Millennials γονείς: Όταν το "παιδί είναι" γίνεται άλλοθι για κακή συμπεριφορά

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.321 μηνύματα.
Ειλικρινά κάντε εικόνα να σου φεύγουν 1.000€ τον μήνα (ενοίκια και ρεύματα, νερά, κοινόχρηστα κτλ) για να ανέχεσαι μια προβληματική κατάσταση.

Και ξανά λέω, από τότε που άρχισα να γίνομαι κι εγώ θορυβώδης, μαζεύτηκαν αρκετά. Τώρα τι το έκαναν δηλαδή το παιδί και σταμάτησε; Α ναι, μάλλον το είχαν ανεξέλεγκτο να σπάει τα νεύρα όλων μας.

Δεν ασχολιόνταν με το παιδί τους απλά..... ειναι και σαν τα σκυλιά οταν γαυγιζουν και ενοχλούν ειναι επειδη δε τα πάνε βόλτα.

Η δε εκμισθώτρια αντι να ενδιαφερθεί να τους τρίξει λίγο τα δόντια μολις την πήρες τηλέφωνο όπως ειπες έβγαλε το κώλο της εκτός φυσικά γιατι "σιγά μην χαλάσω τις δημόσιες σχέσεις με τους ενοικιαστες μου".

----
Σημείωση συντονιστή: το παρόν θέμα προέκυψε από το thread Ποιους δεν θέλουμε για γείτονες;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.066 μηνύματα.
κι εγώ πριν 10 χρόνια ήμουν παιδάκι, αλλά αν έκανα φασαρία (που δεν έκανα ποτέ) θα έτρωγα παντόφλα. Γιατί οι γονείς μου, με τα στραβά τους δεν λέω, αλλά δεν θα ανεχόντουσαν ούτε οι ίδιοι να ΕΝΟΧΛΟΥΝ.
:lol2::lol2::lol2:
Παιδαγωγικη μεθοδο δεν λεω... :laugh:
Το ντροουν της εποχης ...η σαγιονάρα οπου ησουν σε εβρισκε.....τι θυμιζεις τωρα

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.289 μηνύματα.
Δεν ασχολιόνταν με το παιδί τους απλά..... ειναι και σαν τα σκυλιά οταν γαυγιζουν και ενοχλούν ειναι επειδη δε τα πάνε βόλτα.
Έχω και σκυλάκι. Το οποίο δεν ακούγεται ΠΟΤΕ.

έλα εντάξει, να μάθουν να τα μεγαλώνουν. Και στο σχολείο που δίδασκα θέατρο, τέτοια αντιμετωπίζουν οι καημένες οι δασκάλες. Σεβασμός σε αυτό το επάγγελμα😭
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

:lol2::lol2::lol2:
Παιδαγωγικη μεθοδο δεν λεω... :laugh:
Το ντροουν της εποχης ...η σαγιονάρα οπου ησουν σε εβρισκε.....τι θυμιζεις τωρα
Παιδί ήμουν έως το 2020 μπορείς να πεις. Μέχρι που ενηλικιώθηκα. Ε, μικρό παιδί ήμουν έως το 2016 πες.

ανάθεμα κι αν ακουγόμουν ποτέ.

η φίλη μου που συγκατοικούμε σπουδάζει σε μια απαιτητική σχολή. Οταν δεν σέβονται αυτό και μάλιστα της βγάζει και γλώσσα, τι να πω. Ζώα θα τους πω.

Η δε εκμισθώτρια αντι να ενδιαφερθεί να τους τρίξει λίγο τα δόντια μολις την πήρες τηλέφωνο όπως ειπες έβγαλε το κώλο της εκτός φυσικά γιατι "σιγά μην χαλάσω τις δημόσιες σχέσεις με τους ενοικιαστες μου".
Σίγουρα τους έκανε παρατήρηση η ίδια. Δεν θα τα βάλω με αυτήν. Αλλα πίστεψε με το σπίτι είναι σε τέτοια περιοχή που και να τους το ξενοικιαζε, θα έβρισκε αμέσως ενοικιαστή. Μακάρι το συμβόλαιο τους να λήγει σύντομα.

(ανυπομονώ για αυτή την ώρα🥹)

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.066 μηνύματα.
Παιδί ήμουν έως το 2020 μπορείς να πεις. Μέχρι που ενηλικιώθηκα. Ε, μικρό παιδί ήμουν έως το 2016 πες.

ανάθεμα κι αν ακουγόμουν ποτέ.

η φίλη μου που συγκατοικούμε σπουδάζει σε μια απαιτητική σχολή. Οταν δεν σέβονται αυτό και μάλιστα της βγάζει και γλώσσα, τι να πω. Ζώα θα τους πω.
Η παιδαγωγικη της παντοφλας ηταν σε ποιο παλιες γενιες γι αυτο το ειπα !Ειδικα στο τσοκαρο πηγαινες αδιαβαστος :laugh: :laugh:

Καταλαβαινω απολυτα τι λες ...Δεν σκεφτονται ολοι με τον ιδιο τροπο ...
Εδω την περιοδο των πανελληνιων στη θεσσαλονικη που μενω σε πολυκατοικια και εχει παιδια ειμαστε νεκροταφειο ..

Τωρα για πολυκατοικιες που εχουν φοιτητες ,αστο ...πιο πολλες φορες ενοχλουνται οι υπολοιποι γιατι ξενυχτουν ,μαζευνται ,βαζουν μουσικες και διαφορα...

Ολα ειναι θεμα συγκάτοικων ,οχι ιδιοκτητων θα πω και καλης επικοινωνιας ..

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.289 μηνύματα.
και καλης επικοινωνιας
Καλή επικοινωνία με ένα όρνιο που έβρισε τη φίλη μου επειδή της είπε να χαμηλώσουν λίγο τους τόνους, δεν θα έχω ποτέ. Ήταν τυχερή που δεν τα είπε σε εμένα αυτά και που έλειπα.

με τέτοια συμπεριφορά μάνας, προβλέπω από τώρα τι θα γίνει το ήδη εκνευριστικό παιδάκι.

adams33

Διάσημο μέλος

Καλή επικοινωνία με ένα όρνιο που έβρισε τη φίλη μου επειδή της είπε να χαμηλώσουν λίγο τους τόνους, δεν θα έχω ποτέ. Ήταν τυχερή που δεν τα είπε σε εμένα αυτά και που έλειπα.

με τέτοια συμπεριφορά μάνας, προβλέπω από τώρα τι θα γίνει το ήδη εκνευριστικό παιδάκι.
Εγω παλι ειμαι περιεργη να μου πεις γι αυτη σου την συμπεριφορα :P

Καλα υπαρχουν πολλα εκνευρισμενα "παιδακια ¨που αρπαζονται χωρις λογο ,δεν φταιει παντα μια μανα στην ενηλικη ζωη κάποιου...
Αχ αυτες οι μανες ....ολα λαθος τα κανουν για ολους τους αλλους ...

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.843 μηνύματα.
Εγώ διαφωνώ πολύ για το ότι λέτε για τα παιδάκια. Σαφώς παιδιά είναι και θα κλάψουν, θα γκρινιαξουν κτλ. Αλλά και εγώ ήμουν κάποτε παιδάκι και δεν τσιριζα ακατάπαυστα και ούτε ενοχλούσα βραδινές ώρες καθημερινά.
Ούτε ο αδελφός μου έκανε έτσι απ' όσο θυμάμαι.
Γενικά λίγο αυτή η νοοτροπία του Έλληνα "παιδί είναι" έχει παραγινει.
Δεν υπάρχει διαπαιδαγώγηση και πειθαρχία πουθενά.
Πλέον ούτε οι δάσκαλοι δεν μπορούν να κάνουν παρατήρηση σε παιδί γιατί τρώει κήρυγμα από την "μάνα" του.
Μιλενιαλ γονείς που δεν ασχολούνται καν με τα παιδιά και χαζεύουν στα σοσιαλ.

Εξάλλου, πόσες φορές εχουμε ακούσει για παλαβές που αφήνουν τα μικρά μόνα για να βγουν μέχρι να έρθει η αστυνομία να τις βρουν.
Γενικά έχετε το νου σας γιατί κυκλοφορούν και παλαβοι εκεί έξω.
Άλλο ένα παιδάκι να παίζει και να κάνει φασαρία και άλλο το κλάμα.

Και στην πολυκατοικία μου έχω μωράκι από πάνω και το αδερφάκι 8 ετών και δεν με έχουν ενοχλήσει σε σημείο να το θεωρώ ανυπόφορο. Ναι οκ θα κλάψει το μωρό 10 λεπτακια μέχρι να το περιποιηθεί η μητέρα του και ως εκεί. Φυσιολογικά πράγματα. Ούτε το 8χρονο παιδάκι (αγοράκι κι όλας).
Γενικά πιστεύω θέλει λιγάκι κατανόηση απ' όλες τις πλευρές.

Φυσικα και το μεσημερι ή το βραδυ θα φροντισω να εχει ησυχια αλλα υπαρχουν και οι μερες που δεν θα εχει ..
Αυτό λέμε και εμείς, σαφώς θα υπάρχουν δύσκολες ημέρες αλλά γίνεται πρόβλημα όταν πλέον γίνεται σύστημα.
Κάποιοι δεν σέβονται ούτε καν το βράδυ, το μεσημέρι πλέον δεν τον υπολογίζουν.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ

Κάτσε ρε φίλε, μαζί το γεννήσαμε; Γιατί πρέπει να το τρώμε στη μάπα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο; Θα τρελαθούμε τελείως;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.321 μηνύματα.
Το παιδί και το σκυλί όπως τα μάθεις είναι.... προφανως και ο σκύλος θα κλαιει ολο το βράδυ αμα δε το πηγαινεις βόλτα κ δεν τον φροντιζεις.

Τα ιδια κ το παιδί. Τελοςπαντων τωρα θα κατσεις να ασχοληθεις με τον καθε καμένο ειτε ειναι σκύλομπαμπας ειτε κανονικός μπαμπάς... ειτε με την αλλη που ειναι γατομαμά ή κανονική μαμά.

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.843 μηνύματα.
δεν τον φροντιζεις.
Εμένα αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα πάντως. Ακούμε τόσα πολλά με παιδιά τα οποία θα παραμελούν στα σπίτια και κλαίνε όλη μέρα. Θέλει προσοχή υπάρχουν πολύ κακοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο.
ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ
Και να φανταστείς ήμουν πολύ ζωηρουλα μικρή την είχα τρελάνει την μάνα μου😂 έπαιζα "κουζίνα" και γέμιζα τις "κατσαρολες" μου με νερό και γινομουν χαλιαααα.
Αλλά όχι να κάνω ζημιά στον γείτονα αυτό ποτέ.

adams33

Διάσημο μέλος

Και να φανταστείς ήμουν πολύ ζωηρουλα μικρή την είχα τρελάνει την μάνα μου😂 έπαιζα "κουζίνα" και γέμιζα τις "κατσαρολες" μου με νερό και γινομουν χαλιαααα.
Εχω γεμισει ολοκληρο τον νεροχυτη της κουζινας και του εχω δωσει μεσα να πετα φασολια να κανουν μπλουμ οπως ελεγε .....ηθελε 9 ωρα το βραδυ να πεταξει πετρες στην θαλασσα να κανουν μπλουμ και εκλαιγε ... :P
Αχ τι ωραια χρονια μου θυμίζετε :inlove:

Ποσες φορες αναβα τον απορροφητήρα και τον εβαζα απο κατω γιατι ως βφεφακι με κολικους έκλαιγε μερονυχτα και μονο εκει ηρεμουσε ....φιλος μου ο ηρωδης τοτε θυμαμαι ...

Και σκεψου να εχω μια Ερυφιλη εκεινη την ωρα να μου χτυπησει το κουδινι και να μου πει γιατι καλιει 2 ωρα την νυχτα .....αχχχ...ηρωδης εγω θα γινομουν ...

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Εμένα αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα πάντως. Ακούμε τόσα πολλά με παιδιά τα οποία θα παραμελούν στα σπίτια και κλαίνε όλη μέρα. Θέλει προσοχή υπάρχουν πολύ κακοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο.

Ρε παιδιά άλλο αυτό κι άλλο να κοπανάει τα ποδάρια του και τα παιχνίδια του στο πάτωμα λες και το κάνει επίτηδες… Ε δεν γίνεται, μλκ σας μιλάω λες και γίνεται μίνι σεισμός.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.636 μηνύματα.
Εγώ διαφωνώ πολύ για το ότι λέτε για τα παιδάκια. Σαφώς παιδιά είναι και θα κλάψουν, θα γκρινιαξουν κτλ. Αλλά και εγώ ήμουν κάποτε παιδάκι και δεν τσιριζα ακατάπαυστα και ούτε ενοχλούσα βραδινές ώρες καθημερινά.
Ούτε ο αδελφός μου έκανε έτσι απ' όσο θυμάμαι.
Δεν υπάρχει διαπαιδαγώγηση και πειθαρχία πουθενά.
Πλέον ούτε οι δάσκαλοι δεν μπορούν να κάνουν παρατήρηση σε παιδί γιατί τρώει κήρυγμα από την "μάνα" του.
Μιλενιαλ γονείς που δεν ασχολούνται καν με τα παιδιά και χαζεύουν στα σοσιαλ.
Συμφωνώ απόλυτα, το κακό έχει παραγίνει. Μεγάλη μάστιγα οι γονείς και η εμπλοκή τους στο σχολικό πλαίσιο. Το παιδί μου αυτό και το παιδί μου εκείνο. Από διαπαιδαγώγηση δε, άλλο τίποτα. Μπορεί το παιδί τους να βρίζει και αυτοί να το ακούν και να γελάνε σαν φελλοί. Γι' αυτό και τα παιδιά καταλήγουν σε τσογλάνια του κερατά είτε σε καλομαθημένα που χρειάζονται ψυχολόγο αν τους πεις στραβά καλημέρα.

Αλλά είναι και θέμα παιδαγωγικών μεθόδων, να ξέρετε. Πλέον έχει γίνει τόσο μη μου άπτου το πλαίσιο, τους ξινίζει η έννοια της τιμωρίας, μέχρι και ατην αρνητική ενίσχυση του συμπεριφορισμού τσινάνε ορισμένοι. Αντί να δούνε ότι βγάζουμε νέα άτομα που βγαίνουν έτοιμοι για συμμορία ή καθόλου ανθεκτικά ψυχικά, να μην μπορούν να διαχειριστούν την παραμικρή ματαίωση.

Εμένα η μάνα μου όταν η αδερφή μου είχε βρίσει στο άσχετο τη γιαγιά μας της έδωσε να καταπιεί ένα κουτάλι πιπέρι. Μια φορά, δεν το ξανάκανε. Άντε να τα πεις αυτά στη σύγχρονη εποχή, την πρόνοια θα καλέσουν.

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Μπορεί το παιδί τους να βρίζει και αυτοί να το ακούν και να γελάνε σαν φελλοί. Γι' αυτό και τα παιδιά καταλήγουν σε τσογλάνια του κερατά είτε σε καλομαθημένα που χρειάζονται ψυχολόγο αν τους πεις στραβά καλημέρα.
Εν τω μεταξύ τι κακό αυτό με το λεξιλόγιο. Δεν λέω και παλιά υπήρχαν άλλα όλο και κάποια γιαγιά θεία μάνα θα έλεγε "δεν μιλάμε έτσι". Τώρα ούτε και αυτό.
Πλέον έχει γίνει τόσο μη μου άπτου το πλαίσιο, τους ξινίζει η έννοια της τιμωρίας, μέχρι και ατην αρνητική ενίσχυση του συμπεριφορισμού τσινάνε ορισμένοι.
Εν τω μεταξύ δεν ξέρω γιατί έχουν ταυτίσει την έννοια της "τιμωρίας" με την βια. Μπορείς να δείξεις στο παιδί σου ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες με άλλους τρόπους. Όπως πχ να μην του δώσεις την σοκολάτα που περίμενε να φάει, ή να κάτσετε να μιλήσετε αντί να παίξει, για την αταξία που έκανε. Έχουν στο μυαλό πειθαρχία= βία και έτσι την αποφεύγουν. Και μεγαλώνουν όπως λες και εσύ παιδιά χωρίς όρια και σεβασμό που καταλήγουν στο να ασκούν βια σε άλλους επειδή κανείς ποτέ δεν τους έμαθε ότι δεν πρέπει.

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.440 μηνύματα.
Συμφωνώ απόλυτα, το κακό έχει παραγίνει. Μεγάλη μάστιγα οι γονείς και η εμπλοκή τους στο σχολικό πλαίσιο. Το παιδί μου αυτό και το παιδί μου εκείνο. Από διαπαιδαγώγηση δε, άλλο τίποτα. Μπορεί το παιδί τους να βρίζει και αυτοί να το ακούν και να γελάνε σαν φελλοί. Γι' αυτό και τα παιδιά καταλήγουν σε τσογλάνια του κερατά είτε σε καλομαθημένα που χρειάζονται ψυχολόγο αν τους πεις στραβά καλημέρα.

Αλλά είναι και θέμα παιδαγωγικών μεθόδων, να ξέρετε. Πλέον έχει γίνει τόσο μη μου άπτου το πλαίσιο, τους ξινίζει η έννοια της τιμωρίας, μέχρι και ατην αρνητική ενίσχυση του συμπεριφορισμού τσινάνε ορισμένοι. Αντί να δούνε ότι βγάζουμε νέα άτομα που βγαίνουν έτοιμοι για συμμορία ή καθόλου ανθεκτικά ψυχικά, να μην μπορούν να διαχειριστούν την παραμικρή ματαίωση.

Εμένα η μάνα μου όταν η αδερφή μου είχε βρίσει στο άσχετο τη γιαγιά μας της έδωσε να καταπιεί ένα κουτάλι πιπέρι. Μια φορά, δεν το ξανάκανε. Άντε να τα πεις αυτά στη σύγχρονη εποχή, την πρόνοια θα καλέσουν.
Πέρα από την διαπαιδαγώγηση είναι και οι συνθήκες διαβίωσης . Όταν έχεις ένα παιδάκι κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα όλη μέρα είναι αναπόφευκτο να βρίσκεται διαρκώς σε υπερέντασή

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Όπως τα σκυλάκια στα μπαλκόνια.... ρε φιλε ουρλιαζει ολο το βράδυ

"ε τι να κανω σκυλί είναι..."

δεν φταιει ο σκύλος.... εσυ δεν τον πάς βόλτα.

adams33

Διάσημο μέλος

Πέρα από την διαπαιδαγώγηση είναι και οι συνθήκες διαβίωσης . Όταν έχεις ένα παιδάκι κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα όλη μέρα είναι αναπόφευκτο να βρίσκεται διαρκώς σε υπερέντασή
Οι οθόνες είναι το θέμα!
Σε συνδυασμό και με ΔΕΠΥ που πλέον το ποσοστό ειναι τεράστιο έχουμε την υπερικινητικοτητα ...

Η αυτορυθμιση πλέον σε πολλά παιδιά δεν ειναι θέμα παιδαγωγικής ή μητρότητας ....

Δεν ειναι ΟΛΑ από αδιάφορους γονείς...

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.440 μηνύματα.
Οι οθόνες είναι το θέμα!
Σε συνδυασμό και με ΔΕΠΥ που πλέον το ποσοστό ειναι τεράστιο έχουμε την υπερικινητικοτητα ...

Η αυτορυθμιση πλέον σε πολλά παιδιά δεν ειναι θέμα παιδαγωγικής ή μητρότητας ....

Δεν ειναι ΟΛΑ από αδιάφορους γονείς...
Την ευθύνη όμως που μωρά παιδιά έρχονται σε επαφή με την οθόνη και προσκολλιούνται σε αυτή ποιος την έχει ; Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι παράγοντες εκτός της σφαίρας ελέγχου των γονέων , αλλά τα περισσότερα προβλήματα πηγάζουν από φυγοπονία τους

adams33

Διάσημο μέλος

Την ευθύνη όμως που μωρά παιδιά έρχονται σε επαφή με την οθόνη και προσκολλιούνται σε αυτή ποιος την έχει ; Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι παράγοντες εκτός της σφαίρας ελέγχου των γονέων , αλλά τα περισσότερα προβλήματα πηγάζουν από φυγοπονία τους
Ωραια λεξη να τους πληγουσουμε ...
Μη διαχειριση συναισθημάτων το ονομαζω και δεν τους δικαιολογω ...ισα ισα συμφωνω ...
Αλλα αυτο το εχουμε ΟΛΟΙ αλλα το καταλαβααινουμε οταν γινομαστε γονεις ,εφοσον τοτε πυροδοτείτε !

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.743 μηνύματα.
Στη θεωρία όλα είναι ωραία και εύκολη η κριτική. Ευχηθείτε όμως να μη σας τύχει ένα "ιδιαίτερο" παιδί.

1765466531407.png

Χρήστες Βρείτε παρόμοια