Θα αντικαταστήσει τελικά το facebook ???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koum
Πολύ δραστήριο μέλος

Μπαρδόν;
Φακελώνει ό,τι στοιχεία ανεβάσεις εσύ, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αν δε θες λόγου χάρη να φακελώσει τη φάτσα σου δεν τη δημοσιεύεις.![]()
Δεν ισχύει το ίδιο και για τους φίλους σου όμως... Μπορούν να σε κορνιζάρουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ χωρίς την έγκρισή σου...
Γενικά το facebook, όπως και κάθε δίκτυο (αντι)κοινωνικής δικτύωσης, έχει θετικά και αρνητικά. Εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας κυρίως... Το να κρατάς επικοινωνία με παλιούς συμφοιτητές ξέρω γω δεν είναι κακό. Το να κρατάς επικοινωνία όμως με το Μήτσο το γείτονα, είναι αν μη τι άλλο ανησυχητικό...

Οκ, πες ότι γνωρίζουν τους φίλους σου, τι είδους φακέλωμα θα κάνουν; Τι τους νοιάζει με ποιον μιλάς και με ποιον μάλωσες πχ;Δεν ισχύει το ίδιο και για τους φίλους σου όμως... Μπορούν να σε κορνιζάρουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ χωρίς την έγκρισή σου...
Γενικά το facebook, όπως και κάθε δίκτυο (αντι)κοινωνικής δικτύωσης, έχει θετικά και αρνητικά. Εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας κυρίως... Το να κρατάς επικοινωνία με παλιούς συμφοιτητές ξέρω γω δεν είναι κακό. Το να κρατάς επικοινωνία όμως με το Μήτσο το γείτονα, είναι αν μη τι άλλο ανησυχητικό...![]()
koum
Πολύ δραστήριο μέλος

Οκ, πες ότι γνωρίζουν τους φίλους σου, τι είδους φακέλωμα θα κάνουν; Τι τους νοιάζει με ποιον μιλάς και με ποιον μάλωσες πχ;
Μιλάω για πρόσωπα και γενικά προσωπικά δεδομένα. Μην το βλέπετε έτσι αθώο...

Μα, τα προσωπικά δεδομένα στην κρίση σου είναι αν θα τα βάλεις. Πχ δε γνωρίζω αν είσαι σε σχέση, τις πολιτικές σου πεποιθήσεις κτλ μπορώ όμως να τα μάθω όλα αυτά αν μου δώσεις εσύ το οκ, δηλαδή αν τα δημοσιεύσεις.Μιλάω για πρόσωπα και γενικά προσωπικά δεδομένα. Μην το βλέπετε έτσι αθώο...![]()
koum
Πολύ δραστήριο μέλος

Μα, τα προσωπικά δεδομένα στην κρίση σου είναι αν θα τα βάλεις. Πχ δε γνωρίζω αν είσαι σε σχέση, τις πολιτικές σου πεποιθήσεις κτλ μπορώ όμως να τα μάθω όλα αυτά αν μου δώσεις εσύ το οκ, δηλαδή αν τα δημοσιεύσεις.
Δε με κατάλαβες μάλλον. Οι φίλοι σου μπορούν να ανεβάσουν φωτό σου με/χωρίς επισήμανσή σου... Τί μπορείς να κάνεις;
Civilara
Περιβόητο μέλος

Τους ξεκαθαρίζεις ότι δε σου αρέσει η δημοσιότητα. Απλό. Δε θέλω να ανέβουν φωτογραφίες που να με απεικονίζουν.Δε με κατάλαβες μάλλον. Οι φίλοι σου μπορούν να ανεβάσουν φωτό σου με/χωρίς επισήμανσή σου... Τί μπορείς να κάνεις;
Αλήθεια, μια και μιλάμε για φακέλωμα, ποιες πιστεύεις/πιστεύετε ότι θα είναι οι επιπτώσεις του φακελώματος; Ποιος φακελώνει, το κράτος, άνθρωποι, και ποιος ο σκοπός/όφελος;
koum
Πολύ δραστήριο μέλος

Τους ξεκαθαρίζεις ότι δε σου αρέσει η δημοσιότητα. Απλό. Δε θέλω να ανέβουν φωτογραφίες που να με απεικονίζουν.
Είναι κανόνας του διαδυκτίου: Ό,τι ανεβαίνει ΔΕΝ κατεβαίνει.
Αλήθεια, μια και μιλάμε για φακέλωμα, ποιες πιστεύεις/πιστεύετε ότι θα είναι οι επιπτώσεις του φακελώματος; Ποιος φακελώνει, το κράτος, άνθρωποι, και ποιος ο σκοπός/όφελος;
Δεν θα έχεις ελευθερία, τί πιο σημαντικό; Όλα τείνουν στον έλεγχο του ατόμου, γενικότερα. Η "μόδα" των πιστωτικών καρτών, επίσης οδηγεί εκεί. Κάθε συναλλαγή σου καταγράφεται.

Ελευθερία ως προς τι;Είναι κανόνας του διαδυκτίου: Ό,τι ανεβαίνει ΔΕΝ κατεβαίνει.
Δεν θα έχεις ελευθερία, τί πιο σημαντικό; Όλα τείνουν στον έλεγχο του ατόμου, γενικότερα. Η μόδα των πιστωτικών καρτών επίσης οδηγεί εκεί. Κάθε συναλλαγή σου καταγράφεται.
Τι και αν μάθουν ν άτομα, όπου ν θετικός ακέραιος

koum
Πολύ δραστήριο μέλος

Ελευθερία ως προς τι;
Τι και αν μάθουν ν άτομα, όπου ν θετικός ακέραιος, με ποιον τα έχω, που πιστεύω, τι μουσική ακούω; Ως προς τι θα περιοριστεί η ελευθερία μου;
Αυτό μένει να το δούμε. Προτιμώ πάντως να μην το δω.
maria_lulu
Επιφανές μέλος

Είσαι 12 χρονών + έχεις facebook;; Μήπως είσαι λίγο μικρούλα;;![]()
![]()
ολοι εχουν! και δεν ειμαι 12! 12 + 9 μηνες! δεν εχω προσωπικα μου στοιχεια και το εχω μονο για να παιζω!

Για να θεωρούμε το φακέλωμα κάτι το αρνητικό και ενώ μιλάμε για φακέλωμα μουσικής,πεποιθήσεων κτλ σημαίνει ότι κάτι έχουμε υπόψη. Πόσω μάλλον όταν μου λες ότι χάνεις την ελευθερία σου, δε νομίζεις;Αυτό μένει να το δούμε. Προτιμώ πάντως να μην το δω.
koum
Πολύ δραστήριο μέλος

Για να θεωρούμε το φακέλωμα κάτι το αρνητικό και ενώ μιλάμε για φακέλωμα μουσικής,πεποιθήσεων κτλ σημαίνει ότι κάτι έχουμε υπόψη. Πόσω μάλλον όταν μου λες ότι χάνεις την ελευθερία σου, δε νομίζεις;
Επί της ουσίας το ζούμε. Αλλά ακόμα και θεωρητικά να μιλάμε, υπάρχει έστω ένας που να μην έχει πρόβλημα με την έκθεση προσωπικών δεδομένων του σε τρίτους; Πραγματικά αν υπάρχει, πρέπει να αναθεωρήσει, δε νομίζεις;
Το να μην μοιράζεσαι την ιδιωτική σου ζωή με άλλους, πάντως, είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, υπ' όψην.
Για τους άπιστους Θωμάδες.

antwwwnis
Διάσημο μέλος

Επιτελους!!! Συνθημα μου <<οχι πια face , μονο face to face>>
Θάλεια
Διάσημο μέλος

Συγγνωμη...εισαι 12+9/12...εγω πιστευω πως εισαι λιγο μικρη για να βρισκεσαι εκτεθειμενη σε τετοιες σελιδες...και δεν ειμαι 12! 12 + 9 μηνες! δεν εχω προσωπικα μου στοιχεια και το εχω μονο για να παιζω!
το "ολοι εχουν" δεν μου λεει κατι...Εγω ξερω πολλους που δεν εχουν + στην ηλικια σου αλλα + πιο μεγαλοι!ολοι εχουν!

Εξαρτάται νομίζω για το τι προσωπικά δεδομένα μιλάμε. Αν έχω σχέση και δε θέλω να μαθευτεί σε τρίτους στο facebook δεν αλλάζω την κατάστασή μου σε ''Η Θεοδώρα βρίσκεται σε σχέση''. Για να την αλλάξω σημαίνει ότι δε με νοιάζει.Επί της ουσίας το ζούμε. Αλλά ακόμα και θεωρητικά να μιλάμε, υπάρχει έστω ένας που να μην έχει πρόβλημα με την έκθεση προσωπικών δεδομένων του σε τρίτους; Πραγματικά αν υπάρχει, πρέπει να αναθεωρήσει, δε νομίζεις;
Το να μην μοιράζεσαι την ιδιωτική σου ζωή με άλλους, πάντως, είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, υπ' όψην.
Ακόμα και στη real life αν δε θέλεις να μαθευτεί η σχέση σου περιορίζεις τις εμφανίσεις με το άτομο.
maria_lulu
Επιφανές μέλος

Συγγνωμη...εισαι 12+9/12...εγω πιστευω πως εισαι λιγο μικρη για να βρισκεσαι εκτεθειμενη σε τετοιες σελιδες...
το "ολοι εχουν" δεν μου λεει κατι...Εγω ξερω πολλους που δεν εχουν + στην ηλικια σου αλλα + πιο μεγαλοι!
μα μονο παιχνιδια παιζω... για φιλους δεν το συζηταμε...

yozerehs
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.