Epstein Files

Εαν δεν καταλαβαινεις την κατα Γιουνγκ χρήση του κακού, δε θα στο εξηγήσω εγω. Είσαι πολύ μορφωμένος για να σου κάνω φιλοσοφικές υποδείξεις.

Ξέρεις τι όμως; Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις, εντούτοις κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, γιατί αυτός ο κουλτουροπασιφισμός και η με το στανιό άρνηση άπασας ενεργητικής δράσεως, σου προσδίδει αυτή την εσάνς ηθικής ανωτερότητας με την οποία έχετε γαλουχηθεί κάποιοι αγαπητοί ιδεολογικώς αντίθετοι συνομιλητές.

Άλλο καλός απο επιλογή, με δυνατότητα κακού απέναντι στο κακό, και άλλο καλός επειδή δεν έχεις επιλογή και δε σου πάει το χέρι να κανεις κακό, γιατί μόνο καλό γνωρίζεις.

Άσε που δεν πιστευω πως υπάρχουν πραγματικά καλοί άνθρωποι. Μόνο καταπιεσμένοι καλοί απο κοινωνική πίεση, και αυτοί αμα σκάσουν είναι τρισάθλιοι στο κακό που κάνουν στους άλλους, εν συγκρίσει με τους καλούς απο επιλογή, που ξέρουν να αποδίδουν αυτά που πρέπει, όταν πρέπει, όπως πρέπει, εκεί που πρέπει.
Με έχεις παρεξηγήσει δεν είμαι πολύ μορφωμένος, μάλλον πνευματικά τεμπέλης είμαι, περιμένω να μάθω απ' τους άλλους. Αυτό που νομίζω πως έχω είναι λίγη παραπάνω οξυδέρκεια απ' το μέσο όρο. Αρκεί για να καταλαβαίνεις τι εστί νοών και τι μπαρούφα.

Δηλαδή εσύ θα έλεγες και τον Τολστόι κουλτουροπασιφιστή; Μάλλον είμαι λίγο πιο "διαβασμένος" τελικά. :P

Θα σου πω κάτι που μου έκανε εντύπωση στο πρώτο επεισόδιο του "The Witcher" (σου αρέσουν αυτά εσένα..). Λέει σε κάποια φάση, "ανάμεσα στο κακό και το μικρότερο κακό, προτιμώ να μην κάνω τίποτα".

Ο ταοϊστής που πιστεύει στην "πράξη της μη-πράξης" δεν είναι αδύναμος. Το αντίθετο, εγκωλπώνει την δύναμη του αντιπάλου και την εξουδετερώνει, "neutralise" όπως λέει και ο Στίβεν Σιγκάλ. :cool2:

Είσαι πάντα ένα βήμα πάνω απ' το καλό και το κακό.

Αυτοί οι τύποι δεν αυτοκτονούν, τους καθαρίζουν για να μην μιλήσουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα σταματήσω να λέω ότι δεν πρέπει να επικεντρωμόμαστε μόνο στο σεξουαλικό σκάνδαλο. Εδώ πρόκειται για μία πραγματική συνωμοσία, μία από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες όλων των εποχών που συγκαλύπτεται το πραγματικό μέγεθός της ακόμα και τώρα.
Αυτό έχει σχέση και με την ανθρώπινη ψυχολογία.
Ο αλήτης ανώμαλος epstein που βίαζε έφηβα κοριτσια με τους φίλους του είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο καί ασφαλές.

Ο epstein ως μέλος μιας σατανικής cult που τρώει ανθρώπινο κρέας, ελέγχει τον πλανήτη, τα ΜΜΕ την ψυχαγωγία και βρίσκεται πίσω από την δημιουργία των social και του a.i είναι πολύ μεγάλο και τρομακτικό για να το επεξεργαστεί ο μέσος άνθρωπος.

Πάντως ένα μάτσο παιδόφιλοι τρέχουν τον κόσμο, στην συντριπτική πλειοψηφία τους άντρες και somehow μόνο μια γυναίκα είναι στη φυλακή.

Αυτό έχει σχέση και με την ανθρώπινη ψυχολογία.
Ο αλήτης ανώμαλος epstein που βίαζε έφηβα κοριτσια με τους φίλους του είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο καί ασφαλές.

Ο epstein ως μέλος μιας σατανικής cult που τρώει ανθρώπινο κρέας, ελέγχει τον πλανήτη, τα ΜΜΕ την ψυχαγωγία και βρίσκεται πίσω από την δημιουργία των social και του a.i είναι πολύ μεγάλο και τρομακτικό για να το επεξεργαστεί ο μέσος άνθρωπος.
Ξεκάθαρα είναι θέμα ψυχολογίας. Ο άνθρωπος είναι ον που αποζητάει την ασφάλεια και οτιδήποτε του την διαταράσσει, του προκαλεί κρίση. Οι συνεπαγωγές, όμως, που βγαίνουν από την υπόθεση Έπσταϊν, αν έχει κάποιος το θάρρος, την όρεξη, τον χρόνο και πολλά άλλα να ακολουθήσει το νήμα που ξετυλίγεται, οδηγούν σε τελειωτική εκθεμελίωση της πραγματικότητας όπως μας παρουσιάζεται.

Και το να μένουμε στη συγκεκριμένη πτυχή βοηθάει στο να μένουμε σε κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε (όσο φρικτό κι αν είναι) και να μην χρειαστεί να ξεβολέψουμε το μυαλό μας, διαλύοντας σταθερές που είχαμε από τότε που μάθαμε τον κόσμο. Είναι το κλασσικό «η άγνοια είναι ευτυχία», βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε καν την επιλογή άγνοια ή τρομακτική γνώση (κανείς μας δεν πρόκειται ποτέ να μάθει την αλήθεια) αλλά άγνοια ή γνώση ότι δεν γνωρίζεις πού πάνε τα τέσσερα για τον κόσμο.

Οπότε κάποια στιγμή θα βγούνε και fact checkers και θα ηρεμήσουν τον κόσμο προσφέροντας την απαραίτητη «γείωση». Δουλειά τους είναι, άλλωστε.

Τελευταία επεξεργασία:
Διότι τα βιβλία των δύο αποτελούν (αποτελούσαν τουλάχιστον μέχρι το 14) (ο Saussure είναι κάπως ξεπερασμένος) τον κορμό της γλωσσολογικής κατεύθυνσης της φιλολογίας του ΕΚΠΑ

(αυτό που λέγεται academia έχει αλωθεί προ πολλού όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς με ακόμη και μία επίσκεψη στο περίφημο ή διαβόητο εννιαώροφο του εν λόγω ακαδημαϊκού ιδρύματος - φυσικά, το γεγονός ότι στις κυψέλες των ακαδημαϊκών μπορεί να βρεθούν κ κάποιοι εργάτες του πνεύματος δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τη συστηματική κ μεθοδική δουλειά των βασιλικών πολτών γνώσης που έχουν μπερδέψει τη γνώση με τον χυλό κ αντικαταστήσει την αντικειμενικότητα με ιδεολογικές κατευθύνσεις αμφιβόλου ποιότητος)

Επίσης, γι αυτό που λέει ο Ηλίας

Κ φυσικά, επειδή κουραστήκαμε με την εκδοχή περί της κοινής καταγωγής των ΙΕ (what?) γλωσσών

Τελευταία επεξεργασία:
Πάντως ένα μάτσο παιδόφιλοι τρέχουν τον κόσμο, στην συντριπτική πλειοψηφία τους άντρες και somehow μόνο μια γυναίκα είναι στη φυλακή.
Είναι πολλές οι γυναίκες που συμμετείχαν στα όργιά τους. Αυτές είναι περισσότερο αθώες νομίζεις;

Κ φυσικά, επειδή κουραστήκαμε με την εκδοχή περί της κοινής καταγωγής των ΙΕ (what?) γλωσσών
Πάντως υπάρχουν κοινές ρίζες ανάμεσα στην αρχαία Ελληνική και λατινογενείς γλώσσες με τα σανσκριτικά. Τώρα η πρωτοϊνδοευρωπαϊκή γλώσσα κι εμένα μου φαινόταν πάντα συστημικό κατασκεύασμα (δεν έχει βρεθεί πουθενά καταγεγραμμένη), αλλά τα κοινά που λέω υπάρχουν όντως, απλά μπορεί να προέκυψαν με άλλον τρόπο. Ενδέχεται να προέκυψαν με τη μετεγκατάσταση λευκών στον Ινδοϊρανικό χώρο από όπου προέκυψαν και οι άριοι... Αν ξέρεις παραπάνω για το θέμα ή έχεις βιβλιογραφία πρότεινε γιατί με ενδιαφέρει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back