Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική
Το (αποτρεπτικό) σλόγκαν δεν είναι πετυχημένη έμπνευση πιστεύω, και νομίζω ότι παραπλανά, απομακρύνοντας από τον πυρήνα του προβλήματος!
Άλλωστε, πειρατεία δεν υφίσταται διότι κανένας δεν χρησιμοποιεί ...βία, απλώς "εκμεταλλεύεται" την τεχνολογία!
Τώρα όσον αφορά την ορθή και πρέπουσα πλευρά του θέματος, είπαμε.... η ηθική είναι ακόμη αδόκιμος όρος, χθες φώναζες στην πορεία ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, σήμερα που έμαθες το....downloading (τρομάρα σου) το τσαλαπατάς, και αύριο θα του ζητήσεις επιπλέον και ποσοστά, που του διαφημίζεις τα τραγούδια, βγάζοντας τα σώψυχα σου όπου τα....ποστάρεις!
Δεν γνωρίζω τι αναλογεί επακριβώς, από το ποσό που πληρώνω για να αγοράσω ένα δισκάκι, σε κάθε συντελεστή της δημιουργίας του, και δεν με ενδιαφέρει, δεν είναι δική μου δουλειά! Όμως, όταν θέλω να αποκτήσω κάτι που πραγματικά μου αρέσει, αν δεν το "πληρώσω", σαν μια επιβράβευση της προσφοράς, μου μοιάζει....μισό!
ΥΓ Συγκρίσεις με καφέδες, κάρτες ανανέωσης και ....αποταμιεύσεις, είναι λίαν επιεικώς άτοπες, αν θέλουμε τουλάχιστον να είμαστε (έστω και μια φορά) σοβαροί!