woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Κανένας με επαρκείς γνώσεις που να μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος; Πάω να σπαμάρω και κάποιους θεωρητικους καθηγητές μου, να δω τι θα μου πουν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Το μόνο σχόλιο που 'χω να κάνω είναι πως μακάρι να είναι σωστός. Γιατί δεν θέλουμε με τίποτα να δειχθεί το αντίθετο, P=NP, γιατί τότε σπάει όλη η θεωρία της κρυπτογράφησης που βασίζεται στο ότι ένας brute-force αλγόριθμος που δοκιμάζει να σπάσει ένα δυνατό κλειδί πρακτικά δεν θα τερματίσει ποτέ.
Χώρια που αν το paper του έλεγε "απέδειξα ότι P=NP" θα τον ψάχναμε σήμερα σε κάνα χαντάκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Μακαρι να'ναι παντως (αν και συμφωνω με τον Lipton σε αυτό το blog post , θα ήταν τρομακτικες οι συνεπειες, αλλα ακρως απροβλεπτες και ενδιαφερουσες μιας και κοινή πεποιθηση εστω και χωρις αποδειξη αποτελει το P!=NP), θα δώσει τρομερο boost στο θεωρητικό κομμάτι και ποιος ξέρει τι έρευνα θα γεννηθεί γύρω από αυτό.
Χώρια που αν το paper του έλεγε "απέδειξα ότι P=NP" θα τον ψάχναμε σήμερα σε κάνα χαντάκι...
Θυμάμαι που είχα διαβάσει πρόσφατα κάτι αντίστοιχο και μου είχε φανεί τραγικά τρομακτικό. Σίγουρα πολλές μεγαλοεταιρίες δεν τις συμφέρει μια τέτοια απόδειξη.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Please note that the final version of the paper is under preparation, and is to be posted here shortly (in about a week). Stay tuned.
Κόβω τον μισθο μου ότι α) μας δουλεύει β) η "συνοπτική απόδειξη" κάνει σιωπηρή παραδοχή μίας εκ των εκδοχών του p=np.
tulip
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εδώ για info και για την απόδειξη.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Έχεις λινκ;Θυμάμαι που είχα διαβάσει πρόσφατα κάτι αντίστοιχο και μου είχε φανεί τραγικά τρομακτικό. Σίγουρα πολλές μεγαλοεταιρίες δεν τις συμφέρει μια τέτοια απόδειξη.
Έχεις μισθό;Κόβω τον μισθο μου ότι α) μας δουλεύει β) η "συνοπτική απόδειξη" κάνει σιωπηρή παραδοχή μίας εκ των εκδοχών του p=np.

Guest 990498
Επισκέπτης

εδώ και πολύ καιρό
αλλά δε δύναμαι να μιλήσω
χωρίς τη παρουσία του δικηγόρου μου.
πς: συμφωνεί μαζί μου και ο Γκριγκόρι Πέρελμαν.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Παντως ηδη εχουν πεσει οι πρωτες αντιρρησεις για το paper
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Κόβω τον μισθο μου ότι α) μας δουλεύει β) η "συνοπτική απόδειξη" κάνει σιωπηρή παραδοχή μίας εκ των εκδοχών του p=np.
Εδώ τελικά είχες δίκιο όταν επέμενες. Η "απόδειξη" είναι εσφαλμένη γιατί κάνει πάνω από μία παραδοχές διαφόρων εκδοχών του αποδεικτέου. Θα μου πείς "έτσι γίνεται με τα μεγάλα προβλήματα" και εγώ θα σου απαντούσα "μα και με τις ιντερνετικές διακηρύξεις".
Βέβαια ένας τρίτος θα έλεγε "πάει τα έχασε, με τον εαυτό του μιλάει".

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Δώσε λινκ.Εδώ τελικά είχες δίκιο όταν επέμενες. Η "απόδειξη" είναι εσφαλμένη γιατί κάνει πάνω από μία παραδοχές διαφόρων εκδοχών του αποδεικτέου. Θα μου πείς "έτσι γίνεται με τα μεγάλα προβλήματα" και εγώ θα σου απαντούσα "μα και με τις ιντερνετικές διακηρύξεις".
Βέβαια ένας τρίτος θα έλεγε "πάει τα έχασε, με τον εαυτό του μιλάει".
![]()
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

https://en.wikipedia.org/wiki/P_versus_NP_problem#Claimed_solutions
Mr Positive
Δραστήριο μέλος

giannis4ever
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Να εξετάσουμε αν ο χώρος των προβλημάτων που λύνονται σε πολυωνυμικό χρόνο από ντετερμινιστικά αυτόματα ταυτίζεται ή όχι με τον χώρο τον προβλημάτων που λύνονται σε πολυωνυμικό χρόνο από μη-ντετερμινιστικά αυτόματα.Τι ακριβώς είναι αυτό το P!=NP?
Ήμουν σαφής, πιστεύω.
antwwwnis
Διάσημο μέλος

γι αυτο κανετε ετσι? αυτο το εχω αποδειξει στην τριτη γυμνασιου οταν καναμε τα πολυωνυμα. Αλλα τελικα δεν εβγαινε ετσι η ασκηση και την πεταξα... κριμα. η ευκαιρια χαθηκε, μια για πανταΝα εξετάσουμε αν ο χώρος των προβλημάτων που λύνονται σε πολυωνυμικό χρόνο από ντετερμινιστικά αυτόματα ταυτίζεται ή όχι με τον χώρο τον προβλημάτων που λύνονται σε πολυωνυμικό χρόνο από μη-ντετερμινιστικά αυτόματα.
Ήμουν σαφής, πιστεύω.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Κρίμα, έχασες και το $1,000,000 που ήταν η ανταμοιβή του Clay Mathematics Institute.γι αυτο κανετε ετσι? αυτο το εχω αποδειξει στην τριτη γυμνασιου οταν καναμε τα πολυωνυμα. Αλλα τελικα δεν εβγαινε ετσι η ασκηση και την πεταξα... κριμα. η ευκαιρια χαθηκε, μια για παντα
antwwwnis
Διάσημο μέλος

φετος στην β λυκειου θα κανουμε παλι πολυωνυμα.. εχουμε ακομα ελπιδεςΚρίμα, έχασες και το $1,000,000 που ήταν η ανταμοιβή του Clay Mathematics Institute.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.