μονος σου το λες.....καταφεραν να ελεγξουν τα ψυχωτικα επεισοδια....αρα τα συμπτωματα...σε καμια περιπτωση δεν αποκτουν τα απαραιτητα ψυχικα εφοδια ουτε αμυνες που χρειαζεται ενας ανθρωπος....
Το εχω γραψει περιπου 200 φορες μεχρι τωρα αλλα δεν φαινεται να το διαβαζεις: Τα φαρμακα ειναι μονο ενα εργαλειο στα χερια του ψυχιατρου.
Κοιτα τι εγραψα πιο πριν:
ελενξαν επιτυχως το πρωτο ψυχοτικο επισοδειο τους και μετα μειωσαν παρα πολυ την φαρμακολογια τους ακριβως επειδη εκαναν ταυτοχρονα ψυχοθεραπεια.
Τα φαρμακα τα παιρνεις ουτως ωστε να γινει δυνατη η ψυχοθεραπεια. Ενας σχιζοφρενης που νομιζει οτι ειναι ποντικι και ενας καταθλιπτικος που δεν θελει ουτε να σηκωθει απο το κρεβατι (ποσο μαλλον να αναπτυξει κοινωνικο κυκλο) ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ γιατι δεν ειναι σε δεκτικη θεση. Πως αλλιως να στο πω?
ακομα και την καταθλιψη μπορει καποιος να την καταπολεμησει με καποια ψυχοθεραπεια χωρις φαρμακα...αν δεν εχει αυτοκαταστροφικες τασεις....η επιθετικοτητα...(πολυς λογος γινεται για την καταθλιψη,οταν ειναι τις περισσοτερες φορες το κερασακι στην τουρτα μονο)
Σε ολες τις ψυχικες νοσους καποια μορφη ψυχοθεραπειας παιρνει μερος. ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ χρειαζονται ΚΑΙ φαρμακα καποιες αλλες οχι.
Τα εχω γραψει και πριν ολα αυτα!
δεν πας μονο αν κ εφοσον αποφασισεις εσυ να πας σε ενα ψυχιατρο(αυτη την πολυτελεια την εχεις εσυ κ εγω)...διαφορετικα δεν θα υπηρχαν τα δημοσια ψυχιατρεια...οπως και ιδρυματα υπο την επιβλεψη ψυχιατρων....οι τροποι που καταληγουν εκει καποιοι ανθρωποι ειναι πολλοι,να μην μπω σε παραδειγματα...που δοξα τα ζαναξ εχω αρκετα...
[...]Οι περισοτεροι τροφιμοι σε ψυχιατρικες κλινικες ειναι εθελοντες, μπηκαν με δικη τους βουλιση και μπορουν να φυγουν με δικη τους βουλιση. Ο αλλος τροπος να μπεις σε ψυχιατρικη κλινικη ειναι μετα απο ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ και αυτο αν εισαι επικινδυνος για τους γυρω η τον εαυτο σου.
Οι περισοτεροι τροφιμοι σε ψυχιατρικες κλινικες ειναι βαρια σχιζοφρενεις που δυσκολευονται να επανενταχθουν η τα συμπτωματα τους χριζουν πολυ κοντινης παρακολουθησεις. Αν θες παμε μια μερα ΜΑΖΙ στο αρετειο να δεις πως ειναι εκει οι κλινικη. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ, οι γιατροι πινουν καφεδες με τους τροφιμους ελαχιστοι εκ των οποιων ειναι μονιμοι εκει.
η διαφορα μεταξυ ψυχοθεραπειας και ψυχοφαρμακων ειναι οτι η πρωτη στοιχιζει πολυ,δεν συμφερει σε κανενα κρατος....και για να προτιμαμε τα φαρμακα...στο επομενο εγχειριδιο θα πρεπει μετα την κηδεια να πηγαινουμε αμεσως και σε κανα μπουζουκτζιδικο...διαφορετικα θα ειμαστε ασθενεις...ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑ.
Συμφωνοι οτι η ψυχοθεραπεια παιρνει χρονο και κοστιζει πολυ, αυτο ειναι ενα ζητημα δεν διαφωνω καθολου. Η εναλακτικη ομως ποια ειναι? Καλυτερα να του δωσεις φαρμακα παρα να τον παρατησεις στη τυχη του. Ειδαμε τι γινοταν οταν ΔΕΝ υπηρχαν τα φαρμακα το 1900. Ο μεσος ορος ζωης ενος σχιζοφρενη ηταν 30 χρονια.
Το DSM-IV δεν αναφερει πουθενα οτι η θλιψη μετα απο χαμο αγαπημενου προσωπου ειναι παθολογικη, τα δε κριτηρια της κλινικης καταθλιψης ειναι τα εξις:
Για περισοτερο απο 2 συνεχομενες βδομαδες:
Α) μελαγχωλια η ανηδονια
και μετα 5 απο τα εξις συμπτωματα:
1) για το μεαλυτερο μερος της ημερας σχεδον καθε μερα ο ασθενης αισθανεται μελαγχωλικος η αλλοι τον χαρακτηριζουν ως μελαγχωλικο
2) ανηδονια και ελειψη ενδιαφεροντος σε δραστηριοτητετς που παλιοτερα ενθουσιαζαν η ενδιεφεραν τον ασθενη
3) αλαγες στην προσληψη τροφης (αυξηση η μειωση ορεξης η βαρους πανω απο 10%)
4) διαταραχες στον υπνο (υπνηλια η αυπνια)
5) διαταραχες στην κινητικοτητα του ασθενη. Οι κινησεις του δειχνουν κοπιασμενες η αργες
6) αισθημα συνεχους εξαντλησης
7) μειωμενη αυτοπεποιθηση, τυψεις και ενοχες
8) ελειπης ικανοτητα προσηλοσης και συγκεντρωσης
9) αυτοκαταστροφικες ιδεες
ΕΠΙΣΙΣ ο γιατρος πρεπει να λαβει υποψη του τα εξις σε μια τετοια διαγνωση:
1) τα παραπανω συμπτωματα ΠΡΕΠΕΙ να προκαλουν κλινικα σημαντικη εκπτοση της ποιοτητας της κοινωνικης, εργασιακης η προσωπικης δραστηριοτητας του ασθενους και δεν πρεπει να πληρουν τις συνθηκες ενος μικτου επισοδειου
2) δεν πρεπει να οφειλονται σε αμεσο φαρμακολογικο η φυσιολογικο παραγωντα
3) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.
νταξει? Ειδες το απαισιο dsm τι λεει?
Στην καινουρια εκδοση του DSM αυτο θα διευρυνθει λιγακι και θα αφαιρεσουν απο οτι καταλαβα το τελευταιο κριτηριο.
Προσωπικα αυτο το θεωρω καλο. Αν δεν υπηρχε το τελευταιο κριτηριο ο πατερας μου θα ειχε γλιτωσει μια αποπειρα αυτοκτονιας. Η καταθλιψη μπορει να εκφραστει εντονοτατα μετα απο τον θανατο ενος αγαπημενου προσωπου ΑΣΧΕΤΑ απο τον ιδιο το θανατο. Αλλα αν θεωρουμε οτι τα καταθλιπτικα φαινομενα σχετιζονται μονο με την απολεια μπορουμε να χασουμε την πραγματικη προυπαρχουσα καταθλιψη (η δυσθυμια που εγινε καταθλιψη) με τραγικα αποτελεσματα.
Ειναι τελικα στο χερι του γιατρου να κρινει τι ειναι τι. Το DSM ειναι απλα εργαλειο...