iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Το ότι ξεκινάνε με 1GB δεν λέει κάτι,Τα Vista δεν είναι και ότι καλύτερο για την μνήμη του υπολογιστή σου εμένα, όποτε αναγκάζομαι να τα χρησιμοποιώ, μου τρώνε αμέσως με το καλημέρα 1 Giga. Όσο για το ότι έφυγε ο Bill μην ξεχνάς ποτέ τον Steve
ωστόσο έχει αποδειχθεί, λόγω τον νέων τεχνολογιών (τις έχω αναλύσει πιο πάνω) που εφαρμόζει, ότι ένα μηχάνημα με Vista με 2GB+ είναι πιο γρήγορο από το αντίστοιχο σε XP.
Απόδειξη: Κλείσε όλες τις επιπλέον δυνατότητες των Vista (Aero, Defender κτλ) θα δεις ότι η Ram θα πλησιάζει αυτή των XP.
Δεν ασχολούμαι με τα παιχνίδια, η τελευταία κάρτα που αγόρασα με την θέληση μου ήταν η Geforce 4 mx 440 Τις υπόλοιπες τις αγόραζα για ταιριάζουν στην μητρική, π.χ. PCI-EBy the way, πολλές φορές στα (σ)Vista δεν αρκούν τα 2 GB RAM για να τρέχεις παιχνίδια όπως The Witcher, ακόμα κι αν έχεις VGA 512 (ή και) Quad Core επεξεργαστή. Δυστυχώς χρειάζεσαι παραπάνω RAM,ακόμα κι αν έχεις κατεβάσει τις απαιτήσεις γραφικών των (σ)Vista ώστε να τα επωφελείται όλα η εφαρμογή του παιχνιδιού. Ασχέτως αν έχει Minimum req 1GB Ram+XP Sp2+2,4 Prossecor+Direct X9...
Που σημαίνει ότι για να παίζεις αξιοπρεπώς τα παιχνίδια της εποχής μας, πρέπει να έχεις τουλάχιστον 4 GB Ram (ειδικά αν έχεις κατεβάσει ήδη το Sp1 των [σ]Vista).
Παραπάνω δεν ανέφερα κάτι για τα παιχνίδια επειδή απλά δεν ασχολούμε ωστόσο μου έκανε εντύπωση το εξής: Ότι θεωρείς ότι το sp1 θέλει παραπάνω πόρους.
Μια ερώτηση: Για ποία VGA μιλάμε; το 512 δεν μου λέει κάτι. Επίσης παίζει στα Vista; Και ας μην ξεχνάμε το εξής: Τα Vista για Direct10 έχουν φτιαχτεί απλά υποστηρίζουν και 9
By the way, εμένα ο Balmer δεν με έχει πείσει ακόμη
(ευτυχώς που αποχώρησε ο billης από την κεφαλή της μικρομαλακώδους....και έγινε γλάστρα [όχι ότι ήταν κάτι σημαντικό πριν], αλλά ελπίζω σε καλύτερες after-kill bill-εποχές )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neverland_fairy
Πολύ δραστήριο μέλος
Απλά όταν έχεις κατεβάσει (για την ακρίβεια σε έχει αναγκάσει το σύστημα να κατεβάσεις το SP1) δε μπορείς εύκολα να αποκλείσεις βασικές λειτουργίες του συστήματος ώστε να εξοικονομήσεις μνήμη για να την ξοδέψεις σε παιχνίδια ή εφαρμογές της επιλογής σου.
Στην ερώτηση για τη Vga μου, αναφέρομαι ότι επειδή το pc ήταν δωράκι, μου πήρανε έτοιμο σύστημα, με Geforce 512mb. Τα (σ)Vista είναι πια αναπόσπαστο αξεσουάρ λειτουργικού συστήματος έτοιμων συνθέσεων από τα χριστούγεννα (ίσως και λίιιγο πιο πριν, εμένα τα χριστούγεννα μου το έφερε αυτός με τους ταράνδους ).
Εντάξει, δε μπορεί να μας πείσει με την πρώτη ο chairman, ειδικά αφού έχει να αντιμετωπίσει τόσες τρύπες στην ίδια την εταιρία και τέτοιο καταιγισμό ανταγωνιστικότητας από τις λοιπές εταιρίες. Ας του δώσουμε μια ευκαιρία (έστω second chance) μπας και γλυτώσουμε την μόνιμη μεταπήδηση σε mac ή (και) σε linux .
(αν και δυστυχώς πολλά τα υπέροχα παιχνίδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή δεν έχουν αξιωθεί οι τεμπέληδες να τα βγάλουν και σε άλλα λειτουργικά εκτός από τα παραθύρια...)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Το ότι η κάρτα είναι Geforce δεν μου λέει κάτι, υπάρχουν Geforce με 512ram που κοστίζουν 50ευρώ και άλλες με 500 ευρώ. Υπάρχουν κάρτες γραφικών με 256 που είναι πολύ καλύτερες από κάποιες 512. Τέλος παίζει σημαντικό ρόλο αν είναι DDR2 και DDR3. Τέλος, δοκίμασες να παίξεις το ίδιο παιχνίδι στο ίδιο σύστημα αλλά με XP;
Ο Balmer δεν είναι νέο πρόσωπο, έχει ιστορικό τόσο στην Microsoft αλλά γενικά στο επιχειρηματικό χώρο. Συγκεκριμένα από τα πρώτα βήματα της Microsoft ήταν μαζί με το Bill Gates. Οι ιστορία του είναι που δεν με πείθει ότι είναι ικανός για CEO.
Τέλος το ότι δεν υπάρχουν κάποια παιχνίδια σε άλλα λειτουργίκα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι θέμα τεμπελίας; Γιατί αποκλείς το ενδεχόμενο η εταιρία να υπολογίσε ότι δεν συμφέρει να ασχοληθεί με άλλα λειτουργικά; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το SDK και γενικά η δυνατότητες των άλλων λειτουργικών μπορούν να υποστηρίξουν τέτοια παιχνίδια; Αλήθεια έχεις ασχοληθεί με το opengl; Ξέρεις τις δυνατότητες του; Ξέρεις αν το υποστητίζει η VGA σου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neverland_fairy
Πολύ δραστήριο μέλος
DDR2 νομίζω ότι είναι.
Μπορείς να επιλέξεις να μην εγκαταστήσεις κανένα update, αλλά αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσεις κάποιο θεματάκι, που αναγκαστικά θα σε παραπέμψει στο εκάστοτε update που επέλεξες να μην κάνεις. Νομίζω ότι είναι τζάμπα κόπος το να αποφεύγεις τουλάχιστον τις κρίσιμες αναβαθμίσεις.
Τώρα όσον αφορά τις ρυθμίσεις wup + τη διάθεση πόρων συστήματος αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και δε διαθέτω τον απαιτούμενο χρόνο τη δεδομένη περίοδο.
Το παιχνίδι το δοκίμασα σε XP, με 256 και 512 vga, 2gb Ram, amd 64 + intel επεξεργαστή (σε 2 διαφορετικά μηχανήματα), αλλά δυστυχώς οι επιδόσεις ήταν απογοητευτικές (κατ'εμέ). Στάθηκε λίγο καλύτερα το σύστημα με amd, αλλά τα γραφικά στο παιχνίδι έπρεπε να ρυθμιστούν στο χαμηλό επίπεδο και χωρίς πολλές λεπτομέρειες.
Όσον αφορά το νέο CEO, από όσα έχω διαβάσει ουσιαστικά και πριν αυτός διοικούσε γιατί ο kill-bill ήταν απασχολημένος με PR nights/travels και τα ιδρύματά του, οπότε το καράβι είχε καπετάνιο αυτόν και όχι τη μασκώτ bill. Κανείς δε γεννήθηκε τέλειος, αλλά πιστεύω η εμπειρία του στον κόσμο των επιχειρήσεων και η διάθεσή του (ή πες το ματαιοδοξία να ξεπεράσει το kill-bill) να δοκιμάσει τις δυνατότητες της εταιρίας (και τις δικές του ως επίσημος CEO) είναι μερικά θετικά στοιχεία τη δεδομένη περίοδο. Το καλύτερο είναι να περιμένουμε τις κινήσεις του.
Ο καθένας νομίζω εδώ μέσα εκφέρει την προσωπική του άποψη σε κάθε θέμα. Κατ' εμέ, θεωρώ ότι να φτιάχνεις τόσο αξιόλογα,σταθερά,ασφαλή,έξυπνα λειτουργικά όπως το Linux και το mac & να μην το εξοπλίζεις με ανάλογες εφαρμογές & παιχνίδια είναι δώρον άδωρον για τους ανθρώπους που το προορίζεις. Γιατί κακά τα ψέμματα, όταν φτιάχνεις ένα προϊόν θέλεις να έχει απήχηση στον κόσμο. Εγώ προτιμώ να ξέρω ότι κάποιοι συνεχίζουν να εργάζονται/παράγουν/αξιοποιούν τις δυνατότητές τους φτιάχνοντας εφαρμογές/παιχνίδια/αξεσουάρ για τα πιο επιτυχημένα προγράμματά τους, έτσι ώστε να δικαιώσουν την επιλογή μου (μιλάω για μένα, για να μη γίνομαι αόριστη) στα παράγωγά τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Όσο αφορά τα Vista και το Windows Update δεν θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα αν δεν κάνεις τα update παράνομο αυτά που θα οφείλονται σε κενά ασφαλείας αλλά και αυτά που οφείλονται σε κενά ασφαλείας και σε bugs. Τα updates του λειτουργικού έχουν ακριβώς το ίδιο ρόλο που έχουν και τα αντίστοιχα στο Linxu.
Μίλησες πιο πάνω ότι το sp1 αυξάνει την κατανάλωση πόρων, απάντηση στο που το βασίζεις αυτό ακόμη να λάβω. Τέλος το ίδιο ισχύει και στην απαγόρευση απενεργοποίησης διάφορων λειτουργιών.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Καταρχάς τα aero, Defender κτλ ΔΕΝ είναι επιπλέον δυνατότητες των Vista, είναι standar χαρακτηριστικά κάποιων εκδόσεων του λειτουργικού, οπότε το να τα απενεργοποιήσεις για να φτάσεις στην κατανάλωση μνήμης των XP είναι κάπως αστείο. Ή κάνεις αναβάθμιση σε λειτουργικό ή όχι, αν είναι να απενεργοποιούμε features για να έχουμε επιδόσεις είναι αρνητικό αμέσως αμέσως.Το ότι ξεκινάνε με 1GB δεν λέει κάτι,
ωστόσο έχει αποδειχθεί, λόγω τον νέων τεχνολογιών (τις έχω αναλύσει πιο πάνω) που εφαρμόζει, ότι ένα μηχάνημα με Vista με 2GB+ είναι πιο γρήγορο από το αντίστοιχο σε XP.
Απόδειξη: Κλείσε όλες τις επιπλέον δυνατότητες των Vista (Aero, Defender κτλ) θα δεις ότι η Ram θα πλησιάζει αυτή των XP.
Το ότι εσύ βολεύεσαι με τα Vista είναι καθαρά υποκειμενικό. Αρκεί να δεις τις γενικές κριτικές
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Τώρα σαφώς και τα Vista δεν είναι Aero κτλ κτλ. Τα Vista είναι o πυρήνας NT6.0.
Επιπλέον δεν μπορώ να καταλάβω που συμπέρανες το ότι προτείνω την απενεργοποιήση διάφορων λειτουργιών των Vista έτσι ώστε να φτάσουμε στα "επίπεδα" των XP. Αυτό που είπα απλά είναι ότι αν ένα σύστημα ξεκινάει με κατάναλωση 100mb ram και ένα άλλο με 1024mb ram προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Με την ίδια λογική και τα Windows 98 είναι πιο γρήγορα από τα XP.
Έχω διαβάσει πολλές κριτικές μην ανησυχείς, από ότι βλέπω και εσύ το ίδιο. Μπορείς να μου πεις 2 ουσιαστικά μειονεκτήματα των Vista; (Λέω 2 επειδή είμαι σίγουρος ότι το ένα θα είναι η κατανάλωση RAM)
Υ.γ.: Το ότι χρησιμοποιοώ Vista δεν είναι θέμα βολέματος, είναι θέμα ισορροποίας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/cc162494.aspx
https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/cc162480.aspx
https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/cc162458(TechNet.10).aspx
Ενώ για το SP1 Μπορεί να διαβάσει εδώ:
https://technet2.microsoft.com/Windo...f706-401e-abb5-eec42ea0a03e1033.mspx?mfr=true
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Μπορείς να μου πεις 2 ουσιαστικά μειονεκτήματα των Vista; (Λέω 2 επειδή είμαι σίγουρος ότι το ένα θα είναι η κατανάλωση RAM)
- Δεν έχουν κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι των XP, σαν λειτουργικό. Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να το κάνεις και με τα XP (έστω και με την χρήση extra προγραμμάτων), με εξαίρεση την χρήση DirectX 10 το οποίο έγινε καθαρά για να πουλήσουν περισσότερο τα Vista, αντί να το ενσωματώσουν στα XP.
- Το σύστημα ασφαλείας που σε ρωτάει συνεχώς αν επιτρέπεις να γίνει μια ενέργεια, καθιστά δύσχρηστη και εκνευριστική την χρήση των Vista και αν απενεργοποιηθεί ουσιαστικά σε αφήνει ξεκρέμαστο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
wow, διάβασες τα link που παρέθεσα και έβαλες αυτό το συμπέρασμα;Δεν έχουν κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι των XP, σαν λειτουργικό. Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να το κάνεις και με τα XP (έστω και με την χρήση extra προγραμμάτων), με εξαίρεση την χρήση DirectX 10 το οποίο έγινε καθαρά για να πουλήσουν περισσότερο τα Vista, αντί να το ενσωματώσουν στα XP.
Πάρε ένα απόσπασμα:
Watching SuperFetch
After youʼve used a Windows Vista system a while, youʼll see a low number for the Free Physical Memory counter on Task Managerʼs Performance page. Thatʼs because SuperFetch and standard Windows caching make use of all available physical memory to cache disk data. For example, when you first boot, if you immediately run Task Manager you should notice the Free Memory value decreasing as Cached Memory number rises. Or, if you run a memory-hungry program and then exit it (any of the freeware “RAM optimizers” that allocate large amounts of memory and then release the memory will work), or just copy a very large file, the Free number will rise and the Physical Memory Usage graph will drop as the system reclaims the deallocated memory. Over time, however, SuperFetch repopulates the cache with the data that was forced out of memory, so the Cached number will rise and the Free number will decline.
.
Jesus, αυτό απενεργοποιείτε και μάλιστα υπερβολικά πολύ εύκολα. Και το UAC δεν προσφέρει καμία ουσιαστική ασφάλεια. Η ασφάλεια των Vista βασίζεται στο αρκετά καλό firewall που ενσωματώνουν. Κάνε το κόπο να διαβάσεις το τελευταίο linkΤο σύστημα ασφαλείας που σε ρωτάει συνεχώς αν επιτρέπεις να γίνει μια ενέργεια, καθιστά δύσχρηστη και εκνευριστική την χρήση των Vista και αν απενεργοποιηθεί ουσιαστικά σε αφήνει ξεκρέμαστο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
εσύ έβγαλες θετικά συμπεράσματα για τα Vista;Watching SuperFetch
After youʼve used a Windows Vista system a while, youʼll see a low number for the Free Physical Memory counter on Task Managerʼs Performance page. Thatʼs because SuperFetch and standard Windows caching make use of all available physical memory to cache disk data. For example, when you first boot, if you immediately run Task Manager you should notice the Free Memory value decreasing as Cached Memory number rises. Or, if you run a memory-hungry program and then exit it (any of the freeware “RAM optimizers” that allocate large amounts of memory and then release the memory will work), or just copy a very large file, the Free number will rise and the Physical Memory Usage graph will drop as the system reclaims the deallocated memory. Over time, however, SuperFetch repopulates the cache with the data that was forced out of memory, so the Cached number will rise and the Free number will decline.
Εγώ καταλαβαίνω μείωση με τον χρόνο της ελεύθερης φυσικής μνήμης από το απόσπασμα που μου δίνεις. Βρίσκοντας περισσότερες πληροφορίες κατάλαβα ότι δεσμεύει από πριν μνήμη για να επιταχύνει την φόρτωση κάποιων προγραμμάτων. Άρα όπως και να το κάνεις τα Vista τείνουν να κάνουν τρελή κατανάλωση της μνήμης σου.
Αν ήθελες να μου δείξεις ότι έχουν καλύτερη χρήση μνήμης τα Vista, έπρεπε να προσέξεις αυτό που σου είπα:
υπάρχουν προγράμματα για XP που αναλαμβάνουν αυτό το έργο της διαχείρισης της μνήμης, οπότε το ότι ενσωματώθηκε στα Vista δεν μου λέει κάτι.Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να το κάνεις και με τα XP (έστω και με την χρήση extra προγραμμάτων)
Επίσης ομολογώ ότι δεν διάβασα τα link που μου έδωσες για δύο λόγους:
- Είναι από την ίδια την microsoft, οπότε άσχημα λόγια αποκλείεται να διάβαζα
- Δεν έχω τον χρόνο να ρίξω σοβαρή ματιά σε αυτά τα μεγάλα κείμενα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Αυτή η λειτουργία ωστόσο έχει ένα πρόβλημα, έχει παρατηρηθεί ότι δεν "παίζει" σωστά σε συστήματα κάτω των 2GB. Για αυτό λέω με 2GB τα Vista είναι πολύ καλή επιλογή.
Υπάρχουν πολλές βελτιώσεις στα Vista, σε πολλά θέματα. Κάποιες μάλιστα είναι η αλήθεια ότι δεν τις καταλαβαίνω. Ωστόσο θεωρώ άδικο να θεωρούμε τα Vista = XP + μερικά προγράμματα παραπάνω. Η δομή του του πυρήνα έχει αλλάξει ριζικά, αν και συνεχίζει να να μην αποτελείτε από μικρά modules. Αλλά πιθανών αυτό να στοίχιζε με την ανυπαρξίας συμβατότητας προς τα πίσω.
Ένα ακόμη ενδιαφέρον απόσπασμα:
In Windows Vista, the scheduler uses the cycle counter register of modern processors to track precisely how many CPU cycles a thread executes. By estimating how many cycles the CPU can execute in a clock interval, it can more accurately dole out turns on the CPU. In addition, the Windows Vista scheduler does not count interrupt execution against a thread's turn. This means that on Windows Vista a thread will always get at least its turn on the CPU and never more than an extra clock interval of execution, resulting in greater fairness and more deterministic app behavior
Τέλος να αναφαίρω ότι το SuperFetch είναι αδύνατον να το βρεις σε software επειδή αν έχω καταλάβει καλά είναι θέμα πυρήνας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νάσια
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σαφώς και είναι γελοίο να απενεργοποιήσεις το Aero και το Defender, αφού ένα full λειτουργικό Vista τρέχει με φοβερές επιδόσεις στα 2GB.
Και αν έχεις και έναν Pontium 5 τελευταίας τεχνολογίας τρέχει φοβερά! Το ίδιο φοβερά μάλιστα που τρέχει και ένας υπολογιστής 3 χρόνων βάζοντας του linux. Μόνο που για να βάλεις linux δεν χρειάζεται κάθε 2 χρόνια να κάνεις αναβαθμίσεις.
Με 100 ευρώ επιπλέον, το πολύ, βάζεις 2GB σε οποιδήποτε υπολογιστή που αγοράστηκε μέτα το 2004.
Με 600 ευρώ παίρνεις καινούργιο υπολογιστή. Με 0 ευρώ βάζεις κάποιο Linux από τις τελευταίες σε οποιοδήποτε υπολογιστή μπορεί τώρα να μπει στο ιντερνετ και να διαβάσει αυτό το μήνυμα μέσω Win XP.
Τώρα σαφώς και τα Vista δεν είναι Aero κτλ κτλ. Τα Vista είναι o πυρήνας NT6.0.
Τα βίστα έχουν κληρονομιά. Και πολλές εφαρμογές. Και καλό marketing. Και πολλά άλλα καλά. Αλλά τεχνολογικά υπάρχουν ανώτερα προϊόντα imo.
Επιπλέον δεν μπορώ να καταλάβω που συμπέρανες το ότι προτείνω την απενεργοποιήση διάφορων λειτουργιών των Vista έτσι ώστε να φτάσουμε στα "επίπεδα" των XP. Αυτό που είπα απλά είναι ότι αν ένα σύστημα ξεκινάει με κατάναλωση 100mb ram και ένα άλλο με 1024mb ram προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Με την ίδια λογική και τα Windows 98 είναι πιο γρήγορα από τα XP.
Ίσα ίσα μάλιστα, όσο περισσότερο εκμεταλεύεται την RAM το λειτουργικό σου τόσο το καλύτερο. Αρκεί να μην την σπαταλά.
Υ.γ.: Το ότι χρησιμοποιοώ Vista δεν είναι θέμα βολέματος, είναι θέμα ισορροποίας.
Άρα χρησιμοποιείς και LInux;
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Όποιος θέλει να μάθει αναλυτικές πληροφορίες για τον kernel των Vista ας διαβάσει τα παρακάτω:
https://technet.microsoft.com/en-us/m.../cc162494.aspx
https://technet.microsoft.com/en-us/m.../cc162480.aspx
https://technet.microsoft.com/en-us/m...chNet.10).aspx
Ενώ για το SP1 Μπορεί να διαβάσει εδώ:
https://technet2.microsoft.com/Window....mspx?mfr=true
Όποιος θέλει να μάθει αναλυτικές πληροφορίες για τον kernel του Linux μπορεί να ρωτήσει κάποιον που έχει άμεση πρόσβαση σε αυτό και όχι το τμήμα marketing.
Όταν πρώτο έβαλα vista, έκλεισα το SuperFetch επειδή έτσι πρότειναν μερικοί "έξυπνοι" όταν διάβασα τι και πως με αποτέλεσμα να το ξανά ανοίξω την λειτουργία αυτή είδα υπερβολικά μεγάλη διαφορά στα συχνά προγράμματα.
Αυτή η λειτουργία ωστόσο έχει ένα πρόβλημα, έχει παρατηρηθεί ότι δεν "παίζει" σωστά σε συστήματα κάτω των 2GB. Για αυτό λέω με 2GB τα Vista είναι πολύ καλή επιλογή.
Υπάρχουν πολλές βελτιώσεις στα Vista, σε πολλά θέματα. Κάποιες μάλιστα είναι η αλήθεια ότι δεν τις καταλαβαίνω. Ωστόσο θεωρώ άδικο να θεωρούμε τα Vista = XP + μερικά προγράμματα παραπάνω. Η δομή του του πυρήνα έχει αλλάξει ριζικά, αν και συνεχίζει να να μην αποτελείτε από μικρά modules. Αλλά πιθανών αυτό να στοίχιζε με την ανυπαρξίας συμβατότητας προς τα πίσω.
...
Τέλος να αναφαίρω ότι το SuperFetch είναι αδύνατον να το βρεις σε software επειδή αν έχω καταλάβει καλά είναι θέμα πυρήνας.
Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε - μπορεί να υλοποιηθεί και σε userspace. Υπήρχε μια συζήτηση για το αν θα έπρεπε να γίνει και στο Ubuntu κάτι αντίστοιχο και τελικά ειπώθηκε ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο από προεπιλογή. Όποιος θέλει νομίζω μπορεί να το κάνει ψάχνοντας το κατάλληλο πρόγραμμα που ήδη υπάρχει (αν και το αγνόω καθώ δεν με ενδιέφερε) αλλά όμως ένα εξαιρετικό trade-off είναι ότι μετά από λίγο καιρό με το που ανοίγει το πισί σου φορτώνεται στην ραμ τόση σαβούρα που έχεις ανοίξει παλιά που σχεδόν ότι καινούργιο πρόγραμμα και να ανοίξεις είτε θα πάει στο swap είτε θα πρέπει να διώξει κάτι άλλο από εκεί.
My two cents...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Που το είδες το τμήμα Marketing;Όποιος θέλει να μάθει αναλυτικές πληροφορίες για τον kernel του Linux μπορεί να ρωτήσει κάποιον που έχει άμεση πρόσβαση σε αυτό και όχι το τμήμα marketing.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rose25
Νεοφερμένος
Δεν είναι καθόλου σταθερα αν σκεφτειται το γεγονός ότι απο την στιγμη που πήρα το laptop εχω ειδη 5 blue screen.
Δεν λεω υπάρχουν κ καλά πραγματα. Οπως το firewall και το rename. Απο κει κ περα δεν βρισκω κατι καλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Όσο για το bluescreen, αυτό μπορεί να οφείλετε κυρίως σε θέματα κακού hardware ή κακού drivers. Γιατί σου έβγαλε εσένα bluescreen;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
https://www.microsoft.com/downloads/...a637-432c-a3c8-1607ab629201&displaylang=en&tm
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Επισης βλεπω ασυμβατοτητες που πιθανοτατα θα λυθουν,αλλά εφοσον δεν υπηρχαν στα XP θα ηθελα να μην υπαρχουν εξ αρχης στα Vista.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.