Ήρθα κι εγώ!
Ο φετινός τελικός της Eurovision είχε νικήτρια την Γερμανία με 246 πόντους, με μεγάλη διαφορά από την Τουρκία, όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση με 170 πόντους. Η Ρουμανία με διαφορά από τον δεύτερο μόλις 8 πόντους, βρέθηκε στην τρίτη θέση. Οι υπόλοιπες θέσεις από την 4η Δανία έως και την 9η Γεωργία, έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει στην όγδοη θέση με 140 πόντους. Η Κύπρος κατέκτησε την 21η θέση με 27 πόντους, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο για ακόμη μια χρονιά βρέθηκε στην τελευταία θέση.
Παρακάτω ακολουθούν δικά μου σχόλια:
Η τελική κατάταξη των χωρών:
25)
Ηνωμένο Βασίλειο
Αδιάφορο τραγούδι. Τι συμβαίνει με σας;;;
24)
Λευκορωσία
Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί πέρασε αυτό το τραγούδι…
23)
Ιρλανδία
Απογοήτευση…
22)
Μολδαβία
Μου άρεσε αυτό το τραγούδι, κρίμα για αυτή τη θέση που πήρε.
21)
Κύπρος
Λυπάμαι αλλά το τραγούδι ήταν σκέτη αποτυχία.
20)
Νορβηγία
Καλούτσικο. Αυτή η θέση του άξιζε. Τουλάχιστον αξιοπρεπής εμφάνιση από τη διοργανώτρια χώρα.
19)
Ισλανδία
Ωραίο τραγουδάκι που θάφτηκε εξαιτίας της εμφάνισης (και λυπάμαι που το λέω) της τραγουδίστριας.
18)
Πορτογαλία
Το έχουμε ξαναπεί, μη συμμετέχετε στο διαγωνισμό αν τον σνομπάρετε!
17)
Βοσνία & Ερζεγοβίνη
Κάτι πήγε να κάνει αλλά δεν το είχε.
16)
Αλβανία
Αξιοπρεπής εμφάνιση, κιτσαριό ντύσιμο.
15)
Ισπανία
Πολύ συμπαθητικό τραγουδάκι.
14)
Ισραήλ
Αξιοπρεπές αλλά δε φτάνει αυτό.
13)
Σερβία
Α ρε Goran, τι τη θες τη eurovision? Και τι τον ήθελες τον Κωστέτσο; Εμένα πάντως μου αρέσει αυτό το τραγούδι (χωρίς τον Κωστέτσο) και θα παραμείνει στα αγαπημένα μου.
12)
Γαλλία
Έξυπνο. Τουλάχιστον θα ακούγεται παντού το καλοκαίρι. Μουντιάλ ftw!
11)
Ρωσία
Τι αδικία… Αγαπημένο τραγούδι. Αγαπημένος ο Peter. Υπέροχος.
10)
Ουκρανία
Πλήρης απογοήτευση για τη θέση αυτού του τραγουδιού. Υπέροχη κοπέλα, φανταστική φωνή, νόημα. Αρχίζω κι απογοητεύομαι από τη Eurovision.
9)
Γεωργία
Την κάψατε την κοπέλα που τη βάλατε να κάνει ακροβατικά. Καμιά φορά το απλό είναι καλύτερο.
8)
Ελλάδα
Ο Αλκαίος ήταν πολύ καλύτερος από τον ημιτελικό αλλά τι να το κάνεις. Το μόνο καλό ήταν τα ελληνικά. Δε θέλω να ξανακούσω ποτέ αυτό το τραγούδι.
7)
Αρμενία
Πανέμορφη, γλυκειά, αθώα. Η φωνή της όχι και τόσο καλή αλλά who cares όταν βλέπει μια γυναικάρα μέχρι εκεί πάνω… Προσωπικό αγαπημένο.
6)
Βέλγιο
Νομίζω τελικά ότι αυτό το τραγούδι υπερεκτιμήθηκε. Μήπως επειδή ήταν του Βελγίου;
5)
Αζερμπαϊτζάν
Πολύ τρέξιμο, πολύ άγχος. Καλό τραγούδι που το χάλασε η σκηνοθεσία.
4)
Δανία
Έχουμε αλλάξει αιώνα κι όμως ακόμα κάποια κλασσικά γιουροβιζιονικά τραγούδια πάνε καλά, ίσως γιατί ψήφιζαν και επιτροπές από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους.
3)
Ρουμανία
Πολύ υψηλή θέση για ένα μέτριο, θα έλεγα τετριμμένο τραγούδι. Το έσωσε η λιτότητά του, η ομορφιά της κοπέλας και η φωνή της.
2)
Τουρκία
Καμία σχέση με το Deli πρόπερσυ αλλά το μέταλ το κατέχουν.
1)
Γερμανία
Τι να πω. Μέτριο τραγούδι, fake η τραγουδίστρια, τα ρούχα της και η σκηνική της παρουσία δε μου άρεσαν. Θεωρώ κι εγώ ότι είναι πολιτικός ο λόγος που κέρδισε. Υπήρχαν πολύ καλύτερα τραγούδια. Fake τελείως το ξάφνιασμά της, το ότι και καλά έχασε τα λόγια της, ότι δεν ήξερε (????) ότι πρέπει να τραγουδήσει ξανά το τραγούδι, ότι δε δέχτηκε το ξαφνικό φιλί του Alexander Rybak, τελείως λάθος ότι άρχισε να μιλάει γερμανικά στο τέλος. Fail φέτος το νικητήριο τραγούδι.