Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

23-10-24

09:32
Για συνέχισε...Τα λες πολύ ωραία !!Στην αλλαγή ζευγαριών μου έτυχε ένας πολύ καλός και σωματώδης. Αυτό τελικά ήταν πολύ καλό, γιατί με το ογκώδες σώμα του καθόριζε όλες τις κινήσεις. Λες και άνοιγε δρόμο. Πχ όταν πήραμε τη διαγώνιο στην αίθουσα, είχα την εντύπωση πως άνοιξε λεωφόρο και πολύ μου άρεσε. Έκανα και τις στροφές μου, δηλ τον σταμάτησα και τις ξεκίνησα εγώ, αντίθετα στην ταγκο/φιλοσοφία, έτσι ήθελα. Ο κύριος ακολούθησε.
Πέρα από την πλάκα, μου αρέσει πολύ το πάθος σου...
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

23-10-24

09:40
Εμ σου είπα, να έρθεις να χορέψουμε μαζί.Για συνέχισε...Τα λες πολύ ωραία !!
Πέρα από την πλάκα, μου αρέσει πολύ το πάθος σου...
Δεν κάνω πλάκα. Τώρα αλήθεια, το τανγκο είναι χορός πάθους.
Επειδή ειναι ερωτικός χορός, υπάρχει αυστηρή δεοντολογία: Με ξένο καβαλιέρο χορεύεις μια φορά σε κάθε εκδήλωση.
Εμένα η λατρεία μου είναι η μιλόνγκα, η οποία έχει τα βηματα του τάνγο αλλά σε πιο γρήγορο ρυθμό, περίπου. Δεν έχω κάνει μάθημα. Για να σε πάρει, πρέπει να έχεις κάνει ένα εξάμηνο τανγκο
Πες μου γνωμη:
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

23-10-24

09:48
Ωραία, η μιλόνγκα, με συνεπήρε. Αλλά δεν είναι παθιασμένος χορός, όπως το τάνγκο. Δεν έχει τον ερωτισμό του. Πιο πολύ χορό δεξιοτεχνίας θα τον έλεγα. Πολλές οι κινήσεις, γρήγορος ο ρυθμός...Εμένα η λατρεία μου είναι η μιλόνγκα, η οποία έχει τα βηματα του τάνγο αλλά σε πιο γρήγορο ρυθμό, περίπου. Δεν έχω κάνει μάθημα. Για να σε πάρει, πρέπει να έχεις κάνει ένα εξάμηνο τανγκο
Πες μου γνωμη:
Ωραίος, όμως...
Άντε, μπράβο. Κάνε το...
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

23-10-24

10:30
Λοιπόν, το τάνγκο είναι διαφορετικός από τους χορούς που ξέραμε.
Για να τον χορέψεις, πρέπει να μπορέσεις να συγχρονιστείς. Για να γίνει αυτό,επικοινωνείς με το σώμα.
Εχθές μας έδειξε το <<διαγώνιο βήμα>>. Έπετα μας έδειξε, πώς θα αλλάζουμε από το ίσιο στο διαγώνιο, πώς θα βάλουμε στροφές. Πολλά όμως τα άφησε στην εφευρετικότητά μας και στο συγχρονισμό μας.
Ο ήμισης ήθελε λίγο πιο συγκεκριμένες οδηγίες και βήματα, γιατί ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός και αλλαγή από φιγούρα σε βήμα, μας μπέρδευε. Πατηθήκαμε μερικές φορές, δεν πειράζει.
Πάντως τα καταφέραμε όλα τα βήματα και τος φιγούρες. Απλά ο δικός μου είχε αγχωθεί, πώς θα αλλάζουμε και έφτιαχνε χορογραφία και μου την έλεγε. Το βλέπει καθαρά σα μάθημα. Εγώ πάλι θέλω να αφεθώ στο ρυθμό του.
Πάντως τελικά το αντρικό κορμί είναι αυτό που οδηγεί. Πχ για να περάσουμε απ το ευθύ στο διαγώνιο βήμα, κάνει ελαφριά κλίση διαγωνίως. Για να κάνει στροφή η ντάμα, τη σπρώχνει ελαφρά στη μασχάλη και ευθειάζει το κορμί του προς την πλευρά των στροφών.
Στην αλλαγή ζευγαριών μου έτυχε ένας πολύ καλός και σωματώδης. Αυτό τελικά ήταν πολύ καλό, γιατί με το ογκώδες σώμα του καθόριζε όλες τις κινήσεις. Λες και άνοιγε δρόμο. Πχ όταν πήραμε τη διαγώνιο στην αίθουσα, είχα την εντύπωση πως άνοιξε λεωφόρο και πολύ μου άρεσε. Έκανα και τις στροφές μου, δηλ τον σταμάτησα και τις ξεκίνησα εγώ, αντίθετα στην ταγκο/φιλοσοφία, έτσι ήθελα. Ο κύριος ακολούθησε.
Πιστεύω εσένα θα σου άρεζε πολύ η μπατσατα!! Επίσης ερωτικός χορός
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

23-10-24

10:36
Εκτός από τις μπουγάτσες, επινοείτε και καινούρια ρήματα εσείς οι βόρειοι. Να δούμε πού θα σταματήσετε...Πιστεύω εσένα θα σου άρεζε πολύ η μπατσατα!! Επίσης ερωτικός χορός

rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

23-10-24

10:37
Μωρέ τι θετε; Αφού το νόημα το έπιασεςΕκτός από τις μπουγάτσες, επινοείτε και καινούρια ρήματα εσείς οι βόρειοι. Να δούμε πού θα σταματήσετε...![]()

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

23-10-24

11:12
Μου θυμίζει λαμπαντα, σε λίγο πιο αργό ρυθμό. Ωραίος χορός, αλλά υπερβολικά ....τριφτός.Πιστεύω εσένα θα σου άρεζε πολύ η μπατσατα!! Επίσης ερωτικός χορός

Αυτά για να τα χορέψεις, πρεπει να εχεις καβαλιέρο, που να...... το λέει η καρδιά του . Δεν μπορείς να τρίβεσαι σ΄ένα αγγούρι.
Αν κάποιος ξέρει, κάτι για την ιστορία αυτών των λατινοαμερικάνικων χορών, ας μας τα πει. Κάθε χορός κρύβει έναν πολιτισμό, ή μια ιστορία.
Να σου πω, εμένα πιστεύω μου ταιριάζει η μιλόνγκα, που έχει και μια αυτονομία, είναι χαρούμενη, όχι τόσο ερωτική.
Αλλά θα τα χόρευα όλα.
rafaela11
Περιβόητο μέλος

23-10-24

11:19
Εδώ Θεσσαλονίκη γίνονται άπειρα πάρτυ μπατσατα πάντωςΜου θυμίζει λαμπαντα, σε λίγο πιο αργό ρυθμό. Ωραίος χορός, αλλά υπερβολικά ....τριφτός.
Αυτά για να τα χορέψεις, πρεπει να εχεις καβαλιέρο, που να...... το λέει η καρδιά του . Δεν μπορείς να τρίβεσαι σ΄ένα αγγούρι.
Αν κάποιος ξέρει, κάτι για την ιστορία αυτών των λατινοαμερικάνικων χορών, ας μας τα πει. Κάθε χορός κρύβει έναν πολιτισμό, ή μια ιστορία.
Να σου πω, εμένα πιστεύω μου ταιριάζει η μιλόνγκα, που έχει και μια αυτονομία, είναι χαρούμενη, όχι τόσο ερωτική.
Αλλά θα τα χόρευα όλα.
τον προτιμάει ο κόσμος, είναι και σχετικά εύκολος
touvlo
Διάσημο μέλος

23-10-24

11:32
Χμμμμ, ναι οι Θεσσαλονικοί είναι μπροστά στα ...τριψίματα.Εδώ Θεσσαλονίκη γίνονται άπειρα πάρτυ μπατσατα πάντως
τον προτιμάει ο κόσμος, είναι και σχετικά εύκολος

Θα ήταν ωραίος για γαμήλιος χορός πάντως. Για σκέψου τον λίγο.

rafaela11
Περιβόητο μέλος

23-10-24

11:42
Όχι εγώ στο γάμο μου μόνο ποντιακάΧμμμμ, ναι οι Θεσσαλονικοί είναι μπροστά στα ...τριψίματα.
Θα ήταν ωραίος για γαμήλιος χορός πάντως. Για σκέψου τον λίγο.Τον χορεύεις;
το υπονοούμενο για τους Θεσσαλονικείς δεν το έπιασα

Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.704 μηνύματα.

23-10-24

11:58
Τι ωραίο θέμα αυτό!
Εγώ δεν είμαι τόσο του χορού (μάλλον πιο πολύ άνθρωπος της τάβλας είμαι
), αλλά πολύ ενδιαφέρον το θρεντ.
@touvlo μπράβο και χαρά στο κουράγιο σου που άρχισες μαθήματα για χορό!
Εγώ δεν είμαι τόσο του χορού (μάλλον πιο πολύ άνθρωπος της τάβλας είμαι

touvlo
Διάσημο μέλος

23-10-24

17:04
δεν είναι υπονοούμενο. Εννοώ πως είστε ερωτιάρηδεςΌχι εγώ στο γάμο μου μόνο ποντιακά
το υπονοούμενο για τους Θεσσαλονικείς δεν το έπιασα![]()
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Κάτσε να δούμε. Θα μπορούσα να ασχολούμαι συνεχώς, αλλά δεν έχω παρτενέρ με ζήλο.Τι ωραίο θέμα αυτό!
Εγώ δεν είμαι τόσο του χορού (μάλλον πιο πολύ άνθρωπος της τάβλας είμαι), αλλά πολύ ενδιαφέρον το θρεντ.
Συνηθιζεται το ζευγαρι να χορεύει έναν <<πρώτο χορό>> μόνο του. Κάποτε ήταν βαλς στάνταρ. Έπειτα άρχισαν τα ζευγάρια να βάζουν και χορογραφίες διάφορες.Όχι εγώ στο γάμο μου μόνο ποντιακά
το υπονοούμενο για τους Θεσσαλονικείς δεν το έπιασα![]()
Εμείς είχαμε χορέψει το βαλς και καπάκι το <<όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά>>. Το είχαμε ετοιμάσει για αργότερα, αλλά μεράκλωσε ο άντρας μου και το ήθελε εκείνη την ώρα και δε χαλάς το χατήρι του γαμπρού. Εγώ φορούσα το φουσκωτό φουστάνι, έπρεπε να το μαζέψω, πλάκα είχε.
Εσείς λες, θα είναι και ο πρώτος πρώτος χορός ποντακός; Μακάρι! Με την ευχή μου!

rafaela11
Περιβόητο μέλος

23-10-24

17:18
Όχι βρε πλάκα κάνω!! Εννοείται πως θέλω να χορέψω τον ρομαντικόΕσείς λες, θα είναι και ο πρώτος πρώτος χορός ποντακός; Μακάρι! Με την ευχή μου!
Έχω σκεφτεί και πολλά τραγούδια

Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

23-10-24

18:30
Πολύ ωραίο θέμα . Φέτος ξεκίνησα κι εγώ χορό, μαθαίνουμε κάποια είδη λάτιν και ευρωπαϊκών χορών. Τα αγαπημένα μου μέχρι στιγμής είναι rumba, tango , bachata (δεν ξέρω πως γράφεται) και βαλς 

touvlo
Διάσημο μέλος

23-10-24

18:34
Τα μαθαίνεις όλα ταυτόχρονα; Μπράβο! Πώς σου φαίνονται;Πολύ ωραίο θέμα . Φέτος ξεκίνησα κι εγώ χορό, μαθαίνουμε κάποια είδη λάτιν και ευρωπαϊκών χορών. Τα αγαπημένα μου μέχρι στιγμής είναι rumba, tango , bachata (δεν ξέρω πως γράφεται) και βαλς![]()
Έχεις παρτενέρ συγκεκριμένο;
Είναι δύσκολα;
Αν χορέψετε βαλς, θα σου πω, ποιο μ΄αρέσει πολύΌχι βρε πλάκα κάνω!! Εννοείται πως θέλω να χορέψω τον ρομαντικό
Έχω σκεφτεί και πολλά τραγούδια![]()
the second waltz Shostakovich
rafaela11
Περιβόητο μέλος

23-10-24

18:59
Ααα αν και αγαπώ επίσης αυτό το κομμάτι, θα διάλεγα πιο προσωπικά τραγούδιαΤα μαθαίνεις όλα ταυτόχρονα; Μπράβο! Πώς σου φαίνονται;
Έχεις παρτενέρ συγκεκριμένο;
Είναι δύσκολα;
Αν χορέψετε βαλς, θα σου πω, ποιο μ΄αρέσει πολύ
the second waltz Shostakovich

Guest 881237
Επισκέπτης

23-10-24

21:38
Ναι είναι 10 είδη χορού ! Δεν τα μαθαίνουμε όλα ταυτόχρονα, μέσα στη χρονιά σιγά σιγά.Τα μαθαίνεις όλα ταυτόχρονα; Μπράβο! Πώς σου φαίνονται;
Όχι ! Στο τμήμα είμαστε μόνο κοπέλες οπότε κάνουμε μεταξύ μας και με τις δασκάλες! Θα ήθελα πολύ να κάνω και μια ώρα ιδιαίτερο με την δασκάλα αλλά δεν προλαβαίνω φέτος (στη σχολή χορού που πηγαίνω οποίος κάνει ιδιαίτερο συμμετέχει και στο ομαδικό )Έχεις παρτενέρ συγκεκριμένο
Κάποια είναι πιο απλά κάποια με δυσκολεύουν επειδή είναι γρήγορα, αλλά με τον καιρό συνηθίζονται και "λύνονται" τα πόδιαΕίναι δύσκολα;
touvlo
Διάσημο μέλος

24-10-24

09:02
Τέλεια! Μπράβο!Ναι είναι 10 είδη χορού ! Δεν τα μαθαίνουμε όλα ταυτόχρονα, μέσα στη χρονιά σιγά σιγά.
Όχι ! Στο τμήμα είμαστε μόνο κοπέλες οπότε κάνουμε μεταξύ μας και με τις δασκάλες! Θα ήθελα πολύ να κάνω και μια ώρα ιδιαίτερο με την δασκάλα αλλά δεν προλαβαίνω φέτος (στη σχολή χορού που πηγαίνω οποίος κάνει ιδιαίτερο συμμετέχει και στο ομαδικό )
Κάποια είναι πιο απλά κάποια με δυσκολεύουν επειδή είναι γρήγορα, αλλά με τον καιρό συνηθίζονται και "λύνονται" τα πόδια

Δε ξέρω, τι λέει η δασκάλα σου, αλλά εγώ είδα διαφορά, ανάμεσα στο "μόνη" και στο "μαζί" στο τανγκο, που έχω δοκιμάσει. Επί μήνες χαρεύω με βάση το youtube μιλόνγκα και τανγκο μόνη. Με παρτενέρ είναι διαφορετικό, γιατί φαντάσου έχεις έναν όγκο , πότε να βοηθά και πότε να σε μπερδεύει.
Βέβαια εμένα θα μ΄άρεσε όπως το κάνετε εσείς, πρέπει να ψαξω τέτοια σχολή, γιατί ο δικός μου περισσότερο με μπερδεύει και με αγχώνει, πως kάνουμε λάθη. Ο σκοπός είναι κυρίως η διασκέδαση, έτσι δεν είναι; Να μάθουμε μερικές κινήσεις, να τις συγχρονίσουμε και να χορεύουμε. Χόμπυ κάνουμε.
Πρέπει να κάνουμε μια επανάσταση. Να φύγουμε απ το κλισέ των ζευγαρωτών χορών, όπως είναι όλοι αυτοί που γράφεις (ρούμπα, τανγκο, βαλς κλπ) και να τους κάνουμε ατομικούς χορούς !
Θα σου πρότεινα πάντως, να δοκιμάσεις μια φορά έστω να χορέψεις με παρτενέρ και μάλιστα άντρα, να μας πεις εμπειρία.

Guest 881237
Επισκέπτης

24-10-24

15:47
Δεν έχω καταλάβει πας σε σχολή χορού ή κάνεις ιδιαίτερο ;Τέλεια! Μπράβο!
Δε ξέρω, τι λέει η δασκάλα σου, αλλά εγώ είδα διαφορά, ανάμεσα στο "μόνη" και στο "μαζί" στο τανγκο, που έχω δοκιμάσει. Επί μήνες χαρεύω με βάση το youtube μιλόνγκα και τανγκο μόνη. Με παρτενέρ είναι διαφορετικό, γιατί φαντάσου έχεις έναν όγκο , πότε να βοηθά και πότε να σε μπερδεύει.
Βέβαια εμένα θα μ΄άρεσε όπως το κάνετε εσείς, πρέπει να ψαξω τέτοια σχολή, γιατί ο δικός μου περισσότερο με μπερδεύει και με αγχώνει, πως kάνουμε λάθη. Ο σκοπός είναι κυρίως η διασκέδαση, έτσι δεν είναι; Να μάθουμε μερικές κινήσεις, να τις συγχρονίσουμε και να χορεύουμε. Χόμπυ κάνουμε.
Χαχαχ έχω χορέψει σε πάρτι αλλά δεν μου κάνει διαφορά από το αν είναι ο άλλος άντρας ή γυναίκαΘα σου πρότεινα πάντως, να δοκιμάσεις μια φορά έστω να χορέψεις με παρτενέρ και μάλιστα άντρα, να μας πεις εμπειρία.![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.