Οταν σε εξυπηρετεί κάποιος, δεν του ζητάς τα ρέστα μετά, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να σου κάνει χάρες. Για να σου κάνει κάποιος χάρη, είναι μέσα απο την καλή του πρόθεση να σε βοηθήσει (οκ δεν αναφέρομαι σε ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις που κάποιοι θέλουν να σε ζημιώσουν τελικά δήθεν τάχα κανοντάς σου χάρη για να επωφεληθούν οι ίδιοι- εκεί είναι αποκλειστική ευθύνη αυτού που ζητάει σε ποιόν απευθύνεται και για ποιόν λόγο).
Αναφέρομαι λοιπόν στις συνήθεις καλές προθέσεις απο άτομα που σε εκτιμούν και επιθυμούν να σε εξυπηρετήσουν. Σπανιώς ζητάω αλλά κι αν συμβεί και δω πως κάπου ο άλλος δεν μπορεί να κάνει τη σωστή δουλειά που λέμε ή το διακόπτω και το αναλαμβάνω ή κάνω τουμπεκί ψιλοκομμένο και λέω ευχαριστώ, γιατί ο άνθρωπος έκανε ο,τι μπορούσε κι όπως μπορούσε κι αυτό το εκτιμώ πολύ.
Παντως γενικότερα έχω μάθει κι έτσι λειτουργώ, να αναλαμβάνω τις υποχρεώσεις μου και να μην ζητάω χάρες. Ετσι αισθάνομαι πρωτίστως πως έχω την πλήρη επίβλεψη κι έλεγχο της κατάστασης κι οποιο λάθος κι αν γίνει είναι δικό μου και δευτερευόντως δεν υποχρεώνομαι. Σε περιπτώσεις όμως που τύχει να συμβεί, βρίσκω την κατάλληλη στιγμή κι ανταποδίδω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.