• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Kαρκίνος του στήθους

Giovanna

Επιφανές μέλος

Η Giovanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,086 μηνύματα.
εμενα μου ειπαν για συνδυασμο τους... και δοξα το θεω, τα χω και τα δυο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tofugirl

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η tofugirl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
εμένα πάλι ήταν το στρες μάλλον. :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sleeping Beauty

Νεοφερμένος

Η Sleeping Beauty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Είναι καλό για όλες τις γυναίκες να πάρουν τα νέα pink ribbon προϊόντα . Ο καρκίνος είναι η πιο επικίνδυνη απειλή στις ημέρες μας και ειδικά για μας. .γυναίκες. Πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία μας και να λαμβανουμε συμβουλές από τους γιατρούς μας. .Χάνω αρκετά σημαντικά κομμάτια της ζωής μου επειδή υπάρχει ο καρκίνος . .Θέλω να βοηθήσω για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. .Είμαι ενεργό μέλος στην αντικαρκινική εταιρία εδώ στην Ελάδα. Πάμε όλες γυναίκες. .αξίζει.. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα για να σας ρωτήσω..:)


:redface:Χθες ανακάλυψα ότι από το αριστερό στήθος στην θηλή βγαίνει κάποιο υγρό?
τι είναι αυτό? ξέρει κάποιος?:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mania

Επιφανές μέλος

Η mania αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 12,949 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα για να σας ρωτήσω..:)


:redface:Χθες ανακάλυψα ότι από το αριστερό στήθος στην θηλή βγαίνει κάποιο υγρό?
τι είναι αυτό? ξέρει κάποιος?:redface:

Νομίζω δεν είναι τίποτα, αλλα άν φοβάσε έχω γιατρό που έχει κλάδο καθαρά στο στήθος, θές πμ με όνομα να κλέισεις κάνα ραντεβού; ακόμα και τίποτα να μην είναι κανε ένα τσέκ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
British scientists create 'revolutionary' drug that prevents breast cancer developing
[Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν επαναστατικό φάρμακο που αποτρέπει την ανάπτυξη καρκίνου του στήθους]

Πιθανότατα μέσα στην επόμενη δεκαετία θα διατίθεται εμβόλιο ενός φαρμάκου το οποίο θα "επιτίθεται" τον καρκίνο που προκαλείται από γενετική ανωμαλία, γλιτώνοντας γυναίκες που έχουν κληρονομήσει το γονίδιο που τον προκαλεί από την αφαίρεση στήθους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

elias13

Νεοφερμένος

Ο elias13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καρκίνος του Μαστού

Η τεράστια σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης

Ποιοι παράγοντες αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού στη γυναίκα.

Χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί η αιτία ή οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο του μαστού στις γυναίκες, περιγράφονται αρκετοί παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με την εμφάνιση της νόσου:

1. η ηλικία. Η επίπτωση της νόσου αυξάνεται με την αύξηση της ηλικίας. 2. το επιβαρυμένο ατομικό ιστορικό. Αν μία γυναίκα είχε παλιότερα καρκίνο στον ένα μαστό, βρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει νέο, δεύτερο καρκίνο στον ίδιο ή στον άλλο μαστό. Αν είχε στο παρελθόν υποβληθεί σε αφαίρεση όζου του μαστού, ο οποίος στη βιοψία παρουσίασε αλλοιώσεις άτυπης υπερπλασίας, ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του μαστού αυξάνεται. 3. το βεβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό. Αν στο περιβάλλον της γυναίκας η μητέρα της ή η αδελφή της ή η κόρη της εμφάνισαν καρκίνο του μαστού ιδιαίτερα πριν την ηλικία της εμμηνόπαυσης, είναι αυξημένος ο κίνδυνος και για την ίδια. 4. η ύπαρξη μεταλλάξεων στα γονίδια BRCA-1 και BRCA-2, αυξάνουν την πιθανότητα καρκίνου του μαστού. 5. η προηγούμενη ακτινοβόληση του θώρακα για άλλες αιτίες. 6. η χρησιμοποίηση αντισυλληπτικών σκευασμάτων με υψηλές δόσεις οιστρογόνων. 7. η έναρξη της έμμηνης ρύσης (περιόδου) σε ηλικία μικρότερη των 11 ετών. 8. η εμφάνιση της εμμηνόπαυσης σε ηλικία μεγαλύτερη των 55 ετών. 9. η φυλετική καταγωγή. 10. η ατεκνία.




Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη αιτία κακοήθους νεοπλάσματος στις γυναίκες. Στην Ελλάδα 1500 νέες περιπτώσεις εμφανίζονται κάθε χρόνο. Γενικότερα 1 στις 10 γυναίκες αναμένεται στη διάρκεια της ζωής της να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού. Παρόλο που η συχνότητά του συνεχώς αυξάνεται, οι θάνατοι μειώνονται, λόγω της πρωιμότερης διάγνωσης και θεραπείας. Πράγματι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα στη διάγνωση και στη θεραπεία του. Για το λόγο αυτό έχει τεράστια σημασία η έγκαιρη διάγνωσή του. Η έγκαιρη διάγνωση βασίζεται:
1. στην αυτοεξέταση του μαστού από τη γυναίκα: από την ηλικία των 25 ετών μία φορά το μήνα (συνήθως 2-3 ημέρες αφότου τελειώσει η περίοδος) η γυναίκα πρέπει απαραίτητα να εξετάζει η ίδια τους μαστούς και τις μασχάλες της. Ζητήστε από τον ειδικό ιατρό να σας δείξει το σωστό τρόπο αυτοεξέτασης.
2. στην ψηλάφηση του μαστού από τον ειδικό ιατρό: από την ηλικία των 20 έως 35 ετών, μία φορά το χρόνο και ανάλογα με το κληρονομικό ιστορικό της γυναίκας. Από 35 ετών και άνω μία φορά το εξάμηνο.
3. στην μαστογραφία: πρόκειται για εξέταση με πολύ υψηλή ακρίβεια και ευαισθησία. Σε γυναίκα 40 ετών χωρίς συμπτώματα πραγματοποιείται η πρώτη μαστογραφία αναφοράς για τον έλεγχο της δομής των μαστών. Επανάληψη ανά έτος ή ανά 2ετία ανάλογα με την πυκνότητα του μαστού. Από την ηλικία των 50 ετών και άνω επιβάλλεται μαστογραφικός έλεγχος ανά έτος και συγκριτική μελέτη των αποτελεσμάτων. Σε ηλικία μικρότερη των 40 ετών η μαστογραφία δεν αποτελεί την πρώτη εξέταση ελέγχου του μαστού. Βέβαια αν η γυναίκα ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου (όπως αν η μητέρα της ή η γιαγιά της ή η αδελφή της εμφάνισαν καρκίνο του μαστού ή αν η ίδια έχει κάποια καλοήθη πάθηση με ατυπία), επιβάλλεται και σε αυτές τις ηλικίες ο μαστογραφικός έλεγχος. Σε γυναίκες που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου οι χειρισμοί εξατομικεύονται.
Η έγκαιρη διάγνωση και η επιτυχημένη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού βασίζεται στην άμεση και σωστή συνεργασία του ειδικού χειρουργού με τον ειδικό ακτινολόγο, τον παθολογοανατόμο, τον ακτινοθεραπευτή, τον ογκολόγο, τον πλαστικό χειρουργό και τον ψυχολόγο.


Χειρουργική θεραπεία

Ο ειδικός χειρουργός συζητά με την ασθενή, με βάση τον τύπο του καρκίνου, το μέγεθος του όγκου, την ύπαρξη ή όχι διηθημένων λεμφαδένων στη μασχάλη ή απομακρυσμένων μεταστάσεων, τις χειρουργικές επιλογές. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η ασθενής χειρουργείται και έπεται η συμπληρωματική θεραπεία. Οι επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού διακρίνονται σε:

1. επεμβάσεις διατήρησης του μαστού (ογκεκτομή, τεταρτεκτομή, ογκοπλαστικές επεμβάσεις). 2. ριζικές επεμβάσεις α. απλή μαστεκτομή (αφαιρείται ο μαστός με το δέρμα και τη θηλή)
β. ριζική τροποποιημένη μαστεκτομή (αφαιρούνται ο μαστός με το
δέρμα, η θηλή και οι λεμφαδένες της μασχάλης).

Ο καθαρισμός των λεμφαδένων της μασχάλης έχει ως βασικό στόχο του την σταδιοποίηση της νόσου.


Συμπληρωματική θεραπεία

Περιλαμβάνει: 1. ακτινοθεραπεία 2. χημειοθεραπεία 3. ορμονική θεραπεία
-Ηλίας Δ. Πανουσόπουλος
(Χειρούργος)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Από ποιά ηλικία και μετά πρέπει μία κοπέλα να ξεκινήσει να το κοιτάει είτε με αυτοψηλάφιση είτε από εξέταση στον γιατρό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Από ποιά ηλικία και μετά πρέπει μία κοπέλα να ξεκινήσει να το κοιτάει είτε με αυτοψηλάφιση είτε από εξέταση στον γιατρό.

Ο καρκίνος του στήθους αντιμετωπίζεται με επιτυχία, όσο πιο γρήγορα ανιχνεύεται. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συστήνουν οι γυναίκες πάνω από 20 ετών να αυτοεξετάζονται σε μηνιαία βάση για τον εντοπισμό πιθανών ογκιδίων και άλλων μεταβολών.
Διαδικασίες Αυτοεξέτασης

  1. Στο μπάνιο:
    Σηκώστε ψηλά το δεξί σας χέρι και με το αριστερό ψηλαφίστε το στήθος και τη μασχάλη σας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Πιέστε ελαφρά τη θηλή και ελέγξτε αν βγάζει υγρό. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο άλλο στήθος.
  2. Στον καθρέφτη:
    Τοποθετήστε τα χέρια στα πλευρά σας και ελέγξτε το στήθος σας για διαφορά στο χρώμα και το μέγεθος ή για ραβδώσεις στην επιδερμίδα. Επαναλάβετε, τοποθετώντας τα χέρια σας πρώτα στους γοφούς, πιέζοντας ώμους και αγκώνες για να ενεργοποιήσετε τους μυς του στήθους και στη συνέχεια βάζοντας τα χέρια πίσω από το κεφάλι.
  3. Ξαπλωμένη:
    Ξαπλώστε, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από το δεξί σας ώμο και το δεξί σας χέρι πίσω από το κεφάλι. Εξετάστε το στήθος και τη μασχάλη σας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Πιέστε απαλά τη θηλή και ελέγξτε αν βγάζει υγρό. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το αριστερό στήθος.
Αν εντοπίσετε ένα μικρό ογκίδιο, μην πανικοβληθείτε. Έχετε υπόψη σας ότι 8 στα 10 δεν είναι καρκινογόνα.
Το σημαντικότερο είναι να μην το αμελήσετε και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ Γίδι. :)

Να ρωτήσω...

Η διαφορά στο μέγεθος, στο χρώμα ή η εμφάνιση κάποιου υγρού είναι ικανά ώστε να πρέπει να το ψάξουμε περισσότερο? Ή μόνο σε περίπτωση κάποιου όγκου?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Με διπλή μαστεκτομή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού η Τζολί

Δραστικά μέτρα πήρε η Αντζελίνα Τζολί προκειμένου να προστατευτεί από τον καρκίνο του μαστού

Νέα Υόρκη
«Η μητέρα μου πάλεψε με τον καρκίνο σχεδόν για μια δεκαετία και πέθανε στα 56. Αντεξε αρκετά ώστε να συναντήσει το πρώτο από τα εγγόνια της και να το κρατήσει στην αγκαλιά της. Αλλά τα άλλα παιδιά μου δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν πόσο στοργική και χαρισματική ήταν».
Ετσι αρχίζει η επιστολή της Αντζελίνας Τζολί στην εφημερίδα «The New York Times», με την οποία η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ αποκαλύπτει ότι πήρε την απόφαση να αφαιρέσει το στήθος της προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο να πάθει καρκίνο του μαστού.
Είναι δικαιολογημένη άραγε μια τόσο δραστική ενέργεια; Στην περίπτωση της Τζολί είναι! Η 37χρονη ηθοποιός είναι φορέας μεταλλάξεων στο γονίδιο BRCA1, ένα από τα δύο γονίδια τα οποία έχουν βρεθεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου του μαστού.

Καρκίνος, ο πολυπαραγοντικός
Σύμφωνα με τις στατιστικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το 65% των καρκίνων του μαστού είναι σποραδικοί, συμβαίνουν δηλαδή τυχαία, ενώ το υπόλοιπο 35% ενέχει μια γενετική συνιστώσα.
Στα γονίδια BRCA1 και BRCA2 αποδίδεται μόλις το 5-10% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού, ωστόσο οι φορείς μεταλλάξεων σε αυτά τα γονίδια διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν. Ετσι, για την αμερικανίδα σταρ ο κίνδυνος να πάθει καρκίνο του μαστού υπολογίστηκε στο 87%.
Η λογική της διπλής μαστεκτομής, η οποία εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον προωθείται από τους αμερικανούς κυρίως ογκολόγους, είναι ότι η αφαίρεση του οργάνου που πιθανότατα θα νοσήσει αποτελεί την καλύτερη μορφή πρόληψης για τη νόσο. Πράγματι, μετά τη διπλή μαστεκτομή, ο κίνδυνος που διατρέχει η Τζολί να πάθει καρκίνο του μαστού μειώθηκε στο 5%. Καθώς δε οι μεταλλάξεις του γονιδίου αυτού αυξάνουν και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών, η Τζολί αφήνει να εννοηθεί ότι θα προβεί και σε επόμενη χειρουργική επέμβαση για να εξασφαλίσει ότι θα βρίσκεται κοντά στα έξι παιδιά της για πολλά ακόμη χρόνια.

Επέμβαση υπό προϋποθέσεις

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι αποφάσεις όπως αυτή της αμερικανίδας σταρ, η οποία δημοσιοποίησε το γεγονός για να ενημερωθούν και να προστατευτούν οι γυναίκες που διατρέχουν αντίστοιχο κίνδυνο, δεν λαμβάνονται απερίσκεπτα. Απαιτείται να υπάρχει οικογενειακό ιστορικό της νόσου και γενετικές εξετάσεις που να αποδεικνύουν την ύπαρξη των μεταλλάξεων στα συγκεκριμένα γονίδια, καθώς επίσης και πλήρης συνεννόηση και υποστήριξη από μια ιατρική ομάδα που θα περιλαμβάνει εκτός από τον εξειδικευμένο στο μαστό χειρουργό ογκολόγο, πλαστικό χειρουργό, παθολόγο ογκολόγο, κλινικό γενετιστή και ψυχολόγο.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,619 μηνύματα.
Έλεος. Γίνεται τζολί χωρίς στήθος; :cry_x::cry_x:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

elepan

Δραστήριο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Αναλυτής συστημάτων και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 736 μηνύματα.
πήρε την απόφαση να αφαιρέσει το στήθος της προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο να πάθει καρκίνο του μαστού.
Tην πιθανότητα να εμφανίσει μελλοντικά καρκίνο, σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός της πως θα την αποφύγει?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Δεν μπορεί να την αποφύγει. Μείωσε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στήθους από 87 σε 5%, λίγο είναι;
Παραμένει η υψηλή πιθανότητα να πάθει καρκίνο στις ωοθήκες, πάντα βάσει της ανάλυσης που έκανε και λόγω της μητέρας της.

Η ίδια η επέμβαση έχει λάβει πολύ αντιφατικές κριτικές. Πολλοί την επικροτούν για τη γενναιότητά της. Στήθος vs οικογένεια 0-1
Από την άλλη, δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι, και σίγουρα όχι κάτι που θα χαρούν οι ασφαλιστικές να πληρώνουν...
Ακόμα πιο αντίθετες γνώμες περιστρέφονται γύρω από τη φυγοπονία, λέγοντας ότι μετά τις πλαστικές και τις εύκολες καισαρικές, περνάμε σε "προληπτικούς ακρωτηριασμούς"... :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Να δείτε που θα γίνει μόδα σύντομα :confused:



υγ. και η δεξιά όλο εμφανίζει καρκίνους, πότε θα την ακρωτηριάσουμε από την ανθρωπότητα; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Επειδή ο συγκεκριμένος καρκίνος είναι από αυτούς που είναι περισσότερο αντιμετωπίσιμοι, αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί δεν έκανε απλά πολύ πιο συχνά μαστογραφίες για να προλάβει και να αφαιρέσει εγκαίρως τον όγκο (σπάνια πλέον αφαιρούν όλο το στήθος) αλλά ακολούθησε μια τακτική "μπορεί να πονέσει χέρι, κόψει χέρι"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
ρε με τη Jolie συνέχεια δε πα να κόψει και το κώλο της τι μας ενδιαφέρει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ένας καρκίνος μπορεί να είναι καλπάζων, και μπορεί να αργήσεις να καταλάβεις τι γίνεται ακόμα κι αν κάνεις συχνές εξετάσεις. Σίγουρα, θα φοβόμουν πιο πολύ τον καρκίνο στα εσωτερικό όργανα, μήτρα, ωοθήκες, κλπ.
Αλλά έχοντας ζήσει από κοντά τις περιπέτειες μίας φίλης, η οποία με πολύ "εύκολο" καρκίνο στο στήθος ταλαιπωρήθηκε για σχεδόν δύο χρόνια, καταλαβαίνω ότι ούτε αυτό είναι λίγο. Εν ολίγοις:
- Η ίδια η αφαίρεση. Έκανε διπλή πλήρη μαστεκτομή, αφού ανακάλυψε μεγάλο όγκο στη μία μεριά.
- Χημειοθεραπείες για 5 μήνες, με όλες τις παρενέργειες (μαλλιά, ζαλάδες, αδυναμία, εξασθενημένο ανοσοποιητικό και άρα επανεμφανιζόμενες κοπλικές μυκητιάσεις και ιώσεις). Και δεν είναι όλοι το ίδιο ανεκτικοί...
- ...συν το ότι μία φορά έσπασε η φλέβα της και πήγε το χημικό στο μυ μέσα. Αν δεν το είχαν προλάβει θα μιλάγαμε για ακρωτηριασμό.
- Αποκατάσταση: Εδώ σε θέλω. Πολλαπλές εγχειρήσεις, λήψη λίπους από την κοιλιά, τη μία φορά τρύπησε ο πνεύμονάς της.
- Πλέον υγεία, και τρεις μεγάλες ουλές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

elepan

Δραστήριο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Αναλυτής συστημάτων και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Αλλά έχοντας ζήσει από κοντά τις περιπέτειες μίας φίλης, η οποία με πολύ "εύκολο" καρκίνο στο στήθος ταλαιπωρήθηκε για σχεδόν δύο χρόνια, καταλαβαίνω ότι ούτε αυτό είναι λίγο. Εν ολίγοις: [..........................]

- Πλέον υγεία, και τρεις μεγάλες ουλές.

Μακάρι κανείς να μην χρειάζεται να μπαίνει σε τέτοια μονοπάτια. Και η προληπτική αφαίρεση αλλά και τα παραπάνω μόνο θλιβερά μου ακούγονται. Οι άνθρωποι καταφέραμε τόσα αλλά δεν καταφέραμε να γλυτώσουμε από αυτόν τον "διάολο".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μακάρι κανείς να μην χρειάζεται να μπαίνει σε τέτοια μονοπάτια. Και η προληπτική αφαίρεση αλλά και τα παραπάνω μόνο θλιβερά μου ακούγονται. Οι άνθρωποι καταφέραμε τόσα αλλά δεν καταφέραμε να γλυτώσουμε από αυτόν τον "διάολο".

Αν καταφέρναμε να γλιτώσουμε από αυτό το διάολο που θα πουλάγανε οι φαρμακευτικές τα δυσεκκατομμυρίων ευρώ αξίας φάρμακα και θεραπείες τους?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top