> συναισθημάτων.
Χορούς παραδοσιακούς θα μπορούσα να σου δείξω σε απλή μορφή.
Ελληνικούς ξέρω αρκετά καλά, χόρευα και δίδασκα σε ομαδούλες και μικρά συγκροτηματα.
Λάτιν και στάνταρτς τώρα αρχίζω. Με εκνευρίζει που θέλουν όλα παρτενέρ.
Τον δικό μου έκανα 10 χρόνια να τον πείσω. Του χρόνου ίσως πάμε για swing. Ίσως σαν ιστορικός το έχεις ακούσει. Έχει ιστορική σημασία, λένε οι λάτρες, γιατί τα χρόνια της γερμανικής αντίστασης, σε κλαμπ σουίνγκ, βρίσκονταν κρυφά οι αντιστασιακοί, τάχα να χορέψουν.
Χαχα κάτι κοινό έχει με τα ρεμπέτικα.
Και το τάνγκο είναι αδερφάκι με τα <<απαγορευμένα ρεμπέτικα>>. Ήταν ο χορός των <<κακών παιδιών>>. Τα κακά κορίτσια του Μπουένος Άϋρες το χόρευαν στους οίκους ανοχής για να ...φτιάξουν τη διάθεση στους κουρασμένους εργάτες ορυχείων ασημιού
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.

08-10-24

18:10
Το swing το είδα πρώτη φορά στη σειρά εποχής Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο όπου και την εποχή που δείχνει (τέλη δεκαετίας '30 με αρχές '40) ήταν στην ακμή του. Είναι πράγματι εκθαμβωτικό αλλά δεν ξέρω πόσο για εμένα θα ήταν αυτός ο χορόςΤου χρόνου ίσως πάμε για swing. Ίσως σαν ιστορικός το έχεις ακούσει.

στο έκανα και timestamp στη σκηνή:
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

08-10-24

19:51
Πήγαινα πολλά χρόνια παραδοσιακους χορούς όλων των ειδών, και συγχρονο
πλέον τίποτα, μόνο αν είναι σε κανένα γλέντι , ειδικά ποντιακά
πλέον τίποτα, μόνο αν είναι σε κανένα γλέντι , ειδικά ποντιακά
touvlo
Διάσημο μέλος

09-10-24

08:33
Αν βρεις την ευκαιρία, δοκίμασε. Ούτε εγώ έχω δοκιμάσει.Το swing το είδα πρώτη φορά στη σειρά εποχής Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο όπου και την εποχή που δείχνει (τέλη δεκαετίας '30 με αρχές '40) ήταν στην ακμή του. Είναι πράγματι εκθαμβωτικό αλλά δεν ξέρω πόσο για εμένα θα ήταν αυτός ο χορός
στο έκανα και timestamp στη σκηνή:
Εντυπώσεις από την tango night:
Είναι δύσκολος χορός, από άποψη συγχρονισμού και ρυθμού.
Ορισμένοι αργεντίνικοι ρυθμοί, δεν πιάνονται.
Έπειτα, ο συγχρονισμός στο ζευγαρι είναι δύσκολος. Η γυναίκα ακολουθεί τον άντρα, παραδοσιακά, τωρα λόγω φεμινισμού αλλάζουν, αλλά πάντα ο ένας οδηγεί. Είναι δύσκολο γιαυτόν που ακολουθεί.
Ο δάσκαλος χθες έδειξε 4 βήματα νομίζω και μας τα συνδίαζε. Δυσκολευόμουν να καταλάβω ποιο απ τα 4 θέλει να κάνει ο δικός μου. Και παρά το ότι με το ρυθμό και οι δύο τα πάμε καλά, υπήρχαν στιγμές, που τον έχανα στο ρυθμό, δηλ αυτός το πήγαινε πιο αργά ή γρήγορα και εγώ σερνόμουν.
Παρόλα αυτά δεν απογοητεύομαι.
Τι λέει ο Αλ Πατσίνο; Το τάνγκο είναι όπως η ζωή: Χάνεις το βήμα και συνεχιζεις

touvlo
Διάσημο μέλος

09-10-24

16:12
Σνιφ, σνιφ..... κανένας, απ το πρωί δεν απάντησε στο χορό κάτι. βρε, να μη μπορείς να μοιραστείς κάτι χαρούμενο. Τι χορός σας αρέσει ρε παιδιά, να ψάξω να σας βρω. Κάθε χορός έχει μια ιστορία.
Και σεις βρε παληκαράδες, τι σόι λεβεντάντρες είστε βρε, αν δε χορεύετε; Τουλάχιστο κανένα ελληνικό λαϊκό, θά πρεπε να ξέρετε. Πώς θα βρείτε βρε, Ελληνίδα νύφη; Ποιος θα σύρει το χορό στο γάμο σας; τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ
Και σεις βρε παληκαράδες, τι σόι λεβεντάντρες είστε βρε, αν δε χορεύετε; Τουλάχιστο κανένα ελληνικό λαϊκό, θά πρεπε να ξέρετε. Πώς θα βρείτε βρε, Ελληνίδα νύφη; Ποιος θα σύρει το χορό στο γάμο σας; τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ
touvlo
Διάσημο μέλος

09-10-24

16:45
Για την αδιαφορία σας, θα σας βάλω το <<τανγκό>> της Σακίρα.
Είμαι βέβαιη, πως μέχρι να τελειώσει το βιντεοκλιπ, θα έχετε σηκωθεί στο σπίτι σας και θα χορεύετε.
Είμαι βέβαιη, πως μέχρι να τελειώσει το βιντεοκλιπ, θα έχετε σηκωθεί στο σπίτι σας και θα χορεύετε.
touvlo
Διάσημο μέλος

15-10-24

17:58
Τάνγκο σήμερα μάθημα 2:
Ίσως σήμερα πάει καλύτερα. Ο δάσκαλος είπε να βάλουμε παπούτσια δίχως λάστιχο, θα έχει στροφές το μάθημα.
@giannhs2001 μάθημα καλαματιανό: 7 βηματάκια με το ρυθμό εμπρός, στη φορά του κύκλου, αρχίζουμε με δεξί και μετά ένα σταύρωμα απ τη μια, ένα απ την άλλη, Πρώτα σου πετυχαίνει το αριστερό πάνω απ το δεξί, έπειτα δεξι πάνω απ το αριστερό. Αυτό είναι. Όλα τα άλλα είναι φιγούρες και μάλιστα απλές
Το swing στο μισάωρο βιντεο, ωραία το πάνε. Μου θυμίζει το το ρον εντ ρολ. Του χρόνου! Τώρα ετοιμάζομαι
Ίσως σήμερα πάει καλύτερα. Ο δάσκαλος είπε να βάλουμε παπούτσια δίχως λάστιχο, θα έχει στροφές το μάθημα.
@giannhs2001 μάθημα καλαματιανό: 7 βηματάκια με το ρυθμό εμπρός, στη φορά του κύκλου, αρχίζουμε με δεξί και μετά ένα σταύρωμα απ τη μια, ένα απ την άλλη, Πρώτα σου πετυχαίνει το αριστερό πάνω απ το δεξί, έπειτα δεξι πάνω απ το αριστερό. Αυτό είναι. Όλα τα άλλα είναι φιγούρες και μάλιστα απλές
Το swing στο μισάωρο βιντεο, ωραία το πάνε. Μου θυμίζει το το ρον εντ ρολ. Του χρόνου! Τώρα ετοιμάζομαι

touvlo
Διάσημο μέλος

16-10-24

10:23
Τανγκο μάθημα 2:
Εχθές με τα καλά παπούτσια τα κατάφερνα πολύ καλά. Έκανα και τις φιγούρες καλά.
Αλλά είχαμε πρόβλημα συγχρονισμού με τον ήμιση. Μάθαμε συνολικά κάπου 5 παραλλαγές βημάτων. Μεμονωμένα τις κατάφερα όλες. Μαζί όμως, δεν καταλάβαινα, ποια ήθελε να κάνουμε, επειδή ο άντρας οδηγεί και αυτός αποφάσιζε τις φιγούρες. Έπειτα, αν εμένα δε μου <<βγαίνει>> το βήμα, θέλω να το κάνω πολλές φορές μέχρι να το καταφέρω. Αυτός όσα δε μας <<έβγαιναν>>, τα άφηνε. Του έλεγα <να κάνουμε καρέ με στροφή>, έλεγε <άστο δε μας βγαίνει>. Ευτυχώς κάναμε αλλαγή ζευγαριών και έβαλα τους ξένους καβαλιέρους, να το κάνουμε. Απογοητεύτηκα, γιατί αν δεν το εξασκήσουμε, πώς θα το μάθουμε; Εγώ μόνη, όλη μέρα χορεύω, αλλά αυτός είναι ζευγαρωτός χορός.
Άντε να δούμε, τι θα κάνουμε......
Αλλά είχαμε πρόβλημα συγχρονισμού με τον ήμιση. Μάθαμε συνολικά κάπου 5 παραλλαγές βημάτων. Μεμονωμένα τις κατάφερα όλες. Μαζί όμως, δεν καταλάβαινα, ποια ήθελε να κάνουμε, επειδή ο άντρας οδηγεί και αυτός αποφάσιζε τις φιγούρες. Έπειτα, αν εμένα δε μου <<βγαίνει>> το βήμα, θέλω να το κάνω πολλές φορές μέχρι να το καταφέρω. Αυτός όσα δε μας <<έβγαιναν>>, τα άφηνε. Του έλεγα <να κάνουμε καρέ με στροφή>, έλεγε <άστο δε μας βγαίνει>. Ευτυχώς κάναμε αλλαγή ζευγαριών και έβαλα τους ξένους καβαλιέρους, να το κάνουμε. Απογοητεύτηκα, γιατί αν δεν το εξασκήσουμε, πώς θα το μάθουμε; Εγώ μόνη, όλη μέρα χορεύω, αλλά αυτός είναι ζευγαρωτός χορός.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

16-10-24

10:38
Απαπα...αχαρακτήριστος.Τανγκο μάθημα 2:
Συγγνώμη...θα είναι ο παρτενέρ σου, για πάντα, αυτός ; Δεν μπορείς να ζητήσεις να (σ)τον αντικαταστήσουν ; Ή δε γίνεται ;
Ας τον πάρει άλλη. Χάρισμά της...
touvlo
Διάσημο μέλος

16-10-24

15:28
έρχεσαι; έχω πληρωμένα άλλα 3 μαθήματα, στα κάνω δώρο. Την άλλη Τρίτη είναι το επόμενο. ΈλαΑπαπα...αχαρακτήριστος.
Συγγνώμη...θα είναι ο παρτενέρ σου, για πάντα, αυτός ; Δεν μπορείς να ζητήσεις να (σ)τον αντικαταστήσουν ; Ή δε γίνεται ;
Ας τον πάρει άλλη. Χάρισμά της...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

16-10-24

15:29
Περίμενε...ένα ένα !!έρχεσαι; έχω πληρωμένα άλλα 3 μαθήματα, στα κάνω δώρο. Την άλλη Τρίτη είναι το επόμενο. Έλα
Πού να έρθω, καταρχάς ; Και πώς ;
Είμαι και στα 50. Δε με βαστάνε τα πόδια μου (σύμφωνα με τους εδώ μέσα "ειδικούς"...). Άσε, καλύτερα. Μια που θα ΄ρθω, μια που θα φύγω. Μη βασανίζεσαι κι εσύ...
giannhs2001
Επιφανές μέλος

16-10-24

15:31
Τάνγκο σήμερα μάθημα 2:
Το swing στο μισάωρο βιντεο, ωραία το πάνε. Μου θυμίζει το το ρον εντ ρολ. Του χρόνου! Τώρα ετοιμάζομαι![]()
Τανγκο μάθημα 2:
Αγαπώ φουλ την όρεξη σου για ζωή. Για τανγκό δεν ξέρω αν είμαι αλλά Καλαματιανό θα ήθελα να μάθω. Από παραδοσιακά θέλω κυρίως τα Ποντιακά μου φυσικά ως γνήσιος Πόντιος και πεντοζάλι.
touvlo
Διάσημο μέλος

16-10-24

15:33
εγώ μόλις έγινα 59, άλλο που στην ψυχή είμαι 25. Μη στενοχωριέσαι. Και γω Φυσικής Αγωγής είμαι, επομένως θα με έλεγα λίγο <<ειδική>> και σε διαβεβαιώ, πως ο χορός είναι καλύτερη άσκηση για άτομα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας από μας. Θα περάσουμε καλά. Κερνάω και ποτό μετά το χορόΠερίμενε...ένα ένα !!
Πού να έρθω, καταρχάς ; Και πώς ;
Είμαι και στα 50. Δε με βαστάνε τα πόδια μου (σύμφωνα με τους εδώ μέσα "ειδικούς"...). Άσε, καλύτερα. Μια που θα ΄ρθω, μια που θα φύγω. Μη βασανίζεσαι κι εσύ...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

16-10-24

15:34
Αν είναι δυνατόν !! Εδώ διες σύμπτωση...Αγαπώ φουλ την όρεξη σου για ζωή. Για τανγκό δεν ξέρω αν είμαι αλλά Καλαματιανό θα ήθελα να μάθω. Από παραδοσιακά θέλω κυρίως τα Ποντιακά μου φυσικά ως γνήσιος Πόντιος και πεντοζάλι.
Σαν είπε αυτό για τον Καλαματιανό, θέλησα να γράψω ότι θα σου πήγαινε ένας ποντιακός χορός (με μαχαίρια...). Είχα δει να τον χορεύουν Πόντιοι και Κρητικοί, αντάμα, και μου άρεσε πάρα πολύ...
Αλλά, τελικά, δεν το πόσταρα...
Να ζήσεις !! Και πάντα να χαίρεσαι την ζωή και έτσι να νιώθεις...εγώ μόλις έγινα 59, άλλο που στην ψυχή είμαι 25. Μη στενοχωριέσαι. Και γω Φυσικής Αγωγής είμαι, επομένως θα με έλεγα λίγο <<ειδική>> και σε διαβεβαιώ, πως ο χορός είναι καλύτερη άσκηση για άτομα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας από μας. Θα περάσουμε καλά. Κερνάω και ποτό μετά το χορό
Σ΄ ευχαριστώ. Ο λόγος σου με χόρτασε, που λένε...

touvlo
Διάσημο μέλος

16-10-24

15:49
Αχ Γιάννη, ποντιακά δεν ξέρω. Μπαίνω στον κύκλο και ακολουθώ, αλλά δεν ξέρω να τα διδάξω.Αγαπώ φουλ την όρεξη σου για ζωή. Για τανγκό δεν ξέρω αν είμαι αλλά Καλαματιανό θα ήθελα να μάθω. Από παραδοσιακά θέλω κυρίως τα Ποντιακά μου φυσικά ως γνήσιος Πόντιος και πεντοζάλι.
Πεντοζάλι είναι δύσκολος χορός.
Θα σου πω, πώς μου το δίδαξε ένα κορίτσι 14 ετών:
Λοιπόν, έχει 5 πηδήματα:
πήδημα 1 / πήδημα 2/ μονό / διπλό 1/ διπλό 2
Εξήγηση
πήδημα 1 : πατάς δεξί και ταυτόχρονα τινάζεις αριστερό
πήδημα 2 : πατάς αριστερό και ταυτόχρονα τινάζεις δεξί
μονό : πατάς δεξί και σταυρώνεις γρηγορα σε ένα χρόνο το αριστερό
διπλό 1: πατάς αριστερό και σταυρώνεις δεξί από πάνω, κάνοντας ένα μικρό πατηματάκι (αριστερό δεξί αριστερό)
διπλό 2 : πατάς δεξί και σταυρώνεις αριστερό από πάνω, κάνοντας το ίδιο μικρό πατηματάκι απ την άλλη
Δες προσεχτικά το βίντεο στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα και ειλικρινά μιλώ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Θέλει μόνο άσκηση.
μΗ μπερδευτείς με φιγούρες. Κάνε το πρώτα αργά και έπειτα με μουσική.
touvlo
Διάσημο μέλος

22-10-24

13:01
Μάθημα τανγκο Νο3 σήμερα.
Όλη την εβδομάδα κάναμε <<νοερή προπόνηση>>. Του είπα κανα δυο φορές να δοκιμάσουμε όσα μάθαμε, δεν ήθελε. Ναι, τον .....τραβάω λίγο. Μόνη μου λίγο εξάσκησα τις στροφές, που με μπερδεύουν. Του είπα, να με τραβά με περισσοτερη δύναμη, για να καταλαβαίνω, ποια φιγούρα θέλει να κάνουμε. Επίσης μαλλον πρέπει να μην βιαζόμαστε, δηλ να πάμε πιο αργά με τη μουσική. Ετσι θα συγχρονιζόμαστε καλύτερα. Επίσης του είπα, πως όταν κάνει πλαινά βήματα, εγώ θα κάνω στροφές, να είμαστε συννενοημένοι. Ochos λέγονται οι στροφές. Από το 0:48 έχει. Δε μάθαμε με την ....τρικλοποδιά, μόνο το απλό ochos μπρος και πίσω
Όλη την εβδομάδα κάναμε <<νοερή προπόνηση>>. Του είπα κανα δυο φορές να δοκιμάσουμε όσα μάθαμε, δεν ήθελε. Ναι, τον .....τραβάω λίγο. Μόνη μου λίγο εξάσκησα τις στροφές, που με μπερδεύουν. Του είπα, να με τραβά με περισσοτερη δύναμη, για να καταλαβαίνω, ποια φιγούρα θέλει να κάνουμε. Επίσης μαλλον πρέπει να μην βιαζόμαστε, δηλ να πάμε πιο αργά με τη μουσική. Ετσι θα συγχρονιζόμαστε καλύτερα. Επίσης του είπα, πως όταν κάνει πλαινά βήματα, εγώ θα κάνω στροφές, να είμαστε συννενοημένοι. Ochos λέγονται οι στροφές. Από το 0:48 έχει. Δε μάθαμε με την ....τρικλοποδιά, μόνο το απλό ochos μπρος και πίσω
αυριο θα σας πω, πώς πήγε το μάθημαΜάθημα τανγκο Νο3 σήμερα.
touvlo
Διάσημο μέλος

23-10-24

09:27
Λοιπόν, το τάνγκο είναι διαφορετικός από τους χορούς που ξέραμε.
Για να τον χορέψεις, πρέπει να μπορέσεις να συγχρονιστείς. Για να γίνει αυτό,επικοινωνείς με το σώμα.
Εχθές μας έδειξε το <<διαγώνιο βήμα>>. Έπετα μας έδειξε, πώς θα αλλάζουμε από το ίσιο στο διαγώνιο, πώς θα βάλουμε στροφές. Πολλά όμως τα άφησε στην εφευρετικότητά μας και στο συγχρονισμό μας.
Ο ήμισης ήθελε λίγο πιο συγκεκριμένες οδηγίες και βήματα, γιατί ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός και αλλαγή από φιγούρα σε βήμα, μας μπέρδευε. Πατηθήκαμε μερικές φορές, δεν πειράζει.
Πάντως τα καταφέραμε όλα τα βήματα και τος φιγούρες. Απλά ο δικός μου είχε αγχωθεί, πώς θα αλλάζουμε και έφτιαχνε χορογραφία και μου την έλεγε. Το βλέπει καθαρά σα μάθημα. Εγώ πάλι θέλω να αφεθώ στο ρυθμό του.
Πάντως τελικά το αντρικό κορμί είναι αυτό που οδηγεί. Πχ για να περάσουμε απ το ευθύ στο διαγώνιο βήμα, κάνει ελαφριά κλίση διαγωνίως. Για να κάνει στροφή η ντάμα, τη σπρώχνει ελαφρά στη μασχάλη και ευθειάζει το κορμί του προς την πλευρά των στροφών.
Στην αλλαγή ζευγαριών μου έτυχε ένας πολύ καλός και σωματώδης. Αυτό τελικά ήταν πολύ καλό, γιατί με το ογκώδες σώμα του καθόριζε όλες τις κινήσεις. Λες και άνοιγε δρόμο. Πχ όταν πήραμε τη διαγώνιο στην αίθουσα, είχα την εντύπωση πως άνοιξε λεωφόρο και πολύ μου άρεσε. Έκανα και τις στροφές μου, δηλ τον σταμάτησα και τις ξεκίνησα εγώ, αντίθετα στην ταγκο/φιλοσοφία, έτσι ήθελα. Ο κύριος ακολούθησε.
Για να τον χορέψεις, πρέπει να μπορέσεις να συγχρονιστείς. Για να γίνει αυτό,επικοινωνείς με το σώμα.
Εχθές μας έδειξε το <<διαγώνιο βήμα>>. Έπετα μας έδειξε, πώς θα αλλάζουμε από το ίσιο στο διαγώνιο, πώς θα βάλουμε στροφές. Πολλά όμως τα άφησε στην εφευρετικότητά μας και στο συγχρονισμό μας.
Ο ήμισης ήθελε λίγο πιο συγκεκριμένες οδηγίες και βήματα, γιατί ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός και αλλαγή από φιγούρα σε βήμα, μας μπέρδευε. Πατηθήκαμε μερικές φορές, δεν πειράζει.
Πάντως τα καταφέραμε όλα τα βήματα και τος φιγούρες. Απλά ο δικός μου είχε αγχωθεί, πώς θα αλλάζουμε και έφτιαχνε χορογραφία και μου την έλεγε. Το βλέπει καθαρά σα μάθημα. Εγώ πάλι θέλω να αφεθώ στο ρυθμό του.
Πάντως τελικά το αντρικό κορμί είναι αυτό που οδηγεί. Πχ για να περάσουμε απ το ευθύ στο διαγώνιο βήμα, κάνει ελαφριά κλίση διαγωνίως. Για να κάνει στροφή η ντάμα, τη σπρώχνει ελαφρά στη μασχάλη και ευθειάζει το κορμί του προς την πλευρά των στροφών.
Στην αλλαγή ζευγαριών μου έτυχε ένας πολύ καλός και σωματώδης. Αυτό τελικά ήταν πολύ καλό, γιατί με το ογκώδες σώμα του καθόριζε όλες τις κινήσεις. Λες και άνοιγε δρόμο. Πχ όταν πήραμε τη διαγώνιο στην αίθουσα, είχα την εντύπωση πως άνοιξε λεωφόρο και πολύ μου άρεσε. Έκανα και τις στροφές μου, δηλ τον σταμάτησα και τις ξεκίνησα εγώ, αντίθετα στην ταγκο/φιλοσοφία, έτσι ήθελα. Ο κύριος ακολούθησε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.