touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.

14-01-25

08:36
ίσως παρά την απαλλαγή απ το μάθημα, να μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα χορών, αν έχετε στο μάθημα της Φυσ. ΑγωγήςΠλάκα πλάκα θα 'θελα να μάθω να χορεύω παραδοσιακά θεσσαλιώτικα![]()
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

23-02-25

15:32
Πώς μάθατε τσιφτετέλι, κορίτσια;
Αγόρια, πώς μάθατε ζεϊμπέκικο;

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.

23-02-25

19:08
Το τσιφτετέλι δε μ΄αρέσει.Πώς μάθατε τσιφτετέλι, κορίτσια;
![]()
Το ζεϊμπέκικο είναι ένα πάθος! Λοιπόν, αρχικά αντέγραφα κινήσεις από καλούς χορευτές. Έπειτα τις δοκίμαζα. Σε μαθήματα χασάπικου, μπόρεσα να <κλέψω> φιγούρες χασάπικου και να τις προσαρμόσω στο ρυθμό του ζεϊμπέκικου. Όμως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, όταν το νοιώθεις. Τότε, ανάλογα με τη μουσική, βαδίζεις το βήμα που σου ταιριάζει, τα δένεις μεταξύ τους με μεράκι, όπως δένονται. Αν βάλεις και μια γερή δόση πάθους, έχεις ένα αποτέλεσμα μεγαλειώδες!
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

23-02-25

19:42
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, touvlo!Το τσιφτετέλι δε μ΄αρέσει.
Το ζεϊμπέκικο είναι ένα πάθος! Λοιπόν, αρχικά αντέγραφα κινήσεις από καλούς χορευτές. Έπειτα τις δοκίμαζα. Σε μαθήματα χασάπικου, μπόρεσα να <κλέψω> φιγούρες χασάπικου και να τις προσαρμόσω στο ρυθμό του ζεϊμπέκικου. Όμως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, όταν το νοιώθεις. Τότε, ανάλογα με τη μουσική, βαδίζεις το βήμα που σου ταιριάζει, τα δένεις μεταξύ τους με μεράκι, όπως δένονται. Αν βάλεις και μια γερή δόση πάθους, έχεις ένα αποτέλεσμα μεγαλειώδες!
Πάντως σοβαρά, θα ήθελα να μάθω ζεϊμπέκικο, αλλά «δεν είμαι αρκετά άντρας» και φοβάμαι τη γιούχα

Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.

23-02-25

19:55
Χαζομάρες.Πάντως σοβαρά, θα ήθελα να μάθω ζεϊμπέκικο, αλλά «δεν είμαι αρκετά άντρας» και φοβάμαι τη γιούχα![]()
Άμα θες να μάθεις, μην υπολογίζεις κανέναν. Είναι χορός, τρόπος έκφρασης της ψυχής.
Δηλαδή σκέψου το και από την άλλη. Μερικοί έως πολλοί θεωρούν το ζεϊμπέκικο χορό αμιγώς αντρικό. Ωστόσο, όπως είπε η τούβλο καλή ώρα, και γυναίκες τον χορεύουν.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν πρέπει να σε σταματάει κάτι, πολλώ δε μάλλον ο κόσμος. Αυτός άλλωστε, πάντα κάτι θα έχει να πει. Εσύ άμα θες να κάνεις κάτι και μπορείς, κάν' το.
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος

23-02-25

20:04
Αυτό ακριβώς!Είναι χορός, τρόπος έκφρασης της ψυχής.
Πιστεύω πως έχω φόβο στο να εκδηλώνω την αρρενωπή πλευρά του εαυτού μου (εξού και η «αδερφίστικη» συμπεριφορά που δείχνω εδώ κάθε τόσο).
Είναι ωραίο πράγμα ο χορός και πραγματικά θέλω να μάθω ζεϊμπέκικο.
Σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου, Κατερίνα. Τα εκτιμώ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...