Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

13-12-24

18:39
Θα πω την αλυσίδαΠείτε περιοχές κορίτσια. Αν δε θέλετε εδώ, σε p.m.

The dance club
Εσυ ;
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.218 μηνύματα.

19-12-24

16:45
Παιδιά, όλοι εσείς που χορεύετε με πάθος, οτιδήποτε, αρκεί να το λέει η ψυχή σας, έχω να σας πω μια σκέψη:
Πώς θα σας φαινόταν ένα <τανγκό για έναν χορευτή> και μια <μιλόνγκα για έναν χορευτή>;
Δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη κάτι σχετικό.
Λέω λοιπόν, με την ευκαιρία των αργιών και των γιορτών, να ασχοληθώ με αυτούς του δυο χορούς.
Βασικά, σε μια εποχή, που οι σχέσεις είναι υπό διάλυση, που ζευγάρια σχεδόν δεν υπάρχουν, θα ήταν υπέροχο καθένας να εξωτερικεύει το πάθος του δίχως παρτενέρ. Θα ήταν κάτι μοναχικό, όπως το ζεϊμπέκικο, ίσως όχι με τόσο πόνο, αλλά είναι χοροί του πάθους, έστω και του μοναχικού.
Τι λέτε;
(Αλήθεια ρωτώ, παιδιά, δεν τρολλάρω.)
Πώς θα σας φαινόταν ένα <τανγκό για έναν χορευτή> και μια <μιλόνγκα για έναν χορευτή>;
Λέω λοιπόν, με την ευκαιρία των αργιών και των γιορτών, να ασχοληθώ με αυτούς του δυο χορούς.
Βασικά, σε μια εποχή, που οι σχέσεις είναι υπό διάλυση, που ζευγάρια σχεδόν δεν υπάρχουν, θα ήταν υπέροχο καθένας να εξωτερικεύει το πάθος του δίχως παρτενέρ. Θα ήταν κάτι μοναχικό, όπως το ζεϊμπέκικο, ίσως όχι με τόσο πόνο, αλλά είναι χοροί του πάθους, έστω και του μοναχικού.
Τι λέτε;
Guest 881237
Επισκέπτης

19-12-24

18:07
Λοιπόν , πολλές φορές το έχω σκεφτεί αυτό γιατί στο τμήμα μου δεν υπάρχουν Καβαλίεροι(σε κάποια άλλα τμήματα υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστοι τύπου 1-2 σε τμήμα με 10-12 γυναίκες) οπότε οι χορογραφίες και το μάθημα που κάνουμε είναι solo και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχα φανταστεί ... Έτσι αποφάσισα να κάνω μερικά ιδιαίτερα μαθήματα με την αγαπημένη μου δασκάλα και να κάνω επιτέλους αυτό που θέλω , όπως το είχα φανταστεί. Από αύριο ξεκινάμε την χορογραφία για την εκδήλωση της κοπής πίτας που θα γίνει τέλος Ιανουαρίου και είναι ένα τέλειο τραγούδιΠαιδιά, όλοι εσείς που χορεύετε με πάθος, οτιδήποτε, αρκεί να το λέει η ψυχή σας, έχω να σας πω μια σκέψη:
Τι λέτε;

Για να απαντήσω πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα σου , όχι , πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι χοροί είναι ζευγαρωτοι για κάποιο λόγο. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν υπέροχες χορογραφίες σόλο αλλά δεν είναι στο στυλ μου τόσο
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.218 μηνύματα.

19-12-24

18:29
ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι μωρέ, οι χοροί αυτοί είναι ζευγαρωτοί.Λοιπόν , πολλές φορές το έχω σκεφτεί αυτό γιατί στο τμήμα μου δεν υπάρχουν Καβαλίεροι(σε κάποια άλλα τμήματα υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστοι τύπου 1-2 σε τμήμα με 10-12 γυναίκες) οπότε οι χορογραφίες και το μάθημα που κάνουμε είναι solo και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχα φανταστεί ... Έτσι αποφάσισα να κάνω μερικά ιδιαίτερα μαθήματα με την αγαπημένη μου δασκάλα και να κάνω επιτέλους αυτό που θέλω , όπως το είχα φανταστεί. Από αύριο ξεκινάμε την χορογραφία για την εκδήλωση της κοπής πίτας που θα γίνει τέλος Ιανουαρίου και είναι ένα τέλειο τραγούδι
Για να απαντήσω πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα σου , όχι , πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι χοροί είναι ζευγαρωτοι για κάποιο λόγο. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν υπέροχες χορογραφίες σόλο αλλά δεν είναι στο στυλ μου τόσο
Θα βρούμε λοιπόν, άλλους, με την ίδια μουσική, αλλά διαφορετική χορογραφία. Δε θα λέγεται πχ Τάνγκο, θα λέγεται <Σοφιάνγκο> και δε θα λέγεται μιλόνγκα, αλλά <τουβλόγκα> πχ.
Εγώ Ιον μου δεν έχω άλλη επιλογή, είναι λύση ανάγκης για μένα. Δεν μπορώ να τον δείρω για να έρθει, ούτε να πληρώνω δάσκαλο για να με συνοδεύει.
Δώσε λίγο μια ιδέα, τα χέρια τι να τα κάνω; Δεν έχω παρτενέρ για να τα στηρίζω. Προς το παρόν, τα έχω σαν το ζεϊμπέκικο ανοιχτά και στις στροφές δεξιά/αριστερά ανάλογα
Guest 881237
Επισκέπτης

19-12-24

18:33
Η αντίδραση μου είναι για αυτά τα δύο , έκλαψαΣοφιάνγκο> και δε θα λέγεται μιλόνγκα, αλλά <τουβλόγκα> πχ.

Εν τω μεταξύ σε άλλο τμήμα είναι ένα ζευγάρι , και επειδή όπως είπα οι άντρες είναι λίγοι , η δασκάλα είπε στον άντρα να χορέψει κ τις άλλες γυναίκες και η γυναίκα της λέει "όχι όχι δεν θέλουμε " και λέει αυτός "όχι όχι θέλουμε" κι αυτή τον κοίταξε λες κ θα τον σκοτώσειΕγώ Ιον μου δεν έχω άλλη επιλογή, είναι λύση ανάγκης για μένα

Τα χέρια εμείς τα έχουμε στην μέση ή τα κάνουμε διάφορες κινήσεις πχ κύκλους κλπ ανάλογα την χορογραφίαΔώσε λίγο μια ιδέα, τα χέρια τι να τα κάνω; Δεν έχω παρτενέρ για να τα στηρίζω. Προς το παρόν, τα έχω σαν το ζεϊμπέκικο ανοιχτά και στις στροφές δεξιά/αριστερά ανάλογα
touvlo
Διάσημο μέλος

19-12-24

18:44
μυστικό, αλλά εμένα μ΄αρεσει πολύ να χορεύω με ξένους άντρες:Η αντίδραση μου είναι για αυτά τα δύο , έκλαψα
Εν τω μεταξύ σε άλλο τμήμα είναι ένα ζευγάρι , και επειδή όπως είπα οι άντρες είναι λίγοι , η δασκάλα είπε στον άντρα να χορέψει κ τις άλλες γυναίκες και η γυναίκα της λέει "όχι όχι δεν θέλουμε " και λέει αυτός "όχι όχι θέλουμε" κι αυτή τον κοίταξε λες κ θα τον σκοτώσειήθελα να στο πω γτ θυμάμαι ότι κι εσυ πας με τον άντρα σου χορό
Τα χέρια εμείς τα έχουμε στην μέση ή τα κάνουμε διάφορες κινήσεις πχ κύκλους κλπ ανάλογα την χορογραφία
1.δε γρινιάζουν
2.έχει ποικιλία ο χορός, καθένας έχει το στυλ του
3.νοιώθεις λίγη ....αντρίλα ρε παιδί μου, αγκαλιάζεις αρσενικά, πώς να στο πω! Και ο δικός σου αρσενικός είναι, αλλά κάθε σερνικό έχει τη χάρη του, ποικιλία σε τεστοτερόνη!
Με τον δικό σου το καλό είναι, ότι δε ντρέπεται και σε πιάνει πιο σφιχτά και σε πηγαίνει πιο σίγουρα και σταθερά
Guest 881237
Επισκέπτης

20-12-24

23:10
Λοιπόν θα ήθελα μερικές γνώμες σχετικά με το εξής θέμα ...
Όπως είπα , ετοιμάζω μια χορογραφία για την επόμενη εκδήλωση . Είναι αργεντίνικο τάνγκο. Είχα επιλέξει να την κάνω με την δασκάλα μου επειδή θα είναι η πρώτη φορά που θα χορέψω ζευγαρωτο χορό και νιώθω πιο οικεία . Σήμερα κάναμε το πρώτο ιδιαίτερο μάθημα και υπάρχουν σημεία που με στριβει κλπ και νιώθω ότι μήπως την επιβαρύνω με το βάρος μου (άλλη μυϊκή δύναμη έχει ένας άντρας και άλλη μία γυναίκα) και σκέφτομαι μήπως δεν φαίνεται αισθητικά ωραίο ... Πιστεύετε φαίνεται άσχημο να χορεύουν δύο γυναίκες τανγκό και η μία να έχει τον ρόλο του καβαλιερου (ντυμένη αναλόγως);
Σκεφτόμουν μήπως να άλλαζα και να ζητούσα εν τέλει να κάνω την χορογραφία με τον δασκαλο αλλά δεν θα ήθελα να τους αναστάτωσω , ειδικά εφόσον έχουμε ήδη ξεκινήσει την χορογραφία
Όπως είπα , ετοιμάζω μια χορογραφία για την επόμενη εκδήλωση . Είναι αργεντίνικο τάνγκο. Είχα επιλέξει να την κάνω με την δασκάλα μου επειδή θα είναι η πρώτη φορά που θα χορέψω ζευγαρωτο χορό και νιώθω πιο οικεία . Σήμερα κάναμε το πρώτο ιδιαίτερο μάθημα και υπάρχουν σημεία που με στριβει κλπ και νιώθω ότι μήπως την επιβαρύνω με το βάρος μου (άλλη μυϊκή δύναμη έχει ένας άντρας και άλλη μία γυναίκα) και σκέφτομαι μήπως δεν φαίνεται αισθητικά ωραίο ... Πιστεύετε φαίνεται άσχημο να χορεύουν δύο γυναίκες τανγκό και η μία να έχει τον ρόλο του καβαλιερου (ντυμένη αναλόγως);
Σκεφτόμουν μήπως να άλλαζα και να ζητούσα εν τέλει να κάνω την χορογραφία με τον δασκαλο αλλά δεν θα ήθελα να τους αναστάτωσω , ειδικά εφόσον έχουμε ήδη ξεκινήσει την χορογραφία
touvlo
Διάσημο μέλος

21-12-24

08:54
Γνώμη μου, ως αρχάρια και γω:Λοιπόν θα ήθελα μερικές γνώμες σχετικά με το εξής θέμα ...
Δεν είναι άσχημο, σε πολλές εκδηλώσεις χορεύουν άτομα του ίδιου φύλου.
Βέβαια, όπως σου είπα, εμένα μ΄αρέσει να χορεύω καλύτερα με άντρα, αλλά αυτό είναι θέμα δικής μου ευχαρίστησης.
Το αν την επιβαρύνεις, μάλλον όχι, δε σε κρατά στο χέρι, πιστεύω. Θα μιλούσε η ίδια, αν τη δυσκόλευε. Και ο άντρας δε καταβάλει μεγάλη δύναμη. Απλά λίγο με το κορμί και με ελαφρύ σπρώξιμο κάτω απ τη μασχάλη, σε κατευθύνει.
Ψάχνω στο youtube τανγκο με γυναικες αλλά δε βρίσκω. Υπάρχει, ξέρω. Τωρα δε μου βγ'αζει
Guest 881237
Επισκέπτης

21-12-24

09:54
Ευχαριστώ πολύ! Δεν θέλω να τους αναστάτωσω οπότε εν τέλει με την δασκάλα μου θα το κάνω !Γνώμη μου, ως αρχάρια και γω:
Δεν είναι άσχημο, σε πολλές εκδηλώσεις χορεύουν άτομα του ίδιου φύλου.
Βέβαια, όπως σου είπα, εμένα μ΄αρέσει να χορεύω καλύτερα με άντρα, αλλά αυτό είναι θέμα δικής μου ευχαρίστησης.
Το αν την επιβαρύνεις, μάλλον όχι, δε σε κρατά στο χέρι, πιστεύω. Θα μιλούσε η ίδια, αν τη δυσκόλευε. Και ο άντρας δε καταβάλει μεγάλη δύναμη. Απλά λίγο με το κορμί και με ελαφρύ σπρώξιμο κάτω απ τη μασχάλη, σε κατευθύνει.
Ψάχνω στο youtube τανγκο με γυναικες αλλά δε βρίσκω. Υπάρχει, ξέρω. Τωρα δε μου βγ'αζει
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 860 μηνύματα.

24-12-24

19:23
Καλό είναι το Dance Club, πήγαινα κάποτε... Να νιώθεις καλά με τον παρτενέρ σου είναι σημαντικό, ό,τι και να είναι. Γιατί να χορέψουμε τανγκό ή βαλς μόνοι; Υπάρχουν άλλα να χορέψεις μόνος όσο θες. Ο συγχρονισμός και η επικοινωνία είναι μέρος της ομορφιάς αυτών των χορών. Δεν επιβαρύνετε τους δασκάλους σας, ξέρουν τι κάνουν.
Τώρα πηγαίνω σε άλλη σχολή, αλλά έχω πέσει στην περίπτωση, όλο κορίτσια και ηλικιωμένοι! Αλλά ο δάσκαλος δεν παίζεται.
Αν παίζει κανένα ωραίο event να κανονίσουμε να βρεθούμε.
Τώρα πηγαίνω σε άλλη σχολή, αλλά έχω πέσει στην περίπτωση, όλο κορίτσια και ηλικιωμένοι! Αλλά ο δάσκαλος δεν παίζεται.
Guest 881237
Επισκέπτης

24-12-24

20:45
Για την διαφορά ύψους τι πιστεύεις;Καλό είναι το Dance Club, πήγαινα κάποτε... Να νιώθεις καλά με τον παρτενέρ σου είναι σημαντικό, ό,τι και να είναι. Γιατί να χορέψουμε τανγκό ή βαλς μόνοι; Υπάρχουν άλλα να χορέψεις μόνος όσο θες. Ο συγχρονισμός και η επικοινωνία είναι μέρος της ομορφιάς αυτών των χορών. Δεν επιβαρύνετε τους δασκάλους σας, ξέρουν τι κάνουν.
Η φίλη μου μου είπε να μην χορέψω με τον δασκάλο γτ έχουμε διάφορα ύψους... Δυστυχώς την άκουσα κ το μετανιώνω.
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 860 μηνύματα.

24-12-24

20:54
Και εγώ με σταθερό καβαλιέρο έχω διαφορά ύψους και τα πάμε υπέροχα! Αν μπορεί να σε οδηγήσει και εσύ να ακολουθήσεις όλα μια χαρά!
Η φίλη γιατί στο είπε αυτό; Ο δάσκαλος δεν αποφασίζει;
Guest 881237
Επισκέπτης

24-12-24

21:16
Η δασκάλα μου έδωσε δύο επιλογές... Ή μαζί της ή με τον δάσκαλο... Της είπα θα το σκεφτώ ... Ζήτησα τη γνώμη της φίλης μου κ είπε αυτό .Και εγώ με σταθερό καβαλιέρο έχω διαφορά ύψους και τα πάμε υπέροχα! Αν μπορεί να σε οδηγήσει και εσύ να ακολουθήσεις όλα μια χαρά!
camil
Πολύ δραστήριο μέλος

25-12-24

09:16
Εγώ θα σου έλεγα με τον δάσκαλο. Και οπτικά μου αρέσει περισσότερο αγόρι με κορίτσι, και συνήθως το χαιρόμαστε περισσότερο. Ελπίζω να έχεις άλλη μία ευκαιρία!
touvlo
Διάσημο μέλος

25-12-24

10:06
Γνώμη μου: καθένα έχει τη χάρη του. Πάντως και γω, όταν είχα χορέψει με έναν κύριο ψηλό και χοντρούλη, είχα άλλη αίσθηση σιγουριάς και <<κυριαρχίας>> στο χώρο. Δηλ, αυτός <<άνοιγε το δρόμο>> για να ...περάσουμε. Το ύψος δεν ήταν εμπόδιο. Το φάρδος, μη σου πω, πως ήταν πλεονέκτημα για μένα την αρχάριαΗ δασκάλα μου έδωσε δύο επιλογές... Ή μαζί της ή με τον δάσκαλο... Της είπα θα το σκεφτώ ... Ζήτησα τη γνώμη της φίλης μου κ είπε αυτό .
touvlo
Διάσημο μέλος

11-01-25

08:59
Εχθές ήταν το τελευταίο μαθημα τανγκο του κύκλου μαθηματων. Πήγα μόνη. Ήταν αντικαταστάτης δάσκαλος, πολύ καλός. Μας έκανε πολλές ασκήσεις σόλο αλλά και συγχρονισμού ζευγαριών. Σε πολλές με χόρεψε αυτός. Φυσικά με έναν έμπειρο χορευτή, όλα κυλάνε περίφημα. Αν κάνεις λάθος, το διορθώνει αυτός. Μου έκανε και φιγουρίτσες αδίδακτες, μάλλον για να δει, πώς αντιδρώ σε αιφνιδιαστικές αλλαγές του παρτενέρ, ίσως και να του άρεσε κι αυτού να χορέψει. Μου άρεσαν οι ιδέες του και ανταποκρινόμουν μια χαρά. Μου είπε και μπράβο. Μου άρεσε πολύ, είχε πολύ πάθος.
Παιδιά, τελικά αυτοί οι χοροί στις χόμπυ σχολές είναι για ευχαρίστηση. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να απολαύσουμε παρέα τη μουσική με μια αρμονική κίνηση. Σου δείχνει κάποιες βασικές αρχές (πχ μη χοροπηδάς στο τανγκο), κάποιες βασικές τεχνικές και από κει και πέρα, το ζευγάρι συνεχίζει μόνο του. Η στάνταρ χορογραφία είναι για αγώνες και για εκδηλώσεις. Αυτά κατάλαβα χθες.
@tropical Peace, πώς πάει εσάς ο χορός σας;
Παιδιά, τελικά αυτοί οι χοροί στις χόμπυ σχολές είναι για ευχαρίστηση. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να απολαύσουμε παρέα τη μουσική με μια αρμονική κίνηση. Σου δείχνει κάποιες βασικές αρχές (πχ μη χοροπηδάς στο τανγκο), κάποιες βασικές τεχνικές και από κει και πέρα, το ζευγάρι συνεχίζει μόνο του. Η στάνταρ χορογραφία είναι για αγώνες και για εκδηλώσεις. Αυτά κατάλαβα χθες.
Guest 881237
Επισκέπτης

11-01-25

10:14
Πως σου φάνηκε το σολο;Εχθές ήταν το τελευταίο μαθημα τανγκο του κύκλου μαθηματων. Πήγα μόνη. Ήταν αντικαταστάτης δάσκαλος, πολύ καλός. Μας έκανε πολλές ασκήσεις σόλο αλλά και συγχρονισμού ζευγαριών. Σε πολλές με χόρεψε αυτός. Φυσικά με έναν έμπειρο χορευτή, όλα κυλάνε περίφημα. Αν κάνεις λάθος, το διορθώνει αυτός. Μου έκανε και φιγουρίτσες αδίδακτες, μάλλον για να δει, πώς αντιδρώ σε αιφνιδιαστικές αλλαγές του παρτενέρ, ίσως και να του άρεσε κι αυτού να χορέψει. Μου άρεσαν οι ιδέες του και ανταποκρινόμουν μια χαρά. Μου είπε και μπράβο. Μου άρεσε πολύ, είχε πολύ πάθος.

Εμείς συνεχίζουμε την χορογραφία μας κανονικά . Είναι η πρώτη φορά που κάνω αργεντίνικο κ μου φαίνεται πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με τους υπόλοιπους χορούς που κάνω (rumba, vals κλπ) . Πήρα κ το φόρεμα , ένα υπέροχο κόκκινο !!! Τα μαλλιά θα είναι σε ψηλό κότσο με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο

camil
Πολύ δραστήριο μέλος

11-01-25

11:18
Φωτιά στα κόκκινα, βάλε και φώτο!
nearos
Επιφανές μέλος
Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 10.086 μηνύματα.

13-01-25

23:03
Πλάκα πλάκα θα 'θελα να μάθω να χορεύω παραδοσιακά θεσσαλιώτικα 

Guest 881237
Επισκέπτης

14-01-25

02:09
Πλάκα πλάκα θα 'θελα να μάθω να χορεύω παραδοσιακά θεσσαλιώτικα![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.