Python Programming Language

Aggelos17

New member

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 75 μηνύματα.
Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω που μπορώ να αρχίσω να μαθαίνω την γλώσσα προγραμματισμού Python δηλαδή απο κάποιο site? Υπάρχει κανένα βιβλίο πάνω σε αυτήν την γλώσσα στα ελληνικά εαν γίνετε..:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anarki

New member

Ο Αλέξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 2,903 μηνύματα.
Φρέσκο πράμα: http://docs.python.org/3.1/tutorial/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aggelos17

New member

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 75 μηνύματα.

Eruyomo

New member

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,475 μηνύματα.
Όχι 3.1. Όχι ακόμα. Καλύτερα πήγαινε στην 2.6 (όπου 3.1 στο παραπάνω βάλε 2.6). Η python 3.1 έχει πολλά διαφορετικά πράγματα και όχι τόσες βιβλιοθήκες ακόμη όσες της σειράς 2.x.

Επίσης στα ελληνικά γίνονται κάποια μαθήματα εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewforum.php?f=55

Και ένα πολύ κατανοητό και πλήρες στα ελληνικά (για εκδόσεις 2.x)
http://www.swaroopch.com/notes/Python_el:Περιεχόμενα

Επίσης για οποιαδήποτε απορία, ρώτα εδώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

spyroskaftanis

Active member

Ο spyroskaftanis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 436 μηνύματα.
Επίσης στα ελληνικά γίνονται κάποια μαθήματα εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewforum.php?f=55
Αυτό θα έλεγα και εγώ. Είχα διαβάσει το καλοκαίρι τα 2 πρώτα μαθήματα, αλλά μετά...
Είναι όντως πολύ καλογραμένα και μπορείς να εκφράσεις τις απορίες σου στο forum.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

RebeccaforJimani

New member

Η Ρεβέκκα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 394 μηνύματα.

statakos

New member

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Βούλα (Αττική). Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Aπo περιέργεια (και βαρεμάρα να ψάξω :P) το πέρασμα των παραμέτρων γίνεται by value ή by reference ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

New member

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,475 μηνύματα.
By reference είναι. Απλά παίζει το εξής:
Αν κάνεις πχ:

a = 5
b = a

τότε a και b θα είναι το ίδιο αντικείμενο.
Αν τώρα πας να αλλάξεις το b θα δημιουργηθεί ένα άλλο αντικείμενο που θα χει την τιμή που θες.

Αλλα είναι by reference.
Για να δημιουργήσεις διαφορετικά αντικείμενα-αντίγραφα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις την copy (ή την deepcopy σε περιπτώσεις δέντρων πχ) του module copy
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kiriazispao4ever

Active member

Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 508 μηνύματα.
χαιρετώ...
θελω να φτιαξω ενα προγραμμα που να μετατρεπει τους βαθμους κελσιου σε κελβιν..

το γράφω έτσι.. αλλα για το 0 και τις αρνητικές τιμές,δεν το δέχεται
x=input("celsius :")

if x>0:
f=273+x
print f

if x==0:

print "K is -273"
if x<0:
k=273-x
print k



raw_input("enter to exit :")

Τι κάνω λάθος λαθος? :/
υποθέτω κάτι στο "if".. αλλά πως μπορώ να το κάνω σωστά? :/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SuspiciousMinds

New member

Η SuspiciousMinds αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Γεια σας.
Για τις ανάγκες της πτυχιακής μου εργασίας έχω αρχίσει να ασχολούμαι με την γλώσσα προγραμματισμού Python.
Είμαι σε φάση που τώρα την μαθαίνω και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.

Έχω τα δεδομένα μου σε ένα αρχείο txt. Σε αυτό το αρχείο υπάρχουν 50 στήλες και 600 γραμμές στις οποίες εμφανίζονται μετρήσεις που αφορούν διάφορα κλιματικά δεδομένα (ακτινοβολίες, όζον, θερμοκρασίες κλπ). Όλα μου τα δεδομένα είναι αριθμοί.
Όπου εμφανίζεται μια συγκεκριμένη τιμή (500), σημαίνει ότι η μέτρηση δεν είναι διαθέσιμη, οπότε θέλω κάπως να πω στην Python να μην διαβάσει την τιμή αυτή και να την προσπερνάει. Αλλά δεν μπορώ να βρω τι εντολή πρέπει να χρησιμοποιήσω.
Πώς μπορώ να το κάνω αυτό;
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 8,131 μηνύματα.
Αφού διαβάσεις την τιμή, βάζεις μία if από κάτω και αν αυτό που διάβασες είναι ίσο με 500 απλά το αγνοείς. Δεν υπάρχει εντολή να μην διαβάσεις το 500 καθώς δεν μπορείς να ξέρεις τι θα διαβάσεις, εκτός και αν εννοούσες την if.
 

[email protected]

Τιμώμενο Μέλος

Η [email protected] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,575 μηνύματα.
Βοηθήστε με λίγο και πείτε μου, τι βλακεία παίζει να έχω κάνει για να μη μου βρίσκει μία συνάρτηση όταν τη καλώ; Ότι το έχω αποθηκεύσει άλλ'αντ'άλλων υποπτεύομαι αλλά δεν ξέρω πού θα έπρεπε. :P
Άσχετη, ντοντ τζατζ.
 

Samael

Συντονιστής

Ο Samael αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Βοηθήστε με λίγο και πείτε μου, τι βλακεία παίζει να έχω κάνει για να μη μου βρίσκει μία συνάρτηση όταν τη καλώ; Ότι το έχω αποθηκεύσει άλλ'αντ'άλλων υποπτεύομαι αλλά δεν ξέρω πού θα έπρεπε. :P
Άσχετη, ντοντ τζατζ.

Δες την δήλωση της ίσως έχει συμβεί κάποιο typo και γι'αυτο δεν μπορεί να την καλέσει,δεδομένου οτι συντακτικά δεν έχεις λάθος . Θα βοηθούσε να παραθέσεις τον κώδικα .
 

gademis

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 1,333 μηνύματα.
Βοηθήστε με λίγο και πείτε μου, τι βλακεία παίζει να έχω κάνει για να μη μου βρίσκει μία συνάρτηση όταν τη καλώ; Ότι το έχω αποθηκεύσει άλλ'αντ'άλλων υποπτεύομαι αλλά δεν ξέρω πού θα έπρεπε. :P
Άσχετη, ντοντ τζατζ.


Δες επίσης αν ορίζεις τη συνάρτηση στο σωστό scope, καθώς ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με τις μεταβλητές. Αν κάνεις κάτι του τύπου


Code:
def f1():
    def f2():
        print("lala")
    print("foo")

f2()


θα σου πετάξει error όταν πας να καλέσεις την f2 γιατί το scope της είναι (δηλαδή "ισχύει") μόνο μέσα στην f1 που είναι ορισμένη.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 16,706 μηνύματα.
Δες επίσης αν ορίζεις τη συνάρτηση στο σωστό scope, καθώς ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με τις μεταβλητές. Αν κάνεις κάτι του τύπου

Code:
def f1():
    def f2():
        print("lala")
    print("foo")

f2()
θα σου πετάξει error όταν πας να καλέσεις την f2 γιατί το scope της είναι (δηλαδή "ισχύει") μόνο μέσα στην f1 που είναι ορισμένη.
Τέτοια μού έλεγε και με έριξε. :rolleyes:
Δεν άντεξα...:pardon:
 

[email protected]

Τιμώμενο Μέλος

Η [email protected] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,575 μηνύματα.
Aχ, και για τα δύο το τσέκαρα αλλά δεν ισχύουν.

Ουσιαστικά ο κώδικας πάει κάπως έτσι:

def wordGen():
*λεξικά*
*λεξικά*
type=typeSel()
word=wordSel()

def typeSel():
import random
return random.randint(1,7)

def wordSel():
if type==1:
poss=8
x=random.randint(1,poss)
word=intDict[x]
elif
*μπλα μπλα μπλα άλλες επιλογές με ίδιο σκεπτικό*
return word

wordGen()


Τι πάει λάθος οεο;
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 8,131 μηνύματα.
Βοηθήστε με λίγο και πείτε μου, τι βλακεία παίζει να έχω κάνει για να μη μου βρίσκει μία συνάρτηση όταν τη καλώ; Ότι το έχω αποθηκεύσει άλλ'αντ'άλλων υποπτεύομαι αλλά δεν ξέρω πού θα έπρεπε. :P
Άσχετη, ντοντ τζατζ.


Γράφεις python αυτό είναι το λάθος.
 

[email protected]

Τιμώμενο Μέλος

Η [email protected] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,575 μηνύματα.
Πόσο γρήγορα εξανεμίστηκαν οι ελπίδες μου όταν άνοιξα την παράθεσή σου μωρέ χάκερ. :hehe:
Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα έγραφα τίποτα γαρ.
 

Andypro

Active member

Ο Andypro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 555 μηνύματα.
Aχ, και για τα δύο το τσέκαρα αλλά δεν ισχύουν.

Ουσιαστικά ο κώδικας πάει κάπως έτσι:

def wordGen():
*λεξικά*
*λεξικά*
type=typeSel()
word=wordSel()

def typeSel():
import random
return random.randint(1,7)

def wordSel():
if type==1:
poss=8
x=random.randint(1,poss)
word=intDict[x]
elif
*μπλα μπλα μπλα άλλες επιλογές με ίδιο σκεπτικό*
return word

wordGen()


Τι πάει λάθος οεο;
Γιατί οι συναρτήσεις δεν έχουν arguments;
 

gademis

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 1,333 μηνύματα.
Aχ, και για τα δύο το τσέκαρα αλλά δεν ισχύουν.

Ουσιαστικά ο κώδικας πάει κάπως έτσι:

Code:
def wordGen():
    *λεξικά*
    *λεξικά*
    type=typeSel()
    word=wordSel()

def typeSel(): 
    import random
    return random.randint(1,7)

def wordSel():
    if type==1:
        poss=8
        x=random.randint(1,poss)
        word=intDict[x]
    elif
      *μπλα μπλα μπλα άλλες επιλογές με ίδιο σκεπτικό*
    return word
    
wordGen()


Τι πάει λάθος οεο;

αν είναι έτσι το indentation που έχεις στο quote (στο ίδιο επίπεδο ολα δηλαδή) , ναι δεν είναι scope..
το λάθος είναι NameError: name 'wordGen' is not defined ;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top