Linkedin Tips

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.576 μηνύματα.
Μια άλλη προσωπική ιστορία ...

Πριν κάποια χρόνια με είχε προσεγγίσει μια recruiter από ένα γραφείο διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού με έδρα την Πολωνία στο Linkedin εκ μέρους της Ολλανδικής εταιρείας Daikin με τα συστήματα κλιματισμού.

Έγιναν οι συστάσεις, μου υπογράμμισε ότι την εντυπωσίασε το προφίλ μου και θα ήθελε να μιλήσουμε περισσότερο για μια συγκεκριμένη θέση στο αντικείμενο Operations Analyst - Mathematician. Η θέση εργασίας θα ήταν στην Ολλανδία. Έτσι, κανονίστηκε ημερομηνία τηλεφωνικής συνέντευξης. Την ημέρα της συνέντευξης περίμενα 30 λεπτά δίπλα στο τηλέφωνο και μετά από λίγο με καλεί ένας άγνωστος αριθμός για τη συνέντευξη. Ενώ μου μίλησε η κυρία με την οποία είχαμε μιλήσει στο Linkedin (καθώς μου συστήθηκε) ξαφνικά χωρίς να τελειώσει το επώνυμό της ... ακούω μια απαλή μουσική και η κυρία δεν μιλούσε. Με άκουγε και δεν μιλούσε για 1 λεπτό. Μετά από λίγο βλέπω στο inbox του Linkedin ένα μήνυμα από αυτήν την κυρία να μου λέει ότι η ίδια δεν ένιωθε καλά να μιλήσει μαζί μου (χωρίς συγγνώμη).

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.

Πριν κάποια χρόνια με είχε προσεγγίσει μια recruiter από ένα γραφείο διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού με έδρα την Πολωνία στο Linkedin εκ μέρους της Ολλανδικής εταιρείας Daikin με τα συστήματα κλιματισμού.

Έγιναν οι συστάσεις, μου υπογράμμισε ότι την εντυπωσίασε το προφίλ μου και θα ήθελε να μιλήσουμε περισσότερο για μια συγκεκριμένη θέση στο αντικείμενο Operations Analyst - Mathematician. Η θέση εργασίας θα ήταν στην Ολλανδία. Έτσι, κανονίστηκε ημερομηνία τηλεφωνικής συνέντευξης. Την ημέρα της συνέντευξης περίμενα 30 λεπτά δίπλα στο τηλέφωνο και μετά από λίγο με καλεί ένας άγνωστος αριθμός για τη συνέντευξη. Ενώ μου μίλησε η κυρία με την οποία είχαμε μιλήσει στο Linkedin (καθώς μου συστήθηκε) ξαφνικά χωρίς να τελειώσει το επώνυμό της ... ακούω μια απαλή μουσική και η κυρία δεν μιλούσε. Με άκουγε και δεν μιλούσε για 1 λεπτό. Μετά από λίγο βλέπω στο inbox του Linkedin ένα μήνυμα από αυτήν την κυρία να μου λέει ότι η ίδια δεν ένιωθε καλά να μιλήσει μαζί μου (χωρίς συγγνώμη).
??????? ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μια μαλακία και μισή είναι γενικά.
Ο πραγματικός του σκοπός δεν είναι να βρεις δουλειά απο εκεί μέσα αλλά όπως είπε ο Βάλντερ να μαζεύονται όλοι και να κάνουν τους πετυχημένους.
Εχει καταντησει σοσιαλ μιντια πλεον. Εδω και γυναικες , χρησιμοποιουν φιλτρα στις φωτογραφιες τους, εκτος φυσικα απο τα πλασματικα και φουσκωμενα βιογραφικα :laugh:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Εγω ειχα κατι τυπάδες στο feed που παριστάνανε τον Barney Stinson από το How I met your mother με ΜΟΤΙΒΕΙΣΙΟ ΠΟΣΤΣ κι ο άλλος απο κατω (Έλληνας σε Έλληνα τωρα) να του πατάει mental handjob γράφοντάς του "Kudos" αγνοώντας ότι το κύδος (γιατι υπάρχει και αρσενικό) είναι ελληνική λέξη και τουλάχιστον θα μπορούσε να το γράψει στα ελληνικά που και πάλι παράξενο θα ήταν. Μπορείς απλά να πεις "εύγε", "συγχαρητήρια", "μπράβο" έστω. Όχι. Kudos!!!111~~enaenaena-mental-jerk-off

Mental handjob example

1736335478514.png

Τελεια! Η ζωή μου μόλις απέκτησε καινούρια πορεία! Lemme jerk ya off!

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.108 μηνύματα.
Εγω ειχα κατι τυπάδες στο feed που παριστάνανε τον Barney Stinson από το How I met your mother με ΜΟΤΙΒΕΙΣΙΟ ΠΟΣΤΣ κι ο άλλος απο κατω (Έλληνας σε Έλληνα τωρα) να του πατάει mental handjob γράφοντάς του "Kudos" αγνοώντας ότι το κύδος (γιατι υπάρχει και αρσενικό) είναι ελληνική λέξη και τουλάχιστον θα μπορούσε να το γράψει στα ελληνικά που και πάλι παράξενο θα ήταν.

Mental handjob example

View attachment 143466

Τελεια! Η ζωή μου μόλις απέκτησε καινούρια πορεία! Lemme jerk ya off!
Καλά αυτοί ειναι για φάπες! Γενικά είτε μην ανεβάζεις τίποτα ή ανέβαζε κάτι ουσιώδες πχ ήσουν ομιλητής σε ένα συνέδριο

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Καλά αυτοί ειναι για φάπες! Γενικά είτε μην ανεβάζεις τίποτα ή ανέβαζε κάτι ουσιώδες πχ ήσουν ομιλητής σε ένα συνέδριο
Αυτά τα λυπηρά και ζαλισμένα όντα της ζωής, τα κατατάσσω στα Αμερικλανά.

All farts, no shit. Just bullshit, δε Αμέρικαν Γουει.

Μπορει να εισαι ενα 3 στα 10 και να κανεις οτι εισαι ο μίστερ 100.

Στοιχηματακι οτι πανε μετα και την παίζουν μπροστα στον καθρέφτη χαζεύοντας τη φάτσα τους.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.576 μηνύματα.
Μια τελευταία μόδα στο Linkedin είναι ότι κάποιος ανεβάζει ένα post με ένα θέμα π.χ. πώς ισορροπούμε την εργασία-προσωπική ζωή, γιατί υπάρχει αναντιστοιχία προσόντων-θέσης εργασίας και από κάτω απαντούν όλοι νομίζοντας οτι συζητούν κάποιο θέμα ενώ δεν γνωρίζονται. Μάλιστα απαντούν και διάφοροι managers από ανθρώπινο δυναμικό και δίνουν γενικές συμβουλές που δεν πιάνουν τόπο. Υπάρχει μια τάση να συζητούν για εταιρικά προβλήματα δίνοντας μια εικόνα ότι τελικά δεν θέλουν να δουλεύουν, αλλά όμως βρήκαν δουλειά.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.108 μηνύματα.
Μια τελευταία μόδα στο Linkedin είναι ότι κάποιος ανεβάζει ένα post με ένα θέμα π.χ. πώς ισορροπούμε την εργασία-προσωπική ζωή, γιατί υπάρχει αναντιστοιχία προσόντων-θέσης εργασίας και από κάτω απαντούν όλοι νομίζοντας οτι συζητούν κάποιο θέμα ενώ δεν γνωρίζονται. Μάλιστα απαντούν και διάφοροι managers από ανθρώπινο δυναμικό και δίνουν γενικές συμβουλές που δεν πιάνουν τόπο. Υπάρχει μια τάση να συζητούν για εταιρικά προβλήματα δίνοντας μια εικόνα ότι τελικά δεν θέλουν να δουλεύουν, αλλά όμως βρήκαν δουλειά.
Θυμίζει τα ποστ στο φβ με τον μεσο θειο σε ελληνικο χωριο με φανελακι μινερβα και μαλμπορο και απο κατω ΕΔΩ ΣΤΗ ΑΝΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Και απο κατω ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΙΚΟ! ΦΙΛΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΛΑ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ;

nPb

Επιφανές μέλος

KAΛά γιάννη, ΔΟΣΕ ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑ
δεν ξερο πος το καπςλοκ ναπατησο

arcv

Νεοφερμένο μέλος

Ο arcv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 113 μηνύματα.
Μου εμφανίστηκε πριν λίγο στο feed του Linkedin.
1736338013639.png

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Τα κάνουν για να δειχνουν ότι δεν είναι πικρόχολοι, συν να κρατάνε ανοιχτές πόρτες για το μέλλον. Η υποκριτική ευγένεια.

"Ευχαριστώ τους γλυκυτατους συναδέλφους μου, αυτες τις αγνές ψυχές στο HR και τον προιστάμενο που ήμουν ευλογημένος να έχω από πάνω μου σαν χάρο δεύτερο πατέρα τόσα χρόνια."

Γλειφοκώλι ατέρμονο, δεν προλαβαίνει να στάξει το σκατό από την κωλότρυπα κι εχουν στηθεί με το στόμα και περιμένουν να γλείψουν.

Eclipse

Διάσημο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.264 μηνύματα.
Σαν παραδείγματα στη χώρα μας όσον αφορά την πρώτη περίπτωση θα μπορούσαμε να φέρουμε π.χ. την ΤΕΡΝΑ ή τη Metlen (πρώην Μυτιληναίος) που επειδή παίρνουν το ένα έργο μετά το άλλο βλέπεις ένα σωρό αγγελίες τους στο LinkedIn γιατί δεν τους φτάνουν ούτε τα τρίτα ξαδέρφια των νυν εργαζομένων τους για να τις καλύψουν!:lol:
Εντωμεταξύ δεν καταλαβαίνω γιατί ψάχνονται τόσο να ποστάρουν αγγελίες, εκεί κυρίως με μέσον μπαίνεις ή με χρόνια εμπειρίας σε καλές θέσεις. Μια συμφοιτήτρια που είχα είχε τον θείο της εκεί και της έκαναν πρόσληψη σαν μηχανικός περιβάλλοντος…αλλά είναι περιβαλλοντολόγος 🤔

nPb

Επιφανές μέλος

Ή το άλλο που κάποιος ή κάποια consultant για εύρεση εργασίας (δηλαδή, όπου ακούς για συμβουλευτική ημερίδα σημαίνει περισσότερη ανεργία) ποστάρει ένα τσιτάτο π.χ. να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα

... και από κάτω γράφει ο καθένας με προφίλ open to work, κάτοχος 2-3 πιστοποιήσεων FGSHWL, μεταπτυχιακό στο ποιο hot αντικείμενο των -ics engineering, και συμφωνεί, ταυτίζεται με τον consultant. Του θυμίζει ακριβώς την ίδια ιστορία που δεν μπορεί ο ίδιος να πει γιατί ακριβώς δεν θέλει να δείξει στο σόι ότι είναι δυστυχισμένος που είναι στέλεχος στο εξωτερικό για να μην πει ότι είναι άνεργος στην Ελλάδα. Κάνουν και repost, λένε αυτό που νιώθουν και ο consultant σαν ειδικός εξομολογητής δίνει την ευλογία του ότι στη ζωή να μην κάνεις υποχωρήσεις, να τρώς όλο το ρυζόγαλό σου, να ακούς τη μαμάκα σου, κτλ.

bovid19

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bovid19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και επαγγέλλεται Σύμβουλος επιχειρήσεων. Έχει γράψει 343 μηνύματα.
Να ξέρετε ότι αν ποτέ θελήσετε να αλλάξετε δουλειά μπορείτε να πάρετε LinkedIn premium με δωρεάν δοκιμή ενός μήνα (μην ξεχάσετε να ακυρώσετε γιατί η συνδρομή είναι λίγο τσουχτερή)

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Το πιο κορυφαίο φιλντάνι που είχα δει ήταν ένας τυπάς που ήταν head of finance σε μια τράπεζα (δεν θυμάμαι πια) . Το καλό ήταν ότι αν έβλεπες το προφιλ του εκανε μπαμ οτι καποιον ειχε γνωστο και χωθηκε εκει

• Πτυχιο στα 8 χρονια (χωρις να δουλευει ταυτοχρονα και να το δικαιολογησω) με βαθμο καπου στο 5,5
  • Ξεκίνησε από το λογιστήριο big4 σε θεση banking consultant (χωρίς internship)
  • Και μετα απο 2-3 χρονια μπηκε στη τραπεζα οπου φετος το 25' θα εκλεινε δεκαετια
Και επειδή τυγχάνει και έχω μιλήσει με εκπρόσωπο της συγκεκριμένης big4 που επισήμανε ότι η εταιρεία τους δίνει έμφαση στη βαθμολογία 😆
πάρετε LinkedIn premium
Το θεωρώ λίγο υπερεκτιμήμένο το Linkedn premium! Δηλαδή πόσα παραπάνω προσφέρει ;

Eclipse

Διάσημο μέλος

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.

Μπορεί και να σου 'στειλε γιατί ήθελε να την κεράσεις καμιά πίτσα μ' extra λουκάνικο (ναι, υπάρχουν ΚΑΙ αυτές στο LinkedIn, απ' όλα έχει ο μπαξές:lol:)...
Ή το άλλο που...
Εχει καταντησει σοσιαλ μιντια πλεον.
Εγω ειχα κατι τυπάδες στο feed που...
Απλά «r/LinkedInLunatics» που 'χει τα «καλύτερα» απ' όλα αυτά μαζεμένα, νομίζω ότι αρκετά το κουράσαμε εδώ!;)
Εντωμεταξύ δεν καταλαβαίνω γιατί ψάχνονται τόσο να ποστάρουν αγγελίες, εκεί κυρίως με μέσον μπαίνεις ή με χρόνια εμπειρίας σε καλές θέσεις. Μια συμφοιτήτρια που είχα είχε τον θείο της εκεί και της έκαναν πρόσληψη σαν μηχανικός περιβάλλοντος…αλλά είναι περιβαλλοντολόγος 🤔
Συγκεκριμένα η ΤΕΡΝΑ έχει 5 δις ανεκτέλεστο και κάθε χρόνο αυξάνεται, συν πόσα έργα που δεν προσμετρώνται σ' αυτή τη σούμα γιατί π.χ. δεν πάνε να τα υπογράψουν και τα 'χουν στο περίμενε ενώ τους έχουν ορίσει αναδόχους (π.χ. το μεγάλο project με τις οπτικές ίνες στην επαρχία)...όλη αυτή τη δουλειά ποιος θα την κάνει, τα βύσματα;:rolleyes:
Να ξέρετε ότι αν ποτέ θελήσετε να αλλάξετε δουλειά μπορείτε να πάρετε LinkedIn premium με δωρεάν δοκιμή ενός μήνα (μην ξεχάσετε να ακυρώσετε γιατί η συνδρομή είναι λίγο τσουχτερή)
Δεν προσφέρει τίποτε σημαντικό το LinkedIn Premium, δεν το χρειάζεστε...

Eclipse

Διάσημο μέλος

Συγκεκριμένα η ΤΕΡΝΑ έχει 5 δις ανεκτέλεστο και κάθε χρόνο αυξάνεται, συν πόσα έργα που δεν προσμετρώνται σ' αυτή τη σούμα γιατί π.χ. δεν πάνε να τα υπογράψουν και τα 'χουν στο περίμενε ενώ τους έχουν ορίσει αναδόχους (π.χ. το μεγάλο project με τις οπτικές ίνες στην επαρχία)...όλη αυτή τη δουλειά ποιος θα την κάνει, τα βύσματα;:rolleyes:
Χαχαχαχ στην ΤΕΡΝΑ πήγε αυτή. «Την πήρανε» λέει πριν καν πάρει πτυχίο και με το που το πήρε κατευθείαν δουλειά! Είδες τι σου κάνουν τα βύσματα βρε Τζακ;
Το θέμα είναι, όταν πας να κάνεις δουλειά που δεν ξέρεις… τι κάνεις; Πως το κάνεις; Έχεις πάνω απ το κεφάλι σου κάποιον όλη την ώρα; Σε έναν ‘σοβαρό’ Όμιλο πως δέχεσαι και εσύ ως *ταδε ονομα* να πας ανήξερη να βγάλεις έργο;

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.
Χαχαχαχ στην ΤΕΡΝΑ πήγε αυτή. «Την πήρανε» λέει πριν καν πάρει πτυχίο και με το που το πήρε κατευθείαν δουλειά! Είδες τι σου κάνουν τα βύσματα βρε Τζακ;
Το θέμα είναι, όταν πας να κάνεις δουλειά που δεν ξέρεις… τι κάνεις; Πως το κάνεις; Έχεις πάνω απ το κεφάλι σου κάποιον όλη την ώρα;
Αυτό ακριβώς συμβαίνει σ' όλες τις κατασκευαστικές εταιρείες (για τις άλλες δεν παίρνω θέση, μόνο γι' αυτές, τα εργοστάσια, τις συμβουλευτικές κ.λπ.), ακόμη και στις μεγάλες ξένες πολυεθνικές, πάει π.χ. η Technip ή η Spiecapag παίρνει το Χ έργο στη Motor Oil ή στα ΕΛ.ΠΕ. ξέρω 'γω, για τις ανώτατες θέσεις του οργανογράμματος στέλνει 2-3 δικούς της managers που τους έχει χρόνια στο payroll και «ξέρουν τη δουλειά» (αναλόγως και το έργο, αν είναι π.χ. καμιά μ@λακία έργο ή πολύ μικρό/ασήμαντο για τα δικά τους μεγέθη και δεν τους πολυενδιαφέρει να βγει on time ή/και on budget μπορεί να στείλουν και μ@λάκες), τις υπόλοιπες τις καλύπτει μ' Έλληνες κι όσοι απ' αυτούς δε σκαμπάζουν και πολλά είναι όλη την ώρα στα Teams με τα κεντρικά να τους λένε τι και πως να κάνουν!:rolleyes:

Κι η ΤΕΡΝΑ π.χ. δεν είναι κάνα μπακάλικο, είναι πλέον τεράστια εταιρεία (άρα όσα και να 'ναι τα βύσματα, πάντα θα περισσεύουν θέσεις και για τους άλλους) με πολύ ευρύ portfolio έργων και τεχνογνωσία δεκαετιών που την περνάει σε κάθε καινούργιο της εργαζόμενο (κι ας μην αρέσει αυτό στα ανώτερα στελέχη που κάνουν και δουλειά «δάσκαλου»:P)...
Σε έναν ‘σοβαρό’ Όμιλο πως δέχεσαι και εσύ ως *ταδε ονομα* να πας ανήξερη να βγάλεις έργο;
Ποιος «ήξερε από έργα» πριν ασχοληθεί στην πράξη με κάποιο;:rolleyes:

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

... δηλαδή μας το λέει εμμέσα ότι οι περισσότερες εταιρίες έκαναν προσλήψεις βάση "ιδιαιτεροτήτων" και όχι ικανοτήτων. Άρα αυτά τα ασαφή soft skills ή οι ξεπλυμμένες απαντήσεις ότι έχετε υπέροχα προσόντα, καλό βιογραφικό αλλά θα επιλέξουμε κάποιον άλλο, μήπως εννοούσαν κριτήρια διαφορετικότητας; :P

Valder

Τιμώμενο Μέλος

... δηλαδή μας το λέει εμμέσα ότι οι περισσότερες εταιρίες έκαναν προσλήψεις βάση "ιδιαιτεροτήτων" και όχι ικανοτήτων. Άρα αυτά τα ασαφή soft skills ή οι ξεπλυμμένες απαντήσεις ότι έχετε υπέροχα προσόντα, καλό βιογραφικό αλλά θα επιλέξουμε κάποιον άλλο, μήπως εννοούσαν κριτήρια διαφορετικότητας; :P
Και οχι ολες τις διαφορετικότητες, συγκεκριμενες πολύχρωμες.

Αφού μας καταστρέψανε πρώτα, τώρα αλλάζουν τη γούνα τους οι υποκριτές κορποραίοι. Αμα αύριο δηλαδή επιστρέψουμε πίσω στο 1950, θα δέρνουν τις γυναίκες στους διαδρόμους των εταιριών τους αντί να τις προσλαμβάνουν.

Φάτε σανό κορπορατικό.

10 χρονια για το μεγαλο πλάνο δεν ειναι τίποτα, για κάποιους απλούς ανθρωπους όμως που πάλευαν την περασμενη δεκαετία, ήταν καταστροφή.