Αρσενοη
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι αλλά δεν είναι λειτουργικό. Το linux είναι για διαφορετική χρήση. Το mac os έφερε το unix στο μέσο χρήστη, και αυτό δεν μπορεί να το κάνει το linux. Ούτε τα απαραίτητα προγράμματα υπάρχουν ακόμα για να γίνει επαγγελματική δουλειά. Εαν σπουδάζεις computer science, μην σκέφτεσαι το mac. Αλλά αν σπουδάζεις business administration, τότε για εσένα υπάρχει μόνο το mac
-----------------------------------------
Φυσικά το linux είναι ωραία επιλογή αν γουστάρεις να μάθεις πως δουλεύει το unix, ή απλώς δεν γουστάρεις windows και κατάλαβες ότι τόσα χρόνια χρησιμοποιούσες μια βλακεία. Από windows, ψηφίζω 200 φορές linux, αλλά όταν δεν ασχολείσαι με computer science ή προγραμματισμό ή servers, τότε το mac είναι μονόδρομος, δεδομένου ότι τα windows αποκλείονται σε κάθε περίπτωση. Όσο γι αυτούς που παίζουν παιχνίδια, υπάρχουν 4-5 κορυφαίες παιχνιδομηχανές που μάλιστα δεν χρειάζονται αναβαθμίσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

meidei
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ναι αλλά δεν είναι λειτουργικό. Το linux είναι για διαφορετική χρήση. Το mac os έφερε το unix στο μέσο χρήστη, και αυτό δεν μπορεί να το κάνει το linux. Ούτε τα απαραίτητα προγράμματα υπάρχουν ακόμα για να γίνει επαγγελματική δουλειά. Εαν σπουδάζεις computer science, μην σκέφτεσαι το mac. Αλλά αν σπουδάζεις business administration, τότε για εσένα υπάρχει μόνο το mac
Φυσικά το linux είναι ωραία επιλογή αν γουστάρεις να μάθεις πως δουλεύει το unix, ή απλώς δεν γουστάρεις windows και κατάλαβες ότι τόσα χρόνια χρησιμοποιούσες μια βλακεία. Από windows, ψηφίζω 200 φορές linux, αλλά όταν δεν ασχολείσαι με computer science ή προγραμματισμό ή servers, τότε το mac είναι μονόδρομος, δεδομένου ότι τα windows αποκλείονται σε κάθε περίπτωση. Όσο γι αυτούς που παίζουν παιχνίδια, υπάρχουν 4-5 κορυφαίες παιχνιδομηχανές που μάλιστα δεν χρειάζονται αναβαθμίσεις.
Θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Τι δεν είναι λειτουργικό σε σχέση με τι κλπ.
Μπορώ κάλλιστα να απαντήσω κι εγώ με γενικολογίες αποκρύπτοντας τα αρνητικά της δικής μου πλατφόρμας (Linux) αλλά προτιμώ να απαντώ ειλικρινά σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις.
Check your facts. Στις μεγάλες επιχειρήσεις, τα windows περιορίζονται στα ημι-χαζά τερματικά των ρεσεψιόν. Στους κρίσιμους τομείς και στα επιχειρηματικά desktop υπάρχει κάποιο Unix. Είτε Linux (RHEL, SLED/SLES) είτε κάποιο πιο ψαγμένο (xBSD/MacOS, Solaris, IBM...)Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν windows .. (μόνο στο holywood χρησιμοποιούνε mac)
dk13
Δραστήριο μέλος

εχει μικρη οθονη.Καλητερα να παρεις κανονικο laptop:iagree:
ναι εχει δικιο ρωτα και εμενα που μασ δωσανε απο το υπυργειο netbook και μου βγαινουν τα ματια για να δω
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος

Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν windows .. (μόνο στο hollywood χρησιμοποιούνε mac)
Καλα, μη μιλάς εαν δεν γνωρίζεις.
Και στην Αθήνα ακόμη μεγάλες εταιρίες έχουν mac
fockos
Επιφανές μέλος

Δεν αναφέρομαι σε εταιρίες μικρές (φωτογράφος, αρχιτεκτονικό γραφείο,δικηγορικό γραφείο)
αλλά για μεγάλες πολυεθνικές. Τα mac είναι ασύμφορα οικονομικά. Αν μια εταιρία χρησιμοποιεί mac os. Eξαρτάται αποκλειστικά από την apple η οποία δεν συμφέρει. (π.χ. το σέρβις μιας σπασμένης οθόνης που για τα pc (απλά την αλλάζεις στην apple στοιχίζει το σέρβις με την αντικατάσταση ολόκληρου του υπολογιστή).
(πριν από 2 χρόνια πήγα στην rainbow ένα Ipod nano με σπασμένη οθόνη και ήθελαν 300 ευρώ)
Πριν από 2 χρόνια που η apple ανακοίνωσε ότι τα μελλοντικά μοντέλα της θα υποστηρίζουν επεξεργαστές της intel παράλληλα ανακοίνωσε πως θα σταματήσει και η υποστήριξη των υπολογιστών της που δεν περιέχουν Intel επεξεργαστές (δε θα υπάρχει αναβάθμιση mac os, προγραμμάτων). Μια τέτοια κίνηση ουσιαστικά έκανε τεράστια ζημιά σε πολυεθνικές που χρησιμοποιούσαν Mac γιατί τους αναγκασανε να αλλάξουν όλους τους υπολογιστές τους και τα τερματικά τους.
Τα apple μπορεί να προσφέρουν κάποιες ευκολίες σε αρχιτεκτονικές εταιρίες και σε φωτογράφους αλλά καμιά μεγάλη εταιρία για τον λόγο που περιέγραψα πιο πάνω δεν χρησιμοποιεί Mac. Αν το ψάξεις θα δεις ότι oi μεγάλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρίες δεν χρησιμοποιούν mac αλλά windows.
αν προσέξεις και τις διαφημίσεις που χρησιμοποιεί η mac χρησιμοποιεί το mac ως entertaiment pc ...(oxi business)..
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=C5z0Ia5jDt4[/ame]
Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν το ψάξεις θα δεις ότι oi μεγάλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρίες δεν χρησιμοποιούν mac αλλά windows.
(προφανώς πολλές σοβαρές εφαρμογές δεν είναι mac compatible, and autocad is one of them)
dk13
Δραστήριο μέλος

932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος

Και πρόσεχε, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Δες ποιό είναι το σέρβις σε γαλλία, αγγλία, γερμανία, ιταλία κτλ, και θα καταλάβεις. Για αμερική δεν συζητάμε.
Απλώς στην Ελλάδα είναι άσχετοι, όπως το 90% των εταιριών που δεν είναι franchise
Α, και στην Αθήνα, ΟΛΟΙ οι σοβαροί φωτογράφοι έχουν mac. Το ίδιο και τα καλά studios για διαφημίσεις, και ΟΛΕΣ οι διαφημιστικές εταιρίες
Για το service στην Αμερική θα αναφέρω ένα απλό περιστατικό:
Αντιμετώπιζα κάποιο πρόβλημα με μερικά e-mails, και μιας και έχω συνδρομή στο skype για unlimited landline calls, πήρα στην Αμερική. Έδωσα serial number και του είπα το πρόβλημα μου. Του είπα ότι αντιμετώπιζα πρόβλημα με μερικά πολύ σημαντικά e-mails, τα οποία έπρεπε να διαβαστούν σήμερα. Μου είπε λοιπόν, ότι κανονικά δικαιούμαι δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση για τις πρώτες 90 μέρες (έχω το macbook pro μου δυο χρόνια), αλλιώς έπρεπε να πάω σε apple store. Αλλά, μου είπε, ότι εφόσον πρόκειται για αρκετά σημαντικά e-mails, ότι θα χαιρόταν να με βοηθήσει και έτσι κι έγινε. Ούτε το service εκτός εγγύησης εκεί είναι πολύ ακριβό. Φτηνό θα έλεγε κανείς. Όπως και οι τιμές των μηχανημάτων εκεί. Απλώς εδώ είναι κλέφτες και άσχετοι
fockos
Επιφανές μέλος

από την στιγμή που έβγαλε το ιphone άλλες εταιρίες υποκλήθηκαν στην apple.. kai βγάζουν κινητά που iphone δίχνουν με καλύτερες δυνατότηες αλλά ούτε το Hd2 δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα απέναντί του. Μόνο το nexus one είναι σοβαρός αντίπαλος
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος

η αλήθεια έιναι ότι η apple ξέρει να κάνει την δουλειά της πάρα πολύ καλα
από την στιγμή που έβγαλε το ιphone άλλες εταιρίες υποκλήθηκαν στην apple.. kai βγάζουν κινητά που iphone δίχνουν με καλύτερες δυνατότηες αλλά ούτε το Hd2 δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα απέναντί του. Μόνο το nexus one είναι σοβαρός αντίπαλος
Έχουν windows mobile γι αυτό. Και ο μόνος σοβαρός αντίπαλος είναι τα blackberry, αλλά αυτά είναι για διαφορετική δουλειά
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

Οποτε myth busted
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος

mechanicarts
Εκκολαπτόμενο μέλος

MAC Pro έχει, κατα 99%
Σπρώχτο λίγο ακόμη. Ποιο άλλο θηρίο υπάρχει?
Σήμερα καθώς γύρναγα από τις εγγραφές στο πανεπιστήμιο μου, έφερναν καινούρια μακ προ για τα εργαστήρια μας....έχουμε ήδη καμιά 20αριά, και έφεραν τουλάχιστον αλλα 5...ανυπομονώ να τα χρησιμοποιήσω!!
το ξέρω ότι σου την είπα πριν λίγο για τα μακ, αλλά είναι απλά απίστευτα!
fockos
Επιφανές μέλος

mechanicarts
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σε πιο πανεπιστήμιο γράφτηκες αν επιτρέπεται (λογικά στην Κύπρο γιατί εδώ οι καλαμαράδεςμε τίποτα δε θα κάνανε τέτοια κίνηση)
ΤΕΠΑΚ, που αλλού θα χρειάζονταν μακ?

foreverfreak
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ναι, σου στείλανε άλλο μοντέλο από αυτό που αγόρασες!Τι να κανω?? Nα τους παρω τηλεφωνο να τους βρισω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
foreverfreak
Διάσημο μέλος

Ναι ρε Πανο, αυτο λεω κι εγω... Δεν ειναι λογικο αυτο με το δισκο!! Απλα θα ηθελα να δω αν υπαρχει καποιος αλλος με το ιδιο μοντελο, να μου επιβεβαιωσει τη χωρητικοτητα του δισκου...Ναι, σου στείλανε άλλο μοντέλο από αυτό που αγόρασες!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.