H Συρία στα χέρια των τζιχαντιστών

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Ελευθερία να κυβερνάμε και καλά τους εαυτούς μας με τη ψήφο μας. Υποτίθεται είμαστε τυχεροί που δεν γεννηθήκαμε σε μια χώρα με έναν "Βλαδόλφο".


Ω ναιιι. Τα ίδια είχαν κάνει και στην Ουκρανία το 2004 με την εκλογή του φιλορώσσου Γιανουκόβιτς. Ακύρωση των εκλογών για νοθεία και εκλογή του φιλοδυτικού Γιουστσένκο ένα χρόνο μετά. Όλο μλκιες η Δύση, θα κάνει μπάχαλο όλο το σύμπαν. Άσε που φιλορώσσος και Ρουμάνος δεν παίζει. Ανεξάρτητος εθνικιστής υποψήφιος είναι που απλά χαλάει σε μια κρίσιμη γεωστρατηγική θέση την σούπα του ΝΑΤΟ γιατί θέλει η χώρα του να μείνει εκτός αυτών των συγκρούσεων. Αυτό είναι που τους πονάει. Η Ρουμανία είναι μια χώρα επίσης με έντονο αντιρωσσισμό λόγω του εδαφικού ακρωτηριασμού της από την ΕΣΣΔ (Μολδαβία, Βεσσαραβία).

Έχουν βρει ένα βολικό επιχείρημα για να ελέγχουν τα πάντα. Ο Ρώσσος μπαμπούλας που παρεμβαίνει σε όλες τις εκλογές. Είναι κάτι που το έχω πει, από εκεί θα καταλάβεις και ποιος είναι πράγματι εθνικιστής. Δεν θα ανέβει (δημοκρατικά τουλάχιστον) στην εξουσία της Ελλάδας ποτέ άνθρωπος πραγματικά πολέμιος της αμερικανικής κατοχής. Θα ξηλωθεί... Με συνοπτικές διαδικασίες. Άλλο τα προεκλογικά λόγια άλλο οι πράξεις. Και η Μελόνι πριν εκλεγεί είχε ήδη λάβει το χρίσμα από τις ΗΠΑ με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου των ΗΠΑ πως η Μελόνι δεν είναι απειλή για την δυτική ομοψυχία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Κυριολεκτικά όλα τα πραξικοπήματα στην Λατινική Αμερική και οι στυγνές δικτατορίες έγιναν σε επικοινωνία με την CIA. Κυνικά ο ΥΠΕΞ Κίσσινγκερ για την Χιλή του Αλιέντε δήλωνε πως ο Χιλιανός λαός έκανε ένα λάθος και εκείνοι θα το διορθώσουν. Η Αμερική παρεμβαίνει παντού.

Μετά γράφεις πως σέβεται την δημοκρατία. Μια χώρα με παγιωμένο δικομματισμό όπου και τα δύο κόμματα χρηματοδοτούνται σχεδόν από τους ίδιους λομπίστες. Lol, yeah sure mate.
Υγιέστατη σκέψη, εισαι μια όαση σε αυτό το φόρουμ.

Κάτσε να δεις τωρα τι θα γινει και στη Συρία, μόλις πέφτει η Δαμασκός τώρα κατα τωρα.

ΑΡΚΥ ΝΑ ΦΗΓΟΥΝΑΙ Η ΡΩΣΗ Ο ΠΟΥΤΛΕΡ ΟΥΓΚΑ ΤΣΑΚΑ ΟΥΓΚΑ ΤΣΑΚΑ ΟΥΚΡΑΝΙΣΤΑΣ.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Μπορεί κάποιος σε μια μικρή παραγραφούλα να μου εξηγήσει τι γίνεται στη Δαμασκό και τη σημασία αυτού του γεγονότος;
Δεν μπορώ να καταλάβω από τις ειδήσεις :/:
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.022 μηνύματα.
Υγιέστατη σκέψη, εισαι μια όαση σε αυτό το φόρουμ.

Κάτσε να δεις τωρα τι θα γινει και στη Συρία, μόλις πέφτει η Δαμασκός τώρα κατα τωρα.

ΑΡΚΥ ΝΑ ΦΗΓΟΥΝΑΙ Η ΡΩΣΗ Ο ΠΟΥΤΛΕΡ ΟΥΓΚΑ ΤΣΑΚΑ ΟΥΓΚΑ ΤΣΑΚΑ ΟΥΚΡΑΝΙΣΤΑΣ.
Αυτό που συμβαίνει στην Συρία συνοψίζεται στο να φανταστούμε μια εικόνα στο μυαλό μας. Μια αμερικανοεβραιόφατσα να λέει με ύπουλο ύφος "είναι φίλοι μας οι τζιχαντιστές" με φωνή Σταρένιου όταν αναφώνησε το ιστορικό "είναι φίλοι μας οι Γερμανοί".

Δύση-Τζιχαντιστές-Σιωνιστές όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

Ελπίζω σε ανατροπή του σκηνικού και επικράτηση του Άσαντ. Το νέο ISIS πρέπει να έχει την κατάληξη του προηγούμενου. Θάνατος.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Μπορεί κάποιος σε μια μικρή παραγραφούλα να μου εξηγήσει τι γίνεται στη Δαμασκό και τη σημασία αυτού του γεγονότος;
Δεν μπορώ να καταλάβω από τις ειδήσεις :/:
Δε θα βλέπεις ειδησεις τουρκ καναλ.

Ο Ερντογαν έλεγε στον Ασαντ "σε έπαιρνα τηλ και δεν το σηκωνες για να τα βρουμε" ενω απο πίσω του ετοιμαζε επίθεση με τον τουρκοπρεπή ΣΝΑ και με τον ΗΤΣ (τζιχάντια οχι τουρκοπρεπή εντελώς). Ταυτοχρονα εχεις τους Κούρδους που εχουν παρει σημερα και χτες ΟΛΗ την ανατολικη συρία και πάρα πολύ και βαρυ οπλισμό από το Συριακό Στρατό (Ασάντ) που υποχωρεί προς Ιρακ.

Δαμασκός, έχει φυγει ενας σημαντικός αριθμός ιδιωτικών τζετ, ίσως και ο Ασαντ (υπάρχουν φημες), είναι σιγουρο 100% οτι θα πέσει στον ΗΤΣ (θα την παραδωσουν οπως ολες τις αλλες πολεις χωρις μαχη, ο Συριακός Στρατός υποχωρεί αμαχητί ή αυτομολεί στον ΗΤΣ).

Τα Ρωσικα πλοία έχουν φυγει απο Λατακια και Ταρτους.

Χομς, έπεσε. Φεύγουν με ελικόπτερα.


Η σημασια ειναι οτι ο τουρκος μπορει και να ενισχυθεί, μπορει να υπαρξει προβλημα με Κυπρο ειδικα με ακτή και ΑΟΖ της Συρίας και εννοείται θα υπαρξει προβλημα με το να εχεις ενα μινι Αφγανισταν στη Μεσογειο.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.022 μηνύματα.
Η σημασία είναι πως η Τουρκία σίγουρα θα ενισχυθεί. Ο Άσαντ ήταν αγκάθι για εκείνην. Και αυτό με κάνει να ελπίζω πια πως σύντομα θα έρθει η ώρα που θα κλιμακωθούν άγρια οι σχέσεις μας και θα έρθει επί τέλους η στιγμή να γίνει το πολυπόθητο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μας με τα Ορκ.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Η σημασία είναι πως η Τουρκία σίγουρα θα ενισχυθεί. Ο Άσαντ ήταν αγκάθι για εκείνην. Και αυτό με κάνει να ελπίζω πια πως σύντομα θα έρθει η ώρα που θα κλιμακωθούν άγρια οι σχέσεις μας και θα έρθει επί τέλους η στιγμή να γίνει το πολυπόθητο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μας με τα Ορκ.
Ερποντας θα συνεισφέρω σε ενδεχόμενη ανεπίσημη εφεδρεία.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.
Αυτα τα πολυ ωραια.Αναρωτιεμαι ποιος εβαλε το χερακι του για να γινει αυτο

Οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν καταλάβει όλα τα κρατικά κτίρια και κινούνται ανενόχλητες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Συρίας​

Οι αντάρτες κατέλαβαν τη Δαμασκό, δείτε βίντεο από το προεδρικό μέγαρο - Άγνωστο πού κρύβεται ο Άσαντ

«Ο τύραννος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει φύγει. Ανακηρύσσουμε τη Δαμασκό ελεύθερη από τον τύραννο Μπασάρ αλ Άσαντ». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, η ένοπλη συριακή αντιπολίτευση επιβεβαίωσε ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι παρελθόν πια για τη Συρία. Η Δαμασκός ξύπνησε σήμερα με τις δυνάμεις των ανταρτών να έχουν καταλάβει το προεδρικό μέγαρο και όλα τα κρατικά κτίρια και να κινούνται μάλλον ανενόχλητες στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας- εκεί όπου έχουν εγκαταλειφθεί άρματα μάχης από το στρατό της Συρίας.

Δείτε βίντεο από το προεδρικό μέγαρο:

Πυροβολισμοί ακούγονται στους δρόμους και πανηγυρισμοί -με καπνογόνα και βεγγαλικά- έχουν ξεσπάσει από ισλαμιστές και αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ στη Δαμασκό, τη Χομς και άλλες μεγάλες πόλεις. Λίγο μετά από την ενημέρωση των αξιωματικών της χώρας από το αρχηγείο του Συριακού Στρατού, η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι “το καθεστώς Άσαντ έπεσε”, όπως αναφέρει και το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Και καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας,, Γκαζί αλ- Τζαλαλί, με τηλεοπτικό του διάγγελμα δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όποια ηγεσία επιλέξει ο λαός» και κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν τις δημόσιες εγκαταστάσεις, ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το που βρίσκεται ο ανατραπείς πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι αντάρτες δηλώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με την τύχη του είναι συγκεχυμένες. Κατά κάποιους δεν έχει φύγει από τη χώρα, κατά κάποιους άλλους την έχει εγκαταλείψει, ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι επέβαινε σε αεροσκάφος το οποίο καταρρίφθηκε τα ξημερώματα. Ο λόγος για ένα ρωσικής κατασκευής επιβατικό αεροσκάφος της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο απογειώθηκε από τον Διεθνή Αερολιμένα της Δαμασκού και χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή του Ραμ Αλ-Ανζ.


Ο Αλ Τζολανί στο “τιμόνι” της Συρίας;Όλα τα βλέμματα τώρα στρέφονται στη μετάβαση της εξουσίας, με τους εναπομείναντες αξιωματούχους να “απλώνουν το χέρι” στην αντιπολίτευση και την Ιορδανία να τονίζει, μέσω μηνύματος της κυβέρνησής της “τη σημασία της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ενότητας της Συρίας” και να καλεί “τους βόρειους γείτονές μας να ανακτήσουν την αποτελεσματικότητα των θεσμών τους». Αναλυτές αναμένουν ότι σήμερα θα κάνει σήμερα την πανηγυρική είσοδό του στην πρωτεύουσα της Συρίας ο ηγέτης της Hayat Tahrir Al-Sham (HTS), της κύριας ομάδας που καθοδηγεί την ένοπλη αντιπολίτευση της χώρα, Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Νωρίτερα χθες, ο τζιχαντιστής αλ Τζολάνι, προσπαθώντας να κάνει rebranding ως πιο μετριοπαθής, εμφανίστηκε στο CNN χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα -Αχμετ αλ Σαράα- ενώ είχε απευθύνει μήνυμα. «Προς όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη της Δαμασκού, απαγορεύεται αυστηρά να πλησιάσουν τα δημόσια ιδρύματα, τα οποία θα παραμείνουν υπό την εποπτεία του πρώην πρωθυπουργού έως ότου παραδοθούν επίσημα, και απαγορεύεται επίσης να ρίχνουν σφαίρες στον αέρα», έγραψε στο τηλεγράφημά του ο Άχμεντ αλ-Σαράα, γνωστός και ως Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζολάνι.


Κλείσιμο
Νωρίς σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός της Συρίας Μοχάμαντ Γκαζί αλ Τζαλάλι δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη «να συνεργαστεί με οποιαδήποτε ηγεσία επιλέξει ο λαός», σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε ηγεσία επιλέξει ο λαός, προσφέροντας κάθε δυνατή υποστήριξη για να διασφαλίσουμε μια ομαλή και συστηματική μετάβαση των κυβερνητικών λειτουργιών, διατηρώντας τις κρατικές εγκαταστάσεις», είπε.
Ο αλ Τζαλάλι κάλεσε τους Σύρους να προστατεύσουν τις δημόσιες εγκαταστάσεις, λέγοντας ότι ανήκουν σε όλους τους πολίτες. «Βρίσκομαι εδώ στο σπίτι μου, δεν έφυγα και δεν σκοπεύω να το εγκαταλείψω παρά μόνο με ειρηνικό τρόπο για να διασφαλίσω τη συνέχιση της λειτουργίας των δημόσιων θεσμών, των κρατικών εγκαταστάσεων και να μεταδώσω την ασφάλεια και την προστασία για όλους τους πολίτες. Απλώνουμε τα χέρια μας σε κάθε Σύρο πολίτη που ανησυχεί για τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων αυτού του έθνους... Προτρέπω όλους τους πολίτες να μην βλάψουν καμία δημόσια περιουσία, διότι, τελικά, τους ανήκει».
 

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.
Αριστεροί, ξεχυθείτε σε όλες τις πλατείες με Παλαιστινιακές σημαίες να πανηγυρίσετε για τα αδέρφια σας τους Μουσουλμάνους.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.
Αριστεροί, ΦΙΛΟμουσουλμανοτρομοκρατακια ξεχυθείτε σε όλες τις πλατείες με Παλαιστινιακές σημαίες να πανηγυρίσετε για τα αδέρφια σας τους Μουσουλμάνους.
Να τα λεμε σωστα,διοτι δεν ειναι μονο καποιοι αριστεροι που συμπαθουν τα ουγκανα.Το βλεπεις και εδω.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.
Ωραία πάσα, ήθελα να γράψω κάτι στο γενικό με αφορμή έναν γνωστό μου Σύριο που ζει στην Ευρώπη από πριν τον εμφύλιο και μιλήσαμε την Πέμπτη που πήρα να ρωτήσω αν είναι καλά όσοι συγγενείς του έχουν μείνει πίσω.

Στην Συρία είναι η Σκύλα και η Χάρυβδη, δεν είναι άσπρο-μαύρο.

Από την μια έχεις τον Άσαντ ο οποίος έχει κατασφάξει οικογενειακά τον λαό του, ο πατέρας του ακόμα ήταν γνωστός για σφαγές. Και ειδικά τώρα αυτά τα 10 χρόνια, έχουν γραφτεί βιβλία ολόκληρα για τα εγκλήματα πολέμου του.

Από την άλλη έχεις:

Τους επίσημα υποστηριζόμενους διπλωματικά και με όπλα αντάρτες από την Τουρκία, υποτίθεται μετριοπαθείς.
Την HTS η οποία κάποτε λεγόταν Αλ Νούσρα και ήταν το Συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Έκαναν rebrand, υποτίθεται έδιωξαν τους ακραίους και υποτίθεται πλέον είναι μετριοπαθείς και αυτοί.
Αυτές οι 2 ομάδες συνεργάζονται και ζουν μαζί στην Ιντλίμπ, μια επαρχία που συνορεύει με την Τουρκία, και μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν το μόνο έδαφος της Συρίας από εκείνη την μεριά που έλεγχαν οι αντάρτες.

Από την άλλη μεριά της Συρίας υπάρχουν οι ισλαμιστές αντάρτες, επίσης υποτίθεται μετριοπαθείς, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ οι οποίες έχουν και στρατιωτική βάση στα εδάφη τους. Χρησιμοποίησαν την βάση και αυτούς τους αντάρτες συν τους Κούρδους για να κερδίσουν το ISIS.

Οι Κούρδοι είχαν έρθει σε συμφωνία με τον Άσαντ να έχουν μια αυτονομία στα εδάφη που κέρδισαν από το ISIS και πρακτικά είχαν αυτόνομο κράτος με όλα τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη να τους ανήκουν. Αυτό είναι που δεν ήθελε η Τουρκία και επίσης εκεί είναι οι περισσότερες πετρελαιοπηγές της Συρίας.

Οι αντάρτες προς το παρόν τηρούν όσα λένε, αυτό το 10ημερο στις περιοχές που έχουν καταλάβει δεν έχουν υπάρξει φυλακίσεις και εκτελέσεις αλλόθρησκων, αιχμαλώτων και μουσουλμανικών μειονοτήτων ούτε εικόνες τζιχαντ με άτακτους μουσάτους να ρίχνουν στον αέρα από καρότσες ντάτσουν. Επίσης υπόσχονται ελεύθερες εκλογές. Τώρα το αν είναι όντως μετριοπαθείς ή δείχνουν καλό πρόσωπο μέχρι να πάρουν την εξουσία, να τους αποδεχθεί η διεθνής κοινότητα και μετά να αρχίσουν τα δικά τους αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Η γενική αίσθηση είναι ότι Ρώσοι και Ιρανοί οι οποίο ήταν ο λόγος που το καθεστώς είχε επιβιώσει τόσα χρόνια τα βρήκαν με την Τουρκία και πούλησαν τον Άσαντ.
Υπάρχουν από καιρό ειδήσεις ότι πίεζαν τον Άσαντ να συζητήσει με την Τουρκία και με τους αντάρτες για να τελειώσει ειρηνικά ο εμφύλιος. Όχι επειδή λυπούνται τους Σύριους αλλά επειδή απασχολούν εκεί δυνάμεις και πόρους χωρίς κάτι άλλο να κερδίσουν. Ο ίδιος αρνούνταν και φαίνεται ότι τον κρέμασαν και στην απόγνωση του φαίνεται ότι ζήτησε βοήθεια μέχρι και από τις ΗΠΑ με αντάλλαγμα να εγκαταλείψει τους Ιρανούς.

Στα σύνορα της Ιντλίμπ,από όπου ξεκίνησαν τώρα οι αντάρτες, με τις κυβερνητικές περιοχές υπήρχαν κοινά φυλάκια και κοινές περιπολίες Ρώσων και Τούρκων. Ένα βράδυ αυτοί εξαφανίστηκαν και οι ισλαμιστές ξεκίνησαν. Επίσης αποσύρθηκαν και οι στρατιώτες Ρώσων και της Χεζμπολάχ που φύλαγαν κρίσιμες θέσεις και το Ιράν απέσυρε μέρες πριν τους στρατιωτικούς συμβούλους και ότι άλλο προσωπικό είχε στην Συρία.
Και αν οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να στείλουν επιπλέον στρατό λόγω Ουκρανίας και η Χεζμπολάχ είχε αποδυναμωθεί λόγω του πολέμου με το Ισραήλ, το Ιράν μπορούσε να στείλει στρατό αν ήθελε.

Η κυβερνητική κατάρρευση από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου, γιατί λόγω αυτών που είπα στην αρχή ελάχιστοι ήταν πρόθυμοι να πολεμήσουν για τον Άσαντ οπότε και ο Συριακός στρατός πλέον που δεν υπήρχαν οι ξένοι μόλις έβλεπαν τους αντάρτες άφηναν τα όπλα και έφευγαν. Κάτι παρόμοιο έγινε στο Αφγανιστάν όπου ο Αφγανικός στρατός, εξοπλισμένος και εκπαιδευμένος από τους Αμερικάνους καλύτερα από τον Συριακό, μόλις έφυγαν οι Αμερικάνοι άφησαν την χώρα στους Ταλιμπάν σε διάστημα λίγων ημερών αφού ελάχιστοι ήταν πρόθυμοι να πολεμήσουν για μια κυβέρνηση βαλτή από τους Αμερικάνους. Χαρακτηριστικό της κατάρρευσης είναι οτι οι αντάρτες δεν είχαν καν αγροτικά, αν δείτε βίντεο μπήκαν και κατέλαβαν την Δαμασκό με...μηχανάκια.

Αξίζει να δούμε και τι συμφέροντα έχουν εκει οι εμπλεκόμενοι για να το καταλάβουμε.
Οι Ρώσοι θέλουν να έχουν στρατιωτική παρουσία στην μέση ανατολή και βάση στην μεσόγειο.
Οι Ιρανοί θέλουν να έχουν έναν χερσαίο διάδρομο προς τον Λίβανο για να ενισχύουν την Χεζμπολάχ και να μην υπάρξει εκεί ένα φιλοισραηλινό καθεστώς..
Η Τουρκία θέλει να έχει επιρροή στα γειτονικά της κράτη, δεν θέλει με τίποτα κουρδικό κράτος στα σύνορα της και θέλει οι πάνω από 3,5εκ Σύριοι πρόσφυγες που έχει στο έδαφος της να επιστρέψουν στην Συρία.

Δυστυχώς κανείς δεν νοιάζεται για τους Σύριους πολίτες όπως πάντα.
Θα δούμε στην πορεία αν Ρώσοι και Ιρανοί θα κρατήσουν αυτά που ανέφερα πιο πάνω ή τα αντάλλαξαν με κάτι άλλο που τους έδωσε η Τουρκία και μένει να φανεί τι θα είναι αυτό.

Το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία θα αυξήσει την επιρροή της στην Συρία και ότι τα πράγματα δεν θα είναι καλά για τους Κούρδους. Με πρόσχημα την ενιαία Συρία και την επιστροφή στα νόμιμα σύνορα της, αν οι Κούρδοι δεν παραδώσουν τον έλεγχο των εδαφών τους η νέα φιλοτουρκική κυβέρνηση θα τους επιτεθεί και οι υπο Τράμπ ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν ούτε διπλωματικά ούτε στρατιωτικά για να τους σώσουν.

Υπάρχει και κάτι άλλο...Στο παραπάνω η υπόθεση είναι ότι Τούρκοι και λοιποί ασκούν μεγάλο έλεγχο στις ομάδες ανταρτών που υποστηρίζουν και θα τους κάνουν να συνεργαστούν όπως είναι το συμφέρον τους. Αν αυτή η υπόθεση δεν ισχύει, θα δούμε σκηνικά Λιβύης όπου οι αντάρτες αφού συνεργάστηκαν για να ρίξουν τον Καντάφι μετά όρμησαν ο ένας στον άλλο και τώρα πάνω από 10 χρόνια μετά ακόμα πολεμάνε μεταξύ τους. Αυτό το σενάριο θα είναι καταστροφή για την Τουρκία καθώς έτσι θα αποκτήσουν περισσότερη δύναμη οι Κούρδοι και λόγω των προσφύγων(για τον ίδιο λόγο και για εμάς θα ήταν καταστροφή αυτό).

Βγήκε σεντόνι τελικά :D
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.022 μηνύματα.
Είναι κάτι που δεν το έχω συνειδητοποιήσει προσωπικά. Το καθεστώς Άσαντ επιβίωσε από έναν εμφύλιο δεκαετίας κόντρα σε Τούρκους, Κούρδους, Ισλαμικό Κράτος, αλ-Κάιντα, αλ-Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (που υποστηρίζονταν σίγουρα από Δύση και Τουρκία). Και όπως φαίνεται κατέρρευσε μέσα σε λίγες ώρες από την αιφνίδια επίθεση κάποιων αγνώστων τζιχαντιστών που σάρωσαν όλες τις πόλεις αλά Ταλιμπάν 2021.

Αν φύγουν οι Ρωσσικές βάσεις της Μεσογείου τότε μιλάμε για μια βαριά γεωπολιτική ήττα της Ρωσσίας στην διεθνή σκακιέρα. Η Δύση εξουδετέρωσε άλλον έναν σταθερό σύμμαχο της. Μεγαλύτερος νικητής όλων, η Τουρκία, που μετά την Λιβύη, την αναθέρμανση των σχέσεων με την Αίγυπτο και τώρα και την καθεστωτική αλλαγή στην Συρία φαίνεται να σπάει τον αντιτουρκικό κλοιό της ανατολικής Μεσογείου. Τα γαλάζια παπαγαλάκια των ΜΜΕ που είναι να μας πουν για το πόσο περικυκλωμένη και απομονωμένη είναι η Τουρκία χάρις του ηγέτη μας;;
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Πόλεμος μεταξύ μουσουλμάνων είναι. Τώρα, το τι εκανε το ΑΚΕΛ της Κύπρου δεν μας φαίνεται παράξενο...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.
Τα ουγκανα στην εξουσια λεμε.
Κατα τα αλλα δεν ειναι μονο μεταξυ μουσουλμανων,υπαρχουν μεγαλα συμφεροντα εκει..τι απλοικη σκεψη;καποιος εβαλε δαχτυλο και ΤΩΡΑ εγινε ολο αυτο.
Ποιος αραγε;
ΗΠΑ;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Παρενθεση,Σαφως δεν ημουν υποστηρικτρια του ΑΣΑΝΤ...αλλα δεν υπαρχει καμια συγκριση ΑΣΑΝΤ με τζιχαντ και αλ καιντα,διοτι εχει μεσα και τετοια στοιχεια ολο αυτο το ''ανταρτικο'' που εγινε.
Και μην ξεχναμε οτι η συρια εβγαζε μορφωμενους ανθρωπους,καμια σχεση με επιπεδο των αλλων τζιχαντοταλιμπανιστικων κρατων
ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ.Συγκρινετε αφγανισταν και Συρια και ελατε βηξτε μου καποιοι..οσο σκληρος και ΑΝ ηταν ο Ασαντ ή αν ετσι τον παρουσιαζαν οι ΗΠΑ.
Εγω βλεπω τις εικονες αυτων των κρατων .
 

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.
Αν φύγουν οι Ρωσσικές βάσεις της Μεσογείου τότε μιλάμε για μια βαριά γεωπολιτική ήττα της Ρωσσίας στην διεθνή σκακιέρα. Η Δύση εξουδετέρωσε άλλον έναν σταθερό σύμμαχο της. Μεγαλύτερος νικητής όλων, η Τουρκία, που μετά την Λιβύη, την αναθέρμανση των σχέσεων με την Αίγυπτο και τώρα και την καθεστωτική αλλαγή στην Συρία φαίνεται να σπάει τον αντιτουρκικό κλοιό της ανατολικής Μεσογείου. Τα γαλάζια παπαγαλάκια των ΜΜΕ που είναι να μας πουν για το πόσο περικυκλωμένη και απομονωμένη είναι η Τουρκία χάρις του ηγέτη μας;;
Χάρις του Κούλη, εννοείς; Τέλος πάντων, η χειρότερη δυνατή εξέλιξη. Ταυτόχρονη και δυναμική επιστροφή των Τζιχαντιστών (οι οποίοι προφανώς δεν ήρθαν μόνοι τους, αλλά τους χρησιμοποίησε δυτικός δάκτυλος) με περαιτέρω ισχυροποίηση της Τουρκίας. Χαράς Ευαγγέλιο για όλους τους αριστερούς της χώρας μας τέτοιες εξελίξεις.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.
Τα ουγκανα στην εξουσια λεμε.
Κατα τα αλλα δεν ειναι μονο μεταξυ μουσουλμανων,υπαρχουν μεγαλα συμφεροντα εκει..τι απλοικη σκεψη;καποιος εβαλε δαχτυλο και ΤΩΡΑ εγινε ολο αυτο.
Ποιος αραγε;
ΗΠΑ;
Αν γίνουμε λίγο συνωμοσιολόγοι, που όμως μερικές φορές αυτά ισχύουν, μπορεί να είναι μέρος μεγαλύτερης διευθέτησης και διαπραγμάτευσης μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν κλπ.

Δηλαδή να σχετίζεται και με την κατάσταση στον Λίβανο και στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν και με ότι θα δούμε στην Ουκρανία.

Θα δείξει σε κάποιους μήνες αν ισχύει κάτι τέτοιο.
 

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Απορώ πως έχεις συνδέσει το γεγονός οτι συμπονώ νεκρούς αμαχους και παιδιά στην παλαιστινη με το γεγονος οτι χαιρομαι για τους τζιχαντιστές στην Συρία.

Ωστοσο, αυτην την τζιχαντιστικη καταληψη της Συρίας την επιδοκιμάζει τρομερά ο Ερντογάν! Βάσει το πόσο Ανθελληνικά ειναι τα μηνύματά σου και πόσο φιλοτούρκικα ειναι μερικά, ίσως εσένα θα ευνοούσε αυτο το πράγμα. Ο μονος λογος που χαιρομαι για αυτό το τραγικό γεγονός είναι οτι επιτέλους θα διαβρωθούν τόσο οι σχέσεις Ελλάδας τουρκίας και επιτελους θα μπορουμε να δώσουμε πίσω ό,τι μας κάνανε το 1922, μαζι με καποια παραπάνω. Υποθετικά βεβαια
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Proxy war ξεκάθαρο είναι, η ΗΠΑ ευθύνεται.
Εδώ περα χρηματοδότησαν αλ καιντα και ισις, εκει θα μεινουν? :read:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top