Δαλιδά
Περιβόητο μέλος



Για 3-4 άτομα (ανάλογα πόσο τρώτε)
Υλικά
2 αυγά (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
250 γρ σοκολάτα τουλάχιστον 70% κακάο
250 ml κρέμα γάλακτος (όχι light, 35% λιπαρά)
50 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει (αν το κάνετε στο μίξερ χειρός μπορεί να χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα.
Στο μεταξύ, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
2. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τους 2 κρόκους μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να φύγει το έντονο χρώμα του κρόκου(περίπου 5-6 λεπτάκια). Στο μίγμα κρόκου- ζάχαρης ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε δυνατά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
3. Σε ένα τρίτο μπωλάκι φτιάχνουμε μια σφιχτή μαρέγκα, χτυπώντας τα 2 ασπράδια. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε προσεκτικά και με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι ή σπάτουλα (δεν βάζουμε μίξερ εδώ).
Ρίχνουμε σε μικρά μπωλ ή ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Η μους αυτή είναι ιδιαίτερα πλούσια, γι αυτό συνίσταται να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο πικρή σοκολάτα.
Bon Appétit

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Joaquín
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος


Πάω να κάνω ζεστή σοκολάτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
amy001
Πολύ δραστήριο μέλος


θα την φτιάξω και θα πω εντυπώσεις!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Μα γιατί μου το λένε αυτό πολλοί τελευταία ; Η ειρωνία είναι ότι πλέον δεν έχω που να τα δώσω, σοκολατόπιτες, μπισκότα, τούρτεςtsoufou εχεις βαλθει να μας παχυνεις μου φαινεται !![]()

Έχω αρχίσει και τα μοιράζω στα μικρά της γειτονιάς που παίζουν απέξω



ωωωω!!!!!
θα την φτιάξω και θα πω εντυπώσεις!!![]()
Εννοείται πως θέλω feedback !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος


Μα γιατί μου το λένε αυτό πολλοί τελευταία ; Η ειρωνία είναι ότι πλέον δεν έχω που να τα δώσω, σοκολατόπιτες, μπισκότα, τούρτες
Έχω αρχίσει και τα μοιράζω στα μικρά της γειτονιάς που παίζουν απέξω![]()
Διοτι δεν εφταναν οι φωτογραφιες γλυκων στο προφιλ σου, δινεις και συνταγες τωρα

Οταν φαγωθουν τα γλυκα απο χθες, θα την κανω και εγω την μους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Διοτι δεν εφταναν οι φωτογραφιες γλυκων στο προφιλ σου, δινεις και συνταγες τωρα
Οταν φαγωθουν τα γλυκα απο χθες, θα την κανω και εγω την μους![]()
χαχα ε είπα να μην είμαι εγωίστρια, να δίνω και αλλού τα μυστικά μου

Να την κάνεις, βγαίνει καταπληκτική

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Να κάνω μια ερώτηση;

Κολλάει να βάλω μέσα σπασμένα καρύδια;
Φοβάμαι μη "καθίσουν" στο πάτο όμως

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Αχ τι ωραίοοοοοο
Να κάνω μια ερώτηση;
Κολλάει να βάλω μέσα σπασμένα καρύδια;
Φοβάμαι μη "καθίσουν" στο πάτο όμως![]()
Δε νομίζω να πετύχει αν τα ρίξεις και τα ανακατέψεις, ίσως από πάνω ; Δηλαδή εκεί στο μισάωρο που την έχεις βάλει στο ψυγείο, να ρίξεις από πάνω ψιλοκομμένα. Να σου πω την αλήθεια, επειδή και μένα μου αρέσουν τα καρύδια, όταν την τρως δεν νιώθεις την ανάγκη τους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος


όλες τις μους που έχω δει/διαβασει περιέχουν αυγά τα οποία δεν ψήνονται....άρα δεν υπάρχει περίπτωση για σαλμονέλα ή κάποια δηλητηρίαση..??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


φαίνεται πολύ νόστιμη η μους.....αλλά να ρωτήσω κάτι...???
όλες τις μους που έχω δει/διαβασει περιέχουν αυγά τα οποία δεν ψήνονται....άρα δεν υπάρχει περίπτωση για σαλμονέλα ή κάποια δηλητηρίαση..??![]()
Ε άμα το σκεφτείς έτσι, τότε δε θα τρώγαμε καμία κρέμα/γέμιση κλπ


Αν είσαι τυχερός και ξέρεις την προέλευση των αυγών σου, αν είναι δηλαδή σπιτίσια, τόσο το καλύτερο. Όμως να σου πω την αλήθεια, περισσότερα κρούσματα υπάρχουν από μισοψημένα κοτόπουλα ή άψητους γύρους παρά από τη μους που θα κάνεις στο σπίτι.
It's up to you. Υπάρχουν μους όμως που χρησιμοποιείς βρασμένο ασπράδι. Έχω μία συνταγή, θα την ανεβάσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος


Τωρα θέλω. Τωρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος


Μολις εφτιαξα μια μους εμποριου που τη χτυπας με γαλα, εριξα μεσα σιροπι καραμελα και το εβαλα σε χωνακι παγωτου. Μεγαλη απολαυση κι ανακουφιση μετα απαυτο το θρεντ που επεσε το ματι μου!

Μακαρι να ειχα τα υλικα να εφτιαχνα αυτη του θρεντ! Παντως θα τη φτιαξω, πολυ.. ''γεματη'' μου φαινεται... και... θελω να τη δοκιμασω!

Δεν ειμαι γλυκατζου. Αλλα ειμαι πολυ της σοκολατας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος


Αχ τι ωραίοοοοοο
Να κάνω μια ερώτηση;
Κολλάει να βάλω μέσα σπασμένα καρύδια;
Φοβάμαι μη "καθίσουν" στο πάτο όμως![]()
Δε νομίζω να πετύχει αν τα ρίξεις και τα ανακατέψεις, ίσως από πάνω ; Δηλαδή εκεί στο μισάωρο που την έχεις βάλει στο ψυγείο, να ρίξεις από πάνω ψιλοκομμένα. Να σου πω την αλήθεια, επειδή και μένα μου αρέσουν τα καρύδια, όταν την τρως δεν νιώθεις την ανάγκη τους![]()
Η tsoufou εχει δικαιο Ζωη. Μην αλλαξεις τη συνταγη, πολυ πιθανο να μη σου πετυχει.
Ο Παρλιαρος εχει πει οτι σε συνταγη ζαχαροπλαστικης μπορουμε να αλλαξουμε μονο τους ξηρους καρπους και τη διακοσμηση (ή κατι τετοιο τελως παντων, δε θυμαμαι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Η tsoufou εχει δικαιο Ζωη. Μην αλλαξεις τη συνταγη, πολυ πιθανο να μη σου πετυχει.
Ο Παρλιαρος εχει πει οτι σε συνταγη ζαχαροπλαστικης μπορουμε να αλλαξουμε μονο τους ξηρους καρπους και τη διακοσμηση (ή κατι τετοιο τελως παντων, δε θυμαμαι)
Ναι μόνο που οι συνταγές του Παρλιάρου δεν βγαίνουν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrHouse
Διάσημο μέλος



Θα την κανω σημερα και θα πω εντυπωσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος


Ναι μόνο που οι συνταγές του Παρλιάρου δεν βγαίνουν!Trusted πράγματα!
Δεν εχω κανει συνταγη του αλλα πιστευω οτι εχει δικαιο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος


Όσες έχω κάνει, δεν βγαίνει καμία. Πάντα κάτι λείπει. Τυχαίο ;


Να μην επιχειρησω συνταγη του δηλαδη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.