SOS βρήκα ένα πουλί στην αυλή που δεν μπορεί να πετάξει: τι να κάνω;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.807 μηνύματα.
Έχουμε κτηνιατρο εδώ ;;;

Πριν λίγο βγήκα εξω και είδα τη γάτα να παιζει με κάτι που φαινόταν σα πουλι !

Τελικά ήταν πουλι... Άμεσα απομακρυνα τη γάτα γιατι θα το πατουσε κ το έχω βάλει μέσα σε ένα κουτάκι... Έχει παρα πολυ αέρα εδώ και πιθανολογω ότι δε μπορεί να πεταξει έτσι.

Να το κρατησω μέσα για απόψε ;

Συνημμένα

• IMG_20250809_230151.jpg
    IMG_20250809_230151.jpg
    643,8 KB · Εμφανίσεις: 41
  • IMG_20250809_230619.jpg
    IMG_20250809_230619.jpg
    666,7 KB · Εμφανίσεις: 42

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 986 μηνύματα.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.807 μηνύματα.
Λέτε να κάνουμε κανένα ξεχωριστό θρεντ ; μήπως μας διαβάζει κ κανας αλλος κτηνίατρος να μπει να σχολιάσει ; @Scandal

Το έχω μέσα στο σπίτι τώρα κ μαλλον έχει ταχυπαλμία.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.192 μηνύματα.
Μήπως να του βάλεις τουλάχιστον νερό; Δεν ξέρω δε μου έχει τύχει ποτέ :(
Ας πουν οι γνώστες.

Ίσως κάποιο σωματείο μπορεί να το αναλάβει; @Πουπουλίνα

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 12.084 μηνύματα.
Έχουμε κτηνιατρο εδώ ;;;

Τελικά ήταν πουλι... Άμεσα απομακρυνα τη γάτα γιατι θα το πατουσε κ το έχω βάλει μέσα σε ένα κουτάκι... Έχει παρα πολυ αέρα εδώ και πιθανολογω ότι δε μπορεί να πεταξει έτσι.

Για μικρό σπουργιτάκι μοιάζει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το πας σε κτηνίατρο και αν είσαι Αθήνα θα βρεις και κάποιον να εξειδικεύεται στα πτηνά, γτ δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το τραυμάτισε η γάτα. Μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις βάλτο σε κανένα σκοτεινό και ήσυχο μέρος.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Για μικρό σπουργιτάκι μοιάζει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το πας σε κτηνίατρο και αν είσαι Αθήνα θα βρεις και κάποιον να εξειδικεύεται στα πτηνά, γτ δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το τραυμάτισε η γάτα. Μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις βάλτο σε κανένα σκοτεινό και ήσυχο μέρος.

Δεν είμαι Αθήνα... Δε ξερω αν ειδικεύεται κανένας στα πτηνα εδώ. Αλλά θα το κρατησω κ βλέπουμε. Γιατί αν το αφήσω έξω θα το παρει ο αέρας η θα το φάει καμια γάτα... Θα πεθανει είναι σίγουρο.

Του έβαλα κάτι ψίχουλα. Νερό μπορεί να πιει από ένα καπάκι;

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.173 μηνύματα.
Παίζει και να είναι από το άγχος αυτό, εμένα αυτό με ανησυχεί.
Δεν έχω καμία απολύτως εμπειρία οπότε στα λέω με τη μέγιστη επιφύλαξη, αλλά απ' ό,τι διαβάζω καλό είναι να του δώσεις λίγο νεράκι (όχι παγωμένο ή καυτό, κανονική θερμοκρασία) και άσ'το να ηρεμήσει. Μη του δώσεις τροφή αν δεν ξέρεις με σιγουριά αν είναι κατάλληλη για αυτό, ή φάρμακα.
Και καλύτερα να το πας σε κτηνίατρο σύντομα, πιθανόν να είναι τραυματισμένο το καημένο. Όσο πιο σύντομα τόσο πιο καλά.
Πάρε και αυτό μήπως σε βοηθήσει κάπως έστω:

Με κάθε επιφύλαξη ξαναλέω, γιατί δεν έχω καμία ιδέα, απλώς μήπως και βοηθήσω...

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.532 μηνύματα.
Δεν είμαι Αθήνα... Δε ξερω αν ειδικεύεται κανένας στα πτηνα εδώ. Αλλά θα το κρατησω κ βλέπουμε. Γιατί αν το αφήσω έξω θα το παρει ο αέρας η θα το φάει καμια γάτα... Θα πεθανει είναι σίγουρο.

Του έβαλα κάτι ψίχουλα. Νερό μπορεί να πιει από ένα καπάκι;
Μη το αφήσεις έξω, προσπάθησε να το πας σε κτηνίατρο τουλάχιστον και ας είσαι εκτός Αθήνας.
Νεράκι ναι μπορεί να πιει από καπάκι. Αν μπορείς και λίγο φαγακι όπως κάποιο φρούτο (πχ μήλο) για τώρα, μιας και είναι βράδυ.

1) έχε την προσοχή σου για κηλίδες αίματος αν εμφανιστούν, διότι μπορεί να το γρατζουνισε κάτω από τα φτερά.

2) τα πουλακια παθαίνουν σοκ πολύ εύκολα, ακολούθησε την συμβουλή της πακ για το ήσυχο και σκοτεινό μέρος. Το συγκεκριμένο φαίνεται όντως σε σοκ, είναι χουχουλιασμενο και έχει χαμηλώσει ουρά, έτσι κάνουν και όταν δεν είναι καλά βέβαια οπότε,

3) ας ελπίσουμε να μην ήταν άρρωστο από πριν (γι'αυτό και πιάστηκε από θηρευτή).

Να μας δώσεις ενημέρωση αύριο το πρωί.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Μη το αφήσεις έξω, προσπάθησε να το πας σε κτηνίατρο τουλάχιστον και ας είσαι εκτός Αθήνας.
Νεράκι ναι μπορεί να πιει από καπάκι. Αν μπορείς και λίγο φαγακι όπως κάποιο φρούτο (πχ μήλο) για τώρα, μιας και είναι βράδυ.

1) έχε την προσοχή σου για κηλίδες αίματος αν εμφανιστούν, διότι μπορεί να το γρατζουνισε κάτω από τα φτερά.

2) τα πουλακια παθαίνουν σοκ πολύ εύκολα, ακολούθησε την συμβουλή της πακ για το ήσυχο και σκοτεινό μέρος. Το συγκεκριμένο φαίνεται όντως σε σοκ, είναι χουχουλιασμενο και έχει χαμηλώσει ουρά, έτσι κάνουν και όταν δεν είναι καλά βέβαια οπότε,

3) ας ελπίσουμε να μην ήταν άρρωστο από πριν (γι'αυτό και πιάστηκε από θηρευτή).

Να μας δώσεις ενημέρωση αύριο το πρωί.

Οχι τι έξω! Το χω βάλει αμέσως μέσα σε ένα κουτάκι κ από ότι διαβάζω σωστό είναι αυτό. Ακόμη κ αν εισαι άσχετος ακολουθείς τη κοινή λογική έγραψα κ πριν πως με τέτοιο αέρα δεν θα επιβιωσει έξω και θα το φάει καμια γάτα.

Θα του βάλω λίγο νεράκι και θα το αφήσω στην ησυχία του όπως έγραψε η Πακ.

Θυμάμαι στην Ηγουμενίτσα όταν είχαμε τραυματισμένη χελώνα της είχαμε ρίξει πανω μια πετσέτα κ την ειχαμε δέσει με ιμάντες πανω σε μια πλακετα. είχα έρθει σε επικοινωνία με τον αρχελων τότε για οδηγίες.

Τελικά την στείλαμε με το ΚΤΕΛ!!! Στην Αθήνα... Και την παρελαβαν. Είχε σπάσει στο κέλυφος μετά μ είπαν ότι την έσωσαν κ μ ζήτησαν να της δώσω ένα όνομα.

Τυπικά λέει αυτός που την σώζει της δίνει ένα όνομα. Άραγε που θα κολυμπάει τώρα ; 😄

Ακόμη θυμάμαι τον επικό τσακωμο που είχα στα ΚΤΕΛ με τον οδηγό αλλά τελικά την έβαλαν στις αποσκευές παντα με το πανί πανω της.

Άντεξε το ζώο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Παίζει και να είναι από το άγχος αυτό, εμένα αυτό με ανησυχεί.
Δεν έχω καμία απολύτως εμπειρία οπότε στα λέω με τη μέγιστη επιφύλαξη, αλλά απ' ό,τι διαβάζω καλό είναι να του δώσεις λίγο νεράκι (όχι παγωμένο ή καυτό, κανονική θερμοκρασία) και άσ'το να ηρεμήσει. Μη του δώσεις τροφή αν δεν ξέρεις με σιγουριά αν είναι κατάλληλη για αυτό, ή φάρμακα.
Και καλύτερα να το πας σε κτηνίατρο σύντομα, πιθανόν να είναι τραυματισμένο το καημένο. Όσο πιο σύντομα τόσο πιο καλά.
Πάρε και αυτό μήπως σε βοηθήσει κάπως έστω:

Με κάθε επιφύλαξη ξαναλέω, γιατί δεν έχω καμία ιδέα, απλώς μήπως και βοηθήσω...

Θα τους καλέσω αυριο το πρωι ! Βρήκα κινητό.

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.532 μηνύματα.
Τελικά την στείλαμε με το ΚΤΕΛ!!! Στην Αθήνα... Και την παρελαβαν. Είχε σπάσει στο κέλυφος μετά μ είπαν ότι την έσωσαν κ μ ζήτησαν να της δώσω ένα όνομα.
Τι ωραία!! Χαίρομαι πολύ όταν τα καταφέρνει ένα ζωάκι. Πώς την έβγαλες;
Ακόμη θυμάμαι τον επικό τσακωμο που είχα στα ΚΤΕΛ με τον οδηγό αλλά τελικά την έβαλαν στις αποσκευές παντα με το πανί πανω της.
Χαχαχα αφού τα κατάφερε...

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.120 μηνύματα.
Έσωσα από το στόμα της γάτας μου στον κήπο πέρσι ένα μιλτοχελιδωνο. Του έσταζα νεράκι στα ρουθούνια στο ράμφος και το τάιζα κρόκο αυγού. Έμαθε να ανοίγει το στόμα του, όπως με τη μαμά του και κουρνιαζε στον ώμο μου ή οπουδήποτε πάνω μου. Είχε πέσει από τη φωλιά . Ερχόταν και το ταιζε και η μαμά του.

Δες αν είναι μικρο. Πιθανόν δε μπορεί ακόμη να πεταξει ή έχει θέμα στα φτερά.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Τι ωραία!! Χαίρομαι πολύ όταν τα καταφέρνει ένα ζωάκι. Πώς την έβγαλες;

Χαχαχα αφού τα κατάφερε...

Αλκιμος.

Ήταν δυσκολη επιχείρηση. Γιατί όταν τη βρίσκεις τραυματισμένη πρεπει να τη μεταφέρεις στις εγκαταστάσεις τους. Ειδικό κουτί δεν είχαμε... Μετά από αυτό συνεννοηθήκαμε κ μας έστειλαν αν τυχει την επόμενη φορά να τη βάλουν απευθείας μέσα και να τη στείλουν.

Ήταν μεγάλη θαλάσσια χελώνα κ όταν μας έβλεπε ανοιγε το στόμα απειλητικά.

Ήταν στρεσαρισμενο το ζώο αλλά της ρίξαμε μια μεγάλη βρεγμένη πετσετα πανω κ ηρεμησε.

Το ταξίδι με το ΚΤΕΛ ήταν μακρυ 6 ώρες αλλά άντεξε. Αεριζοταν επαρκώς και είχε τη πετσετα πανω της.

Πεισαμε κ τον οδηγό να τη παρει τελικά. Προβλήματα πολλα τότε... Ένα ολόκληρο βράδυ ψάχναμε πως θα στείλουμε τη χελώνα στην Αθήνα. Νταξει. Τι να πεις.

Εγώ παντως τους ενημέρωσα εξαρχής... Δεν μπορουσαν να έρθουν να τη παρουν κ αν δεν τη στέλναμε συντομα θα πεθαινε.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.120 μηνύματα.
Λέτε να κάνουμε κανένα ξεχωριστό θρεντ ; μήπως μας διαβάζει κ κανας αλλος κτηνίατρος να μπει να σχολιάσει ; @Scandal

Είναι πολυ νεαρό σε ηλικία πάντως. Δε μπορεί να πετάξει . Εγώ είχα πάρει τηλ. σε κέντρο περίθαλψης και μου λένε "αν μπορείτε, να το φέρετε ".... Τελικά λόγω αδυναμίας μου, μου έδωσαν τηλεφωνικά οδηγίες.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Είναι πολυ νεαρό σε ηλικία πάντως. Δε μπορεί να πετάξει . Εγώ είχα πάρει τηλ. σε κέντρο περίθαλψης και μου λένε "αν μπορείτε, να το φέρετε ".... Τελικά λόγω αδυναμίας μου, μου έδωσαν τηλεφωνικά οδηγίες.

Αν μπορείτε να το φέρετε... Πως να το φέρουμε ρε παιδια ;;;

Έτσι και τότε με τη χελώνα... Πως να τη φέρω ; για πες μου. Τέλος πάντων παρα τις αντιξοότητες η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και το ζώο θεραπευτηκε και τελικά επέστρεψε στο φυσικό του περιβαλλον. Όποτε τέλος καλό όλα καλά.

Ειδικά οι χελώνες θέλουν ειδικά κουτιά... Κ πρεπει να ξέρεις να τις βάλεις μέσα... Είναι θηρία ολόκληρα... Κανονικά θα έπρεπε να μεταβαίνει κλιμάκιο εμείς δεν είμαστε κτηνίατροι... Ουτε βιολόγοι.

Ενημερώνεις το κλιμάκιο κ μεταβαίνει... Τα υπόλοιπα είναι αλχημείες κ αμα το ζώο παθαινε κάτι δε ξερω ποιον θα κατηγορουσαν. Εμάς ;

Εμείς για το καλυτερο πηγαμε. Τελοςπαντ ν. Τέλος καλό όλα καλά. Απλά το θυμήθηκα κ αυτο κ είπα να το γράψω.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Αν μπορείτε να το φέρετε... Πως να το φέρουμε ρε παιδια ;;;

Έτσι και τότε με τη χελώνα... Πως να τη φέρω ; για πες μου. Τέλος πάντων παρα τις αντιξοότητες η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και το ζώο θεραπευτηκε και τελικά επέστρεψε στο φυσικό του περιβαλλον. Όποτε τέλος καλό όλα καλά.

Ειδικά οι χελώνες θέλουν ειδικά κουτιά... Κ πρεπει να ξέρεις να τις βάλεις μέσα... Είναι θηρία ολόκληρα... Κανονικά θα έπρεπε να μεταβαίνει κλιμάκιο εμείς δεν είμαστε κτηνίατροι... Ουτε βιολόγοι.

Ενημερώνεις το κλιμάκιο κ μεταβαίνει... Τα υπόλοιπα είναι αλχημείες κ αμα το ζώο παθαινε κάτι δε ξερω ποιον θα κατηγορουσαν. Εμάς ;

Εμείς για το καλυτερο πηγαμε. Τελοςπαντ ν. Τέλος καλό όλα καλά. Απλά το θυμήθηκα κ αυτο κ είπα να το γράψω.
δες και αυτά :ΑΝΙΜΑ (τηλ. 210-9510075) / Αλκυόνη (τηλ. 210-9653960) για οδηγίες. Νερό σταξε στα ρουθούνια του.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.111 μηνύματα.
Τα ειπατε ολα οι παραπανω απο εμενα.Για αρχη νερο και ψυχουλακια,,η ταχυπαλμια προφανως ειναι απο το αγχος...αν υοαρχει κτηνιατρος δεν χρειαζεται καμια εξειδικευση..οι κτηνιατροι μαθαινουν για ολα τα ζωακια τα συνηθισμενα τουλαχιστον.Μακαρι να παει καλα η ψυχουλα.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.883 μηνύματα.
Έχουμε κτηνιατρο εδώ ;;;

Ευγε...μολις κερδισες μια μετοχη στον παραδεισο των πουλιων.
Για να καθεται ή εχει κακωση μυων ή εχει σπασμενο φτερο.
Αν εχει κακωση θα συνελθει αν εχει σπασιμο οχι.
Οι κτηνιατροι δεν ασχολουνται με τα σπουργιτια κα αν εχει σπασιμο εχουν αποτελεσματικο φαρμακο που λεγετε ευθανασια.
Ανθρωπινα παυσιπονα απαγορευονται...μονο οι κτηνιατροι τα ξερουν αυτα.
Πηγαινε και παρε αυτο απο πετ σοπ να του το βαλεις στο νερο του.

1754806867728.png

Βαλτου και απειροελαχιστο κομματακι αναβραζον μαγνησιου απο τα δικα σου....λιγο ε ?
Τα 60 κιλα θελου 300mg μαγνησιο ....τα 0,3 κιλα ποσο?
Δωστoυ λιγο μαλακο φαι... πχ νυφάδες βρωμης (Quaker).
Βαλτου και δροσια ...κομματακι καρπουζι, πεπονι, ροδακινο να τσιμπαι.
Αμα τρωει θα συνελθει...αμα δεν φαει σε δυο μερες ψαχνεις για γραφειο τελετων για πουλια.

Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.111 μηνύματα.
Ευγε...μολις κερδισες μια μετοχη στον παραδεισο των πουλιων.
Για να καθεται ή εχει κακωση μυων ή εχει σπασμενο φτερο.
Αν εχει κακωση θα συνελθει αν εχει σπασιμο οχι.
Οι κτηνιατροι δεν ασχολουνται με τα σπουργιτια κα αν εχει σπασιμο εχουν αποτελεσματικο φαρμακο που λεγετε ευθανασια.
Ανθρωπινα παυσιπονα απαγορευονται...μονο οι κτηνιατροι τα ξερουν αυτα.
Πηγαινε και παρε αυτο απο πετ σοπ να του το βαλεις στο νερο του.

View attachment 151319

Βαλτου και απειροελαχιστο κομματακι αναβραζον μαγνησιου απο τα δικα σου....λιγο ε ?
Τα 60 κιλα θελου 300mg μαγνησιο ....τα 0,3 κιλα ποσο?
Δωστoυ λιγο μαλακο φαι... πχ νυφάδες βρωμης (Quaker).
Βαλτου και δροσια ...κομματακι καρπουζι, πεπονι, ροδακινο να τσιμπαι.
Αμα τρωει θα συνελθει...αμα δεν φαει σε δυο μερες ψαχνεις για γραφειο τελετων για πουλια.
Ασε τα κτηνιατρικα για τους κτηνιατρους.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.883 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια