Κατάλαβα.Σωστή λογική πάντως.Στα FPS για παράδειγμα... δεν έχω την απαίτηση να 'ναι το καλύτερο shooter όλων των εποχών, αλλά από τη στιγμή που έχουν προηγηθεί οι σειρές Half Life και Halo, τα Call of Duty, το Farcry, το Crysis και το Bioshock, τίτλοι που για μένα τουλάχιστον θέτουν το μέτρο σύγκρισης στα FPS, τότε για να κάτσω ν' ασχοληθώ θα πρέπει το παιχνίδι να είναι ισάξιο ή καλύτερο των προαναφερθέντων.
Στην αρχή που είχα πρωτοπαίξει το Dawn of War είχα ξενερώσει λίγο για να πω την αμαρτία μου ως προς την συγκέντρωση πόρων,αλλά στη συνέχεια το συνήθησα και ακολούθησε μινι αλλαγή στον τροπο που ειχα συνηθησει να αναπτύσσομαι.(περιττο να πω οτι εκανα πολυ καιρο να σταυρωσω νικηΣτο Dawn of War πολύ κολλητικές οι ατάκες των μονάδων, ειδικά Space Marines/Imperial Guard και πολύ γέλιο τα Orks. Κι είχα μείνει ξερός τότε που βγήκε με τα γραφικά και το animation, που άφηναν το Warcraft 3 πολύ πίσω. Ευτυχώς κατάλαβαν επίσης πως είναι πολύ καλύτερο το gameplay όταν οι πόροι εξαρτώνται από τις περιοχές που καταλαμβάνεις κι όχι απ' το να μαζεύεις ξύλα, χρυσάφι και γυαλιστερές χάντρες.

Το κλασικό resource gathering δε θα με χαλάσει πολυ.Το Starcraft θα 'χει πάλι το κλασικό resource gathering, αλλά δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς θα παίξω για χάρη του παλιού καλού καιρού. Να υποθέσω ότι έχεις δει όλα τα σχετικά βιντεάκια, όπως κι αυτό που δείχνει πώς θα λετουργεί το campaign.

Απο βιντεο εχω δει cinematics και μερικά που δείχνουν πως θα ειναι το παιχνιδι.Τη λειτουργία του campaign δεν πρεπει να την εχω δει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Circadian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχει μέχρι και διαλόγους σε στυλ adventure/RPG. Δε με χαλάει καθόλου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Εγώ προτιμώ τα adventure games, στυλ monkey island!

Φυσικά και ζητώ ωραία ιστορία, αλλά θα 'θελα να 'χει και λίγο χουμοράκι (όπως το Monkey Island

Θενκς!Ρίξε μια ματιά εδώ https://www.gamespot.com/video/939643/6176222/starcraft-ii-single-player-campaign-blizzcon-preview
Έχει μέχρι και διαλόγους σε στυλ adventure/RPG. Δε με χαλάει καθόλου
Το κατέβασα για να το δω με την ησυχία μου χθες.Τελικα το ειδα σημερα.Καλο φαίνεται!
Σπάνια παίζω πλέον.
Εγώ προτιμώ τα adventure games, στυλ monkey island!
Φυσικά και ζητώ ωραία ιστορία, αλλά θα 'θελα να 'χει και λίγο χουμοράκι (όπως το Monkey Island). Μ' αρέσει το ότι συνήθως είναι παιχνίδια με λίγα clues και πρέπει εσύ ο ίδιος να σκεφτείς τι παίζει να για βρεις φως στο τούνελ.
![]()
Πες μου οτι σου άρεσε και το broken sword!

Circadian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τέτοια έπαιζα μανιωδώς μέχρι και προ δεκαετίας. Οι χρυσές εποχές της Lucasarts και της Sierra, που δυστυχώς έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τα 2 πρώτα Monkey Island τα θυμάμαι με νοσταλγία, τότε που μετά βίας ήξερα αρκετά καλά αγγλικά για να παίξω adventure games (δημοτικό/πρώτες τάξεις γυμνασίου). Day of the Tentacle, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Sam n' Max, Quest for Glory (Εγώ προτιμώ τα adventure games, στυλ monkey island!![]()

Bill_1992
Περιβόητο μέλος

Το sword of shannara το χε παίξει κανεις;Ειχα αφιερωσει κι εκει πολλες ωρες.

Guest 990498
Επισκέπτης

Phalanx
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μιας και υπάρχει αυτό το τόπικ και με αφορμή το post του Phalanx ,
Τί ζητάτε από ένα παιχνίδι;Τί σας κεντρίζει την προσοχή και ποιά στοιχεία είναι αυτά που σας οδηγούν στο να το επιλέξετε;
Ένα είδος που προτιμώ αρκετά είναι τα real time strategy καθώς εμπεριέχουν πάντα το στοιχείου του αιφνιδιασμού.Επίσης προσφέρουν την ανάγκη για σωστές κινήσεις σε συνδιασμό με την στρατιγική και τακτικές του αντιπάλου σε ζωντανό χρόνο και πάντα προσαρμογή στις ανάγκες του παιχνιδιού.
Δεν το βάζω κάτω με τα turn base strategy games όσο και αν δεν βρίσκω σύγχρονους οπαδούς τους. Πιστεύω πως τα real time κυνηγάνε το ποιο θα αντιγράψει καλύτερα τα starcraft - age of empires με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε μια μετριότητα λόγω έλειψης πρωτοτυπίας. Καλή η αίσθηση αιφνιδιασμού αλλά το μόνο που τελικά αλλάζει είναι .... τα γραφικά

Απ'την άλλη πλευρά τα σύγχρονα turn base διακατέχονται απο ρεαλισμό , απόλυτο έλεγχο απο τον χρήστη , σαφώς περισσότερο A.I. ( Artificial Intelligence ) , βάθος στο gameplay κ.α. . Το σημαντικότερο όμως είναι οτι θες να τα τελειώνεις για να τα ξανα αρχίσεις απο την αρχή .....
Ελπίζω να άναψα τα αίματα λιγάκι και να αποκτά νέο ενδιαφέρον το topic

Νοιμίζω οτι το turn-based strategy προσφέρει καλύτερη οργάνωση αλλά υστερεί στο συναίσθημα της real-time προσαρμογης στο παιχνίδι.Αυτό βέβαια παίζει ρόλο και από το τί ζητάς από το παιχνίδι.
Όντως το game play των RTS όντως κειμένεται πάνω κατω στα ίδια επίπεδα εδω και καιρό

Πάντως για να πω την αμαρτία μου τα round-based strategies με δυσκόλευαν περισσότερο απο τα real time.Λόγω τακτικής περισσότερο μιας και βασίζομαι πολύ στο στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Circadian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Απ'την άλλη πλευρά τα σύγχρονα turn base διακατέχονται απο ρεαλισμό , απόλυτο έλεγχο απο τον χρήστη , σαφώς περισσότερο A.I. ( Artificial Intelligence ) , βάθος στο gameplay κ.α. . Το σημαντικότερο όμως είναι οτι θες να τα τελειώνεις για να τα ξανα αρχίσεις απο την αρχή .....
Δυό λέξεις μόνο: COMBAT MISSION
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Και θέλω το χρόνο μου γενικά για να οργανωθώ...

Phalanx
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πολύ καλό Circadian αν και πρόκειται για ένα συνδυασμό real time και turn base strategy game όπως είναι περίπου και το Knights Of Honor ένα historic real time strategy που παίζω αυτο τον καιρό με μανία.Δυό λέξεις μόνο: COMBAT MISSION
Εγώ προτιμώ το turn-based (όπως και το Civ IV) όταν παίζω κόντρα στο PC, γιατί είναι άδικο εγώ να κάνω 3 κινήσεις και το PC 30.![]()
Κορυφαίο pc game όλων των εποχών για μένα. Θα το έπαιζα και μετά απο 10 χρόνια άνετα.

giannis4ever
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Δεν ειναι πολυ αυτοι που ασχολουνται με παιχνιδια, και απο αυτους ειναι ελαχιστοι αυτοι που αγοραζουν αυθεντικα αντιγραφα του παιχνιδιου. Επομενος γιατι να μπει η εταιρια στον κοπο και στα εξοδα για ενα πολυ μικρο αναλογικα κερδος;...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannis4ever
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχω το colonization. Γιατί σου αρέσει το 4? Πολύ καλύτερο είναι το revolution, αλλά δυστυχώς δεν βγαίνει σε pc.Εγώ προτιμώ το turn-based (όπως και το Civ IV) όταν παίζω κόντρα στο PC, γιατί είναι άδικο εγώ να κάνω 3 κινήσεις και το PC 30.
Και θέλω το χρόνο μου γενικά για να οργανωθώ...![]()
giannis4ever
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.