Δεν ξέρω αν έχω δηλώσει πουθενά ειδικός, ωστόσο ασχολούμαι εδώ και αρκετά χρόνια με θέματα όπως οι συμβολισμοί και η σημειολογία, αλλά και η φιλοσοφική πλευρά του Έρωτα και της ερωτικής πράξης ώστε να δύναμαι να εκφράσω μια απλή γνώμη, προσεγγίζοντας το ζήτημα από αυτήν την πλευρά.
Kαι πολυ καλά κάνεις γιατι μπορει να μαθουμε ολοι κατι. Απλά ο τροπος σου στο ποστ 124 ειναι χαρακτηριστικος του ειδικου που εξηγει στους υπολοιπους τι συμβαινει για να καταλαβουν
Το να κάνεις οποιαδήποτε ερωτική πράξη ως "σκέτο σεξ" και μάλιστα μ' έναν "τυπά" που γνώρισες πριν πέντε μέρες (εκτός περιπτώσεων αστραποβόλου εν τη γεννέσει πάθους), είναι πάντα μια κακή επιλογή, πόσο μάλλον το να τελέσεις ακολασία υπό τέτοιες προϋποθέσεις. Δεν νομίζω ότι υποστήριξα ποτέ μια τόσο ευτελή αντιμετώπιση του Έρωτα. Ίσως πάλι η έκφραση "βγαίνει για κυνήγι" που χρησιμοποίησα, να δημιούργησε παρανόηση...
Δεν ειναι θεμα παρανοησης. Το
"τυπα που γνωρισαν πριν 5 μερες" δεν το εννοω αποκλειστικά κυριολεκτικά. Εννοω φυσικά, καποιον που γνωριζουμε λιγο ή αν θες, οχι αρκετα ωστε να δικαιολογεί να μιλαμε για υψηλη ενοτητα και καταργηση δυισμου 2 ανθρωπων. Και ξεκινησες την εξηγηση σου λεγοντας
"Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει στο swinging". Αφου δεν υποστηριζεις μια τετοια αντιμετωπιση του ερωτα, πως γινεται να παρουσιαζεις οτι αυτο αποτελει ωφελος του swinging?
Όταν φτάσουν δύο να γίνουν ένα, το επόμενο ερώτημα που προκύπτει είναι ακριβώς αυτό: Μετά τι; Ο καθένας το απαντά όπως νομίζει πως καλύπτεται καλύτερα. Πάντως εγώ δεν ανέφερα πως αναζητούν ενότητα αλλά ερωτικό σύντροφο.
Ναι δεν ειπες οτι αναζητουν ενοτητα, αλλά ειπες οτι αναζητουν συντροφο επειδη αυτο προσφερει ενοτητα. Το ιδιο πραγμα στην ουσια. Μαλιστα ειπες οτι γιαυτο αισθανονται καλυτερα, γιατι νιωθουν καλυτερη ισορροπια. Επομενως αυτα ψαχνουν. Ο συντροφος ειναι το μεσο, οχι ο αυτοσκοπός. Αν ειναι ο αυτοσκοπός τοτε γυρναμε και μιλαμε για απλο σεξ...και ετσι δε μπορουμε να μιλαμε για "Εραστες"...
Ακριβώς συγκρίνω την τετράδα με τη δυάδα και βρίσκω πως και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν στοιχεία ισορροπίας, σε αντίθεση με την τριάδα, όπου εκ των πραγμάτων θα υπερτερεί αριθμητικά το ένα από τα δύο φύλα.
Οχι, συγκρινες την τετραδα με την τριαδα, ξαναδιαβασε το ποστ σου αν θελεις. Ειπες
Great Chaos : " Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πράξη περιέχει το στοιχείο της ισορροπίας, σε αντίθεση με τα πάσης φύσεως "τρίο" και ότι αίρεται κάθε ένσταση περί "απάτης", "ψεύδους" κλπ, τονίζει το στοιχείο της ενότητας μεταξύ των Εραστών."
Που ειναι η συγκριση δυαδας με τετραδα ; Επομενως η ερωτηση μου συνεχιζει να υφισταται. Γιατι δε συγκρινουμε την δυαδα με την τετραδα (ή την οχταδα του φανταγκο) ;
Το ηλεκτρόνιο που λες, το ανέφερα σε άλλο μου ποστ, απαντώντας σε άλλη ερώτηση. Προφανώς δεν με κατάλαβες καθόλου καλά, ζητώ συγνώμη αν αυτό οφείλεται σε δική μου κακή διατύπωση.
Το ανεφερες στο "που σταματαμε" του φανταγκο. Εγω το χρησημοποιω αλλου, δεν πειραζει.
Δεν λέω κάτι τέτοιο. Στα ελάχιστα του ποστ μου που δεν παρέθεσες, έλεγα ακριβώς ότι "Μόνο όσοι το αντέχουν μπορούν να πάρουν ένα τέτοιο μονοπάτι".
Δηλαδη ; Μονο λιγοι αντεχουν να ζησουν την υψιστη ενότητα για την οποια μιλαμε ; Και το swinging το προσφερει αυτο ; Ρωταω για να καταλαβω.
Αυτό δεν αποκλείει κανέναν, ούτε όμως μπορεί να τους συμπεριλαμβάνει όλους.
Πως γινεται να μην αποκλειει κανεναν....αφου "μονο οσοι αντεχουν" μπορουν να το κανουν και "δεν τους συμπεριλαμβανει ολους" ;
Σε αυτό ήδη έχω απαντήσει, επίτρεψέ μου λοιπόν να επαναλάβω:
Δεν με εννόησες καλά εάν πίστεψες ότι θεωρώ πως η ευτυχία περιορίζεται στο swinging ή στην ακολασία γενικότερα. Κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικά εύκολο για να είναι αληθινό.
Προσεχω τι εχεις απαντησει. Ισως δεν προσεξες την ερωτηση μου. Την ξαναγραφω με υπογραμισμενο το σημειο που την διαφοροποιει :
Lorien : "Συμφωνα με την θεωρια περι Ταρω και τη φιλοσοφικη προσεγγιση με την οποια εξηγησες ομως το swinging, (οτι ενωνει περισσοτερο κλπ) θα επρεπε ολοι να χαιρουμε καποιας ευτυχιας απο κατι τετοιο, ετσι δεν ειναι ; Ποιος δε θα θελε μια ανωτερη μορφη ενωσης και πληροτητας ;"
Επομενως δεν θεωρω οτι μονο απο αυτον τον τομεα μπορει καποιος να αισθανθει πληροτητα, αλλα λεω οτι με βαση τη θεωρια που ανεφερες, θα επρεπε ολοι να μπορουν
και απο εκει.
Αν έχω καταλάβει σωστά, δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει κανείς με κάποιους αγνώστους. Υπάρχουν από την αρχή του θέματος απαντήσεις που λένε ότι αν το έκαναν, θα προτιμούσαν με κάποιους που έχουν να μοιραστούν πράγματα μαζί τους. Ο Έρωτας βρίσκεται μέσα στο ζευγάρι που αποφασίζει το swinging, όχι υποχρεωτικά μεταξύ και των δύο ζευγαριών.
Αν δεν υπαρχει μεταξυ του ενος μελος του ζευγαριου, με το αλλο μελος του άλλου...τοτε μιλας για σκετο σεξ οπως προειπα. Επομενως που εισερχεται η καταλυση του δυισμου, και την επιτευξη της Ενοτητα (να γινουν τα 2, ενα) οπως ειχες αναφερει ;

Μαλιστα σε απαντηση στην λογικη ερωτηση του φανταγκο ειπες :
Great Chaos : "Η ενότητα μέσα σ' ένα ζευγάρι, δημιουργείται όταν οι δύο μαζί φτάνουν ν' αλληλοσυμπληρωθούν σε βαθμό που να μην υφίσταται πια αρσενικό και θηλυκό, αλλά ένα ανδρόγυνο, κατά Πλάτωνα. Έτσι, μεταξύ δύο ζευγαριών, είναι μεν δυνατή η ροή του ενεργειακού ρευστού, ωστόσο δεν υφίστανται οι συνθήκες ενοποίησης μεταξύ τους, αφού "οι εξωτερικές ηλεκτρονιακές τους στοιβάδες είναι συμπληρωμένες""
Αυτο ερχεται σε πληρη αντιφαηση με τα οσα ελεγες στο αρχικο ποστ , and i quote :
Great Chaos : "Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει στο swinging. Πρόκειται για μια μορφή ερωτικής πράξης, η οποία υπογραμμίζει με συμβολικό τρόπο το στοιχείο της ενότητας σ' ένα ζευγάρι. Για να εξηγηθώ καλύτερα, θα πω πως σύμφωνα με την υψηλή φιλοσοφική θεώρηση, ο Έρωτας γενικά αλλά και η σεξουαλική πράξη ειδικότερα, προσφέρει τη δυνατότητα να καταργηθεί ο δυισμός μεταξύ των Εραστών (όπως ξεκάθαρα σχηματοποιείται συμβολικά στην ομώνυμη κάρτα των Ταρώ) και να φτάσουν στην "Ενότητα", με λίγα λόγια αυτό που λέγεται κοινώς, "να γίνουν τα δύο ένα".
Όταν λοιπόν ένα ζευγάρι, αποφασίζει να βγει για "κυνήγι" από κοινού, συμβολικά τελεί μια πράξη ενότητας. Οι δύο μαζί, λειτουργούν ως μία οντότητα, που αναζητά ερωτικό σύντροφο, σε μια άλλη συλλογική οντότητα, ένα ζευγάρι. Σε μια τέτοια σεξουαλική συνεύρεση δεν υπάρχουν δυο άντρες και δυο γυναίκες, αλλά δύο μονάδες, δύο ζεύγη.
Αυτός είναι ο λόγος που οι συμμετέχοντες νιώθουν πως η σχέση τους ενισχύεται, αντί να διαλύεται, όπως αντιτείνουν οι αμύητοι. "
Στην περιπτωση που η ολη θεση σου στηριζεται στη λεξη "συμβολικά", τοτε ειναι σαν να λες οτι επειδη το swinging
απλα συμβολιζει την ενοτητα (
χωρις να ειναι ενοτητα), οι οπαδοι του νιωθουν καλυτερη ισορροπια και μπορουν εν δυναμει να βιωσουν αυτο το ανωτερο μονοπατι (!) , να γινουν ο πινακας ζωγραφικης, αντι να παραμεινουν διαφημιστικη αφισα ! Το οποιο δε ξερω κατα ποσο στεκει...
Επίσης, δεν βλέπω να έχω υποστηρίξει το swinging.Το μόνο που έκανα ήταν μια απόπειρα να προσεγγίσω το ζήτημα από μια άλλη του σκοπιά και να βρω κάποιον τρόπο εξήγησής του, σε μια συζήτηση που μέχρι τότε είχε μεν εξαντληθεί στην ηθική πλευρά, όμως δεν είχε προσφέρει καμμία πλατφόρμα κατανόησης του φαινομένου.
Νομιζω πως απο αυτα που λες, ευκολα μπορει καποιος να πει οτι το θεωρεις σαν κατι θετικο, δυσκολο, οχι για ολους, αλλα που μπορει να βοηθησει καποιον να φτασει αλλα επιπεδα ενοτητας. (άλλο τωρα αν θα το εκανες εσυ ή οχι). Για οτιδηποτε καταλαβα λαθος, ζητω συγνωμη