Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Εγώ πότε έτσι πότε αλλιώς αλλά τις περισσότερες φορές για κοιμηθώ μπορώ να κάνω και καμία ώρα. Άλλοτε το μυαλό μου σκέφτεται άλλο είμαι τόσο κουρασμένη που με πιάνει εκνευρισμός και με τρελαίνει.
Πειτε κανένα tip ωστε να μας παίρνει ο ύπνος πιο γρήγορα εμας τις ξενύχττισσες και τους ξενύχτηδες ....Γενικά πώς να μην σκεφτόμαστε το βράδυ τι κάναμε ολην την ημέρα, τι θα κάνουμε αυριο, φοβους ανασφάλειες κλπ;
2.30 κοντά το πρωί και το μάτι γαρίδα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

(παραταύτα δοκιμασμένες και αποτελεσματικές) :
Μισή με μια ώρα πριν από την επιθυμητή που θέλεις να αφεθείς στις αγκάλες του Μορφέα, κλείσε υπολογιστή και κινητό, προκαλούν υπερδιέγερση!

Ξάπλωσε στο κρεβατάκι σου κι άνοιξε ένα βιβλίο- κατά προτίμηση λογοτεχνικό.

Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Άκου χαλαρή μουσική ή απλά πιέσου να μην κουνηθείς. Όσο κουνιέσαι, τόσο δεν θα σε παίρνει ύπνος..
Έλα που δεν μπορώ να μην κουνηθώ. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που όλα τα παράθυρα ανοιχτά ακούω φωνές και με αναστατώνουν τρομάζω και αλλάζω μεριά.
Χαλαρή μουσική δηλαδή ;
Επειδή μου αρέσει να δίνω συμβουλές τις οποίες συνήθως δεν ακολουθώ
(παραταύτα δοκιμασμένες και αποτελεσματικές) :
Μισή με μια ώρα πριν από την επιθυμητή που θέλεις να αφεθείς στις αγκάλες του Μορφέα, κλείσε υπολογιστή και κινητό, προκαλούν υπερδιέγερση!![]()
Ξάπλωσε στο κρεβατάκι σου κι άνοιξε ένα βιβλίο- κατά προτίμηση λογοτεχνικό.![]()
.. χχιχχ αυτό μου κάνει και η μάνα μου αλλά εγώ την γράφω

Κλείνω το πς και μετά μπαίνω από κινητό το έχω κάνει προέκταση του χεριού μου.
Η αλήθεια είναι πάντως όταν διάβαζα κανένα λογοτεχνικό έπιανε αλλά τώρα δεν μπορώ άλλο εξτρα διάβασμα....
Άσε που τελευταία με έχει πιάσει τρέλα με συγκεκριμένα λογοτεχνικά: P
Σας έχει τύχει εκεί που πάτε να κοιμηθείτε να "τιναζόσαστε ;; " ή να έχετε δει την Μόρα διαφορετικά να βιώσατε την κατάσταση Rem?
Καλημέρα ♥
Stitchpunk
Δραστήριο μέλος

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, οι οθόνες είναι ό,τι χειρότερο για τον ύπνο, τουλάχιστον, αν δεν έχεις ήδη, βάλε στο κινητό εφαρμογή φίλτρο τύπου twilight. Στο yt μπορείς να βρεις χαλαρωτική μουσική ώρες βιντεο, τύπου πουλάκια, βροχή κλπ. Αυτό που έβαζα εγώ και έπεφτα ξερή, είναι binaural beats, κατά προτίμηση χωρίς μουσική. Υπάρχει εφαρμογή και θα βρεις κ στο yt. ΟΜΩΣ δεν κάνει το ίδιο για όλους. Δοκιμάζεις κ αν σου κάνει. Επίσης, αν και κάποιοι λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα, καλό θα ήταν να προσέξεις το φαγητό σου το βράδυ γιατί όταν τρως αργά η διαδικασία της πέψης δεν βοηθάει. Ο κανόνας είναι τρώμε 12 ώρες πριν από την ώρα που θέλουμε να ξυπνήσουμε. Ε, μετά αν δεν σε βλέπει ο ήλιος 2 φορές τη μέρα κ αν έχεις τεχνητό φως τη νύχτα, πάλι ξερυθμίζεται το κιρκαδικό..
Πάντως, επειδή απ'ότι έχω καταλάβει ζορίζεσαι αυτές τις μέρες, ίσως πρέπει να ψάξεις τεχνικές χαλάρωσης. Αναπνοές, μυική ενεργοποίηση/χαλάρωση κλπ.
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Και θα ζορίζομαι δυστυχώς τουλάχιστον ως μέσα Νοέμβρη και δεν με βλέπω καλά, μέχρι και από τις προπονήσεις εξαφανιζόμουν που εκτονωνόμουν και μετά ξερή για ύπνο, τώρα το μάτι γαρίδα μέσα στην τσίτα

Κοίτα συνήθως προσπαθώ να έχω φάει πριν τις 21.00 η ώρα δηλαδή 8.15 -8.30 τρώω αλλά βλε παιδί μου με πιάνουν κάτι λιγούρες βραδιάτικα για γλυκό και πλακώνω σοκολατίτσες και παγωτά σοκολάτα - κρέμα και ίσως και αυτό σε συνδυασμό με την οθόνη και με το φαγητό που τρώω το βράδυ (για έναν λόγο πεινάω περισσότερο από ότι το μεσημέρι) να επιδεινώνει την κατάσταση. Γενικά είμαι αδύνατο κορίτσι αλλά το βράδυ πλακώνω ό,τι βρω μπροστά μου. Εάν τύχει κιόλας και πιω και κόκα κόλα πάει !
Καλά ναι ο ήλιος σε βοηθάει παντού, αλλά τι είναι το το κιρκαδικό. ;
Stitchpunk
Δραστήριο μέλος

Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Stitchpunk
Δραστήριο μέλος

Ναι, στο google play θα βρεις δωρεάν και τις δύο, το κακό είναι ότι δεν θυμάμαι ποιά εφαρμογή είχα εγώ για binaural. Κατέβασε 1-2 κ δοκίμασε να δεις τι σου κάνει. Ή μήπως ξέρει κανείς άλλος..
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Σε κάποια φάση είχα κι εγώ νύχια που έσπαγαν εύκολα και μου πήγαινε το μυαλό ως άσχετη ως φταίει το μανό ....Τι εννοείς binaural ;
Πώς τα ξέρεις όλα αυτά θηρίο;

Stitchpunk
Δραστήριο μέλος

Ναι, αίματος.
Για τα binaural νομίζω μιλήσαμε πιο πάνω.
Ώ θα κοκκινίσω!

Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Καλά, φουντώσεις, εφίδρωση μπορεί να έχεις για χίλιους λόγους και το πιο πιθανόν να είναι και απολύτως φυσιολογικό. Από θέματα ορμονών, ψυχολογικούς παράγοντες... πολλά. Κι επίσης κάποιοι άνθρωποι, σε μεγαλύτερο ποσοστό άνδρες, είναι έτσι ο οργανισμός τους κ συνδέεται κάπως και με τον μεταβολισμό. Κάποιοι άλλοι κρυώνουν πολύ περισσότερο.. δεν έχει να λέει κάτι.
Ναι, αίματος.
Για τα binaural νομίζω μιλήσαμε πιο πάνω.
Ώ θα κοκκινίσω!![]()
Ναι κατάλαβα τι λες και πως το λες απλά πχ κάτι μικρό μπορεί να το συνδέσω με κάτι μεγάλο. Ναι ισχύει αυτό στον πατέρα μου π.χ. που κρυώνει τον χειμώνα περισσότερο του βρήκαν χαμηλότερο κάλλιο νομίζω από τα επιτρεπτά όρια αλλά δεν κατάλαβα αν συνδέονταν τελικά! Αρχίζω και ξεχνώ, έχω και με αυτό πρόβλημα η γριά (

methexys
Τιμώμενο Μέλος

Το σημαντικότερο είναι αυτό που σου είπαν οι παραπάνω, απομακρύνεις κάθε οθόνη λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Στο κρεβάτι σου δεν πρέπει να εργάζεσαι, ούτε να χαζεύεις στο κινητό, γενικά πρέπει το κρεβάτι να το έχεις συνδεδεμένο με τον ύπνο και όχι με δουλειά. Το ζεστό τσάι και το γάλα πριν τον ύπνο και το μπάνιο βοηθούν πολύ. Επίσης πρέπει να τρως υδατάνθρακες, λένε ότι σε βοηθούν καλύτερα να κοιμηθείς.
Όταν λες Μόρα νομίζω ότι εννοείς το φαινόμενο sleep paralysisΝαι κατάλαβα τι λες και πως το λες απλά πχ κάτι μικρό μπορεί να το συνδέσω με κάτι μεγάλο. Ναι ισχύει αυτό στον πατέρα μου π.χ. που κρυώνει τον χειμώνα περισσότερο του βρήκαν χαμηλότερο κάλλιο νομίζω από τα επιτρεπτά όρια αλλά δεν κατάλαβα αν συνδέονταν τελικά! Αρχίζω και ξεχνώ, έχω και με αυτό πρόβλημα η γριά () νιώθω ότι κάποιες φορές δεν μπορώ να συγκρατήσω πληροφορίες. Τα άλλα τα συστήματα στο νετ τα εμπιστεύεσαι ; Μόρα έχεις δει;
![]()

Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Υπέφερα πολύ από αϋπνίες. Οφειλόταν κυριως ατο άγχος, όποτε από τότε που χαλάρωσα λίγο, μπορώ να πω ότι έχω περιορίσει αυτό το πρόβλημαΤο σημαντικότερο είναι αυτό που σου είπαν οι παραπάνω, απομακρύνεις κάθε οθόνη λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Στο κρεβάτι σου δεν πρέπει να εργάζεσαι, ούτε να χαζεύεις στο κινητό, γενικά πρέπει το κρεβάτι να το έχεις συνδεδεμένο με τον ύπνο και όχι με δουλειά. Το ζεστό τσάι και το γάλα πριν τον ύπνο και το μπάνιο βοηθούν πολύ. Επίσης πρέπει να τρως υδατάνθρακες, λένε ότι σε βοηθούν καλύτερα να κοιμηθείς.
Όταν λες Μόρα νομίζω ότι εννοείς το φαινόμενο sleep paralysis![]()
Ναι η αλήθεια είναι στρες και υπερένταση την έχω, απλά αναρωτιέμαι γιατί κάθε βράδυ πρέπει ο εγκέφαλος αντί να δίνει την εντολή "κοιμήσου" δίνει την εντολή "θυμήσου" .

Ναι αυτό υπνική παράλυση, και είναι πολύ τρομαχτικό, νόμιζα ότι πάθαινα ανακοπή, δεν μπορούσα να μιλήσω, να κουνηθώ να κάνω τίποτα μόνο αντιλαμβανόμουν τι γίνεται ούτε ανέπνεεα τι τρόμος

Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

κατα δευτερον αυτα που ξερω για τον υπνο ειναι
απαιτειται
-σταθερο ωραριο
-υπνος νωρις,οσο πιο αργα τοσο και μικροτερη η περιοδος εκθεσης του σωματος στην μελατονινη,εξαφανιζεται με την ανατολη του ηλιου.μεχρι να πετυχουν σταδιακα σωστη ωρα υπνου,επιχειρουν συσκοτιση δωματιου ή βαζουν μια μασκα(σαν υφασματινα γυαλακια,θα εχεις δει)υπνου
-κλεισιμο μια δυο ωρες πριν τον υπνο,υπολογιστη,κινητου κ.λπ
-οχι καφεδες κ.λπ ,ουτε βαρυ φαγητο βραδυ
διαφορετικα συνηθως το ατομο με αστατα ωραρια κ.λπ νιωθει συμπτωματα τζετ λαγκ(κουρασης κ.λπ)
για επιβεβαιωση και πολλα περισσοτερα προτεινω ξανα ειδικο γιατρο για το ζητημα που σε απασχολει
δεν γνωριζω περαιτερω ουτε εσενα,ουτε τι σε απασχολει
γι αυτο συμβουλες καλο ειναι να ζηταμε απο γιατρους σε τετοια θεματα.
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Καλά για ένα άγχος δεν πάω πουθενά θα φύγει μόνο του χδ
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

αυτό το συστήνουν όλοι αλλά εμένα ποτέ δεν μου προκαλεί πρόβλημα η ακτινοβολία κινητού, υπολογιστή κλπ. ίσα ίσα, σχεδόν πάντα κοιμάμαι με το λάπτοπ άνοιχτο επειδή κάποια σειρά θα έχω βάλει και θα μ' έχει πάρει ο ύπνος.-κλεισιμο μια δυο ωρες πριν τον υπνο,υπολογιστη,κινητου κ.λπ
σόφι, μήπως δεν είσαι αρκετά δραστήρια μέσα στην μέρα σου και γι' αυτό δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς? αν δεν κουράζεσαι και λίγο κατά τη διάρκεια της μέρας, από τι να ξεκουραστεί το σώμα σου το βράδυ?

methexys
Τιμώμενο Μέλος

Συνηθως όταν μιλάμε για αϋπνίες, η κούραση δεν έχει σχέση. Μπορεί να είσαι εντελώς πτώμα και πάλι να μην μπορείς να κοιμηθείς..!αυτό το συστήνουν όλοι αλλά εμένα ποτέ δεν μου προκαλεί πρόβλημα η ακτινοβολία κινητού, υπολογιστή κλπ. ίσα ίσα, σχεδόν πάντα κοιμάμαι με το λάπτοπ άνοιχτο επειδή κάποια σειρά θα έχω βάλει και θα μ' έχει πάρει ο ύπνος.
σόφι, μήπως δεν είσαι αρκετά δραστήρια μέσα στην μέρα σου και γι' αυτό δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς? αν δεν κουράζεσαι και λίγο κατά τη διάρκεια της μέρας, από τι να ξεκουραστεί το σώμα σου το βράδυ?αν αρχίσεις να γυμνάζεσαι λίγο ή αν γενικότερα εμπλουτίσεις την καθημερινότητά σου, πιθανώς να υπάρξει κάποια διαφορά. αν δεις κι αποδεις, συμβουλεύσου και κάποιον γιατρό.
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

αυτό το συστήνουν όλοι αλλά εμένα ποτέ δεν μου προκαλεί πρόβλημα η ακτινοβολία κινητού, υπολογιστή κλπ. ίσα ίσα, σχεδόν πάντα κοιμάμαι με το λάπτοπ άνοιχτο επειδή κάποια σειρά θα έχω βάλει και θα μ' έχει πάρει ο ύπνος. σόφι, μήπως δεν είσαι αρκετά δραστήρια μέσα στην μέρα σου και γι' αυτό δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς? αν δεν κουράζεσαι και λίγο κατά τη διάρκεια της μέρας, από τι να ξεκουραστεί το σώμα σου το βράδυ?αν αρχίσεις να γυμνάζεσαι λίγο ή αν γενικότερα εμπλουτίσεις την καθημερινότητά σου, πιθανώς να υπάρξει κάποια διαφορά. αν δεις κι αποδεις, συμβουλεύσου και κάποιον γιατρό.
Να σου πω την αλήθεια και εμένα μου το συστήνουν αλλά ποτέ δεν το τηρώ, γενικά αν μου λένε κάτι που δεν μου αρέσει κάνω το αντίθετο (έχεις καταλάβει την ξεροκεφαλιά μου ε ;

Δραστήρια αναλόγως. Τις τελευταίες μέρες πχ όχι είτε θα είμαι εδώ μαζί σας (μπορώ να πάω και αλλού χωρίς εσάς

Συνηθως όταν μιλάμε για αϋπνίες, η κούραση δεν έχει σχέση. Μπορεί να είσαι εντελώς πτώμα και πάλι να μην μπορείς να κοιμηθείς..!
Έχει τύχει τόσες φορές και εκνευρίζει !!

Ίντα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παιδιά κοιμάστε εύκολα τα βράδια ή ειστε από αυτούς που γυρνάνε σαν την σούβλα στο κρεββάτι μέχρι να βολευτούν σε μια θέση και μετράνε προβατάκια;
Εγώ πότε έτσι πότε αλλιώς αλλά τις περισσότερες φορές για κοιμηθώ μπορώ να κάνω και καμία ώρα. Άλλοτε το μυαλό μου σκέφτεται άλλο είμαι τόσο κουρασμένη που με πιάνει εκνευρισμός και με τρελαίνει.
Πειτε κανένα tip ωστε να μας παίρνει ο ύπνος πιο γρήγορα εμας τις ξενύχττισσες και τους ξενύχτηδες ....Γενικά πώς να μην σκεφτόμαστε το βράδυ τι κάναμε ολην την ημέρα, τι θα κάνουμε αυριο, φοβους ανασφάλειες κλπ;
2.30 κοντά το πρωί και το μάτι γαρίδα..
ΩΩω καλά, έθιξες τώρα ένα μεγάλο πρόβλημά μου.
Εγώ νιώθω ότι έχω να κοιμηθώ 10 χρόνια.
Πάντα είχα θέμα με το ύπνο, αλλά σε περιόδους άγχους το πράγμα πάντα χειροτερεύει. όσο κουρασμένη είμαι δεν με παίρνει ο ύπνος παρα μόνο στις 6 το πρωί. Και γυρνάω στο κρεβάτι συνεχώς για ΩΡΕΣ πρωτού με πάρει ο ύπνος. Και μετά ξυπνάω συνεχώς .

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 109 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- User2350
- sunsetpp
- Joji
- SweetGirl
- jj!
- Memetchi
- Paragontas7000
- L0st
- chester20080
- Scandal
- Αλκης Κ.
- Εχέμυθη
- ggl
- korlef
- Eirinakiii8
- Αναστασία197
- Wonderkid
- Mapas26
- fmarulezkd
- gademis
- louminis
- charmander
- giannhs2001
- gwgw_5
- Scott
- Unboxholics
- Insertcoin
- Ria99
- New member
- T C
- leo41
- provata
- CiNeFiL
- American Economist
- Rapappas
- Μαυρίκιος
- spring day
- Slytherin
- orchidea
- Luke.
- Χρύσα96
- iminspain
- Στεφανος56
- Viedo
- tslef8
- Libertus
- Ace of Spades
- malenaaa
- SlimShady
- globglogabgalab
- TonyMontanaEse
- eukleidhs1821
- taketrance
- tsiobieman
- fretoe
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.