amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.787 μηνύματα.

15-05-25

13:47
ε το αντίστοιχο με το «ποσων χρονων εισαι» και «αν σκοπεύεις να μείνεις έγκυος τα επόμενα 5 χρόνια»Big4 : Έχεις κάνει στρατό;
Εγώ : Όχι,είμαι φοιτητής ακόμα
Big4 : Τότε τι ήρθες εδω; Δεν εχουμε να πούμε κάτι
big 4 κιόλας, μιλάμε για τον ναο των σκλαβοπάζαρων
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.509 μηνύματα.

15-05-25

13:58
Εγώ αγόρι μου τα λεω συχνά αυτά για τον στρατό όσον αφορά στους άνδρες αλλά και τις εγκυμοσύνες όσον αφορά στις γυναίκες(και μετά κλαιγόμαστε και για το δημογραφικό).Βρεθηκα σε μια εκδηλωση career day τις προαλλες και ενας απο τους ομιλητες ειπε οτι αν μπορουσαν θα μας επαιρναν τωρα οπως ειμαστε σαν viewers της εκδηλωσης και θα μας επαιρναν στις εταιρειες τους. Έξω είχε περίπτερα εταιρειών. Οι μικρομεσσαιες εταιρείες είχαν υποδειγματικη συμπεριφορά-σε περίπτερο Big4 που πηγα ακολουθει η εξής στιχομυθία
Big4 : Έχεις κάνει στρατό;
Εγώ : Όχι,είμαι φοιτητής ακόμα
Big4 : Τότε τι ήρθες εδω; Δεν εχουμε να πούμε κάτι
Τα σχόλια δικά σας
Αλλά ποιος με ακούει ;
Απο την στιγμή που υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που αντί να αλλάξουν το σύστημα προτιμούν να προσαρμόζονται κάνοντας το κέφι των κορποραίων, δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτή την χώρα.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.787 μηνύματα.

15-05-25

14:11
παντως το κορποριλικι πέρα απο εγκεφαλικό numbness σε διαλύει και σωματικά
δεν είμαστε ρε μλκες φτιαγμένοι να καθόμαστε σε ενα γραφείο
Δηλαδή το βλέπω απο το σώμα μου τώρα 6 μήνες που είμαι off και ακόμα δεν έχω ηρεμήσει.
Έπρεπε να είχα γίνει κηπουρός.
δεν είμαστε ρε μλκες φτιαγμένοι να καθόμαστε σε ενα γραφείο
Δηλαδή το βλέπω απο το σώμα μου τώρα 6 μήνες που είμαι off και ακόμα δεν έχω ηρεμήσει.
Έπρεπε να είχα γίνει κηπουρός.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.747 μηνύματα.

20-05-25

00:32

«Μεγάλος Δισταγμός»: Αυτό που κάνει δυσκολότερη την εύρεση εργασίας - Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr
Η οικονομική αβεβαιότητα και η τεχνητή νοημοσύνη αναγκάζουν τους εργοδότες να το σκεφτούν δύο φορές

Ένα άρθρο που αποτυπώνει ακριβώς τι ισχύει στην διεθνή αγορά εργασίας. Η @amarelia επιβεβαιώνεται ως προς τη λέξη κάτεργα.
Παρατηρούμε μια δολερή μάχη των εταιριών να καταργήσουν την επιστημονική σκέψη και να στηρίζονται σε 10 δεξιότητες με τη δικαιολογία της πολυ-εφαρμοστικότητας του ΑΙ. Πάντως στο τέλος και οι ίδιες οι εταιρείες θα πέσουν στην παγίδα που οι ίδιες φτιάχνουν. Η μεγάλη ύφεση ακολουθεί το μεγάλο δισταγμό...
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.220 μηνύματα.

20-05-25

08:15
Μα το ζητημα πλεον ειναι να κατεχεις συγκεκριμενες δεξιοτητες το πτυχιο δεν εχει και ιδιαιτερη σημασιανα καταργήσουν την επιστημονική σκέψη και να στηρίζονται σε 10 δεξιότητες
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.747 μηνύματα.

20-05-25

09:34
Μα το ζητημα πλεον ειναι να κατεχεις συγκεκριμενες δεξιοτητες το πτυχιο δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια
Aυτό το έλεγαν και κάτι πτυχιούχοι από το ΕΜΠ με πολύ καλό προφίλ σπουδών και βαθμών όπου έφτασαν 30 ετών και δεν μπορούν να ξεκινήσουν επαγγελματικά. Συνεχώς απορρίπτεται το βιογραφικό τους ακόμη και αν έχουν κάνει κάποια projects στη σχολή τους. Η κατάσταση είναι λίγο κουκουρούκου και νομίζω ότι ο κάθε νέος πλέον θα πρέπει να έχει ένα plan B στο μυαλό του.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.220 μηνύματα.

20-05-25

10:17
Όπως;ότι ο κάθε νέος πλέον θα πρέπει να έχει ένα plan B στο μυαλό του.
Ε κοίτα άμα φτάνεις 30 χρονών και έχεις κάνει 3 σερι καπάκια προπτυχιακο-μεταπτυχιακο & phd ε λιγο τα θέλει ο "κ@@ος" σου.πτυχιούχοι από το ΕΜΠ με πολύ καλό προφίλ σπουδών και βαθμών όπου έφτασαν 30 ετών
Οι επιχειρήσεις ζητάνε εμπειρία-όχι τίτλους σπουδών! Το να έχεις εσυ πχ MSc in Data Science και δεν έχεις δουλέψει ΠΟΤΕ με πραγματικά εταιρικά δεδομένα παρα μόνο με ακαδημαικά δεν το βρίσκει ελκυστικό καμία επιχείρηση
Και πάνω απο όλα networking & δικτύωση
nPb
Επιφανές μέλος

20-05-25

10:50
Ναι θυμάμαι εκείνη την εμπειρία στελέχους τράπεζας που μιλούσε γενικά για το risk controlling σε μια ημερίδα καριέρας αποφοίτων και όταν πήγε να εξηγήσει ένα παράδειγμα γιατί κάτι συντάξεις πελατών, στο γράφημα είχε γίνει λάθος και το διαπίστωσε καθηγητής Πανεπιστημίου που ήταν στο ακροατήριο. Το στέλεχος έπαθε σοκ λίγο και δεν ήξερε να το εξηγήσει το λάθος. Απλά μιλούσε με την "επικοινωνιακή" γλώσσα της εμπειρίας που θέλουν οι επιχειρήσεις. Εκεί τα είδα όλα. Νιώθω τυχερός που έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις που δείχνουν ακριβώς τι είδους εμπειρίες θέλει ο κόσμος του επιχειρείν σήμερα.

GeorgePap2003
Διάσημο μέλος

20-05-25

11:01
Καλα ολα αυτα αλλα δεν απαντας στο βασικο ερωτημα μου :Ναι θυμάμαι εκείνη την εμπειρία στελέχους τράπεζας που μιλούσε γενικά για το risk controlling σε μια ημερίδα καριέρας αποφοίτων και όταν πήγε να εξηγήσει ένα παράδειγμα γιατί κάτι συντάξεις πελατών, στο γράφημα είχε γίνει λάθος και το διαπίστωσε καθηγητής Πανεπιστημίου που ήταν στο ακροατήριο. Το στέλεχος έπαθε σοκ λίγο και δεν ήξερε να το εξηγήσει το λάθος. Απλά μιλούσε με την "επικοινωνιακή" γλώσσα της εμπειρίας που θέλουν οι επιχειρήσεις. Εκεί τα είδα όλα. Νιώθω τυχερός που έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις που δείχνουν ακριβώς τι είδους εμπειρίες θέλει ο κόσμος του επιχειρείν σήμερα.
![]()
Όπως;
nPb
Επιφανές μέλος

20-05-25

11:12
Όπως λέει και η amarelia. O καθένας θα πρέπει να βρίσκει αυτό που θέλει και όχι αναγκαστικά να "πιέζεται" σε καταστάσεις που μακροπρόθεσμα δεν αποδίδουν ή οδηγούν σε ουτοπίες.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος

20-05-25

11:19
Γιατι καποιος αποφοιτος ΕΜΠ που θελει να εργαστει στη Χ,Z εταιρεια πιεζεται απο καταστασεις που μακροπρόθεσμα δεν αποδίδουν ή οδηγούν σε ουτοπίες. ; Μίλησες για plan B,ένας τέτοιος τι plan b μπορει να φτιάξει;O καθένας θα πρέπει να βρίσκει αυτό που θέλει και όχι αναγκαστικά να "πιέζεται" σε καταστάσεις που μακροπρόθεσμα δεν αποδίδουν ή οδηγούν σε ουτοπίες.
amarelia
Περιβόητο μέλος

20-05-25

11:19
οι περισσότεροι απόφοιτοι των ΗΜΜΥ παντως που μείναν ελλαδα κανουν sales ή logistics στη nestle ή στην p&g.
Που δεν λέω κατι για τα αντικείμενα, αλλά χρειαζόταν να βγάλεις πολυτεχνείο για να τα κάνει αυτά;
Τελος παντων, κλαδοι οπως data science και machine learning engineering , data analysts κτλ κτλ θα κορεστούν χθες καθώς μπαίνουν εκεί όλοι οι απολυμένοι software engineers.
Γενικά, όπου σε πάει το κύμα..
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν θα αλλάζω εγώ καριέρα με βάση το τι θέλουν οι πολυεθνικές να μου γίνει το μυαλό πουρές να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη.
Οποιος θέλει να μείνει στον τροχό ας μείνει.
Μια ζωή ταλαίπα
Που δεν λέω κατι για τα αντικείμενα, αλλά χρειαζόταν να βγάλεις πολυτεχνείο για να τα κάνει αυτά;
Τελος παντων, κλαδοι οπως data science και machine learning engineering , data analysts κτλ κτλ θα κορεστούν χθες καθώς μπαίνουν εκεί όλοι οι απολυμένοι software engineers.
Γενικά, όπου σε πάει το κύμα..
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν θα αλλάζω εγώ καριέρα με βάση το τι θέλουν οι πολυεθνικές να μου γίνει το μυαλό πουρές να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη.
Μια ζωή ταλαίπα
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος

20-05-25

11:27
Logistics ειναι κλαδος που δεν θα κορεστει ΠΟΤΕ-ποτε ομως. Ίσως ειναι και σε καλύτερη μοίρα και απο καθαρό coding. 3 άτομα ξέρω στον κλάδο των logistics και έχουν και καλό μισθο για τα δεδομένα της Ελλάδας + εταιρικό αμάξι,ταξίδια με τη δουλεια και άλλες δυνατές παροχές που η μέση επιχείρηση στην Ελλάδα όχι απλά δεν τα προσφέρει αλλά ούτε καν προγραμματίζει να τα προσφέρει στα επόμενα 50 χρόνιαοι περισσότεροι απόφοιτοι των ΗΜΜΥ παντως που μείναν ελλαδα κανουν sales ή logistics στη nestle ή στην p&g.
nPb
Επιφανές μέλος

20-05-25

14:08
οι περισσότεροι απόφοιτοι των ΗΜΜΥ παντως που μείναν ελλαδα κανουν sales ή logistics στη nestle ή στην p&g.
To πρόβλημα είναι η μικρή αγορά εργασίας και φυσικά η ύφεση που υπάρχει στην Ευρώπη. Πολλές εταιρίες συνήθως προωθούν εσωτερικά προσωπικό με αποτέλεσμα να μην δέχονται νέους. Αυτό εκτός από την ανεργία περιορίζει και τις διαθέσιμες επιλογές. Οι περισσότεροι απόφοιτοι των τμημάτων ΗΜΜΥ λόγω απουσίας βαριάς βιομηχανίας στρέφονται σε δουλειές γραφείου που έχουν σχέση με τη διοίκηση (εφοδιαστική, διαχείριση κτλ).
Υπάρχει μια υπερπροβολή αυτών των αντικειμένων ως μοναδική καριέρα με προοπτικές απασχόλησης, δώστου και πάρτου οι εφημερίδες και οι ημερίδες καριέρας για τις προοπτικές πάνω σε θέματα αιχμής. Δεν λένε όμως ότι πόσο συχνά πρέπει κάποιος να αλλάξει καριέρα με κίνδυνο να καεί λόγω υπερ-προσοδοντότησης. Μπορεί κάποιος να έχει μετεκπαιδευτεί, να έχει την απαιτούμενη εργασιακή εμπειρία αλλά την στιγμή που κάνει την αίτηση η εταιρία απλά να μην θέλει άλλον υπάλληλο ή να έχουν αλλάξει οι δεξιότητες αιχμής. Μπορεί να θέλει μόνο να δει με 4-5 συνεντεύξεις σε τι μήκος κύματος κυμαίνεται η αγορά των ανέργων με τελείως στατιστικό ενδιαφέρον. Ή απλά να κάνουν μια τυπική καφεδοκουβέντα με τον υποψήφιο επειδή έχουν διάλειμμα από κάποια σύσκεψη (μου έχει τύχει και αυτό).Που δεν λέω κατι για τα αντικείμενα, αλλά χρειαζόταν να βγάλεις πολυτεχνείο για να τα κάνει αυτά; Τελος παντων, κλαδοι οπως data science και machine learning engineering , data analysts κτλ κτλ θα κορεστούν χθες καθώς μπαίνουν εκεί όλοι οι απολυμένοι software engineers.
Γενικά, όπου σε πάει το κύμα.. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν θα αλλάζω εγώ καριέρα με βάση το τι θέλουν οι πολυεθνικές να μου γίνει το μυαλό πουρές να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη.
amarelia
Περιβόητο μέλος

20-05-25

14:45
καλά αυτο μπορεί να με τρελάνειΔεν λένε όμως ότι πόσο συχνά πρέπει κάποιος να αλλάξει καριέρα με κίνδυνο να καεί λόγω υπερ-προσοδοντότησης.
Ίσως τελικά η υπέρ εξειδίκευση να μην αντανακλάται στη σημερινή οικονομία και θα πρέπει τελικά να παραμένεις ευέλικτος στις (οποιες) αλλαγές.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.060 μηνύματα.

20-05-25

15:36
Μια ζωή ταλαίπα
Δεν είναι μόνο θέμα θέλησης. Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς έτοιμα σπίτια και περιουσίες και είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν υπό τέτοιες συνθήκες.
Πάντως βλέπω ότι αρκετοί ευρωπαίοι εργαζομενοι είναι αρκετά ικανοποιημένοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις .
Οι χειρότεροι εργοδότες είναι μακράν οι αμερικάνικες εταιρείες με την δική τους νοοτροπία που δεν ξέρουν (και δεν παίρνουν) από ευρωπαϊκά δεδομένα ( αναρρωτικές άδειες, προγραμματισμένες διακοπές κοκ).
amarelia
Περιβόητο μέλος

20-05-25

16:15
Και πάλι θα προτιμούσα να ζώ με τα απολύτως βασικά παρά να αλλάζω καριέρα κάθε 3 και λίγο ανάλογα με τις καύλες των τάσεων της αγοράς.Δεν είναι μόνο θέμα θέλησης. Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς έτοιμα σπίτια και περιουσίες και είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν υπό τέτοιες συνθήκες.
Και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πολύ ξεκάθαρες καριέρες οπως του γιατρού, του δασκάλου πχ αλλά υπάρχουν και αυτές που είναι πολύ πιο ευέλικτες.
Πριν πολύ λίγα χρόνια οι software engineers κάναν πάταγο, τώρα τους διώχνουν με το τσουβάλι.
Τώρα αυτοί μπήκαν όλοι στην τεχνητή νοημοσύνη, πόσος καιρός μέχρι να κορεστεί κι αυτό (αν δεν έχει κορεστεί ήδη).
Και τι συμβαίνει με αυτούς που σπούδασαν τέτοια αντικείμενα, αν δεν υπάρχει δουλειά στον κλάδο σου εν τέλει ποιος είσαι;
Τέλος πάντων είναι περίπλοκο, νομίζω χρειάζεται αρκετή ευελιξία.
Συμφωνώ σε αυτά που λες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απλά στην Ελλάδα τείνουν προς εξαφάνιση κι αυτές.
nPb
Επιφανές μέλος

20-05-25

17:57
Αυτό πιστεύω ότι θα φανεί μετά από 20-30 χρόνια όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει μια αποτίμηση τι ακριβώς συνέβει μετά το 2005 στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Την ίδια στιγμή που υπάρχει μια φαινομενική ζήτηση για θέσεις εργασίας ΙΤ, Οικονομικοdata, κτλ, βλέπεις να υπάρχουν άνεργοι Μηχανικοί, ή ακόμη χειρότερα μια στασιμότητα στις προσλήψεις με τη μέθοδο της συλλογής βιογραφικών με πρόσχημα το "καλύτερο βιογραφικό" και η θέση μπορεί να ανοίξει μετά από 1-2 χρόνια(!) ή ποτέ. Επίσης την ίδια στιγμή εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου απολύουν κόσμο. Βλέπεις 8000 - 10000 απολύσεις και αναρωτιέσαι αν όλοι αυτοί ήταν "άσχετοι"; Ή δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα πρόσληψης; Αφού τους προσέλαβαν. Θυμάμαι στέλεχος μεγάλης συστημικής τράπεζας να προσπαθεί να ερμηνεύσει τη θετική του αξιολόγηση και προαγωγή και μετά από λίγο καιρό τον απέλυσαν με ένα απλό sms. Αυτό θεωρείται "μοντέλο" επιτυχούς καριέρας;καλά αυτο μπορεί να με τρελάνει
Ίσως τελικά η υπέρ εξειδίκευση να μην αντανακλάται στη σημερινή οικονομία και θα πρέπει τελικά να παραμένεις ευέλικτος στις (οποιες) αλλαγές.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.631 μηνύματα.

20-05-25

18:38
Θυμάμαι κάτι τζουτζέδες ΗΜΜΥτζήδες, softwareάκηδες κ.α. λίγο πριν και λίγο μετά τα χρόνια του κορονοϊού να νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά απ' τ' @@ και ν' αναφέρονται στο mechanical engineering, το oil & gas κ.λπ. ως «πεθαμένα» αντικείμενα!Και πάλι θα προτιμούσα να ζώ με τα απολύτως βασικά παρά να αλλάζω καριέρα κάθε 3 και λίγο ανάλογα με τις καύλες των τάσεων της αγοράς.
Και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πολύ ξεκάθαρες καριέρες οπως του γιατρού, του δασκάλου πχ αλλά υπάρχουν και αυτές που είναι πολύ πιο ευέλικτες.
Πριν πολύ λίγα χρόνια οι software engineers κάναν πάταγο, τώρα τους διώχνουν με το τσουβάλι.
Τώρα αυτοί μπήκαν όλοι στην τεχνητή νοημοσύνη, πόσος καιρός μέχρι να κορεστεί κι αυτό (αν δεν έχει κορεστεί ήδη).
Και τι συμβαίνει με αυτούς που σπούδασαν τέτοια αντικείμενα, αν δεν υπάρχει δουλειά στον κλάδο σου εν τέλει ποιος είσαι;
Τέλος πάντων είναι περίπλοκο, νομίζω χρειάζεται αρκετή ευελιξία.
Συμφωνώ σε αυτά που λες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απλά στην Ελλάδα τείνουν προς εξαφάνιση κι αυτές.

Ας κάτσουν τώρα επάνω στο αγγούρι να δροσιστεί η κωλοτρυπίδα τους...εμείς μπορεί να μη δουλεύουμε 100% remote ή να έχουμε εξαντλητικούς ρυθμούς σε κάποιες περιπτώσεις κ.ο.κ. αλλά όσο οι άνθρωποι ζουν σε σπίτια, καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια, οδηγούν αυτοκίνητα κ.λπ. θα έχουμε δουλειά και θα ζούμε άνετα!

nPb
Επιφανές μέλος

20-05-25

21:18
Θυμάμαι κάτι τζουτζέδες ΗΜΜΥτζήδες, softwareάκηδες κ.α. λίγο πριν και λίγο μετά τα χρόνια του κορονοϊού να νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά απ' τ' @@ και ν' αναφέρονται στο mechanical engineering, το oil & gas κ.λπ. ως «πεθαμένα» αντικείμενα!
Ας κάτσουν τώρα επάνω στο αγγούρι να δροσιστεί η κωλοτρυπίδα τους...εμείς μπορεί να μη δουλεύουμε 100% remote ή να έχουμε εξαντλητικούς ρυθμούς σε κάποιες περιπτώσεις κ.ο.κ. αλλά όσο οι άνθρωποι ζουν σε σπίτια, καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια, οδηγούν αυτοκίνητα κ.λπ. θα έχουμε δουλειά και θα ζούμε άνετα!![]()
Ναι ειδικά εκείνες τις καλές εποχές του 2010, ... εδώ στο φόρουμ όπου αρκετοί φοιτητές ΗΜΜΥ έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο για τις ειδικότητες πληροφορικής θεωρώντας ότι κάποιος που σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γίνεται καλύτερος Πληφορορικομαθηματικοφυσικοχημικογιατρός.

Με ποιο ρίσκο λοιπόν να πάει να σπουδάσει κάποιος για παράδειγμα Οικονομικά ή Μηχανική Λογισμικού όταν κάθε εξάμηνο οι δεξιότητες και το σετ προϋπηρεσίας-ρόλου-δεξιοτήτων αλλάζουν; Δεν είναι πραγματική δουλειά με συγκεκριμένο πλαίσιο όπως ενός γιατρού ή ενός καθηγητή σχολείου ή ενός δικηγόρου. Σε αυτές τις δουλειές που έχουν προφίλ με βάση την τάση της εμπορικής τεχνολογίας εννοείται ότι η επισφάλεια είναι υψηλή επειδή κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τον ρόλο του. Είχα ρωτήσει έναν φίλο που εργαζόταν ως Μηχανικός Ζήτησης με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικών Τηλεπικοινωνίας τι ακριβώς κάνει στη δουλειά του και δεν μπορούσε να μου πει επειδή απλά κάθε χρόνο είχε διαφορετικό ρόλο στην θέση του. Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει αν ρωτήσεις π.χ. έναν αρχιτέκτονα μηχανικό. Ότι έκανε ένας αρχιτέκτονας μηχανικός πριν 10 χρόνια, κάνει και σήμερα. Το πλαίσιο εργασίας μένει ίδιο, υπάρχει μια σταθερότητα σκέψης και δεξιοτήτων χωρίς να αποκλείονται νέες δεξιότητες ή κάποια εξέλιξη λόγω της τεχνολογίας.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 103 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Entropy24
- thenutritionist
- Ilma
- johnsala
- Paragontas7000
- AggelikiGr
- GeorgePap2003
- giannhs2001
- Scandal
- taketrance
- Wonderkid
- giorgos5002
- touvlo
- charmander
- Reader
- Jack of Spades
- ROM32
- nearos
- Athens2002
- BatGuin
- hihat1
- Unboxholics
- Vera
- rafaela11
- jj!
- fids
- Joji
- iew
- JungC
- A350
- Varus
- iminspain
- American Economist
- Libertus
- χημεια4λαιφ
- Debugging_Demon
- Skeptic95
- Kate1914
- chester20080
- Hased Babis
- back2967
- bibliofagos
- userguest
- Memetchi
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.