iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Anyway, οι μόνες οδηγίες που έδωσε είναι ότι αν νιώσω τίποτα ή το δω κόκκινο να το πλύνω ...με οινόπνευμα... α και να το κρατήσω για 30 ημέρες

Τέλος ντε και καλά πρέπει να το κρατήσω 30 ημέρες την "μπίλια";
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Καλο ειναι να μην αλλαξεις σκουλαρικι πριν τον μηνα, αν τωρα το αλλαξεις στις 20 μερες δεν νομιζω οτι θα παθεις κατι.
Γενικα δεν ειναι κατι, εγω στην θεση σου θα το επλενα και μια στο τοσο τις πρωτες μερες με οινοπνευμα ασχετα απο ενοχλισεις κλπ, απλος για σιγουρια, αν παει να γινει κατι να το προλαβεις πριν γινει. Δεν θελει ιδιετερη περιποιηση παντως η τρυπα στον λοβο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
phanis
Εκκολαπτόμενο μέλος

συνηθως δινουν και μια αλοιφη να βαζεις τοπικα στη τρυπα αν εχεις δυο φορες τη μερα πρωι βραδυ
μην βγαζεις το σκουλαρικι για υπνο η για καποιο αλλο λογο γιατι θα σου κλεισει η τρυπα τωρα στις αρχες
καθε δυο μερες να καθαριζεις την περιοχη απο το πυον προσεκτικα
Valder
Τιμώμενο Μέλος

2. Πλύσεις με οινόπνευμα τόσο στο "καρφιτσάκι" όσο και το "κούμπωμα" γιατί μπορεί να μαζέψει λιπάκι. Αηδία ναι ξέρω, αλλά συμβαίνει. Εγώ κάνω και την τρύπα με οινόπνευμα, τσούζει λιγάκι αλλά είναι καλό γιατί σταματάνε οι ερεθισμοί.
3. Προσοχή στον ερεθισμό στην τρύπα, άμα δεις τίποτα πολύ ύποπτο δεν το αφήνεις στην τύχη του. Διαλέγεις υλικά στα σκουλαρίκια που να μη σε ερεθίζουν. Επίσης γι αυτό το λόγο, δεν το σφίγγεις πολύ για να παίρνει αέρα η τρυπούλα.
4. Στρίβε το σκουλαρίκι όσο το φοράς, για να μην κλείσει η τρύπα γύρω του. Δεν ξέρω αν γίνεται ποτέ αυτό, αλλά εγώ το έκανα πάντως.
5. Υπάρχουν και σκουλαρίκια που δεν μοιάζουν σα μπλιμπλίκια με στρας, αλλά είναι πιό πλαστικοειδή, καλή ώρα όπως αυτό του Fringe (αν και είναι ear-cuff gadget/cell phone, και αγκαλιάζει όλο το αυτί):
Καλορίζικο!
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Και εγώ έτσι ξεκίνησα αλλά ακούω και άλλες εκδοχέςΔεν θελει ιδιετερη περιποιηση παντως η τρυπα στον λοβο.

Αλοιφή; Και αν δεν μου έδωσε αλοιφή που την βρίσκω;το σκουλαρικι που σου περασε πρεπει να μεινει τουλαχιστον ενα μηνα πανω στην τρυπα
συνηθως δινουν και μια αλοιφη να βαζεις τοπικα στη τρυπα αν εχεις δυο φορες τη μερα πρωι βραδυ
μην βγαζεις το σκουλαρικι για υπνο η για καποιο αλλο λογο γιατι θα σου κλεισει η τρυπα τωρα στις αρχες
καθε δυο μερες να καθαριζεις την περιοχη απο το πυον προσεκτικα
Πως μπορώ να πλύνω το καρφιτσάκι και το κούμπωμα χωρίς να το βγάλω;1. Δεν βγάζουμε το δοκιμαστικό σκουλαρικάκι ούτε για λίγο για να μην κλείσει η τρύπα.
2. Πλύσεις με οινόπνευμα τόσο στο "καρφιτσάκι" όσο και το "κούμπωμα" γιατί μπορεί να μαζέψει λιπάκι. Αηδία ναι ξέρω, αλλά συμβαίνει. Εγώ κάνω και την τρύπα με οινόπνευμα, τσούζει λιγάκι αλλά είναι καλό γιατί σταματάνε οι ερεθισμοί.
Πάντως το δοκιμαστικό αρκετά σφιγμένο το νιώθω, χωρίς όμως να είναι ενοχλητικόΕπίσης γι αυτό το λόγο, δεν το σφίγγεις πολύ για να παίρνει αέρα η τρυπούλα.
Το ξανά άκουσα αυτό και μου φαίνεται λογικό.4. Στρίβε το σκουλαρίκι όσο το φοράς, για να μην κλείσει η τρύπα γύρω του. Δεν ξέρω αν γίνεται ποτέ αυτό, αλλά εγώ το έκανα πάντως.
Με έναν "απλό" ασημένιο μικρό κρίκο με φαντάζομαιΥπάρχουν και σκουλαρίκια που δεν μοιάζουν σα μπλιμπλίκια με στρας, αλλά είναι πιό πλαστικοειδή,
Thank youΚαλορίζικο!

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Η αλοιφή που δίνουν είναι μούφα, δεν την χρειάζεσαι. Συνήθως είναι τύπου βαζελίνης ή λιπαντικού και απλά ενυδατώνει.
Δεν χρειάζεται κάτι σπουδαίο σε προσοχή (αν πχ είχες μακριά μαλλιά, οκ, να πρόσεχες να μην πιαστούν οι τρίχες έτσι όπως το στριφογυρίζεις ή να μην το θερμαίνεις με το πιστολάκι)
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Έστω Betadine ... κατά την διάρκεια του δοκιμαστικού; Χωρίς να το βγάζω;Aυτό με το οινόπνευμα το λένε όλοι (κι εγώ το έκανα σε όλες τις τρύπες πλην αφαλού). Αλλά πρόσφατα άκουσα ότι το οινόπνευμα είναι ο,τι χειρότερο σε πληγές και καλύτερα να το πλένεις με Betadine.
Η αλοιφή που δίνουν είναι μούφα, δεν την χρειάζεσαι. Συνήθως είναι τύπου βαζελίνης ή λιπαντικού και απλά ενυδατώνει.
Δεν χρειάζεται κάτι σπουδαίο σε προσοχή (αν πχ είχες μακριά μαλλιά, οκ, να πρόσεχες να μην πιαστούν οι τρίχες έτσι όπως το στριφογυρίζεις ή να μην το θερμαίνεις με το πιστολάκι)
Mercury
Επιφανές μέλος

5. Υπάρχουν και σκουλαρίκια που δεν μοιάζουν σα μπλιμπλίκια με στρας, αλλά είναι πιό πλαστικοειδή, καλή ώρα όπως αυτό του Fringe (αν και είναι ear-cuff gadget/cell phone, και αγκαλιάζει όλο το αυτί):
![]()
Pss...Αυτό είναι γαμάτο,αλλά φαντάζομαι προϋποθέτει μικρό λοβό

Εκτός και άν το κάνεις λιγάκι πιό ψηλά...
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Και εγώ έτσι ξεκίνησα αλλά ακούω και άλλες εκδοχές![]()
Δεν ειμαι και ο guru των τρυπων...! Ο Valder προφανος ξερει καλητερα, ακου τον αρχοντα λοιπον και ασε εμενα!

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Πως μπορώ να πλύνω το καρφιτσάκι και το κούμπωμα χωρίς να το βγάλω;
Για ένα δυο λεπτά βγάλτο ίσα ίσα να το ξεπλύνεις. Απλά μη το βγάλεις για ώρες τον πρώτο καιρό.

Aυτό με το οινόπνευμα το λένε όλοι (κι εγώ το έκανα σε όλες τις τρύπες πλην αφαλού). Αλλά πρόσφατα άκουσα ότι το οινόπνευμα είναι ο,τι χειρότερο σε πληγές και καλύτερα να το πλένεις με Betadine.
Το οινόπνευμα είναι χειρότερο γιατί σε τσούζει και αφυδατώνει το μέρος εκεί αλλά ταυτόχρονα κάνει δουλειά γιατί καυτηριάζει το σύμπαν από μικρόβια. Το μπεταντίν θα τον βάψει τον άνθρωπο και θα μυρίζει κι όλας κομμάτι άσχημα. Είναι όντως καλό όμως.
Τη λύση του Ampitasol δεν ξέρω αν προτιμάτε. Εϊναι σαπουνάκι υγρό, για πλήρη καθαρισμό (αντισηπτικό). Το χρησιμοποιώ και στην ευαίσθητη περιοχή μου ειδικά τώρα τις ζεστές μέρες.
Pss...Αυτό είναι γαμάτο,αλλά φαντάζομαι προϋποθέτει μικρό λοβό
Εκτός και άν το κάνεις λιγάκι πιό ψηλά...
Θα ψάξω μπας και το βρω αλλά δε νομίζω. Πολύ πολύ σε κανα Fringe Props μετά το τέλος της σειράς, κι αυτό θα ναι πανάκριβο. Ναι μπαίνει πιό ψηλά.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να το βγάζει κάθε μέρα, γιατί και το πολύ το βάλε-βγάλε δεν θα αφήνει την τρύπα στην ησυχία της να ηρεμήσει.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Βρε Betadine σαπουνάκι, όχι το βάμμα! (είναι και φτηνότερο από το οινόπνευμα)
Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να το βγάζει κάθε μέρα, γιατί και το πολύ το βάλε-βγάλε δεν θα αφήνει την τρύπα στην ησυχία της να ηρεμήσει.
Καλά ναι, 13 Ευρώ τα 200ml δε λέει το οινόπνευμα. (να τώρα έπλυνα κι εγώ το δικό μου και το ξανάβαλα)
Μπα όχι κάθε μέρα, μια στο τόσο αρκεί. Ακόμα θυμάμαι τι βρισίδια είχα ρίξει και δε μπορούσα να το ξαναβάλω την πρώτη δεύτερη φορά, αλλά οκ έμαθα.

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Αρκεί αυτή η φροντίδα ή χρειάζεται και κάτι άλλο;
Πρόσεχε μην πιαστεί σε καμιά πετσέτα/μπλούζα/μαλλί κλπ γιατί μετά θα πονάει και μπορεί και να ματώσει (δε θα γίνει κάτι, εσύ θα ανησυχείς μετά

Εγώ στις πρώτες 2 τρύπες που έκανα στο λοβό (τώρα έχω 7

Α, και θα έλεγα να μην το αλλάξεις για αρχή. Ούτως ή άλλως για 30 ημέρες σου είπε να μείνει, όχι για 3 χρόνια.

Και μετά το κρικάκι που θες να βάλεις, καλύτερα να είναι ασημένιο, όχι καμιά μούφα ασημένιο.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Δυο φορες την ημερα αν θυμαμαι καλα.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Αν κι έχουν περάσει χρόνια από τότε που έκανα τις δικές μου τρύπες, θυμάμαι ότι έστριβα τα σκουλαρίκια όντως κάθε μέρα.
Αυτό είναι καλό ώστε να μην "κολλάνε" και να μην "πετσιάσουν".
Αν θυμάμαι καλά, είχα βγάλει τα πρώτα σκουλαρίκια γύρω στις 15 ημέρες κι έβαλα κρίκους αλλά εφόσον σου είπε να το κρατήσεις για ένα μήνα, άστο τόσο.
Καλό είναι να το βγάζεις που και που και να ρίχνεις οινόπνευμα τόσο στην τρύπα όσο και στο ίδιο το σκουλαρίκι, μπορεί να τσούζει αλλά σκοτώνει τα μικρόβια.
Θέλει πολλή μεγάλη προσοχή όταν κάνεις μπάνιο ή όταν αλλάζεις ρούχα μην πιαστεί κάπου και τραβηχτεί γιατί θα ερεθιστεί η τρύπα, δεν θα είναι ό,τι καλύτερο αν συμβεί αυτό.
Δεν έχω ακούσει πάντως πολλά περιστατικά με το να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα από τρύπα στο λοβό του αυτιού, για άλλα σημεία (ψηλά στο αυτί, φρύδι κ.λπ.) έχω ακούσει κάποιες περιπτώσεις.
Πλάκα - πλάκα, πιστεύω ότι ίσως να σου πήγαινε στο φρύδι!

Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σουτ - σουτ.Πλάκα - πλάκα, πιστεύω ότι ίσως να σου πήγαινε στο φρύδι!![]()
Μου το πρότειναν και άλλοι και έχω ήδη πολλά πάθη να αντιμετωπίσω

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Όσοι μου προτείνεται να γυρνάω, πως το γυρνάω; Την μπίλια δεν μπορώ να την πιάσω, είπαμε έχω θαυματουργά χέρια αλλά πως να πιάσω μια μπίλια με 1cm διάμετρο και να την γυρίσω;
Σουτ - σουτ.
![]()
Ή θα το στρίψεις με τις άκρες των δαχτύλων σου (απλά προπόνηση θέλει) ή στην ακραία ανάγκη κράτα κόντρα με τον αντίχειρα πίσω από το λοβό και στρίβε μπροστά με τον δείκτη σα να ανοίγεις φύλλο στη χορτόπιτα, με το σκουλαρίκι να παριστάνει τον πλάστη και το λοβό το φύλλο.
Εγώ έχω τετράγωνο σκουλαρικάκι οπότε βοηθάνε πολύ οι γωνίες στη μεταχείρισή του. Σκέψου το.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Βασικά, εύκολο είναι.
Ειδικά αν κρατάς κόντρα, δεν είναι τίποτα.

Σουτ - σουτ.
![]()
Τα κάλλη απαιτούν θυσίες!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.