Καλησπέρα! Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο είμαι κάτοχος του Sony Vaio VPCEB1S1E, μοντέλο του 2010! Ήρθε με Windows 7 original προεγκατεστημένα και με 4GB RAM, Core i5...Το 2015 το αναβάθμισα δωρεάν στα Windows 10 και μέχρι το 2019 το λάπτοπ πήγαινε πολύ καλά...σημειωτέον, δεν έχω αναβαθμίσει στη max ram 8GB και δεν έχω βάλει SSD. Από το 2019 έκανε νερά όμως το λειτουργικό και έτσι ξαναέκανα clean install τα Windows 10...ξαναέπαιζε καλά μέχρι πριν 4-5 μήνες, ώσπου τώρα στο boot με πετάει στο μενού με τρόπους επίλυσης, troubleshooting, system recovery κτλπ...η ίδια ιστορία δηλαδή...έτσι και εγώ σκέφτομαι επειδή είναι καλό λάπτοπ να καθαρίσω το ανεμιστηράκι, να βάλω θερμοαγώγιμη πάστα νέα, δε ξέρω αν αξίζει να προσθέσω ακόμα 4GB Ram τώρα και να τη φτάσω στο max, στα 8... και λέω να του βάλω έναν SSD δίσκο! Απλά δε ξέρω από εδώ και πέρα τι να κάνω να του βάλω Windows 10 Home με αυτές τις τεχνικές αναβαθμίσεις, που ίσως γίνει πιο stable, απλά φοβάμαι μη γίνει βαρύ το λειτουργικό με τις συνεχόμενες ενημερώσεις. Πάντως μέχρι το 2025 διάβασα θα υποστηρίζονται τα Win10...ή να του βάλω Linux Mint ή Ubuntu, που είναι ελαφριά λειτουργικά, απλά δε μου πάει η καρδιά να αποχωριστώ τα Windows από το λάπτοπ γιατί ήταν πολύ καλό μοντέλο

Πάντως το συγκεκριμένο λάπτοπ, καθαρά για οικιακή χρήση το έχω, είναι το 2ο... Τι μου προτείνετε να κάνω;;