Eurovision 2024

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,199 μηνύματα.
Κι εγώ πιστεύω ξεκάθαρα ότι το χαντάκωσαν επίτηδες το Ισραήλ οι επιτροπές. Αν κέρδιζε θα γινόταν χαμός μετά και δεν ξέρω πόσες χώρες θα έμεναν του χρόνου.
Ισα ίσα οι επιτροπές θα συμφωνούσαν αρκετά και με το κοινό. Το Ισραήλ βγήκε σχεδόν πρώτο στο κοινό. Είχε ελάχιστη διαφορά από την Κροατία.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,910 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,638 μηνύματα.
Εγώ θεωρώ φανερή έλλειψη αντικειμενικότητας και επαγγελματισμού και το ότι κάψανε έτσι το Ισραήλ. Νομίζω 3 πόντους είχε από επιτροπές; Περιμένανε ότι το televoting θα το έβαζε ψηλά γι' αυτό το κάψανε, άρα μιλάμε πάλι για τάση καθορισμού του αποτελέσματος, ενώ το τραγούδι αντικειμενικά ήταν ποιοτικό και πιο καλό και από το δικό μας.
Η Κροατία και καλό τραγούδι είχε και ίσως ήταν κατά κάποιο μια προσπάθεια να πάνε με τα νερά του κοινού, άλλωστε ήταν low profile σαν χώρα, δεν έχει γίνει κάτι με την Κροατία να πεις ότι θα άξιζε να την κάψουν.
Αν οι επιτροπές δίνουν πολλούς πόντους τότε προωθούν τη χώρα
Αν οι επιτροπές δίνουν πολύ λίγους πόντους τότε πάλι προωθούν έμμεσα τη χώρα καθώς το κάνουν για να μη φανεί η συμπάθεια τους προς αυτήν επειδή περιμένουν να την ψηφισει το televoting κατά πολύ και γιαυτο το καίνε οι επιτροπές.
Ε διαλεξε ποιο από τα δύο
Κακη επιτροπή, αυτή τα κάνει όλα, θεωρία συνωμοσίας το έκανες.

Το televoting δεν είναι η σωτηρία οσο και να μην σας αρέσει που το ακούτε. Το ότι η Ελβετία πήρε 22 12αρια γιατί το θεωρείτε τόσο απίθανο; να το πάμε και από την άλλη, σε πόσες χώρες του televoting η Ελβετία πήρε τουλάχιστον 10 πόντους; Λες και χρειάζεται να πάρει 12 για να σημαίνει πως το κοινό το θέλει. Ξέρετε πώς βγαίνουν οι πόντοι του televoting;

Πραγματικα ασχολείστε χωρίς λόγο με αυτό.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,756 μηνύματα.
xardalias-chardalias.gif
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,638 μηνύματα.
Ρε παιδιά απλά παραδεχτείτε το ούτε televoting ούτε επιτροπές και χαζά
Δε γουσταρετε που βγήκε ο Ελβετος και σας καίει που έχασε η χώρα που θέλατε να βγει πρώτη και το ρίχνετε στη συνωμοσία των επιτροπών και του televoting. Ψάχνετε να βρείτε το λόγο που έχασε η Κροατία και βγάζετε ξύγκι από το μοιρασμα των πόντων μπας και το εξηγήσετε καπως.

Ναι παιδιά το βρήκατε, οι επιτροπές φταίνε. Το televoting είναι ακριβώς όπως το βλέπετε, είναι η αντικειμενικη αλήθεια του κοινού. Οι επιτροπές ήταν όλες συνεννοημενες μεταξύ τους με κρυφές ατζέντες. Το Ισραήλ όντως ήταν το νο2 του κόσμου επειδή όντως άρεσε φουλ στον κόσμο αυτό ήθελαν να βγει επειδή ήταν τοπ κομμάτι από τα καλυτεροτερα του τελικού. Γιαυτο το ψηφισε ο κοσμος το αγαπησε τοσο πολυ στο νο2. Νοτ.

Της Κροατίας τι σημασία έχει αν ήταν το αγαπημένο του κοσμου; Η eurovision δεν είναι διαγωνισμός απήχησης και μόνο κοινού. Τα τελευταία 68 χρόνια (εκτος απο την περιοδο 1998-2000 και 2003-2008) πάντα υπήρχε επιτροπή για να ξεσκαρταρει την ποιότητα, την τεχνική, τη φωνητική αξία συνήθως. Να εκτιμά τέτοια πράγματα. Δε θέλω να σας το χαλάσω αλλά ούτε το τσα τσα ούτε το ρίμ τιμ είχαν ποιότητα απο αυτη την αποψη. Ήταν ανεβαστικα χορευτικά τραγούδια για το κοινό εκεί στοχευαν ναι, αλλά από άποψη jury το ξέραμε πως υπολειπονται. Γιατί σας κάνει τόση εντύπωση λοιπόν; Ας έπιανε η Κροατία περισσότερους πόντους στο televoting να αντισταθμιζε το πλεόνασμα της Ελβετίας λόγω επιτροπών. Αυτό ακριβώς είναι ο διαγωνισμός, ισορροπία κοινού με επιτροπές, όποιος είναι καλύτερος στο να βρει ισορροπία μεταξύ των δύο, κερδίζει.

Γιατί κάνετε τους έκπληκτους τωρα; Οι επιτροπές είναι θεμελιώδες στοιχείο του διαγωνισμού και πρέπει να υπάρχουν. Τι παει να πει ότι λόγω jury έχασε το τάδε κομματι; Σωπα ρε μεγάλε, αφού το jury είναι ένα από τα δύο στοιχεία του διαγωνισμού, λες και δεν το ήξερες, φρόντισε εξαρχής να στείλεις κομματι να τα πάει καλά και στις επιτροπές και στο κοινό. Όχι σικατο μπιτακι με ελαφρύ ασύνδετο νόημα σε στιχους, το οποίο θα ξεσηκωσει το κοινό, θα πατώσει στις επιτροπές και μετά θα κλαιγεσαι ότι σε αδικησαν οι κακές επιτροπές, λες και δεν το ήξερες στοχεύοντας στο κοινό εξαρχής.

Και υπενθυμίζω πως το televoting εύκολα κατευθύνεται και αλλοιώνεται. Σταματηστε τη γκρινια με τις επιτροπές. Έτσι είναι καλώς ή κακώς, πρεπει να το αποδεχτείτε. Το μόνο που πρέπει να αλλάξει είναι το ποσοστο των επιτροπων, να χαμηλώσει. Και αν μου πείτε "ναι αλλά άμα συνεννοηθηκαν οι επιτροπές να προωθήσουν την τάδε χωρα και αυτο είναι το άδικο καθως οι επιτροπες δεν ψηφισαν με βαση το τι θεωρουν ποιοτικο αλλα λογω συμφερόντων", τότε θα σας πω "ναι συμφωνώ αν έγινε όντως αυτό τοτε είναι άδικο, όμως το ίδιο μπορεί να έγινε και στο televoting και ο κόσμος να μην ψήφισε με βάση το τι του αρέσει όντως ηχητικά, αλλά με βαση πολιτικα συμφεροντα και κοινωνικα στερεοτυπα, και αυτο δεν ειναι άδικο;".

Οπότε καταλήγουμε σε αυτό που είπα εξαρχής. Ότι δεν έχει νόημα το να κλαιγομαστε για αυτό, δεν οδηγεί κάπου. Επειδή πολύ απλά δεν ξέρουμε αν έγινε κάτι από τα δύο και σε τι βαθμό. Ο,τι ισχυρίζεται η μία πλευρά για τις επιτροπές, μπορεί να το ισχυριστεί και η άλλη πλευρά για το televoting.

Πάντως ένα φάουλ του κροατη πιστεύω ήταν πως δεν τον είδαμε να αλληλεπιδρά τόσο με τον κόσμο, ήταν κάπως κρύος και απομακρος με τους υπόλοιπους, ή κάνω λαθος; Επίσης δεν τοποθετηθηκε καθόλου για τα όσα γίνονταν αυτές τις μέρες με Ισραήλ και Joost. Άμα κερδιζε περισσότερο την αγάπη του κόσμου, θα τα πήγαινε ακόμα πιο ψηλά στο televoting.

Βασικά σε δεύτερη ανάλυση, ο αντίπαλος της Κροατιας άμα το δείτε καλά, είναι το Ισραήλ. Εάν τα συντονισμενα "μποτακια" του Ισραήλ απο αλλες χωρες δεν προωθούσαν τόσο το Ισραήλ, το public vote θα πήγαινε σα 12αρι στην Κροατία αντί για το Ισραήλ και η Κροατία θα περνούσε την Ελβετία. Άρα μήπως τελικά το televoting ήταν το κακό που ήταν στημένο υπέρ του Ισραήλ; Αμα μαζέψετε τις διαφορές στο televoting μεταξύ Κροατίας και Ισραήλ, η Κροατία θα έπαιρνε παραπάνω από 50 πόντους επιπλέον και θα έβγαινε πρώτη.

Ο Ελβετος ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό να σαρώσει στις επιτροπές. Αντικειμενικά αν το δείτε, το να τραγουδάς όπερα χορεύοντας σε περιστρεφομενο δισκο ειναι πανδυσκολο, μετράει πολύ σε ποιότητα. Και ταυτόχρονα έκανε πολύ καλές κοινωνικές σχέσεις με όλους εκεί πέρα, αγαπητός σε όλους, και ταυτόχρονα ήταν στο τοπ5 του κοινού, η τέλεια ισορροπία μεταξύ τεχνικής και απήχησης, επιτροπών και κοινού. Πώς να μη βγει πρώτο;

Τέλος να σας θυμίσω πως από το 1956 μέχρι και το 1997 υπήρχαν μόνο κριτικές επιτροπές, καθόλου κοινό καθόλου televoting. Από το 1998-2000 και από 2003 μέχρι και το 2008 υπήρξε μόνο κοινό μόνο televoting χωρίς επιτροπές. Αυτό δεν πήγε και πολύ καλά όμως. Γιαυτό από το 2009 και μετά επανέφεραν και τις επιτροπές μαζί με το κοινό κατά 50-50.

Α και κάτι ακόμα, οι επιτροπές ψηφισαν με βαση τις εμφανίσεις της Παρασκευής στο jury show που εμεις δεν τις είδαμε, όχι με βάση αυτό που είδαμε το Σάββατο. Να το έχετε υπόψιν σας αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,638 μηνύματα.
Fun fact, ο Κροατης πήρε απο τις επιτροπές περισσότερους πόντους από ο,τι πηραν οι Maneskin απο τις επιτροπες το 2021.

Επισης κάτι που μάλλον δεν το έχετε σκεφτεί, είναι τι θα γινόταν αν τελικά η Ολλανδία συμμετείχε. Το europapa είναι στην ίδια δυναμικότητα με το ριμ τιμ οπότε μοιράζονταν το televote κοινο. Το οποίο σημαίνει πως αρκετοί που θα ψήφιζαν Ολλανδία στράφηκαν εν τέλει προς Κροατία ενώ αν συμμετείχε η Ολλανδία, η Κροατία δε θα έπαιρνε ενδεχομένως τόσους πόντους απο το κοινό στο televoting και μάλλον το Ισραήλ θα κατέληγε να βγει πρώτο στο κοινό, οπότε η διαφορά της Κροατίας από την Ελβετία στο televoting δε θα ήταν τόσο μεγάλη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,638 μηνύματα.
Ωραίο άρθρο. Μακάρι να επιστρέψει η παλιά όμορφη νοσταλγική eurovision, αγνή απο πολιτικές σκοπιμότητες.

 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,140 μηνύματα.

:( :ermm:

‘A Song For Europe’ derived its name from the like-titled former British pre-selection competition for the Eurovision Song Contest, but its narrative deviates from this association. As a romantic love song, Ferry drew on Parisian clichés in an obscure parody of the annual international music competition.

“It’s a pun, of course, on the Eurovision Song Contest, one of the more bizarre events in the calendar,” Ferry explained of the title in a 1973 interview with Melody Maker. “It sounded very European to me, so I thought I’d use Latin and French and do it as ‘A Song For Europe’.”


πόσο επίκαιρο.... :ermm:
 
Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 1,948 μηνύματα.
Εβγαλε η ολλανδια disstrack για τη γιουροβιζιον στη μουσικη του europapa.
Το οποιο προωθηθηκε απο τον ραδιοφωνικο σταθμο της ολλανδιας.

 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,093 μηνύματα.
441640455_7827434500608912_5099613475760363250_n.jpg


Καλά στερνά.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,910 μηνύματα.
:popcorn: με την εμφάνιση της Σάττι τι έπαθαν;
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,403 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,638 μηνύματα.
Την αναφορά σε Matrix και Inception την καταλάβατε; :worship:
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,995 μηνύματα.
24 λεπτα Λιαγκα να κραζει. Απολαυστε υπευθυνα!
 

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 2,748 μηνύματα.
24 λεπτα Λιαγκα να κραζει. Απολαυστε υπευθυνα!
Αυτος και η καινουργιου , τα πιο σιχαμερα υποκειμενα της τηλεορασης . Και κανουν και τηλεθεαση , δεν τους κουναει κανεις .

Σε αλλα νεα το μαρινακι αυριο θα βγαλει νεα τραγουδια
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,638 μηνύματα.

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,929 μηνύματα.
24 λεπτα Λιαγκα να κραζει. Απολαυστε υπευθυνα!


Του την ανέβασε η Μαρίνα την πεσμένη του. Τηλεθέαση εννοώ, γιατί η ψ...λη δεν σηκώνεται με τίποτα αυτουνου. Το ίδιο και της πλαστικομούρας της Καινούριου. Και όλων αυτών που μυρίστηκαν το 73% που έκανε η ΕΡΤ και το virality του τραγουδιού μας (#23 στο σημερινό global viral list του spotify). Κυβερνηση, ΕΡΤ και ελληνικά μίντια τραγικοι όλοι. Αλλά καμία έκπληξη σε όλο αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,995 μηνύματα.

Ο καθε πικραμενος θελει και αυτος λιγο δημοσιοτητα οσο προλαβει :laugh: :laugh: :whatever: :whatever: :whatever:
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,638 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top