Microsoft Excel: Απορίες

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Καλησπέρα θα ήθελα τη βοηθεια σας σε ενα τυπο.
Θελω να μετρήσω της συχνότητας εμφάνισης μιας τιμής, μεσα όμως απο ένα αθροισμα τιμων με sum
Λογικά με την εντολή COUNTIF:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

anthoulaki

Νεοφερμένος

Η anthoulaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
χαιρετε!! μετα από 5 χρονια δε ξερω αν είναι καποιος ενεργος σε αυτό το φορουμ αλλα ελπιζω να βρεθει καποιος να με βοηθησει…
εχω καποια δεδομενα σε 2 φυλλα του excel (στο ιδιο βιβλιο, αν εχει σημασια), θα μπορουσα με καποια συναρτηση να κανω μια αντιπαραβολή; δε ξερω αν το λεω σωστα αλλα θα προσπαθήσω να το εξηγησω…
εστω ότι, στο φυλλο1 εχω καποιους αριθμούς από 1-100 και στο φυλλο2 εχω καποιους αλλους αριθμούς απ το ιδιο διάστημα, καποιοι αριρθμοι υπαρχουν και στα 2 φυλλα, ενώ καποιοι μονο στο 2. υπαρχει καποια συναρτηση που να μου δινει τους διαφορετικούς αριθμούς που υπαρχουν στο κάθε φυλλο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,742 μηνύματα.
Θα γινει πολυ ευκολη η ζωη σου αν φτιαξεις μια κρυφη στηλη/γραμμη στο τριτο φυλλο με ολες τις τιμες απο τα δυο προηγουμενα φυλα και χρησιμοποιησεις μια απο τις δυο μεθοδους που εχει εδω https://www.ablebits.com/office-add...alues-excel/#extract-distinct-advanced-filter
Αλλιως πρεπει να μπλεξεις με πιο δυσκολες συναρτησεις ή vba
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

anthoulaki

Νεοφερμένος

Η anthoulaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
ευχαριστω για την αμεση απαντηση αλλα απ το λιγο που ειδα τη σελιδα και τα αποτελέσματα που δινει στα παραδείγματα νομιζω ότι δε το εθεσα σωστα.
ας πουμε ότι στο φυλλο1 εχω τους αριθμούς 1,3,5 και στο φυλλο2 τους αριθμούς 1,2,3,4,5 … θα ηθελα καπως αυτόματα, αν υπαρχει να μου ξεχωρισει απ το φυλλο2 τους εξτρα αριθμούς που δεν υπαρχουν στο 1, δηλαδή τους 2,4 …
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,810 μηνύματα.
ευχαριστω για την αμεση απαντηση αλλα απ το λιγο που ειδα τη σελιδα και τα αποτελέσματα που δινει στα παραδείγματα νομιζω ότι δε το εθεσα σωστα.
ας πουμε ότι στο φυλλο1 εχω τους αριθμούς 1,3,5 και στο φυλλο2 τους αριθμούς 1,2,3,4,5 … θα ηθελα καπως αυτόματα, αν υπαρχει να μου ξεχωρισει απ το φυλλο2 τους εξτρα αριθμούς που δεν υπαρχουν στο 1, δηλαδή τους 2,4 …


Μαλλον θα χρειαστει να γραψεις καποιο script για κατι τετοιο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,742 μηνύματα.
ευχαριστω για την αμεση απαντηση αλλα απ το λιγο που ειδα τη σελιδα και τα αποτελέσματα που δινει στα παραδείγματα νομιζω ότι δε το εθεσα σωστα.
ας πουμε ότι στο φυλλο1 εχω τους αριθμούς 1,3,5 και στο φυλλο2 τους αριθμούς 1,2,3,4,5 … θα ηθελα καπως αυτόματα, αν υπαρχει να μου ξεχωρισει απ το φυλλο2 τους εξτρα αριθμούς που δεν υπαρχουν στο 1, δηλαδή τους 2,4 …
Επελεξε τα δεδομενα που εχεις και στα δυο φυλλα
Πηγαινε στο home, conditional formatting, highlight cell rules, duplicate values
Το αλλαζεις σε unique, πατας οκ
Στο φυλλο 2 πας data, filter
Πατα στο κουτακι που θα βγαλει στο πρωτο κελλι, filter by color
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kappa

Νεοφερμένος

Ο kappa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα, θα ήθελα μια βοήθεια στο EXCEL.
Λοιπόν έχω να κόψω πολλά κομμάτια από 6μετρες βέργες,
Πώς μπορώ να φτιάξω μια βελτιστοποίηση κοπών ώστε να μην έχω μεγάλες φύρες κατά την κοπή ?

πχ 1,34 1,27 1,76 3,30 0,76 0,97 4,13 2,8 1,76 0,34 0,45 να βγουν από 6μετρες βέργες

Φανταστείτε αυτό με 10πλάσιο αριθμό κομματιών, μου τρώει την μέρα στους υπολογισμούς.

Αν λοιπόν κάποιος γνωρίζει την λύση του προβλήματος θα του είμαι υπόχρεος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top