TEDxAcademy: Ένα νέο όραμα για την Ελλάδα

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.

TEDxAcademyhttps://tedxacademy.com/

Σε μια κλειστή αίθουσα στο Μουσείο Μπενάκη στις 4 Οκτωβρίου, οι λέξεις ύφεση, έλλειμμα, κρίση πήραν αίφνης μια άλλη μορφή. Ευκαιρία, ανάπτυξη, όραμα. Είκοσι ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο μαζί με ένα κοινό τετρακοσίων ατόμων μίλησαν για την καινοτομία, την ηθική, την τεχνολογία, την νέα γενιά, την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την συμπόνια, για το πώς μπορεί η Ελλάδα σαν χώρα να μετατρέψει τις αδυναμίες της σε δύναμη. Κεντρικό θέμα: «Ένα νέο όραμα για την Ελλάδα».
Όλα αυτά στο πρώτο TEDxAcademy, που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική διοργάνωση, αυτόνομων εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα, με στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους, που θέλουν να μοιραστούν «ιδέες, που αξίζει να διαδοθούν». (ERTonline)
To TEDxAcademy διοργανώθηκε από τη Νίκη Συροπούλου, το μοναδικό μέλος TED από την Ελλάδα (με συμμετοχή στα TEDTalks 2009, 2010 και 2011) και μια ομάδα εξειδικευμένων, στον τομέα τους, επαγγελματιών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους pro bono υποστηρίζοντας τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της οργάνωσης όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν σ' αυτή με την οποιονδήποτε τρόπο.(in.gr)

Όραμα

«Σκεφτείτε κάτι πολύ απλό. Τη "διαδρομή" που κάνει μία κλήση της Ελληνικής αστυνομίας και το κόστος, που επιφέρει στο κράτος. Μία κλήση των 80€ κοστίζει στο κράτος 200€. Και όλα αυτά διότι δεν κάνουμε χρήση της τεχνολογίας, η οποία θα μπορούσε να επιφέρει στο κράτος σημαντική εξοικονόμηση πόρων», είπε ο Κώστας Μάλλιος, ο οποίος ασχολείται στη Microsoft, με ανερχόμενες τεχνολογίες και επιχειρηματικά μοντέλα για να βρει τρόπους να μεταφέρει νέες ιδέες εκτός εργαστηρίου. Με την ομιλία του μοιράστηκε το όραμά του για την Ελλάδα. «Η καινοτομία απαιτεί δέσμευση, ανοιχτή επικοινωνία, κ.α., αλλά κυρίως την υποστήριξη των νέων ανθρώπων που είναι οι κύριοι οδηγοί της καινοτομίας», τόνισε.(ERTonline)


Κώστας Μάλλιος

Ο Στέλιος Ράμφος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Μεταξύ άλλων έχει δημοσιεύσει μελέτες για τον Πλάτωνα (Φιλοσοφία Ποιητική), τον Αριστοτέλη (Μίμησις εναντίον μορφής), τον Οιδίποδα Τύραννο (Το αίνιγμα και η μοίρα), τους ασκητές της ερήμου (Πελεκάνοι ερημικοί). Προσφάτως κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αρμός τη συλλογή άρθρων και δοκιμίων του Μία καλοκαιρινή ευτυχία αρχίζει.


"Αναπτυσσόμαστε όταν ενδιαφερόμαστε για αυτούς που δεν γνωρίζουμε".
Στέλιος Ράμφος​

«Για να έχουμε ανάπτυξη σαν χώρα, 10-20% του εργατικού δυναμικού πρέπει να αλλάξει αντικείμενο δραστηριότητας», είπε στην ομιλία του ο Αρίστος Δοξιάδης. Με δραστηριοποίηση εδώ και 15 χρόνια στις επενδύσεις private equity & venture capital, από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη προγραμμάτων κόντρα στη φτώχεια για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας σχεδιάσει την Βιομηχανική Πολιτική για την Ελληνική Κυβέρνηση ο κ. Δοξιάδης παρουσίασε μια νέα προσέγγιση στην οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα πρέπει να αφορά την μικρή κλίμακα, δηλαδή τις οικογενειακές στρατηγικές, τις καθημερινές συμπεριφορές και τις μικροεπιχειρήσεις. «Οι νέες εξωστρεφείς μικροεπιχειρήσεις μας δεν θα χωράνε σε κάποια μεγάλη αφήγηση. Δεν θα έχουν την επίσημη ευλογία του κράτους, δεν θα έχουν τη σιγουριά του δημοσίου, ούτε την αίγλη της καριέρας σε μια μεγάλη εταιρεία, ούτε θα έχουν αντιγράψει ξένα μοντέλα από το Business Week. Θα είναι αυτοσχέδιες, θα μοιάζουν πρόχειρες, βαλκανικές και μυστήριες. Οι ιδιοκτήτες μόνοι τους θα πρέπει να εφεύρουν την αφήγηση εκείνη που θα δώσει νόημα και διάρκεια σε αυτό που κάνουνε. Αρκεί εμείς να μην τους υποτιμήσουμε. Γιατί αυτοί θα ξελασπώσουν», συμπλήρωσε.(ERTonline)


Αρίστος Δοξιάδης​

O Philip Nielsen, Διευθύνων Σύμβουλος της CREATIVE MARKETING A.E από το 1996 ως σήμερα, γεννήθηκε στην Δανία το 1964 και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακά σε Μarketing Management and Sales στο Bristol Polytechnic στο Ηνωμένο Βασίλειο
Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια και έχει υπάρξει ομιλητής και εκπαιδευτής στην Ευρώπη, Αμερική και Κίνα σε Marketing Strategy, Business Sales and Web Internet Usability. Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα Τουρισμού και είναι σύμβουλος για ειδικές μορφές Τουρισμού και είναι ενεργό μέλος του UNWTO (World Tourism Organization), SETE (Federation of Greek Tourism Enterprizes), SEPE (Federation of Greek IT Companies) EEDE (Hellenic Management Association), ESOMAR (European Society of Marketing Research), EIM (Greek Marketing Institute).
Ο Philip έχει συμμετάσχει σε διεθνή fora και εκθέσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ (WTM, Travel Technology Show, IBT, WTO, Nielsen Norman web site Usability Seminars, CA the future of online Portals etc) είναι δεινός σκιέρ και ερασιτέχνης φωτογράφος.
Μιλάει Ελληνικά, Δανέζικα, Αγγλικά και Γαλλικά και ζει στο κτήμα του στην Παιανία με την σύζυγο τα 2 παιδιά και τα ζώα τους.(πηγή)


Philip Nielsen

«Στην Ελλάδα (όπως και αλλού), δεν μπορείτε να δώσετε λύσεις στη κρίση εφαρμόζοντας αυτά που κάνατε μέχρι σήμερα», δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο Φυσικός και επενδυτής στην Ανάπτυξη των Υπηρεσιών Υγείας, Simanta Das, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο για την ανάλυση και σύνθεση ενός προβλήματος. «Τα συστήματα έχουν μια έμφυτη προκατάληψη. Για να το προσπεράσουμε, πρέπει να αξιοποιήσουμε τη διαίσθησή μας και την πίστη μας. Αυτά τα δύο μπορούν να δώσουν απαντήσεις που κανένα άλλο σύστημα δεν μπορεί», συμπλήρωσε.(ERTonline)


Simanta Das

Ο καθηγητής Μπάμπης Μαϊλεμένης μιλάει για την ρόλο της δημιουργικότητας στην τέχνη, στο επιχειρείν καθώς και για την σχέση της με την παράδοση.


Μπάμπης Μαϊλεμένης

Αξίες

Τη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος της «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», Κώστας Μπακούρης, αναφερόμενος στις αιτίες της διαφθοράς, επικαλούμενος αναφορά του World Economic Forum, στην οποία η Ελλάδα κατατάχθηκε σε πολύ δυσμενή θέση. «Είναι κανόνας ότι όσο ανεβαίνει η διαφθορά, τόσο κατεβαίνει η ανταγωνιστικότητα», επισήμανε και εστίασε στις λύσεις για την πάταξη της διαφθοράς.(ERTonline)


Κώστας Μπακούρης


H Ευγενία Λιανού είναι υπεύθυνη Aνθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας Coco-Mat. Εργάζεται στην συγκεκριμένη εταιρεία από το 2000 και έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού όπου έχει εκθέσει την πλούσια εμπειρία της από την συνύπαρξη στον ίδιο εργασιακό χώρο ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών.


«Στην εταιρεία που εργάζομαι κοιμόμαστε καλά το βράδυ»
Ευγενία Λιανού


«Η Ελλάδα έχει στο DNA της αξίες όπως μέτρο, αρμονία, αυθεντικότητα, εφευρετικότητα, επινοητικότητα. Μη θάβουμε το DNA μας στα σκουπίδια. Όλα εκείνα για τα οποία μας θαύμαζαν οι άλλοι λαοί, τα έχουμε εγκαταλείψει και θάψει. Ήρθε η ώρα να ξαναβγεί ο δικός μας θησαυρός στην επιφάνεια και να αξιοποιηθεί σωστά», είπε ο επιχειρηματίας Γιάννης Σωτηράκος.(ERTonline)


Γιάννης Σωτηράκος

Την συγκινητική ιστορία για το «γιατί» και «πώς» ξεκίνησε τη Κιβωτό του Κόσμου, παρουσίασε ο Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου στον Κολωνό. Από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της ενορίας, σε μια περιοχή από τις πιο επικίνδυνες της Αθήνας, ο π. Αντώνιος ένιωσε την ανάγκη να δράσει για να βοηθήσει τα τόσα παιδιά που είναι εγκαταλελειμμένα, εκτός σχολείου. Το 1998, στην ηλικία των 26, ξεκίνησε τη Κιβωτό του Κόσμου, που σήμερα φιλοξενεί 200 παιδιά όλων των ηλικιών. Το 2004, απονεμήθηκε το Βραβείο της UNESCO στην Κιβωτό του Κόσμου για τη καταπολέμηση του αναλφαβητισμού. «Αμαρτία είναι η απραξία και η απάθεια. Σήκω από τη θέση σου και πίστεψε σε αυτό που κάνεις», είπε ο π. Αντώνιος.(ERTonline)


Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου

Η ομάδα «Άλογοι» συστάθηκε ουσιαστικά τον Ιανουάριο του 2007. Αποτελείται από νέους ηθοποιούς απόφοιτους Δραματικής Σχολής. Συνεργασία των μελών της υπήρξε και τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στη σχολή με την παρουσίαση δύο έργων, την «Καταδίωξη» και την πρώτη «Απόδραση».
Η ομάδα «Άλογοι» έχει συμμετάσχει στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων στο Θέατρο «Τόπος Αλλού», στο “Going Youth Festival” στο Θέατρο «Ροές» και στις «Νύχτες Nova Pars» στο θέατρο Altera Pars to 2007. Έχει επίσης επιλεγεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την εκπροσώπηση της χώρας μας, στον τομέα του θεάτρου, στη Biennale της Ιταλίας τον Μάιο του 2008.

Η Απόδραση – το έργο
Είναι η ιστορία τεσσάρων ανθρώπων που κατά λάθος διαπράτουν ένα φόνο και οδηγούνται στη φυλακή. Εκεί βλέπουμε στιγμές της καθημερινότητας τους και την εξαθλίωση που υφίστανται μέχρι να πάρουν την απόφαση για απόδραση. Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες και τις τιμωρίες που τις ακολουθούν καταφέρνουν τελικά να αποδράσουν. Η πρώτη σκηνή του έργου έχει τη μορφή trailer κινηματογραφικής ταινίας με στιγμές από το υπόλοιπο έργο που ακολουθεί. Όλη η ιστορία έχει αποδοθεί με κωμικό τρόπο με μοναδικό μέσο το σώμα και οδηγό τη φαντασία. Οι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν μεταβάλλοντας με τη δράση τους το λιτό σκηνικό σε όλους τους χώρους που θα μπορούσε να να έχει μια ταινία και όχι μια θεατρική παράσταση. Ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος και ξεφεύγει από τους συνηθισμένους ρυθμούς του θεάτρου πλησιάζοντας πάλι τον κινηματογράφο. Το χιούμορ του έργου στηρίζεται κυρίως στην υπερβολή το απρόοπτο και την ανατροπή που σε κάθε όμως περίπτωση έχει μια ρεαλιστική βάση τέτοια που να γίνεται αντιληπτό στον θεατή.
Το έργο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και βρίσκει αποδοχή και σε αλλοδαπούς καθώς υπάρχει ελάχιστη χρήση λόγου.(Άλογοι Blog)


Οι Άλογοι είναι οι : Νίκος Αξιώτης, Λευτέρης Ελευθερίου, Νικόλας Μακρής,
Κωνσταντίνος Πασσάς, Βασιλική Τσουπάκη (και τρεις κομπάρσοι)


Δράση

Την τρίτη ενότητα της εκδήλωσης άνοιξε με την ομιλία του ο Steven van der Kruit, που παρακολουθεί τις αλλαγές στην Παγκόσμια Κοινότητα και μπορεί να οδηγήσουν σε νέες τάσεις. «Οι νέες τάσεις δεν προκύπτουν ποτέ από το κατεστημένο. Οι αλλαγές έρχονται από τις περιοχές, που "ζουν στη κόψη" εκεί που βρίσκουμε διασκέδαση, κίνδυνο, πόνο και δράση. Τα πιο "ιν" club των πόλεων, οι σταθμοί του υπόγειου σιδηρόδρομου, οι εικόνες γκράφιτι, τα καταστήματα κοντά στο μετρό είναι σημεία, που πρέπει να κάνουμε "εξόρυξη έμπνευσης"», είπε.(ERTonline)


(Η ΕΜΙ έχει αποκλείσει την προβολή του video από τη χώρα μας για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων!!!)
Steven van der Kruit

O Theo Forbath μίλησε για την ελληνική εταιρεία του, την Helic, η οποία ασχολείται με ασύρματα κυκλώματα και συνεχίζει να κάνει R&D εντός των συνόρων και να ανταγωνίζεται μεγάλα ονόματα στο εξωτερικό. Ο Theo Forbath, προτιμά Έλληνες και λοιπούς Βαλκάνιους στο δυναμικό της.


Theo Forbath

Ο Σωτήρης Μπαντάς, είναι Μηχανικός Μικροηλεκτρονικής, επιχειρηματίας και συνιδρυτής της εταιρίας Helic.Σωτήρης Μπαντάς

«Η διαρκής συνδεσιμότητα με το διαδίκτυο, μέσω κινητών συσκευών, αλλάζει τις συνθήκες επικοινωνίας, πληροφόρησης, και άλλα πολλά. Τα "δημόσια δεδομένα" είναι τώρα και δικά μας δεδομένα», ανέφερε ο Γιώργος Πάντζαρης, συν-δημιουργός του AthensBook & GeolAds, ένας σχεδόν πλήρες οδηγός πόλης, που παρέχει real-time πληροφορίες για φαρμακεία και βενζινάδικα.
(ERTonline)

Γιώργος Πάντζαρης

Ο Γιώργος Τσιρόπουλος μας εισάγει στην βιοτεχνολογία, στα φύκη που αναπτύσσονται στην επικράτεια σε τοποθεσίες μοναδικές, λόγω γεωγραφίας, για τον υπόλοιπο κόσμο και τα προβλήματα που μπορούν αυτά να λύσουν! Εξήγησε πως υπάρχουν φύκη με “εξωτικές ονομασίες” που μπορούν να φέρουν επανάσταση στην ενέργεια, στην τροφική αλυσίδα αλλά και στην επίλυση ατμοσφαιρικών προβλημάτων, με την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα που συντελεί στην κλιματική αλλαγή.


Γιώργος Τσιρόπουλος, Co-creator of AthensBook & Geo|Ads

Τον λόγο πήρε, τέλος, ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας για 4 τετραετίες, ένα χωριό με μοναδικά χαρακτηριστικά για τα Ελληνικά δεδομένα: Αύξηση πληθυσμού, μηδενική ανεργία και εγκληματικότητα, σημαντικά έργα υποδομής και πράσινη Ανάπτυξη. Πώς τα κατάφεραν. Κατέγραψαν τα προβλήματα και έβαλαν προτεραιότητες. Απορρόφησαν όλα τα κοινοτικά κονδύλια. Έχτισαν μια βασική ομάδα εργασίας και χωρίς την εμπλοκή πολιτικών κομμάτων κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου. «Η θέληση κάνει πραγματικότητα το όραμα. Αυτό μας έδειξε το έργο που έγινε στην Ανάβρα», είπε ο πρόεδρος.(ERTonline)


Δημήτρης Τσουκαλάς
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Εύελπεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Δεν έχω προλάβει να δω όλες τις ομιλίες.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα τους Άλογους, αφού είναι μια πρωτότυπη και χιουμοριστική παράσταση που θα σας διασκεδάσει.

Πολύ συγκινητική και ανθρώπινη η ομιλία του π. Αντώνιου.
Κάποιες φορές αρκεί να πιστέψει κάποιος σε σένα, όπως πίστεψε ο π. Αντώνιος στις δυνατότητες των παιδιών που βοηθά, για να δοθεί το έναυσμα της αλλαγής στις ζωές των ανθρώπων. Πραγματικά φωτισμένος άνθρωπος και ιερωμένος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Είδα σήμερα την ομιλία του κ. Κώστα Μπακούρη. Δεν νομίζω ότι άκουσα τίποτα που να μην το γνώριζα, ωστόσο χάριν της συζήτησης, σας μεταφέρω τον Δεκάλογο του Ενεργού Πολίτη κατά της Διαφθοράς, έτσι όπως παρουσιάζεται στο site της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης: Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς

Στην Ελλάδα του χθες θεμελιώθηκε η δημοκρατία στο πνεύμα της νομιμότητας.
Στην Ελλάδα του σήμερα, η διαφθορά και η έλλειψη νομιμότητας, εμποδίζει την κοινωνία μας να προχωρήσει στο μέλλον του αναπτυγμένου κόσμου ώριμη, πολιτισμένη και ανταγωνιστική. Στο σύνολο που λειτουργεί αρμονικά, το κέρδος μοιράζεται σε όλους.

Η νομιμότητα συμφέρει.

Όλοι καθημερινά συναντούμε, αντιμετωπίζουμε, υφιστάμεθα και υποφέρουμε από την διαφθορά. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Η Διεθνής Διαφάνεια και όλοι οι ενεργοί πολίτες μαζί προχωρούν στα μικρά βήματα που θα οδηγήσουν στο μεγάλο άλμα.

1. Οι αρχές του δικαίου μάς διασφαλίζουν την δίκαιη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και την Δημοκρατία. Υπακούμε στους νόμους πάντοτε και παντού, απαιτώντας να τους τηρούν και οι πάντες γύρω μας.
2. Δεν κλείνουμε τα μάτια στις παρανομίες. Αν ανεχτούμε τις μικρές πράξεις διαφθοράς, οι εξελιγμένες μορφές τους θα κυριαρχήσουν ως μέθοδοι και νοοτροπίες. Προωθούμε τη διαφάνεια παντού.
3. Ενεργούμε αμερόληπτα, κρίνουμε με τη λογική. Η αξία του καθενός δεν εξαρτάται ούτε από την καταγωγή ούτε από τη συγγένεια ούτε από την παρέα.
4. Δεν φοροδιαφεύγουμε, δεν ξεπλένουμε χρήμα. Η συμβολή προς το κοινωνικό σύνολο ανταποδίδει οφέλη στον καθένα μας σε κάθε τμήμα της κοινής μας καθημερινότητας.
5. Η πληροφορία είναι κοινό μας αγαθό. Δεν την αποκρύπτουμε, ούτε την «κατασκευάζουμε» για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα. Ενημερωνόμαστε και σκεφτόμαστε.
6. Καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα και προστατεύουμε τη διαμαρτυρία. Οι «ομαδούλες» επικρατούν γιατί οι πολίτες δεν μιλούν. Απαιτούμε επιμερισμό ευθυνών και δικαιούμαστε να μας λογοδοτούν.
7. Ελέγχουμε τις λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης και των επιχειρήσεων. Αποτελούν κομμάτι της ζωής μας καθημερινά. Επαγρυπνούμε για τη διαφθορά και διεκδικούμε την πληροφόρηση. Δικαιούμαστε να μαθαίνουμε.
8. Συνεργαζόμαστε με τους συμπολίτες αλλά και με οργανισμούς που προωθούν τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον για τη διαφάνεια. Συλλογικά και συντονισμένα, η πεποίθησή μας γίνεται απαίτηση.
9. Εκπαιδεύουμε τους νέους και τα παιδιά, τους μαθαίνουμε ότι η διαφθορά δεν είναι «μαγκιά». Με δημόσιες συζητήσεις και εκστρατείες για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλάζουμε νοοτροπία.
10. Κάνουμε πράξη το Δεκάλογο για τη Διαφάνεια, γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αδιαφορούμε άλλο πια. Το ζητούμενό μας είναι η εξέλιξη στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...Το ζητούμενό μας είναι η εξέλιξη στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία.

:hmm:: Την "εξέλιξη των ειδών", την καταλαβαίνω...Την "εξέλιξη" όμως στην πολιτική, δυσκολεύομαι!:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
@Νωέα: Ίσως ο κ. Μπακούρης εννοεί κάτι τέτοιο:


Αμέσως μετά τον κ. Μπακούρη, αξίζει να δει κανείς τον κ. Τσουκαλά (τελευταίο βίντεο), να αφηγείται τη μεταμόρφωση της κοινότητας της Ανάβρας.

Τον λόγο πήρε, τέλος, ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας για 4 τετραετίες, ένα χωριό με μοναδικά χαρακτηριστικά για τα Ελληνικά δεδομένα: Αύξηση πληθυσμού, μηδενική ανεργία και εγκληματικότητα, σημαντικά έργα υποδομής και πράσινη Ανάπτυξη. Πώς τα κατάφεραν. Κατέγραψαν τα προβλήματα και έβαλαν προτεραιότητες. Απορρόφησαν όλα τα κοινοτικά κονδύλια. Έχτισαν μια βασική ομάδα εργασίας και χωρίς την εμπλοκή πολιτικών κομμάτων κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου. «Η θέληση κάνει πραγματικότητα το όραμα. Αυτό μας έδειξε το έργο που έγινε στην Ανάβρα», είπε ο πρόεδρος.
Ο κ. Τσουκαλάς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: "Δεν είμαι λαδιάρης"... Ένας άνθρωπος με όραμα για τον τόπο του, που αξιοποίησε τους όποιους πόρους ήρθαν στα χέρια του για το καλό της κοινότητας και όχι για προσωπικό όφελος, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει θέληση και όρεξη, τίποτα δεν είναι αδύνατον. Ζωντανή απόδειξη ότι "λεφτά υπάρχουν" όπως είπε ο ίδιος, όταν αξιοποιούνται για την αναβάθμιση των δήμων και κοινοτήτων, μακριά από κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες.

Από 1-1-2011 η κοινότητα Ανάβρας δεν υπάρχει πια, αφού με βάση το νέο νόμο Καλλικράτη εντάσσεται πλέον στο νέο διευρυμένο Δήμο Αλμυρού.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 2,497 μηνύματα.
@Νωέα: Ίσως ο κ. Μπακούρης εννοεί κάτι τέτοιο:


Αμέσως μετά τον κ. Μπακούρη, αξίζει να δει κανείς τον κ. Τσουκαλά (τελευταίο βίντεο), να αφηγείται τη μεταμόρφωση της κοινότητας της Ανάβρας.

Ο κ. Τσουκαλάς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: "Δεν είμαι λαδιάρης"... Ένας άνθρωπος με όραμα για τον τόπο του, που αξιοποίησε τους όποιους πόρους ήρθαν στα χέρια του για το καλό της κοινότητας και όχι για προσωπικό όφελος, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει θέληση και όρεξη, τίποτα δεν είναι αδύνατον. Ζωντανή απόδειξη ότι "λεφτά υπάρχουν" όπως είπε ο ίδιος, όταν αξιοποιούνται για την αναβάθμιση των δήμων και κοινοτήτων, μακριά από κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες.

Από 1-1-2011 η κοινότητα Ανάβρας δεν υπάρχει πια, αφού με βάση το νέο νόμο Καλλικράτη εντάσσεται πλέον στο νέο διευρυμένο Δήμο Αλμυρού.


Ο κ. Τσουκαλάς, αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα για τον τόπο μας και θα πρέπει αφού είναι δοκιμασμένος, να τοποθετηθεί, αν επιθυμεί, ως συντονιστής ανάμεσα στους υπουργούς, όχι μόνο της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και για τις επόμενες.
Όπως είχε κάνει ο Οθωνας με τον Κολοκοτρώνη, δίνοντας του θέση στο γραφείο του και υποχρεώνοντας τους υπουργούς του να τοποθετούνται μπροστά του.
Και ο λόγος που προτείνω αυτό είναι φανερός.
Φτάνει μοναχά η τοποθέτηση του Κολοκοτρώνη στην προσπάθεια που έκανε ο υπουργός των οικονομικών τότε, θέλοντας να επιβάλει φόρους και λέγοντας ότι ευελπιστούσε να μαζέψει ένα ποσό αρκετά μεγάλο.

Ο Κολοκοτρώνης του είπε ότι ο λαός δεν αντέχει τέτοια σκληρά μέτρα.
Η ιστορία με τον κ. σημερινό Υπουργό των Οικονομικών, δεν επαναλαμβάνεται και δεν μοιάζει με εκείνη.
Σήμερα αυτός βάζει ταφόπετρα πάνω μας.

Σήμερα, ενώ εμείς ομιλούμε γενικώς και συμφωνούμε γενικώς, κάποιοι ψάχνουν να βρούν κάποια δις ξεπουλώντας την Ελλάδα.
Εμείς ανίσχυροι παρακολουθούμε το <<κύκνειο άσμα>>.

Μας είπαν ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Μας γέμισαν ελπίδες, ενώ τα έργα τους ήταν αντίθετα με αυτά που έλεγαν. Εφεραν το Δ.Ν.Τ. !
Μας αποπροσανατολίζουν όταν λένε ότι κυβερνούν.
Η πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει κάτι ποιο ισχυρό από αυτούς που σπεύδουν να μας πουν
ότι ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.

ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ, ΕΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ !

Είναι αυτοί που όταν συλλαμβάνονται κάποιοι κουκουλοφόροι, (όπως καλή ώρα χθες με εννέα τον αριθμό), σπεύδουν να δώσουν προφορική διαταγή αποφυλάκισης και για λόγους άσχετους.

Είναι αυτοί που δίνουν εντολές στους κουκουλοφόρους να αλλάζουν κάθε προσπάθεια διαδήλωσης στην Ελλάδα.

Αν σήμερα γίνει σφυγμομέτρηση για την κατάσταση, ο ΓΑΠ και όλο το συναπάντημα θα πάει όχι στο σπίτι του, αλλά στον εισαγγελέα αφού πρώτα εξυγιανθεί το σύστημα.

Για να γίνουν τέτοιες αλλαγές ώστε να φανεί κάποια ελπίδα, χρειάζεται να συνταχθούμε με κάποιους και να αντιδράσουμε.
Όμως έχουμε την δύναμη ;
Μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα πολλούς σαν τον . κ. Τσουκαλά ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...
Μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα πολλούς σαν τον . κ. Τσουκαλά ;

Εσύ, πχ, γιατί δεν είσαι;:redface::hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 2,497 μηνύματα.
Εσύ, πχ, γιατί δεν είσαι;:redface::hmm:
Για να γυρίσει ο ήλιος χρειαζόμαστε να είμαστε πολλοί.
Για να δώσω την ακριβή θέση μου, σου λέω οτι μέσα στους πολλούς προς το παρόν καταλαμβάνω ακριβώς μια θέση.
Τίποτα ποιο πολύ !
:redface:
Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπω να είμαι ούτε σπιθαμή ποιο λίγο !
:mad::mad::mad::mad::mad:
Το πρόβλημα αρχίζει να φαίνεται, όταν στους πολλούς, αρχίζεις να ξεχωρίζεις.
Τότε αρχίζει η έπαρση να σε φλερτάρει και νοιώθεις δυνατός, όπως π.χ. Τσοχατζόπουλος, ακόμα και πολλοί άλλοι βολευτές και πρ. υπουργοί.
Επίσης σε φλερτάρει και το οργανωμένο οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου.

Μη μου πεις σου την έσκασα. Επειδή πιστεύω ότι σε γνωρίζω πιστεύω ότι περίμενες να πω, οργανωμένο οικονομικό έγκλημα, αμ δε!
Εδώ σου την έσκασα φίλε μου.
Θα μου πεις τι διαφορά έχουν και τα δυο;
Ε, αυτό δεν το απαντώ.

Ταπεινώτατα και φιλικά,

δικός σου

Μάξιμος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα πολλούς σαν τον . κ. Τσουκαλά ;
Για δες, για δες...
αν μιλούσε σε κάποια άλλη περίπτωση για "αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση", αυτόματα θα ακούγοταν η βρισιά
"αναρχοκομμουνιστή!" :P
Υγ. ήρθα και εγώ στο TΕDχ!!:D
...μα σταμάτησα στο μαγαζί με τις μπουγάτσες :redface:
και δεν μου περίσσεψαν λεφτά για το εισητήριο...:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Για δες, για δες...
αν μιλούσε σε κάποια άλλη περίπτωση για "αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση", αυτόματα θα ακούγοταν η βρισιά
"αναρχοκομμουνιστή!" :P
Υγ. ήρθα και εγώ στο TΕDχ!!:D
...μα σταμάτησα στο μαγαζί με τις μπουγάτσες :redface:
και δεν μου περίσσεψαν λεφτά για το εισητήριο...:(

:redface::redface::redface:!

Υγ: Ύπατε Ρεμπεσκέ, γιατί δε μου στείλες ένα π.μ., να σου 'στελνα τον Καταλίνο, για... αλληλεγγύη!:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
:redface::redface::redface:!

να σου 'στελνα τον Καταλίνο, για... αλληλεγγύη!:redface:


...δηλαδή να μου κάνει τράκα στη μπουγάτσα;
:Pυγ. ας μείνουμε εντός θέματος
(λολ)
ο επομενος tedx ερχεται, πιο αδιάφορος από ποτέ! :P
https://www.tedxthessaloniki.com/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
ο επομενος tedx ερχεται, πιο αδιάφορος από ποτέ! :P
https://www.tedxthessaloniki.com/
Ας ελπίσουμε να είναι τουλάχιστον καλύτερο από το προηγούμενο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Επιφανές μέλος

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,054 μηνύματα.
Είδα πρόσφατα την ομιλία του Δοξιάδη. Είναι συγχρόνως γελοίο και παράλληλα για κλάματα που ενώ δεν έχουμε τους πόρους, αλλά ούτε επιθυμούμε κατάλληλο lifestyle γιατί επιμένουμε στις μεγαλεπήβολες επαγγελματικές σταδιοδρομίες; Από την μια έχουμε ισχυρά συνδικάτα και από την άλλη ονειρευόμαστε εργαστήρια της Intel. Από την μία δεν θέλουμε αφεντικά πάνω από το κεφάλι μας, από την άλλη υποβαθμίσουμε τα μικρά και απλά σχήματα.

Πιστεύω ότι μέσα στην ατυχία μας, ως έθνος, είμαστε υπερβολικά τυχεροί. Ίσως οι μέρες που διανύουμε να είναι η καλύτερη ευκαιρία, πολίτες και πολιτικοί να ξεκαθαρίσουν τι επιτέλους θέλουμε ως Ελλάδα. Δυστυχώς αντί να ξεκινήσουμε την εύρεση ισορροπίας, τσακωνόμαστε μεταξύ μας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

IL PENSIERO

Δραστήριο μέλος

Η IL PENSIERO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 512 μηνύματα.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 2,497 μηνύματα.
Πιστεύω ότι μέσα στην ατυχία μας, ως έθνος, είμαστε υπερβολικά τυχεροί.
Δεν είμαστε άτυχο έθνος, αλλά ένα προδομένο έθνος.:mad: Και αυτό γιατι ενώ ως έθνος ψηφίζαμε τους πολιτικούς μας για να φέρουν αλλαγές, αυτοί διέλυσαν και καταβαράθρωσαν την οικονομία μας, ως έθνος. Οσο για τύχη, τι να την κάνουμε; Να ελπίσουμε πως θα επιστρέψουν τα χρήματα (μίζες) από τις εταιρίες ξεπλύματος χρήματος που έχουν καταλήξει ;
Να ελπίζουμε στην οικονομική ανόρθωση των ασφαλιστικών ταμείων, την στιγμή που διορισμένοι από το πολιτικό σύστημα άσκησαν το διοικητικό και αποδεδειγμένα καταστροφικό τους έργο;
Ίσως οι μέρες που διανύουμε να είναι η καλύτερη ευκαιρία, πολίτες και πολιτικοί να ξεκαθαρίσουν τι επιτέλους θέλουμε ως Ελλάδα.
Ως Ελληνας, αυτή την ώρα έχω ανάγκη να δω στην βουλή έναν ΤΣΟΥΚΑΛΑ! Μόνο έναν! Είναι αρκετός, φτάνει για να ανακτήσει την χαμένη μου εμπιστοσύνη ο διεφθαρμένος πολιτικός κόσμος.
Βαρέθηκα να με δουλεύουν! Με κούρασαν να περιμένω αμφίβολης αξιοπιστίας ανθρώπους να κυβερνούν το Εθνος στο οποίο ανήκω.
Δυστυχώς αντί να ξεκινήσουμε την εύρεση ισορροπίας, τσακωνόμαστε
μεταξύ μας
Ακόμα δεν έχουμε αρχίσει τους τσακωμούς. Και αυτό γιατι όταν υπάρχει τσακωμός, ανοίγουν μύτες (τουλάχιστον) και δεν φτιάχνουν επιδερμίδα με γιαούρτια οι πολιτικοί μας.
Αλωστε, είναι τόσο καλή η φύλαξή τους, που να τους επιτρέπει την συνέχιση της προδοσίας και ξεπουλήματος της χώρας μας.
Με λίγα λόγια, αυτοί που κυβέρνησαν και έφεραν την χώρα σε αυτό το σημείο, είναι αδύνατο να εγγυηθούν την ισορροπία. Εχουν δημιουργήσει τέτοιες ανισότητες, που είναι αδύνατο να γεφυρωθούν.
Πώς να γεφυρωθεί η διαφορά ανάμεσα σε 45.000 και πάνω ευρώ εκκαθαριστικό, (ευνοούμενων του συστήματος) και 10.000 με 18.000 ετήσια έσοδα των σύγχρονων κολίγων; Μπορούν οι πολιτικοί μας σήμερα να μας αποδείξουν οτι θέλουν και επιζητούν την ισορροπία; Με ποιον τρόπο θα απαντήσουν όταν τα αναδρομικά τους είναι εξασφαλισμένα απο το σύνταγμα;
Υποκριτές είναι όλοι τους. Ετσι απλά υποκριτές.


Δυστυχώς σήμερα το σύνταγμα έχει καταστρατηγηθεί και έχουμε ανάγκη απο έναν σύγχρονο Μακρυγιάννη για να μας κινητοποιήσει και να διεκδικήσουμε ένα νέο σύνταγμα δίχως τις ανισότητες που το σημερινό κατοχυρώνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Την συγκινητική ιστορία για το «γιατί» και «πώς» ξεκίνησε τη Κιβωτό του Κόσμου, παρουσίασε ο Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου στον Κολωνό. Από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της ενορίας, σε μια περιοχή από τις πιο επικίνδυνες της Αθήνας, ο π. Αντώνιος ένιωσε την ανάγκη να δράσει για να βοηθήσει τα τόσα παιδιά που είναι εγκαταλελειμμένα, εκτός σχολείου. Το 1998, στην ηλικία των 26, ξεκίνησε τη Κιβωτό του Κόσμου, που σήμερα φιλοξενεί 200 παιδιά όλων των ηλικιών. Το 2004, απονεμήθηκε το Βραβείο της UNESCO στην Κιβωτό του Κόσμου για τη καταπολέμηση του αναλφαβητισμού. «Αμαρτία είναι η απραξία και η απάθεια. Σήκω από τη θέση σου και πίστεψε σε αυτό που κάνεις», είπε ο π. Αντώνιος.(ERTonline)


Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου​


Βρήκα ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον π.Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς και συνέντευξη που έδωσε το 2008 στον Σταύρο Θοδωράκη.

Περισσότερα από 10 χρόνια μετά την ίδρυσή του, η Κιβωτός του Κόσμου έχει «μετακομίσει» σε ένα ζηλευτό κτίριο που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες περισσότερων από 300 παιδιών, χάρη στις δωρεές απλών ανθρώπων και τις μεγάλες ευεργεσίες εύπορων συμπολιτών που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Καμία κρατική χορηγία, σημειώνει ο πατερ Αντώνιος, δεν έχει ληφθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Σήμερα, περισσότεροι από 250 εθελοντές φοντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως: σίτιση - ένδυση - υπόδυση - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - ψυχαγωγία - πολιτισμός - σχολική ένταξη καθημερινά φροντηστηριακά μαθήματα δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου - επαγγελματική αποκατάσταση - κοινωνική ένταξη και πνευματική καθοδήγηση.(tvxs)

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

g1wrg0s

Επιφανές μέλος

Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,074 μηνύματα.
Τον Οκτώβριο στην Αθήνα
Δεκαπέντε προσωπικότητες συζητούν για την ελληνική κρίση στο 2ο TEDxAcademy

Ένα χρόνο μετά την πρώτη διοργάνωση στην Αθήνα, η γνωστή πλέον ημερίδα TEDxAcademy, ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων για τον επαναπροσδισμό της Ελλάδας, επιστρέφει με το επίκαιρο θέμα «Step Forward» -πώς η χώρα μπορεί να πάει μπροστά μετά την κρίση.

Δεκαπέντε προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν στις 10 Οκτωβρίου, στο κτίριο του Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, για να καταθέσουν τις απόψεις τους σε τρεις θεματικούς άξονες: Ριζική Αλλαγή, Μετασχηματισμός και Νέα Εποχή.

Τη συμμετοχή τους έχουν ήδη επιβεβαιώσει οι:

Λάρι Κίλεϊ (Larry Keeley): Ένας από τους επτά γκουρού της καινοτομίας σύμφωνα με το περιοδικό Business Week
Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πάσχος Μανδραβέλης, αρθρογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή.
Κώστας Αποστολίδης, πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Raycap.
Στάθης Καλύβας, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Yale
Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα»
Το TEDxAcademy είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από μια ομάδα εθελοντών, υπό την άδεια του οργανισμού TED (Technology Entertainment and Design) και με όραμα τον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας.

Στο πρώτο TEDxAcademy, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο, 17 ομιλητές (όπως συγγραφείς, στοχαστές, επιχειρηματίες και καινοτόμοι) μοιράστηκαν τις σκέψεις τους με τα 400 άτομα που κατέκλυσαν την αίθουσα, αλλά και με περισσότερους από 4.000 ανθρώπους που παρακολούθησαν τις ομιλίες ζωντανά μέσω Διαδικτύου.

Περισσότεροι από 130.000 χρήστες παρακολούθησαν αργότερα τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις που αναρτήθηκαν στον δικτυακό του TEDxAcademy.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη νέα ημερίδα στον ίδιο δικτυακό τόπο.

Μπορούν επίσης να συνδεθούν με το TEDxAcademy στο Facebook, το Twitter και το Flickr.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Πάσχος Μανδραβέλης, αρθρογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή.
:sick:
Κι εγώ που στεναχωριόμουν που δεν θα μπορούσα να κατέβω Αθήνα να πάω... Σιγά μην δώσω 30 ευρώ για να παρακολουθήσω αυτόν τον ... κύριο. :whistle: Άσε που έμαθα ότι οι συμμετοχές περνάνε από έγκριση... "όπως Αμερική" και καλά.
Να λείπει το βύσσινο. Στάθηκα αρκετά τυχερή να παρακολουθήσω το real deal.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top