Σχόλια τελικού (με σειρά κατάταξης):
1. Αζερμπαϊτζάν
Όταν είδα το βίντεο κλιπ αυτού του τραγουδιού είπα οτι έχουμε νικητή. Είναι η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια του διαγωνισμού που βρήκα το νικητή. Μου άρεσε πολύ το πάθος του τραγουδιστή (αν και δε φάνηκε πολύ στην παρουσίαση της χώρας) και το Running Scared το τραγουδάω συνέχεια έκτοτε. Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισε ένα τραγούδι κατά γενική ομολογία ωραίο, ποιοτικό και κυρίως ανεπηρέαστο από πολιτική. Το μόνο που με πείραξε ήταν οτι η κοπέλα κρατούσε τη σημαία της Τουρκίας κι οτι στο τέλος που τραγούδησαν ξανά το τραγούδι ήταν τελείως φάλτσα, αυτό δεν είναι επαγγελματικό.
2. Ιταλία
Μέτριο προς καλό τραγούδι, τίποτα το ιδιαίτερο, προφανώς ψηφίστηκε από τις επιτροπές που είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
3. Σουηδία
Ο δικός μας Ρουβάς, copy-paste. Τα ίδια Παντελάκη μου. Καλά που ψηφίζουν τα κοριτσάκια.
4. Ουκρανία
Ένα τραγούδι που δεν είχε κάτι το πολύ ωραίο αν και ποιοτικό, κέρδισε πόντους όμως χάρη στη ζωγράφο που είχε κι αυτό δεν το θεωρώ σωστό.
5. Δανία
Αυτή τη θέση για αυτό το μέτριο τετριμμένο τραγούδι δεν μπορώ να την καταλάβω. Είναι έκπληξη για μένα, δεν το είχα ούτε τελικό να περάσει αλλά μάλλον οι κριτικές επιτροπές πάλι κάνανε το θαύμα τους.
6. Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Οι ίδιες σκέψεις οπως με τη Δανία. Όχι άσχημο τραγούδι αλλά προφανώς υπερψηφίστηκε από τις κριτικές επιτροπές. Παλιομοδίτικο.
7. Ελλάδα
Πολύ χειρότερη παρουσίαση από τον ημιτελικό, πολύ άγχος από το Λούκα, χωρίς πολύ πάθος, στημμένος σαν ξυλάγγουρο, ίσως κόπηκαν και πλάνα από τη γερμανική κάμερα. Δεν πίστευα ποτέ οτι στον ημιτελικό θα ήμασταν πρώτοι. Για το ελληνικό τραγούδι αυτό που πιστεύω είναι οτι ξεκίνησε απλά σαν πρωτότυπο πάντρεμα ραπ-ζεϊμπεκικου κι όταν δεν πέτυχε αυτό το ρίξανε στο συναισθηματικό μέρος, και καλά οτι είναι επανάσταση κι ελληνική περηφάνεια. Κουραφέξαλα.
8. Ιρλανδία
Καραγκιόζηδες οι
ευχούληδες (btw η πιο πετυχημένη παρομοίωση που έχω ακούσει εδώ και καιρό!

). Το τραγούδι αν δεν τους έβλεπες είναι ψιλοκαλό.
9. Γεωργία
Φοβερή ροκιά, αυτά που φορούσαν ήταν ό,τι λάχει εμείς οι βλάχοι αλλά κατά τα άλλα τραγούδι που άξιζε ακόμα και να νικήσει.
10. Γερμανία
Θαυμάστε τα προκλητικά (ως και πρόστυχα) βλέμματα της αθώας κοπέλας που τη λέγατε. Αν δεν ήταν τα κοντινά αυτά το τραγούδι είναι για τα μπάζα.
11. Ηνωμένο Βασίλειο
Θέλατε αλήθεια να κερδίσετε με αυτή τη μπούρδα ολκής; Οι One είναι ξανά στη μόδα!
12. Μολδαβία
Ξεράσογλου. Απορώ με τα γούστα κάποιων...
13. Σλοβενία
Απορώ. Σας λείπει το γυμνό στο ίντερνετ και ψηφίζετε αυτή τη βλακεία μόνο και μόνο επειδή πέταξαν τα βυζιά έξω;
14. Σερβία
Η τρελή που γυρνάει στην πόλη λες και ζει στο 1960. No more comments needed.
15. Γαλλία
Τραγούδι πολύ ανώτερο της Eurovision, συγχαρητήρια στον ταλαντούχο νέο που φυσικά θα πάει ψηλά, όχι πολύ καλή η εκτέλεσή του χτες αλλά είναι λογικό με το βαθμό δυσκολίας του τραγουδιού αυτού. Εντυπωσιακό το 12άρι που δώσαμε, έχουμε ποιότητα τελικά.
16. Ρωσία
Πολύς εγωκεντρισμός, πολύ εγώ γενικότερα. Πήγαινε σπίτι και την επόμενη φορά άσε το εγώ σου εκεί.
17. Ρουμανία
Τίποτα το ιδιάιτερο. Σημείωση: τα γιλέκα δε σου πάνε mate....
18. Αυστρία
Φωνή διαμάντι. Με πιάνεις;;;;
19. Λιθουανία
Μμμ καλό.
20. Ισλανδία
Πάλι καλά που περάσατε στον τελικό...
21. Φινλανδία
Περίεργο που αυτό το τραγούδι δεν πήρε καλύτερη θέση...
22. Ουγγαρία
Το τραγούδι που ήταν φαβορί!

Ήταν από τα τρία αγαπημένα μου, το πρώτο κέρδισε και τα άλλα 2 πάτωσαν...
23. Ισπανία
Μη σκιάζεστε, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει τη χαρά.
24. Εσθονία
Και το δεύτερο αγαπημένο μου και φαβορί! Κρίμα ρε παιδιά, ήσασταν τέλειοι!
25. Ελβετία
Κι άλλο τραγούδι που ξέπεσε άδικα.
Οι βαθμοί που δώσαμε εμείς είναι οι εξής:
Γαλλία: 12
Ιταλία: 10
Γεωργία: 8
Ουκρανία: 7
Σουηδία: 6
Αζερμπαϊτζάν: 5
Γερμανία: 4
Βοσνία -Ερζεγοβίνη: 3
Ηνωμένο Βασίλειο: 2