Φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η αλμοτριπτάνη.
Ανήκει στην οικογένεια των τριπτάνων (όπως και το Imigran, το Maxalt κ.α.) και φαίνεται πως είναι πολύ αποτελεσματική, με μικρό ποσοστό εμφάνισης παρενεργειών.
Στο τελευταίο δελτίο τιμών του ΕΟΦ πήρε τιμή, άρα αναμένουμε την κυκλοφορία της...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alionka
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωστόσο, η διακοπή δεν είναι εύκολη, καθώς μπορεί να προκαλέσει, πρόσκαιρα έστω, επιδείνωση των ημικρανιών, αλλά και διάφορα άλλα προβλήματα.
Θα πρέπει να λάβεις προφυλακτική θεραπεία, ίσως και συνδυασμό 2 ή 3 φαρμάκων, για να μπορέσεις να μείωσεις και να σταματήσεις την κατάχρηση του Cafergot.
Αν η προφυλακτική θεραπεία δεν πετύχει, υπάρχει και η λύση της εισαγωγής σε νευρολογική κλινική και η πραγματοποιήση εκεί της διακοπής του φαρμάκου.
aporw
Πολύ δραστήριο μέλος

Ενα θεμα που με απασχολει εδω και παρα πολυ καιρο ειναι οι ημικρανιες..υποφερω..

Εχω παει σε οφθαλμιατρο ο οποιος δεν διεκρινε κατι..
Εχετε παρομοια εμπειρια..?? Εχετε μηπως να προτεινετε κατι..? γιατι δεν μπορω να ζω μια ζωη με παυσιπονα..

aporw
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχεις τόσο συστηματικές ημικρανίες -> ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ, τι περιμένεις, να εκραγεί το κεφάλι σου;
![]()
απλα δεν ξερω σε τι γιατρο πρεπει να απευθυνθω..νευρολογο?παθολογο? μου εχουν πει και για ομοιοπαθητικη..αλλα δεν ξερω αν βοηθαει..

Apro
Διάσημο μέλος

καπνίζεις...; έχεις έντονη την αίσθησή του άγχους...; σε ταλαιπωρεί χρόνια ή είναι πρόσφατο...;
νιώθεις οτί είναι επικίνδυνος πόνος ή σου φαίνεται οτί είναι απλό σύμπτωμα...;
μην σε πανικοβάλλει, γιατί είναι γνωστό στάδιο για πολλούς..., μη σε καθυσηχάζει αυτό..., γιατί πρέπει να το αντιμετωπίσεις....
aporw
Πολύ δραστήριο μέλος

aporw, έχεις σκεφτεί αν φταίει ο τρόπος ζωής σου...;
καπνίζεις...; έχεις έντονη την αίσθησή του άγχους...; σε ταλαιπωρεί χρόνια ή είναι πρόσφατο...;
νιώθεις οτί είναι επικίνδυνος πόνος ή σου φαίνεται οτί είναι απλό σύμπτωμα...;
μην σε πανικοβάλλει, γιατί είναι γνωστό στάδιο για πολλούς..., μη σε καθυσηχάζει αυτό..., γιατί πρέπει να το αντιμετωπίσεις....
δεν αποκλειω τπτ..ναι καπνιζω..και ναι εχω και αγχος..αλλα αυτη ιστορια κραταει 2 χρονια τουλαχιστον τωρα..

love_angel
Επιφανές μέλος

Ειναι το πρωτο μου θεμα γι αυτο συγχωρεστε με αν το βαζω σε λαθος κατηγορια..
Ενα θεμα που με απασχολει εδω και παρα πολυ καιρο ειναι οι ημικρανιες..υποφερω..Το προβλημα ειναι πιο εντονο τα τελευταια περιπου 2 χρονια..σχεδον μερα παρα μερα υποφερω κυριολεκτικα απο ημικρανιες..σε σημειο που να μην μπορω να ανοιξω τα ματια μου..να μην θελω να βλεπω φως και ακουω θορυβο..να νιωθω τεραστια πιεση στα ματια..Βεβαια αυτη η κατασταση δεν ειναι καθε φορα που εχω ημικρανια αλλα πολλες φορες συμβαινει..ετσι ημουν δηλαδη την Κυριακη το απογευμα..
Εχω παει σε οφθαλμιατρο ο οποιος δεν διεκρινε κατι..
Εχετε παρομοια εμπειρια..?? Εχετε μηπως να προτεινετε κατι..? γιατι δεν μπορω να ζω μια ζωη με παυσιπονα..![]()
ακριβως το ιδιο σε χειροτερο βαθμο ομως ειχα εγω για 3 περιπου χρονια. ημικρανιες που με εκαναν να κλαιω απο τον πονο. θυμαμαι ξεκιναγε κανοντας με να βλεπω θολα στην αρχη για κανα 5λεπτο και μετα με αφορητους πονους στο κεφαλι που δε περναγαν ουτε με παυσιπονο ουτε με τιποτα. μονο αν ξαπλωνα στο κρεβατι σε θεοσκοτεινο μερος ημουν ΛΙΙΙΙΓΟ καλυτερα αφοτου ξυπναγα. ειχαμε παει σε οφθαλμιατρο, σε παθολογο και 2-3 φορες η μαμα μου με ετρεχε στο νοσκοκομειο στα επειγοντα γιατι νομιζα οτι θα πεθανω. ασχημες σκεψεις περνουσαν απο το μυαλο μου... ωσπου καταλαβα μετα απο 3 χρονια τι ηταν...
εβγαζα φρονημιτες και τα σιδερακια δε τους αφηναν να βγουν....

aporw
Πολύ δραστήριο μέλος

ακριβως το ιδιο σε χειροτερο βαθμο ομως ειχα εγω για 3 περιπου χρονια. ημικρανιες που με εκαναν να κλαιω απο τον πονο. θυμαμαι ξεκιναγε κανοντας με να βλεπω θολα στην αρχη για κανα 5λεπτο και μετα με αφορητους πονους στο κεφαλι που δε περναγαν ουτε με παυσιπονο ουτε με τιποτα. μονο αν ξαπλωνα στο κρεβατι σε θεοσκοτεινο μερος ημουν ΛΙΙΙΙΓΟ καλυτερα αφοτου ξυπναγα. ειχαμε παει σε οφθαλμιατρο, σε παθολογο και 2-3 φορες η μαμα μου με ετρεχε στο νοσκοκομειο στα επειγοντα γιατι νομιζα οτι θα πεθανω. ασχημες σκεψεις περνουσαν απο το μυαλο μου... ωσπου καταλαβα μετα απο 3 χρονια τι ηταν...
εβγαζα φρονημιτες και τα σιδερακια δε τους αφηναν να βγουν....![]()

ασπιρινη μαζι με καποιο οποιοειδες κανει θαυματα, οπως επισις και η εργοταμινη παλιοτερα...
Isiliel
Επιφανές μέλος

απλα δεν ξερω σε τι γιατρο πρεπει να απευθυνθω..νευρολογο?παθολογο? μου εχουν πει και για ομοιοπαθητικη..αλλα δεν ξερω αν βοηθαει..![]()
Η ομοιοπαθητική λέγεται πως έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα στις ημικρανίες, μάλιστα μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο λινκ αυτό, για την έρευνα που έγινε ειδικά για τις ημικρανίες και την ομοιοπαθητική στο νοσοκομείο Γεννηματάς:
https://www.classical-homeopathy.gr/texts/research_migraine.htm
Δεν έχεις να χάσεις τίποτα ακολουθώντας μια ομοιοπαθητική θεραπεία για τις ημικρανίες σου, αφού τα φάρμακά της δεν έχουν παρενέργειες. Το πολύ-πολύ να μην δεις βελτίωση και να ακολουθήσεις μια αλλοπαθητική θεραπεία. Καλύτερα πάντως αν δοκιμάσεις την ομοιοπαθητική, να το κάνεις τώρα που ο οργανισμός σου είναι παρθένος από άλλου είδους θεραπεία και τα αποτελέσματά της μπορούν να φανούν ή να μην φανούν, άμεσα.
Burp
Δραστήριο μέλος

ασπιρινη μαζι με καποιο οποιοειδες κανει θαυματα
αν εννοείς οπιοειδές τότε είναι αλήθεια κάνει καλό

ria82
Εκκολαπτόμενο μέλος

υποφερω χρονια απο ημικρανιες, μου δημιουργουνται οταν νευριαζω, οταν εχω πολυ στρες και οταν ξυπνησω αποτομα!!
εχει υπαρξει περιοδος που ειχα καθε μερα!!
ειναι ανυποφορο αυτο το πραγμα με καταστρεφει γιατι πολυ απλα πινω πολλα χαπια!!
δεν θα ξεχασω το καλοκαιρι, ειχα ξυπνησει απο το πρωι για να παω σχολη εγραφα μαθημα!! αμεσως μετα ηρθε και με πηρε ο φιλος μου να ανεβουμε στο οακα( acdc) η συναυλια ξεκινουσε αν θυμαμαι καλα κατα τις 8 και εμεις ημασταν εκει απο τις 4!!
εγω απο το πρωι υπεφερα, δεν με επιανε τιποτα οποτε μεχρι το βραδυ καταλαβαινετε οτι που απλα δεν αντεξα!!
οταν φυγαμε απο κει με το τραινο κοιμηθηκα στην αγκαλια του και δεν καταλαβαινα τιποτα!!!
πολυ κριμα γιατι δεν την ευχαριστηθηκα κ τοσο πολυ!!

jrot6
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχεις τόσο συστηματικές ημικρανίες -> ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ, τι περιμένεις, να εκραγεί το κεφάλι σου;
![]()
Kαι εγω αυτο εκανα,αν και εγω δεν εχω ημικρανιες μαλλον,αλλα ενα αλλο τυπο πονοκεφαλου και ξεκινησε το χειροτερο τριμηνο της ζωης μου..

περαστικά
jrot σκέψου το κι εσύ, επίσης περαστικά
jrot6
Πολύ δραστήριο μέλος

αν ενδιαφέρεσαι για εναλλακτική ιατρική και δεν θέλεις να πάρεις φάρμακα (που ούτως ή άλλως πιθανότατα δεν θα βοηθήσουν) μπορείς να κάνεις ομοιοπαθητική, ή οστεοπαθητική https://www.osteopathy.gr ή και τα δύο.
περαστικά
jrot σκέψου το κι εσύ, επίσης περαστικά
Εγω ομοιοπαθητικη ειχα κανει αλλα δεν εκανε τιποτα..Πολλα λεφτα τζαμπα..
Θα ψαξω και αυτη τη οστεοπαθητικη να δω τι θα γινει..
Εγω ειχα βρει ανακουφιση μονο με κατι χαπια που μου ειχαν δωσει,αλλα δεν κανει να τα παιρνεις για πολυ καιρο..μολις τα εκοψα ξαναρχισαν..

Άγγελος
Επιφανές μέλος

...Εγω ειχα βρει ανακουφιση μονο με κατι χαπια που μου ειχαν δωσει,αλλα δεν κανει να τα παιρνεις για πολυ καιρο..μολις τα εκοψα ξαναρχισαν..![]()
Δεν είναι πάντα σωστό αυτό.
Συνήθως, οι φαρμακευτικές θεραπείες που συστήνονται για την πρόληψη των ημικρανιών είναι ασφαλείς και για μακροχρόνια λήψη.
Απλά σε ενημερώνω ότι κάποια από τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται και σε άλλες ενδείξεις (αρρυθμίες, υπέρταση, επιληψία) και εκεί οι ασθενείς τα λαμβάνουν, σε μεγαλύτερες δόσεις από ό,τι στην ημικρανία, εφ' όρου ζωής.
aporw
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.