Η MS έχει στα σκαριά ένα νέο λειτουργικό σύστημα διάδοχο των windows που έχει την κωδική ονομασία Midori (DOS --> Windows --> Midori). Το midori θα είναι ένα online based OS (Λειτουργικό σύστημα) και το μόνο που θα απετεί θα είναι σύνδεση στο internet, δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση σκληρού δίσκου, ενώ θα μπορεί να γίνει για επιπλέον Backup. Ακόμη στο midori όλες οι εφαρμογές θα είναι online καθιστώντας τις δωρεάν ή πολύ φθηνές καθώς και ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι online. Το midori θα έρθει λογικά κατά το 2015 μια και η έκδοση 8.0 των windows θα είναι η τελευταία (Τα Vista είναι η 6η). Τότε και εμείς εδώ στην ελλάδα θα έχουμε ταχύτητες τάξεως 100mbit και 1 gbit πράγμα που θα το καταστήσει ιδιαίτερα προσβάσιμο.
Θετικά :
1) Φθηνές ή δωρεάν εφαρμογές που δεν θα χρειάζονται εγκατάσταση
2) Τα αρχεία μας θα φιλοξενούντε σε server οπότε ακόμα και hack να γίνει ο server θα γίνεται backup 2-3 φορές τη μέρα και έτσι δεν πρόκειται να χάσουμε σημαντικά αρχεία
3) Home Server με το IPV6. Τα midori σε σύνθεση με το IPV6 εκτιμάτε ότι θα είναι ικανό να ενώσουν όλες τις συσκευές του σπιτιού συμπεριλαμβανομένου τηλεόρασης, ψυγείου κλπ και δυνατότητα χειρισμού μέσω του προσωπικού μας κινητού.
Αρνητικά :
1) Θα γίνουν αρκετές απόπειρες hacking των server που μπορεί μερικές φορές να μας αποτρέψουν την πρόσβαση σε κάποιες εφαρμογές, αν και λογικά θα υπάρχει 24ώρη επιτήρηση ώστε να μην έχουμε πρόβλημα παρά μόνο για 5 λεπτά.
2) Θα θέλει ανεπτυγμένα δίκτυα πράγμα που θα είναι ανέφικτο σε απομακρυσμένες περιοχές.
Εγώ κρίνω πολύ καλό ένα τέτοιο style OS, να ξεφύγουμε και από τα win και τα linux

. Αν και βέβαια έχω τις επιφυλάξεις μας για την ιδιωτικότητα που μπορεί κάποιος να έχει όταν τα αρχεία του φιλοξενούνται online, βέβαια όταν κάποιος ανεβάζει φωτογραφίες και Info στα hi5 κλπ δεν νομίζω να τον νοιάξει