Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

07-01-25

17:21
Θυμιζει πλακα πλακα λιγο τιντερ πλεον το λινκεντιν. Οτι "περισευει" , ψαχνεται εκει περα με τις ιδιες ανακυκλωσιμες αγγελιες.
Το καλυτερο τιπ ειναι να το διαγραψεis και να δικτυωθεις με τον πραγματικο κοσμο, ωστε να αποκτησεις γνωριμιες κτλ.

Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.

07-01-25

17:41
Το LinkedIn ακόμη και στο σημερινό του χάλι είναι χρήσιμο και μπορεί να σου δώσει πολύ πληροφορία κ.λπ. που στον «πραγματικό κόσμο» δε θ' αποκτούσες ποτέ (ή θ' αποκτούσες με πολύ μεγαλύτερο κόπο)...Θυμιζει πλακα πλακα λιγο τιντερ πλεον το λινκεντιν. Οτι "περισευει" , ψαχνεται εκει περα με τις ιδιες ανακυκλωσιμες αγγελιες.Το καλυτερο τιπ ειναι να το διαγραψεis και να δικτυωθεις με τον πραγματικο κοσμο, ωστε να αποκτησεις γνωριμιες κτλ.
Friday_k
Δραστήριο μέλος
Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.

07-01-25

17:51
γιατι λες πως θυμιζει τιντερ? δεν εχω καταλαβει κατι τετοιο.Θυμιζει πλακα πλακα λιγο τιντερ πλεον το λινκεντιν. Οτι "περισευει" , ψαχνεται εκει περα με τις ιδιες ανακυκλωσιμες αγγελιες.Το καλυτερο τιπ ειναι να το διαγραψεis και να δικτυωθεις με τον πραγματικο κοσμο, ωστε να αποκτησεις γνωριμιες κτλ.
ολοι εν τω μεταξυ λενε να εχεις linkedin γιατι βοηθαει παρα πολυ, εμενα δεν με εχει βοηθησει πουθενα

Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

07-01-25

17:52
Και το τιντερ χρησιμο ειναι. Μεσα στο γενικο του χαλι μπορεις να βρεις κατι και να βρεξεις. Δεν ειπα οτι ειναι κακο το λινκεντιν απαραιτητα. Καλο ισως να υπαρχει, αλλα ψαξου και αλλου. Οταν χεζεις, κανε κανα swipe και apply σε καμια αγγελια. Ισως σου κατσει καμια γκομενα ή δουλεια(το τι θα ειναι ομως αυτο, αλλη κουβεντα).Το LinkedIn ακόμη και στο σημερινό του χάλι είναι χρήσιμο και μπορεί να σου δώσει πολύ πληροφορία κ.λπ. που στον «πραγματικό κόσμο» δε θ' αποκτούσες ποτέ (ή θ' αποκτούσες με πολύ μεγαλύτερο κόπο)...

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
οπως κανεις swipe σε αμφιβολλου ποιοτητας ατομα (λογικο αφου δεν τα εχεις γνωρισεις face to face) ετσι και το λινκεντιν κανεις στα τυφλα apply σε αμφιβολου ποιοτητες δουλειες. Επισης και στα 2, αμα δεν εισαι ειτε μουναρος ειτε overqualifed καταληγεις στο χειρογλυκανογιατι λες πως θυμιζει τιντερ? δεν εχω καταλαβει κατι τετοιο.

Friday_k
Δραστήριο μέλος
Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.

07-01-25

17:57
υποτιθεται ετσι λειτουργει για να βλεπεις τι παιζει στην αγορα εργασιαςπως κανεις swipe σε αμφιβολλου ποιοτητας ατομα (λογικο αφου δεν τα εχεις γνωρισεις face to face) ετσι και το λινκεντιν κανεις στα τυφλα apply σε αμφιβολου ποιοτητες δουλειες. Επισης και στα 2, αμα δεν εισαι ειτε μουναρος ειτε overqualifed καταληγεις στο χειρογλυκανο![]()

Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.

07-01-25

18:09
Εκτός του ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, δηλαδή «το «ερωτικό» με το «επαγγελματικό» (άλλο «παιχνίδι» το ένα άλλο το άλλο, δεν είναι να τ' απλοποιείς ή/και να τα βάζεις στο ίδιο τσουβάλι), συγκρίνεις και μια εφαρμογή για την οποία χρειάζεται να πληρώσεις σοβαρά λεφτά (αν θες να έχεις αποτελέσματα) με μια άλλη που είναι εντελώς δωρεάν...Και το τιντερ χρησιμο ειναι. Μεσα στο γενικο του χαλι μπορεις να βρεις κατι και να βρεξεις. Δεν ειπα οτι ειναι κακο το λινκεντιν απαραιτητα. Καλο ισως να υπαρχει, αλλα ψαξου και αλλου. Οταν χεζεις, κανε κανα swipe και apply σε καμια αγγελια. Ισως σου κατσει καμια γκομενα ή δουλεια(το τι θα ειναι ομως αυτο, αλλη κουβεντα).![]()
Επίσης δεν είναι μόνο το «αν θα βρω δουλειά εκεί» (όπως το «αν θα βρω γκόμενο/α εκεί» αν μιλάμε για Tinder), μην το βλέπεις τόσο στενά, μπορείς να βοηθηθείς ποικιλοτρόπως απ' το LinkedIn...παράδειγμα:
Έστω ότι ήδη μιλάς με την Χ εταιρεία για την Υ δουλειά με τον Ζ εκπρόσωπό της και θέλεις να μάθεις πληροφορίες γι' αυτή τη θέση, από το αν αυτή μόλις άνοιξε ή προϋπήρχε (κι αν ισχύει το δεύτερο, γιατί και πως έφυγε ο προκάτοχός της) μέχρι και πόσα έπαιρνε ο προηγούμενος...με το LinkedIn μπορείς πολύ εύκολα π.χ. ν' αναζητήσεις άτομα που εργάστηκαν εκεί στο παρελθόν κι ακόμη κι αν δε σε ξέρουν καν να συνδεθείς μαζί τους και να τους ρωτήσεις ό,τι θες (είναι πολύ πιθανό ν' απαντήσουν ειδικά αν έφυγαν με άσχημο τρόπο κ.λπ. που έτσι κι αλλιώς αυτό θες να μάθεις) κι αν είσαι λίγο τυχερός μπορεί να βρεις και τον ίδιο τον «πρώην»...αυτό πως θα το έκανες στον πραγματικό κόσμο αν δεν είχες ήδη άμεση γνωριμία και καλές σχέσεις με κάποιον από εκεί μέσα;
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

07-01-25

18:11
οπως ειπε και ο @Jack of Spades η κατασταση στις τζουνιορ θεσεις ειναι απελπιστικη , τουλαχιστον στον τομεα μου(ευρυτερος χωρος πληροφορικης , επικοινωνιων και δικτυων). Οταν εχεζα, εκανα καμποσα apply για πλακα και μου εκατσαν 2 συνεντευξεις. Την μια με εκοψαν επειδη ελουσα σε εναν αλγοριθμο , την αλλη τους εριξα ακυρο γιατι τα λεφτα ηταν λιγο πανω απο τον βασικο(με κατι χαζοκουπονια δωρουποτιθεται ετσι λειτουργει για να βλεπεις τι παιζει στην αγορα εργασιας![]()

Στον πραγματικο κοσμο εχεις ηδη το μεσο να μπεις να παρεις την καλη θεση στην εταιρεια ρε τζακ.Αυτο που ειπες και εσυ πιο πανω,δηλαδη. Ακριβως για να αποφυγω να κανω ερευνα σε οτι λιμο-θεση εχει μεινει πιθανοτατα, συμβουλεψα το παλικαρι να κανει networking. Δεν εχεις αδικο παντως , ειναι ενα "εργαλειο" και αυτο. Καλο να υπαρχει,κακο να εξαρτασαι απο αυτο..αυτό πως θα το έκανες στον πραγματικό κόσμο αν δεν είχες ήδη άμεση γνωριμία και καλές σχέσεις με κάποιον από εκεί μέσα;
Με πιανεις? Ας ειναι το λινκεντιν η εσχατη λυση.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

07-01-25

18:29
Το «μέσο» (κοινώς «βύσμα») έχει πολλές διαβαθμίσεις: άλλος μιλάει απευθείας με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας (κι έχει σίγουρη τη θέση, μαθαίνει ό,τι χρειάζεται να μάθει κ.λπ.), άλλος ξέρει κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος (που έχει ν' ανταγωνιστεί και τα βύσματα των άλλων στελεχών), άλλος ξέρει κάποιον «απλό» εργαζόμενο (που απλά τον σύστησε κι έχει κάποιες παραπάνω πιθανότητες απ' τους υπόλοιπους που είδαν φως και μπήκαν) κι άλλος πάει στα τυφλά!Στον πραγματικο κοσμο εχεις ηδη το μεσο να μπεις να παρεις την καλη θεση στην εταιρεια ρε τζακ.Αυτο που ειπες και εσυ πιο πανω,δηλαδη. Ακριβως για να αποφυγω να κανω ερευνα σε οτι λιμο-θεση εχει μεινει πιθανοτατα, συμβουλεψα το παλικαρι να κανει networking.
Εννοείται ότι το Α και το Ω είναι το πραγματικό networking, αλλά συχνά αυτό δεν αρκεί...ακόμη κι εγώ π.χ. που έχω πλέον ένα πολύ ευρύ δίκτυο γνωριμιών στον κλάδο μου τυχαίνουν περιπτώσεις που βλέπω ότι «στην Χ εταιρεία δεν έχω κανέναν δικό μου άνθρωπο» οπότε άντε βρες inside info να κάνεις τη δουλειά σου!
Κι ειδικά εμένα μια που τ' ανέφερα που συχνά αλλάζω project και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις/πελάτες πολλές εκ των οποίων ξένες (άρα τρέχα γύρευε) μ' έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε θέματα όπως «με ποιον να μιλήσω», «τι λεφτά να ζητήσω» κ.λπ.
Θυμίζω ότι το όλο debate ξεκίνησε απ' το «το καλύτερο tip είναι να το διαγράψεις» που έγραψες αρχικά...Δεν εχεις αδικο παντως , ειναι ενα "εργαλειο" και αυτο. Καλο να υπαρχει,κακο να εξαρτασαι απο αυτο.
Στο δικό μου κλάδο είναι καλύτερα τώρα (λόγω μεγάλου ανεκτέλεστου έργων, κατάργησης σχολών μηχανικών Τ.Ε. κ.α.) αλλά και πάλι απέχουμε ΠΑΡΑ πολύ απ' το να γυρίσω και να πω σε κάποιο νέο παιδί «σπούδασε μηχανικός, αξίζει τον κόπο»...οπως ειπε και ο @Jack of Spades η κατασταση στις τζουνιορ θεσεις ειναι απελπιστικη , τουλαχιστον στον τομεα μου(ευρυτερος χωρος πληροφορικης , επικοινωνιων και δικτυων).
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

07-01-25

18:35
Και βεβαια. Αμα εισαι ολη μερα στο λινκεντιν και κανεις ριφρες τις αγγελιες για να κανεις apply ,ειτε χαζευεις τα "glamourous" βιογραφικα του καθε μαλακα και μενεις πισω στο networking, καλυτερα διεγραψε το να παει στο διαολο.Ενα σοσιαλ μιντια ειναι πλεον . Αμα σου τρωει χρονο και σε φθειρει, καλυτερα να κανεις διαλλειμα. Ποσο μαλλον για ενα φοιτητη που εχει ακομα 1,5 χρονο να παρει το πτυχιο του οπως ο γιωργος.Ας το πιασει πιο μετα , αμα θελει.Θυμίζω ότι το όλο debate ξεκίνησε απ' το «το καλύτερο tip είναι να το διαγράψεις» που έγραψες αρχικά...
Καλα για να ειμαστε δικαιοι στον τομεα μου οπως ξερεις δουλειες υπαρχουν. Εδω εγω μπορουσα που ειμαι προπτυχιακος ακομα και ενας average φοιτητης σε θεμα γνωσεων , να πιασω δουλεια. Απο τη μια θα ηταν καλο γιατι θα αποκτουσα εμπειρια, προυπηρεσια αλλα απο την αλλη θα πηγαινε πισω το πτυχιο.Αμα ηταν τα λεφτα καλυτερα ισως αξιζε. Οι συνθηκες ειναι το θεμα απο οτι ακουω που ειναι κακες.Στο δικό μου κλάδο είναι καλύτερα τώρα (λόγω μεγάλου ανεκτέλεστου έργων, κατάργησης σχολών μηχανικών Τ.Ε. κ.α.) αλλά και πάλι απέχουμε ΠΑΡΑ πολύ απ' το να γυρίσω και να πω σε κάποιο νέο παιδί «σπούδασε μηχανικός, αξίζει τον κόπο»...
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

07-01-25

18:41
Γι' αυτό δεν είναι καλά τα πράγματα...και θα χειροτερεύσουν κι άλλο (γιατί πλέον κι η κουτσή Μαρία με το hype του AI κ.λπ. με την πληροφορική και τα συναφή θέλει ν' ασχοληθεί)...Καλα για να ειμαστε δικαιοι στον τομεα μου οπως ξερεις δουλειες υπαρχουν. Εδω εγω μπορουσα που ειμαι προπτυχιακος ακομα και ενας average φοιτητης σε θεμα γνωσεων , να πιασω δουλεια. Απο τη μια θα ηταν καλο γιατι θα αποκτουσα εμπειρια, προυπηρεσια αλλα απο την αλλη θα πηγαινε πισω το πτυχιο.Αμα ηταν τα λεφτα καλυτερα ισως αξιζε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

07-01-25

18:42
Εγω πάντως όσο έψαχνα στον ιδιωτικο τομεα στην Ελλάδα, το απέφευγα ως τον απόλυτο καρκίνο, αλληλομαλακίζονται με συγχαρητήρια εκει μεσα και κοκορευεται ο καθενας πιο φούσκα εγωπάθειας πεθαίνεις.
Μέχρι που 2 χρονια πριν, είπα στον εαυτό μου, ξέρεις κάτι, δεν είναι αναγκη να τα τρως ολα αυτα στη μαπα αν δεν θες.
Οπως στο φβ που το χω για milf-hunting ή να συζηταω για ξυριστικά και κρέμες. Δεν εισαι αναγκασμενος να κατσεις να δεις και το feed με την καθε ανοησία που κατέβασε ο φίλος σου που ταχα πήγε πλούσιες διακοπές στο Ντουμπάι. Το χεις για γαμιστρώνα και χαβαλέ.
Ετσι και το Linkedin, είπα θέλω remote ή και εξωτερικό, το έχω γι αυτο το σκοπό και τέλος. Ούτε αγχώνομαι τι ανεβαζουν οι άλλοι, ούτε τα κοιταω, ούτε το άγχος με το τι πρέπει να κάνω, ούτε mental handjobs σε εργάζους κοπιάζους ουτε τίποτα.
Απλός, σεμνός, under the radar και ψάχνω αυτο που ζηταω και τιποτε άλλο.
Μέχρι που 2 χρονια πριν, είπα στον εαυτό μου, ξέρεις κάτι, δεν είναι αναγκη να τα τρως ολα αυτα στη μαπα αν δεν θες.
Οπως στο φβ που το χω για milf-hunting ή να συζηταω για ξυριστικά και κρέμες. Δεν εισαι αναγκασμενος να κατσεις να δεις και το feed με την καθε ανοησία που κατέβασε ο φίλος σου που ταχα πήγε πλούσιες διακοπές στο Ντουμπάι. Το χεις για γαμιστρώνα και χαβαλέ.
Ετσι και το Linkedin, είπα θέλω remote ή και εξωτερικό, το έχω γι αυτο το σκοπό και τέλος. Ούτε αγχώνομαι τι ανεβαζουν οι άλλοι, ούτε τα κοιταω, ούτε το άγχος με το τι πρέπει να κάνω, ούτε mental handjobs σε εργάζους κοπιάζους ουτε τίποτα.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

07-01-25

18:50
μηχανικος υπολογιστων και πληροφορικης ειμαι, οχι σε σχολη πληροφορικης καθαρα.Δεν το ανεφερα πριν.Γι' αυτό δεν είναι καλά τα πράγματα...και θα χειροτερεύσουν κι άλλο (γιατί πλέον κι η κουτσή Μαρία με το hype του AI κ.λπ. με την πληροφορική και τα συναφή θέλει ν' ασχοληθεί)...
Ετσι ακριβως.Παντως με το παραδειγμα του τζακ πιο πανω , το λινκεντιν ειναι χρησιμο εργαλειο.Οπως στο φβ που το χω για milf-hunting ή να συζηταω για ξυριστικά και κρέμες. Δεν εισαι αναγκασμενος να κατσεις να δεις και το feed με την καθε ανοησία που κατέβασε ο φίλος σου που ταχα πήγε πλούσιες διακοπές στο Ντουμπάι. Το χεις για γαμιστρώνα και χαβαλέ.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

07-01-25

19:02
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:
Πιστεύετε ότι είναι καλή επιλογή το να επικοινωνούμε με άτομα / εταιρείες που έχουν καταφέρει αυτό που θα θέλαμε κ εμείς ώστε να αντλήσουμε πληροφορίες; (Πχ μέσω του LinkedIn ή και σε κάποια έκθεση)
Προσωπικά μου έχει τύχει να το κάνω 1-2 φορές και ενω ήξερα ότι αυτά τα άτομα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον μέσο όρο (+ επειδή η προηγουμενη πρακτική κι αργότερα δουλειά μου ήταν σε σχετική εταιρεία ήξερα κ τι αμοιβές έχουν ) προσπαθούσαν να με πείσουν για το αντίθετο κ μόνο τα αρνητικά μου έλεγαν ... Σαν να ήθελαν να με αποτρέψουν ... Το συζητήσα με κάποια άτομα και μου είπαν ότι μπορεί να με είδαν ανταγωνιστικά.
Πιστεύετε ότι είναι καλή επιλογή το να επικοινωνούμε με άτομα / εταιρείες που έχουν καταφέρει αυτό που θα θέλαμε κ εμείς ώστε να αντλήσουμε πληροφορίες; (Πχ μέσω του LinkedIn ή και σε κάποια έκθεση)
Προσωπικά μου έχει τύχει να το κάνω 1-2 φορές και ενω ήξερα ότι αυτά τα άτομα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον μέσο όρο (+ επειδή η προηγουμενη πρακτική κι αργότερα δουλειά μου ήταν σε σχετική εταιρεία ήξερα κ τι αμοιβές έχουν ) προσπαθούσαν να με πείσουν για το αντίθετο κ μόνο τα αρνητικά μου έλεγαν ... Σαν να ήθελαν να με αποτρέψουν ... Το συζητήσα με κάποια άτομα και μου είπαν ότι μπορεί να με είδαν ανταγωνιστικά.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

07-01-25

19:06
Κάντο περισσότερες φορές κι αν δεις ότι π.χ. οι 9 στους 10 σου λένε μόνο τ' αρνητικά τότε απαντάς μόνη στο ερώτημά σου!Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:

Guest 881237
Επισκέπτης

07-01-25

19:10
Μα δεν είναι βάσιμα αρνητικά ... Όταν ο άλλος / η άλλη γυρίζει κ μου λέει "δεν είναι σταθερό όπως το να δουλεύεις σε μια εταιρεία" "δεν είναι σταθερή η αμοιβή όπως ο μισθός σε μια εταιρεία" "άμα δεν δουλέψεις μια μέρα δεν υπάρχει άδεια , χάνεις λεφτά " ενώ ο ίδιος / η ίδια βγάζουν τα τριπλάσια από τον μέσο μισθό Ε τότε συγγνώμη κι όλας αλλά για δικαιολογίες πρόκειται !!!!!!!!!!!! (Εδώ ταιριάζει ένα συγκεκριμένο emoticon )Κάντο περισσότερες φορές κι αν δεις ότι π.χ. στους 10 οι 9 σου λένε μόνο τ' αρνητικά τότε απαντάς μόνη στο ερώτημά σου!![]()
Εσυ εννοείς ότι είναι ανταγωνιστικοί ή ότι όντως αυτά που λένε ισχύουν ?Κάντο περισσότερες φορές κι αν δεις ότι π.χ. οι 9 στους 10 σου λένε μόνο τ' αρνητικά τότε απαντάς μόνη στο ερώτημά σου!![]()
Ααα τώρα είδα τα bold . Νομίζω εννοείς το πρώτο .
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

07-01-25

19:14
Α, μιλάς για περιπτώσεις που έφυγαν από εταιρείες κι έκαναν κάτι δικό τους;Μα δεν είναι βάσιμα αρνητικά ... Όταν ο άλλος / η άλλη γυρίζει κ μου λέει "δεν είναι σταθερό όπως το να δουλεύεις σε μια εταιρεία" "δεν είναι σταθερή η αμοιβή όπως ο μισθός σε μια εταιρεία" "άμα δεν δουλέψεις μια μέρα δεν υπάρχει άδεια , χάνεις λεφτά " ενώ ο ίδιος / η ίδια βγάζουν τα τριπλάσια από τον μέσο μισθό Ε τότε συγγνώμη κι όλας αλλά για δικαιολογίες πρόκειται !!!!!!!!!!!! (Εδώ ταιριάζει ένα συγκεκριμένο emoticon )
Εσυ εννοείς ότι είναι ανταγωνιστικοί ή ότι όντως αυτά που λένε ισχύουν ?
Τότε εννοείται ότι θα κλαίγονται και θ' αποτρέπουν οποιονδήποτε πάει να κάνει κάτι αντίστοιχο!

Guest 881237
Επισκέπτης

07-01-25

19:17
Ναι αυτό εννοώ !!!!!!! Η κλαψα αυτή είναι για γέλια.Α, μιλάς για περιπτώσεις που έφυγαν από εταιρείες κι έκαναν κάτι δικό τους;
Τότε εννοείται ότι θα κλαίγονται και θ' αποτρέπουν οποιονδήποτε πάει να κάνει κάτι αντίστοιχο!![]()
Βασικά ο πιο σίγουρος κι εγγυημένος τρόπος για να πληροφορηθείς για τέτοια θέματα είναι να δουλέψεις σε μια αντίστοιχη θέση , να δεις τα πράγματα εκ των έσω....
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

07-01-25

19:54
Μια μαλακία και μισή είναι γενικά.
Ο πραγματικός του σκοπός δεν είναι να βρεις δουλειά απο εκεί μέσα αλλά όπως είπε ο Βάλντερ να μαζεύονται όλοι και να κάνουν τους πετυχημένους.
.
Ο πραγματικός του σκοπός δεν είναι να βρεις δουλειά απο εκεί μέσα αλλά όπως είπε ο Βάλντερ να μαζεύονται όλοι και να κάνουν τους πετυχημένους.
Το να είσαι φοιτητής και να ψάχνεις τι γίνεται στην αγορά εργασία απο το LinkedIn μόνο κατάθλιψη θα σου φέρει. Εκτός εαν πέσεις πάνω σε αυτούς του γκουρού του HR που λένε πως θα έπρεπε να λειτουργούν τα πράγματα και μετά επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που λένε. Καλύτερα άνοιξε όντως κανά tinder, πιο promising θα ήτανΚαι βεβαια. Αμα εισαι ολη μερα στο λινκεντιν και κανεις ριφρες τις αγγελιες για να κανεις apply ,ειτε χαζευεις τα "glamourous" βιογραφικα του καθε μαλακα και μενεις πισω στο networking, καλυτερα διεγραψε το να παει στο διαολο.Ενα σοσιαλ μιντια ειναι πλεον . Αμα σου τρωει χρονο και σε φθειρει, καλυτερα να κανεις διαλλειμα. Ποσο μαλλον για ενα φοιτητη που εχει ακομα 1,5 χρονο να παρει το πτυχιο του οπως ο γιωργος.Ας το πιασει πιο μετα , αμα θελει.

GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.114 μηνύματα.

07-01-25

20:05
Άμα κάνεις connection με άτομα που δεν ξέρεις έτσι στη τύχη ναι προφανώς δεν θα βοηθήσει πουθενάεμενα δεν με εχει βοηθησει πουθενα
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

08-01-25

09:44
Το Linkedin είναι σε γενικές γραμμές ένα καλό μέσο αν ψάχνεις για δουλειά, καθώς εκεί δημοσιεύονται όλες οι θέσεις εργασίας που είναι open αυτήν την περίοδο. Από το να ψάχνεις από εδώ και από εκεί, καλύτερα να τα έχεις όλα συγκεντρωμένα στο LinkedIn όπου σου κατηγοριοποιεί τις θέσεις εργασίας ανάλογα με τα προσόντα σου αλλά και τους κλάδους που ενδιαφέρεσαι. Προφανώς για να είναι χρήσιμο πρέπει και εσυ να ψάχνεις, να κάνεις connection με σοβαρά άτομα, ενώ παράλληλα είναι ωφέλιμο να έχεις ένα οργανωμένο profile ώστε να είναι ελκυστικό στο HR των εταιρειών.
Προσωπικά τόσο εγώ όσο και συμφοιτητές μου από το μεταπτυχιακό βρήκαμε θέσεις internship σε τράπεζες μέσω του LinkedIn, σχετικά εύκολα μάλιστα. Οι μεγάλες εταιρείες και τράπεζες μέσω αυτής της εφαρμογής ψάχνουν/επιλέγουν υποψήφιους, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος αντικειμενικά. Τώρα ότι μερικοί παρουσιάζονται ως επιτυχημένοι ισχύει σε μεγάλο βαθμό, όμως αυτό δεν είναι ανάγκη να σε απασχολεί καθώς δεν σε επηρεάζει κάπου.
Προσωπικά τόσο εγώ όσο και συμφοιτητές μου από το μεταπτυχιακό βρήκαμε θέσεις internship σε τράπεζες μέσω του LinkedIn, σχετικά εύκολα μάλιστα. Οι μεγάλες εταιρείες και τράπεζες μέσω αυτής της εφαρμογής ψάχνουν/επιλέγουν υποψήφιους, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος αντικειμενικά. Τώρα ότι μερικοί παρουσιάζονται ως επιτυχημένοι ισχύει σε μεγάλο βαθμό, όμως αυτό δεν είναι ανάγκη να σε απασχολεί καθώς δεν σε επηρεάζει κάπου.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 97 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- fids
- giorgos5002
- Paragontas7000
- GeorgePap2003
- taketrance
- Joji
- iew
- Scandal
- JungC
- A350
- Jack of Spades
- johnsala
- Wonderkid
- thenutritionist
- Varus
- charmander
- iminspain
- American Economist
- Reader
- AggelikiGr
- Libertus
- Vera
- χημεια4λαιφ
- Debugging_Demon
- BatGuin
- Skeptic95
- Kate1914
- chester20080
- Hased Babis
- ROM32
- back2967
- bibliofagos
- userguest
- Memetchi
- rafaela11
- Corfu kitty
- touvlo
- Unboxholics
- giannhs2001
- Dr. Gl. Luminous
- jj!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.