Καλησπέρα και από μένα...
Παζλ... Μεγάλη υπόθεση... Λατρεία και μια κάποια έφεση από μικρός... Εργαλείο για την όξυνση του νου, αλλά και της ψυχοσύνθεσης... Ναι, δεν είναι τυχαίο. Η υπομονή, η προσήλωση που απαιτείται, η μεθοδικότητα, η φωτογραφική μνήμη που εξασκείται είναι κάποια από τα καλά που προσφέρει η ενασχόληση με τα παζλ. Ακόμα και τα μικρά είναι μια αρχή... Το να έχεις μια γατούλα σπίτι, να ασχολείσαι με παζλ όντας και ένθερμος ποδηλάτης θεωρώ πως είναι το απόλυτο "ηρεμιστικό"...
Είχα φτιάξει μέσα στον Αύγουστο του 2000 ένα με 5000 κομμάτια... Μόνος μου, με απόλυτη ησυχία, μουσική και καλό φωτισμό...Μέχρι και ματοκυάλι είχα...

Ένα δύσκολο θέμα με πολλές λεπτομέρειες. Πολλές ώρες... Μα πολλές ώρες... Όταν έβαλα και το τελευταίο κομμάτι, το κοίταξα ολοκληρωμένο, χαμογέλασα και το διέλυσα...
Έχω χρόνια να ασχοληθώ και τώρα με τρώει ξανά, μιας και μετακομίζω και θέλω το γραφείο μου να το κάνω ένα πολύ προσωπικό χώρο... Ήρθαν τα παζλ πάλι στο νου μου... Στόχος μου να γεμίσω έναν τοίχο με παζλ με αναγεννησιακό θέμα... Τα λατρεύω αυτά τα θέματα... Θα φτιάξω πάλι το 5000, ένα 1000 με τη γέννηση της Αφροδίτης και ένα 2000 με πίνακα του Μονέ...
Βρήκα στο διαδίκτυο φοβερά θέματα με Νταλί και άλλες απίθανες εικόνες. Υπάρχει ποικιλία...Οι τιμές είναι όντως τσιμπημένες...Τα 5000 παίζουν στα 50€. Μου άρεσε η ιδέα της τσόχας που έδειξε η φίλη μας, αλλά δυστυχώς υπάρχουν μέχρι 3000 κομμάτια...Εξαιρετικά βολικό, μιας και υπάρχει και γατούλα στο σπίτι..
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ να κάνω ένα παζλ πίνακα και θα παρακαλούσα αν κάποιος έχει κάνει θα ήμουν ευγνώμων αν έδινε κάποιες οδηγίες προς ναυτιλομένους...
ΥΓ: Δε θα ξεχάσω πόσο είχε αποτυπωθεί στη μνήμη μου η εικόνα του παζλ που είχα φτάσει σε σημείο να παίρνω κομμάτι και να ξέρω ακριβώς πού πάει... Το μυαλό έχει ανάγκη από γυμναστική...Μην το παραμελούμε...