Ethical Consumerism

Θα σας ενδιέφερε αν τα αγαθά που καταναλώνετε είναι ethically sourced?
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 7)

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,272 μηνύματα.
Έψαξα αν υπάρχει αντίστοιχο dedicated θέμα, αλλά δεν βρήκα κάτι.

Αν υπάρχει ας μου το μεταφέρει η ΟΔ.


Ως ethical consumerism ορίζεται :

Ethical consumerism (alternatively called ethical consumption, ethical purchasing, moral purchasing, ethical sourcing, or ethical shopping and also associated with sustainable and green consumerism) is a type of consumer activism based on the concept of dollar voting. People practice it by buying ethically made products that support small-scale manufacturers or local artisans and protect animals and the environment, while boycotting products that exploit children as workers, are tested on animals, or damage the environment.

Σκοπός το νήματος είναι να μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με έναν ηθικό τρόπο κατανάλωσης και στο μέτρο του εφικτού (ανάλογα με τους κανόνες του φόρουμ για διαφήμιση) να αναδεικνύουμε προϊόντα από μικρές (ντόπιες ή μη ) εταιρείες που είναι cruelty free τόσο από τον ζωϊκό όσο κι από τον ανθρώπινο παράγοντα αλλά και από το αποτύπωμα που αφήνουν στο περιβάλλον.

Επιπλέον και να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που κάνουν ξέπλυμα κακών πρακτικών ή/και αποκρύπτουν ή παραποιούν τέτοιες πληροφορίες .(βλ.green washing)

Σκοπός του νήματος δεν είναι ο χλευασμός αυτής της στάσης ζωής και τρόπου κατανάλωσης.

Θα ξεκινήσω παραθέτοντας εδώ μια σειρά από αγαθά που χρησιμοποιούμε που είναι προϊόντα child/forced labor ανά τα κράτη:

https://www.dol.gov/agencies/ilab/reports/child-labor/list-of-goods-print
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,793 μηνύματα.
Θα ήταν το ιδεατό αλλά θέλει λεφτά. Αυτό είναι το νόημα της ελεύθερης αγοράς. Αυτός που μπορεί και εκμεταλλεύεται παιδιά έχει μία πάμφθηνη παραγωγή και χτυπάει τον μικρό που δεν μπορεί να ρίξει τόσο τις τιμές του (παντού συμβαίνει αυτό και στους τσιφλικάδες κόντρα στους αγρότες κλπ). Τα ρούχα που φοράμε όλοι ξέρουμε που έγιναν και πως έγιναν. Όμως η βιοτεχνία ρούχων έχει φύγει εδώ και δεκαετίες από την Ελλάδα και οι υπάρχουσες μοδίστρες είναι συνήθως για εναλλακτικούς που έχουν χρήματα.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Αμα τα προιοντα αυτα ειναι σε λογικες τιμες και σε καλη ποιοτητα, τοτε εννοειται τα προτιμω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top