[projectyou] 13ο εργαστήριο επιχειρηματικότητας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

e-steki.gr

The site

Ο e-steki.gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
 

e-steki.gr

The site

Ο e-steki.gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
  • Υπάρχουν διαδικασίες που ένας επιχειρηματίας τις «τρέχει» στο ασυνείδητο;
  • Υπάρχουν κατάλληλες στιγμές για επιχειρηματικές ιδέες;
  • Ένα τσίπουρο μπορεί να αλλάξει …μια επιχείρηση!
  • Μέθοδος «τυχαίου ερεθίσματος»
Τα παραπάνω συζητιούνται στο 13ο εργαστήριο επιχειρηματικότητας της ProjectYou.
Δείτε την εξέλιξη του εργαστήριου μέσα από το twitter ή στο facebook!
 

e-steki.gr

The site

Ο e-steki.gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Η projectyou βοήθησε έμπρακτα για ακόμη μια φορά τον ανήσυχο νέο επιχειρηματία. Στις 5/10 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 13ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας. Οι αιτήσεις για συμμετοχή ήταν πολλές, το ίδιο και οι συμμετέχοντες. Για αυτό και επιλέξαμε την αίθουσα του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Philadelphia, για να στεγάσουμε τους 120 συμμετέχοντες, τους μέντορες και τους άλλους συντελεστές.

Στόχος της projectyou και του εργαστηρίου ήταν να πληροφορήσει και να διδάξει τα απαραίτητα εργαλεία και βήματα για την οικοδόμηση ενός επιτυχημένου και πρωτίστως ενός υγιούς μονοπατιού επιχειρηματικότητας
, ακόμη και εν καιρώ κρίσης και σε ένα κατακρεουργημένο κράτος. Μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικό, αλλά με μεθοδευμένες κινήσεις είναι εφικτό. Για αυτό στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου παρουσιάστηκε το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο.

Μιλώντας όμως για επιχειρηματικότητα, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα. Και αυτό όχι μόνο λόγω του ευρέος φάσματος των εμποδίων που καλείται ο οποιοσδήποτε θαρραλέος ενδιαφερόμενος να αντεπεξέλθει, αλλά και λόγω των παγίδων, των λανθασμένων εντυπώσεων και της άνευ λόγου στοχοθέτησης της επιχειρηματικότητας από την κοινή γνώμη.

Ο επιχειρηματίας, business developer, μέντωρ νέων επιχειρηματιών και εισηγητής του εργαστηρίου κ. Κώστας Θεοφανίδης πιστεύει, για παράδειγμα, ότι η επιχειρηματική διαδικασία των εξαγωγών δεν είναι και η πιο «ασφαλής» ιδέα, ειδικότερα όταν τα ίδια κεφάλαια δεν επαρκούν ώστε να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας. Δεύτερον, κατά την περιήγηση σε χώρους «μοντέρνας» επιχειρηματικότητας εύκολα συναντά κανείς ανθρώπους και περιεχόμενο που εξυψώνουν την έννοια της «τέλειας» ιδέας και υποστηρίζουν ότι ο μοναδικός αυτοσκοπός του επιχειρηματία επιβάλλεται να είναι η άντληση εντυπωσιακού όγκου χρηματοδοτήσεων από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Εμείς όμως αναρωτιόμαστε αν η «τέλεια ιδέα» είναι ικανή να μετριάσει τους κινδύνους μιας «μέτριας διοίκησης», αλλά και αν αντίθετα η «τέλεια διοίκηση» μπορεί να αναδείξει μια «μέτρια ιδέα».

Έτσι λοιπόν, η projectyou εφιστά την προσοχή κάθε ενδιαφερόμενου. Η πολυπλοκότητα και η υπερπληροφόρηση που συνοδεύουν την επιχειρηματικότητα εκ των πραγμάτων οδηγούν τον επιχειρηματία στο να επιστρατεύει ακόμη και το ... υποσυνείδητό του. Βεβαίως υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά: οι αποτυχίες για έναν επιχειρηματία είναι οι εμπειρίες του που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα στην επιτυχία!

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου. Εκεί που καταλήξαμε είναι ότι το Business Plan δεν είναι μόνο κάτι θεωρητικό και αξιοσημείωτο μόνο για «βαρύγδουπα» πανεπιστημιακά συγγράμματα ή για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικής μας ιδέας. Αντίθετα το Business Plan μας βοηθάει πρωτίστως να αξιολογήσουμε εμείς οι ίδιοι αν μια αγάπη (ιδέα) μπορεί να γίνει οικογένεια (υγιής επιχείρηση)!

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, και αφού μεσολάβησε το πλούσιο γεύμα που μας είχε ετοιμάσει ο Ελληνογερμανικός Σύλλογος Philadelphia, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 11 ομάδες με στόχο τη σύνθεση 11 επιχειρηματικών πλάνων. Στο τέλος οι ομάδες ανέδειξαν τις καλύτερες ιδέες, οι οποίες θα υποστηριχθούν έμπρακτα και αφιλοκερδώς από την projectyou και τους συντελεστές.

Το 13ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας έλαβε πολύ καλές κριτικές! Παρόλα αυτά δεν επαναπαυόμαστε. Είμαστε σε πυρετώδεις ρυθμούς για το 14ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας. Μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθούν οι ομάδες εργασίας
Ομάδα1.jpg
Ομάδα 1: Online video games για γνώση και διασκέδαση
ομαδα2.jpg
Ομάδα 2:Ελληνική παράδοση & προϊόντα και η διάδοση τους
Ομάδα3.jpg
Ομάδα 3: Υγιεινό Fast food
Ομάδα4.jpg
Ομάδα 4: Hellenic Herbs στην Κίνα
Ομάδα5.jpg
Ομάδα 5: Εισαγωγή ποδηλάτων
ομαδα6.jpg
Ομάδα 6: Ηλεκτρονικά βιβλία
ομάδα7.jpg
Ομάδα 7: Το σχολικό χωριό
ομάδα8.jpg
Ομάδα 8: Pet friendly καφέ
ομάδα9.jpg
Ομάδα 9: Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας
ομάδα10.jpg
Ομάδα 10: Μέλι για διαβητικούς
ομάδα11.jpg
Ομάδα 11: Εναλλακτικός τουρισμός στην Πύλο
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top