To Ιντερνετ αποτελούσε ανέκαθεν τον μοναδικό τόπο ελεύθερης έκφρασης. Όταν έμαθα για το SOPA/PIPA αρχικά γέλασα, στην συνέχεια όμως σκέφτηκα ότι οι ισχυροί πάντα κάνουν το παν για να επικρατήσουν. Η ιστορία δείχνει επίσης ότι τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουν. Για μερικά λεπτά άρχισα να σκέφτομαι πως θα μπορούσε να είναι η ζωή στην μετά λογοκρισίας του Internet εποχή. (Πιστεύω πως δεν θα αργήσει κάποια ταινία με σχετικό περιεχόμενο). Τρομοκρατήθηκα. Η μόνη ελεύθερη πνοή ζωής που μας έχει απομείνει είναι αυτό. Σταμάτησα την φαντασία/εφιάλτη μου την ίδια στιγμή.
Σκεπτόμενος πιο λογικά ανακουφήστικα. Άλλοι είναι οι ισχυροί και το κυριότερο είναι ότι έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα μαζί τους:
https://blogs-images.forbes.com/scottdecarlo/files/2011/08/Current_top_251.png
Αυτό που με φοβίζει όμως είναι ότι έχω-ουμε πέσει έξω για το ποιοι είναι οι ισχυροί που κρύβονται πίσω απο αυτή την προσπάθεια. Όχι δεν πιστεύω πως μια απλή βιομηχανία κινηματογράφου,μουσικής ή όπως διάολο θέλετε ονομάστε την πιστεύει ότι μπορεί να χτυπήσει τον νέο κόσμο που δημιουργήθηκε. Φαίνεται και στην εικόνα άλλωστε. Άλλοι είναι απο πίσω, όπως επίσης άλλο πράγμα θέλουν να χτυπίσουν και όχι φυσικά την πειρατεία.
Εδώ γελάμε! Άκου την πειρατεία για πρόσχημα.... Βέβαια το κρατάγανε καιρό τώρα σαν άσσο στο μανίκι τους!
Απαντώνας σε όλα τα φυτά που πιστεύουν ότι όλο αυτό γίνεται για την πειρατεία:
Ένα ανιστόρητο άτομο και μόνο θα μπορούσε να πιστέψει κάτι τέτοιο.
Ας βάλω λίγο νερό στο κρασί μου, και ένα άτομο που δεν γνωρίζει ότι πατώντας το caps lock γράφει κεφαλαία.
Μόνο έτσι θα μπορούσαν να σε υπνοτίσουν με το παραμύθι τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πατάξουν την πειρατεία ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ. Η ερευνητική κοινότητα τους έχει δώσει τέτοια δυνατότητα. Η πειρατεία τους συμφέρει να υπάρχει.
Άλλος είναι ο στόχος τους. Ο πλήρης έλεγχος των πάντων, μια διαδικτυακή χούντα.
Είναι ηδονή να ξέρω ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Ακόμα και να έβρισκαν τον τρόπο θα κατέστρεφαν τον ίδιο τους τον εαυτό. Ζουν από αυτό, όμως αυτό δεν ζει με τον τρόπο που το θέλουν. Και το ξέρουν. Ο διαδικτυακός πόλεμος που θα ξεκινήσει αν περάσουν το παραμικρό, ***το τονίζω, το παραμικρό*** απο τις χυδαίες σκέψεις τους θα είναι άνευ προηγουμένου. Θα καούν στις στάχτες τους.