iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Φαντάζομαι είναι 'κατώτερο μοντέλο από αυτό που πήρες και σου χάλασε.

Είχε κανείς αυτή τη μηχανή ?
Όταν λέω αυτή τη μηχανή εννοώ την Krups F 880 42 Vivo . Διάβασα ότι τη συγκεκριμένη την έχει ο Dooo.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chrisoula
Νεοφερμένο μέλος


ΩΧ, έχω ξεμείνει και από άλλες επιλογές. (Κοιτάω και το Design)
Πάντως θα το εκτιμήσω πολύ αν μου πεις μοντέλο.
καλημερα σε όλους ,
ειχα παρει προσφορά την kRUPS XP 2000 (ειναι ιδια μηχανη με την χp4000 , μόνο που εχει επιπλέον και
ενσωματωμενη καφετιερα γαλλικού), δούλευα παλια στα flocafe και ξερω απο καλό esspresso,
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ παρόλες τις απειρες δοκιμες να κάνω esspresso με καιμακι και παρόλο που την ειχα παρει 80 ευρω
την ΓΥΡΙΣΑ ΠΙΣΩ!!!
Μάλλον θα πάρω την gaggia dose (219 ευρω ) που είναι η φτηνότερη αυτής της εταιρείας
αλλά ειναι λένε η καλυτερη εταιρεία μηχανων esspresso.
Σε μεγαλο πολυκαταστημα θα εχει ΠΣπροσφορα -20% στις μικροσυσκευες (και καφετιερες και αν εχεις και
παλια να δωσεις για ανακυκλωση θα εχεις ακόμα - 20%)!!!!και λέω να επενδύσω!!!
εχει κανεις πληροφορίες για την gaggia dose ?
μου φαινεται λίγο "πλαστικούρα"παρότι λένε
ότι ειναι πολυ καλή.Την εχει κανενας ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Κανονικά το καλό αφρόγαλα πρέπει να μη χάνεται σφου το βάλεις στον καφέ και περάσει λίγη ώρα, έτσι δεν είναι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chrisoula
Νεοφερμένο μέλος


λοιπόν το καλό αφρόγαλα ειναι ζήτημα καθαρά τεχνικής .
Θέλει τρόπο και οχι κόπο!!!Υπαρχουν βεβαια και "ρουξούνια" που
βοηθούν πολύ !!!!Αλλά βασικά πρεπει¨:
1ον το γάλα να ειναι ΠΑΓΩΜΕΝΟ!!!δηλ.πολυ κρυο !!!
2ον μόνο φρέσκο οχι εβαπορε και κατι τυπου 10ημερων ειναι οκ
3ον να κρατάτε το μπρίκι με το αριστερό χ'ερι στην χούφτα σας για να καταλαβαίνετε την θερμοκρασία (όταν δεν μπορείτε να το κρατήσετε άλλο γιατι καίγεστε μάλλον εχει καεί και το γάλα (μεγάλες φουσκάλες που όταν "καθίσει " το μπρίκι εξαφανίζονται και μαζί η χαρά ότι είχαμ κάνει αφρό)

4ον να βάζετε το "ρουξούνι" κατα το ήμισυ μέσα στο γάλα, και να το κρατάτε μες τέτοιο τρόπο που το γάλα να αρχισει να γυρνάει γυρω -γυρω και να φουσκώνει απο κάτω προς τα πάνω .Οχι το αντίθετο.Αν χρειαστεί στο τέλος "δώστε " λίγο αέρα δηλαδή ανεβοτατεβάστε το ρουξούνι μέσα εξω (ελάχιστα)για να κάνει δώσει λίγο όγκο.
5ον ακούτε τον ήχο .Οταν ειναι οκ όλα , ακούγεται ενα γλυκο τζζζζζζζζ.Όταν κάνει το γάλα φασαρία σαν να βράζει ή μπλ, μπλ , μάλλον είναι λίγο πριν καεί...

6ον όταν τελειώσετε χτυπήστε το μπρίκι στον πάγκο για να "κατσει" το γάλα κάτω και να μείνει το αφρόγαλα πάνω.Σκεύη πάντα ζεστά!!!(ρίξτε καυτό νερο στα φλιτζάνια αν δεν εχουν προλάβει να ζεσταθούν)
ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!!

Η αναλογία ειναι το πάν!!!!
1/3 ετοιμος esspreso (εως την αρχη απο το χερούλι σε κούπα Illy ή ειδική capuccino)
1/3 γάλα απο το μπρίκι (εως πάνω απο το χερούλι)
1/3 αφρόγαλα (εως το χείλος )
αντε καλή επιτυχία!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chrisoula
Νεοφερμένο μέλος


Κοιτα μην απογοητευεσαι,
θα χαλάσεις περιπου 1 λίτρο γάλ και μετα
θα κάνεις ενα αξιοπρεπές αφρόγαλα .
Να μην ακουμπαει στο πατο το ρουξουνι ,
σχεδόν στην μεση του σκευους αν ειναι , θα κανει δινη.......
ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος



The Handpresso probably won't win over any purists since it only works with premade espresso packets, but it'll let you have some fancy coffee wherever you are. Just crank it up with the hand pump, load it with a packet of coffee, add some hot water and shoot caffeinated goodness into a waiting mug. It takes a bit of planning on your part as the unit itself doesn't really do much other than shoot already hot unit through a packet of espresso, but hey, it's portable.
At $150, only serious espresso junkies need apply.
Click Continue for a video of how the Handpresso works, and check out the gallery for more views of this hand-pump-coffee-making thingamajig.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cosette
Εκκολαπτόμενο μέλος



Μέτα την ατυχή εμπειρία του Exposed από τις Krups και την απογοήτευση κάποιων γνωστών μου από την ίδια εταιρεία αποφάσισα να μην αγοράσω μία τέτοια μηχανή.
Κατέληξα στην Delonghi BCO260 CD που θα πάρω την επόμενη βδομάδα και θα σας πω τις εντυπώσεις μου

Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Affliction
Εκκολαπτόμενο μέλος


Κι όσον αφορά τις Krups παιδιά είναι εκπληκτικά μηχανήματα αν έχεις λεφτά να τα πάρεις. Έχω μία καφετιέρα που το χειμώνα τη χρησιμοποιούσα τουλάχιστον μια φορά τη μέρα και ούτε προβλήματα ούτε τίποτα. Και στο μαγαζί ΠΟΤΕ δε μας γύρισαν πίσω Krups. Ίσως απλά να 'σασταν η εξαίρεση στον κανόνα...
Πάντως πολλά προβλήματα σε τέτοια μηχανήματα προκαλούνται από κακή χρήση/συντήρηση και καθαρισμό. Τις περισσότερες φορές έφταιγε ο πελάτης που δεν είχε διαβάσει αναλυτικά τις οδηγίες παρά έκανε βλάβη η συσκευή (αν εξαιρέσεις φυσικά και κάποιους που θέλουν καφετιέρα με 20 ευρώ και περιμένουν να τους βγάλει 10 χρόνια...)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


Από μια μηχανή Espresso πρέπει να καθαρίζουμε και τυχών άλατα που μαζεύονται;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Affliction
Εκκολαπτόμενο μέλος


Ερώτηση,
Από μια μηχανή Espresso πρέπει να καθαρίζουμε και τυχών άλατα που μαζεύονται;
Συνήθως αντί για νερό βάζεις μια-δυο φορές ξύδι στο δοχείο του νερού και λειτουργείς την καφετιέρα/εσπρεσσιέρα για να καθαριστεί και μετά κάνεις φυσικά και 2-3 ακόμα πλύσεις για να φύφει η οσμή. Το κάνεις μια φορά στο 4μηνο ή 6μηνο (ή μπορεί και να λένε οι οδηγίες αριθμό χρήσεων). Σε όλα αυτά τα μηχανήματα όμως χρειάζεται καθαρισμός.
Edit: Διάβασα και το βιβλιαράκι μόλις τώρα και λέει ότι μπορεί ο καθαρισμός να γίνει είτε με ξύδι είτε με κιτρικό οξύ (λεμόνι νομίζω είναι αυτό). Ρίχνεις εκεί που ρίχνεις κανονικά το νερό, νερό και λεμόνι/ξύδι και να το τρέξεις σαν να 'κανες καφέ 2-3 φορές και μετά να το ξεπλύνεις άλλες 2 με σκέτο νερό. Αυτό λέει το κάνεις ανάλογα με τη χρήση. Και πως "συμπτώματα" για να το καταλάβεις ότι πρέπει να γίνει καθαρισμός είναι αυξημένος θόρυβος και καθυστέρηση στην παρασκευή καφέ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cosette
Εκκολαπτόμενο μέλος



Είναι espresso- μηχανή και μηχανή φίλτρου και έχει και ακροφύσιο για την παρασκευή cappuccino. Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένη.
Τα περισσότερα εξωτερικά της μέρη είναι φτιαγμένα από πλαστικό, αλλά το φίλτρο ειναι από χάλυβα. Γενικά έχει καλή κατασκευή. Το μόνο μειονεκτημα είναι ότι χρειάζεται αρκετή δύναμη για να μπεί ο μοχλός στη σωστή θέση (οριζόντια δηλαδη) αλλά μάλλον ακόμα δεν έχω βρει το σωστό τρόπο να το κάνω γιατί ο μπαμπάς μου το έκανε σχετικά εύκολα

Λειτουργεί με εύκολο τρόπο, αρκεί ένα γρήγορο διάβασμα των οδηγιών ,και δεν κάνει πολύ θόρυβο.
Έως τώρα έκανα μόνο ένα espresso, και ήταν αρκετά καλός αλλά δεν είχε πλούσια κρέμα, όχι τόσο πλούσια όσο μιά φώτο πού έχει ανεβάσει το Γίδι κάποιες σελίδες πίσω.
Μάλλον δεν είχα πιέσει αρκετά την πούδρα, αλλά θα ξαναδοκιμάσω αν και δεν με πολυαπασχολεί γιατί πίνω σχεδόν πάντα freddo

Έφτιαξα και αφρόγαλα που ήταν πολύ καλό επίσης, αν και ήταν η πρώτη μου προσπάθεια

Αυτά ως τώρα, ελπίζω να μην παρουσιαστει κάποιο πρόβλημα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


Όχι μια χαρά δουλεύει ... απλά φοβάμαι ότι κάποια στιγμή που θα βουλώσει θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να το καθαρίσωΝομίζω κάτι με νερό πρέπει να κάνεις... Δε βγάζει και καυτό νερό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Εν ολίγοις πρέπει να καθαρίζεις το στόμιο κάθε φορά εξωτερικά, και να αγοράσεις ένα ειδικό βουρτσάκι για το εσωτερικό του, για μία στο τόσο... Αν και υπάρχουν και ειδικά υγρά νομίζω.
Clean the milk wand with a damp cloth, or remove it and soak in warm water to remove milk residue. If needed, use a pipe cleaner to remove residue inside the wand, and a pin or paper clip to unclog the steam hole.
Διάβασέ τα κι ο ίδιος.
Αν και μου κάνει εντύπωση, στις οδηγίες δεν είχε και τίποτα για τον καθαρισμό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.