Εγω εχω εναν αλλο προβληματισμο, λιγο περα απο το θεμα των δυνατοτητων τις αστυνομιας.
Εστω οτι μου κλεβουν το pc, και εχω καποιο τετοιο λογισμικο, και εχω στα χερια μου φοτογραφια του κλεφτη, απο την webcam του υπολογιστη. Μπορει αυτο να θεωριθει στοιχειο; Απο οσο ξερω τα δικαστιρια δεν δεχονται φοτογραφιες, πως λοιπον θα το δεχθει η αστυνομια;
Και εκτος αφτου, και να εχει την φοτογραφια, αν αυτος μπαινει απο δημοσιο δικτυο, ειναι μαλλον αδυνατο να βρουν ποιος ειναι, εκτος και αν μιλαμε για σεσιμασμενο.
Επιπλεων, δεν ξερω πως λειτουργει το συστημα της ESET πχ, αλλα οταν δοκιμασα το Prey, δηλωσα τον υπολογιστη μου ως κλεμενο, και τον εντοπισε σε αλλη πολη... Δεν ξερω πως τα καταφερε και τι πηγε λαθος, ουτε ξερω αν στην αστυνομια θα ασχολιθουν να βρουν την πραγματικη IP, αλλα στα 100 χιλιομετρα που χωριζουν αυτες τις δυο πολεις, ο κλεφτης θα μπορουσε να βρησκοταν οπουδηποτε... Αντε βρες τον!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.