Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
VII Το Άρμα



Η απόρροια του Γύπα,
Τα Δύο Κινούμενα
Αυτό είναι το Άρμα της Δύναμης.
ΤΡΙΝΚ: Ο τελευταίος Χρησμός​

Η κάρτα με τον αριθμό VII (7) ονομάζεται Άρμα και φέρει το εβραϊκό γράμμα Τσετ που σημαίνει: «Φράκτης» ή «Φραγμένο Πεδίο». Το συγκεκριμένο γράμμα συμβολίζει μια προστατευμένη περιοχή, είναι αντίστοιχο του συμβολισμού του κάβουρα που βλέπουμε στο κεφάλι του αρματηλάτη και είναι η ανάγκη για προστασία.
Οι Καρκίνοι θεωρούνται άλλωστε ευαίσθητοι συναισθηματικά και έτοιμοι να προστατέψουν τους αγαπημένους τους, αλλά και τα δικά τους συναισθήματα.

Φυσικά κυβερνήτης της κάρτας είναι το ζώδιο του Καρκίνου και η πύρινη όψη του νερού.
Σε αυτή την όψη, το Νερό γίνεται καυτό και φλογερό αλλά ταυτόχρονα μετριάζει τη φωτιά. Οδηγεί προς την επόμενη κάρτα που είναι η Δικαιοσύνη ή –κατά τον Κρόουλι- Η Προσαρμογή. Συμβολίζει την πρώτη σφοδρή επίθεση του Νερού.

Ο σκοπός που υποδηλώνει η κάρτα είναι η αναζήτηση της εσωτερικής ισορροπίας μέσα από τις συγκρούσεις, γιʼ αυτό και υπαινίσεται την εσωτερική πάλη.

Είναι στην ουσία της η απόφαση που πρέπει να πάρει κανείς στο δίλλημα της προηγούμενης κάρτας.

Ο Άρχοντας του Άρματος έχει ξεπεράσει τις συγκρούσεις και τις αντιφάσεις. Έχει καταφέρει να κυριαρχήσει πάνω στα ένστικτα και τα πάθη του και προχωράει θριαμβευτικά προς την Αλήθεια, όχι πια πεζός και καταπονημένος αλλά θρονιασμένος πάνω στο Άρμα της αυτογνωσίας, της σοφίας, της σωφροσύνης, της δύναμης και της ισορροπίας.

Είναι αυτός που μεταστοιχειώνει τις αντιθέσεις.

Δε μοιάζει να είναι ούτε απόλυτα θυληκός ούτε απόλυτα αρσενικός.

Δεν είναι κλήρονομικός άρχοντας ούτε αρχιερέας. Δεν έχει άλλα δικαιώματα εκτός από αυτά που πρόκειται μόνος του να αποκτήσει.

Καλείται να υποτάξει τα ένστικτα και τις ικανότητες του σε ένα σκοπό.
Ο σκοπός αυτός είναι η εσωτερική αυτοκυριαρχία και ο αυτοέλεγχος.

Ο αριθμός 7 απαιτεί τον έλεγχο επάνω στις αισθήσεις, την ψυχική ανάταση και τον εξαγνισμό των επιθυμιών.

Μερικές από τις ονομασίες της κάρτας είναι: «Παιδί των Δυνάμεων του Νερού», «Άρχοντας του Θριαμβευτικού Φωτός», «Το Άγιο Δισκοπότηρο», και «Νόμος της Δεκτικότητας και της Θέλησης».

Το πιστεύω του Αρματηλάτη είναι η Κατάκτηση. Το γνωμικό του είναι το ακόλουθο:

«Έχω ισχυρή θέληση.Έχω φωνή που θα μιλήσει όταν είναι απαραίτητο. Είμαι αποφασιστικός. Έχω συναίσθηση της κατεύθυνσης, του στόχου και του σκοπού.
Θα υπερασπιστώ αυτό που χρειάζεται προστασία. Έχω μια υγιή και δυνατή αίσθηση των ορίων μου και των ορίων των άλλων. Έχω υγιή φιλοδοξία και δυναμισμό.
Δρω. Είμαι γενναίος. Μάχομαι. Υπερνικώ τη διχογνωμία».


Η πανοπλία του μοιάζει να του επιτρέπει την κίνηση χωρίς να είναι πολύ στενή, ούτε πολύ βαριά: Μια ακόμα νύξη στη Μέση Οδό.
Το χρώμα της είναι το κεχριμπαρένιο που επίσης αντιστοιχεί στον Καρκίνο. Δεν διευθύνει το Άρμα, αλλά περισσότερο το χρησιμοποιεί σαν θρόνο του επειδή ολόκληρο το σύστημα της κίνησης είναι τέλεια ισορροπημένο.

Ο Αρματηλάτης βρίσκεται καθησμένος στη στάση του Λωτού, μια «Ασάνα» ειδική για διαλογισμό.
Ασάνα σημαίνει Στάση και στη Γιόγκα θεωρείται αυτό που είναι «ευχάριστο και σταθερό». Γιόγκα σημαίνει ένωση ή/και συγχώνευση.

Σε αυτή τη στάση ο Αρματηλάτης μπορεί να κυριαρχεί στα τέσσερα Κέρουμπ/Χερουβείμ που σέρνουν το Άρμα και συμβολίζουν τα Ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, καθώς και τα τέσσερα στοιχεία: Νερό, Αέρας, Γη, Φωτιά. Αν μια από τις σφίγγες ξεστρατίσει, όλο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει.

Αρχική Δημοσίευση από Από την κάρτα του Ιεροφάντη:
Είναι οι φύλακες κάθε Ιερού.
Τα Χερουβείμ ήταν αρχικά οι φύλακες του Δέντρου της Ζωής της Μεσοποταμίας.
Συχνά παρουσιάζονται να υποβαστάζουν τους θρόνους θεοτήτων και βασιλιάδων. Έχουν στενή σχέση με την Αιγυπτιακή Σφίγγα.
Στη Χριστιανική παράδοση, τα Χερουβείμ (που το όνομά τους σημαίνει «Αυτοί που είναι φίλεργοι»), είναι «Τα πνεύματα της Αρμονίας». Οι φύλακες των πλανητών και εφαρμοστές της Γνώσης. Σύμφωνα με ένα όραμα του Ιεζεκιήλ, τα Χερουβείμ αποτελούνταν από μία μορφή με τέσσερα πρόσωπα (ενός ταύρου, ενός λιονταριού, ενός αετού και ενός ανθρώπου). Αργότερα συνδέθηκαν και με τους τέσσερις Ευαγγελιστές της Καινής Διαθήκης.

Πιο αναλυτικά είναι:
Ο Αετός για το Σκορπιό (Νερό)
Το ανθρώπινο πρόσωπο για τον Υδροχόο (Αέρας)
Ο Ταύρος για το ζώδιο του Ταύρου (Γη)
Το λιοντάρι για το ζώδιο του Λέοντα (Φωτιά)

Αυτά τα τέσσερα όντα μας υπενθυμίζουν ότι για να μπορέσει οτιδήποτε να εκδηλωθεί απαιτείται η δημιουργικότητα του Λέοντα, η πρακτική φύση του Ταύρου η πρωτοτυπία και το όραμα του Υδροχόου, το πάθος καθώς και η δέσμευση του Σκορπιού.

Οι τέσσερις ορθοστάτες συμβολίζουν τους τέσσερις ορθοστάτες του Σύμπαντος.
Ο προσεχτικός παρατηρητής θα διακρύνει στο θόλο γραμμένη τη λέξη:

ABRAHADABRA

...μια λεξούλα που ακούμε από τα παιδικά μας χρόνια ακόμα, και δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Ακούγεται παραφρασμένη ακόμα και στο Harry Potter.


Αρχική Δημοσίευση από Wiki:
History

The word is now commonly used as an incantation by stage magicians. In ancient times, however, it was taken much more seriously as an incantation to be used as a cure for fevers and inflammations. The first known mention was in the 2nd century A.D. in a poem called De Medicina Praecepta by Serenus Sammonicus, physician to the Roman emperor Caracalla, who prescribed that the sufferer from the disease wear an amulet containing the word written in the form of an inverted cone:

A B R A C A D A B R A
A B R A C A D A B R
A B R A C A D A B
A B R A C A D A
A B R A C A D
A B R A C A
A B R A C
A B R A
A B R
A B
A

This, he explained, diminishes the hold of the spirit of the disease over the patient. Other Roman emperors, including Geta and Alexander Severus, were followers of the medical teachings of Serenus Sammonicus and are likely to have used the incantation as well.


Etymology

Theories about the source of the word are:

"I create as I speak"

A possible source is Aramaic: אברא כדברא avra kedabra which means "Creating as speaking" which is thought to be in reference to God creating the universe (in some belief systems, ex nihilo), by speaking (see also Fiat Lux). An alternative spelling is avda K'Davarah. One may also view it as "I transgress as I speak" in the aramaic עבריה כדבריה which is phonetically closer.

Wiki source

Αρχική Δημοσίευση από κάπου στο internet που δε θυμάμαι πια:
Ο ΑΔΕΝΑΣ ΘΥΜΟΣ

Όταν ο άνθρωπος περνάει την ηλικία της σεξουαλικής ωρίμανσης, τότε ο αδένας Θύμος αρχίζει να υποστρέφεται. Ο Αδένας Θύμος βρίσκεται στη βάση του λαιμού, και έχει ένα ολότελα ακανό-νιστο σχήμα.
Όταν ο αδένας αυτός είναι ενεργός, ο οργανισμός δεν γερνάει. Οι σοφοί γιατροί της αρχαιότητας έλεγαν ότι το φωνήεν 'Ά" όταν προφέρεται σοφά, έχει την ισχύ να κάνει να δονείται ο αδένας ΘΥΜΟΣ. Οι παλιοί γιατροί της αρχαιότητας χρησιμοποιούσαν το σοφό εκείνο μάντραμ, που τόσο έχει εκλαϊκευτεί και περιγελαστεί από τον κόσμο, και που ονομάζεται ΑΜΠΡΑΚΑΝΤΑΜΠΡΑ, για να διατηρούν ενεργό τον αδένα Θύμο καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής.

Λέγεται ότι επιμήκυναν τον ήχο του φωνήεντος "Α".
Μερικοί γιατροί αρχίζουν να θεραπεύουν με μουσικούς ήχους.


Οι άλικες ρόδες είναι χαρακτηριστικό της αυθεντικής και αρχέγονης ενέργειας.

Ο Αρματηλάτης φαίνεται να είναι «δεμένος» με το Άρμα στην περιοχή του λαιμού του.
Στην αγκαλιά του κρατάει το Άγιο Δισκοπότηρο ενώ παράλληλα λόγω της σχεδίασης της κάρτας, μοιάζει να βρίσκεται και μέσα σ'αυτό.
Είναι από καθαρό αμέθυστο, το χρώμα του Δία, αλλά η μορφή του παραπέμπει στο ολόγιομο φεγγάρι.
Στο κέντρο βλέπουμε ακτινοβόλο αίμα που συμβολίζει την πνευματική ζωή και φως στο σκοτάδι.

Οι πλανήτες που αντιστοιχούν στην κάρτα είναι η Σελήνη (την συναντήσαμε ξανά στην Αρχιέρεια) και ο Δίας. Η Σελήνη κυριαρχεί επάνω στα κρυμμένα συναισθήματα και την διαίσθηση. Ο Δίας ευνοεί την επεκτατικότητα. Από τα παραπάνω μπορεί να συμπεράνει κανείς πως αυτή η κάρτα παρουσιάζει αυτόν που προχωράει επεκτατικά και άφοβα στην κρυμμένη πλευρά του εαυτού του, ώστε να τιθασεύσει την συναισθηματική και διαισθητική του πλευρά.

Η κάρτα συνδέεται επίσης με φιγούρες της κλασσικής μυθολογίας όπως οι Πολεμιστές της Μπαγκαβάτ Γκιτά, και το Άρμα του Θεού Ήλιου.



Αφιερωμένη στον καλό φίλο που τη χρειάζεται περισσότερο απ' όλους μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • T07_VII_the_chariot.jpg
    T07_VII_the_chariot.jpg
    33.4 KB · Εμφανίσεις: 2,361
Τελευταία επεξεργασία:

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
«Έχω ισχυρή θέληση.Έχω φωνή που θα μιλήσει όταν είναι απαραίτητο. Είμαι αποφασιστικός. Έχω συναίσθηση της κατεύθυνσης, του στόχου και του σκοπού.
Θα υπερασπιστώ αυτό που χρειάζεται προστασία. Έχω μια υγιή και δυνατή αίσθηση των ορίων μου και των ορίων των άλλων. Έχω υγιή φιλοδοξία και δυναμισμό.
Δρω. Είμαι γενναίος. Μάχομαι. Υπερνικώ τη διχογνωμία».


Η πανοπλία του μοιάζει να του επιτρέπει την κίνηση χωρίς να είναι πολύ στενή, ούτε πολύ βαριά: Μια ακόμα νύξη στη Μέση Οδό.


Αφιερωμένη στον καλό φίλο που τη χρειάζεται περισσότερο απ' όλους μας.

'Εχω φωνή που θα μιλήσει όταν είναι απαραίτητο έγραψες. Πιστεύω ότι αυτή η κάρτα είναι η πρώτη που με αφορά τόσο πολύ. Μιλήσαμε προσωπικά ξανά και ξανά και τα πράγματα νομίζω έχουν μπει σε μια σειρά. Ρισκάρω να γράψω τώρα την αλήθεια μου με όποιες πιθανές αντιδράσεις επακολουθήσουν. Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι αφού γράφω εδώ μετά απ'όλα αυτά είμαι διχασμένος και αντιφατικός όπως ο αληθινός DrStrangelove στην ταινία, ότι κρύβω έναν ναζί μέσα μου και ότι το μόνο που έχω σκοπό είναι να καταστρέψω. Αλλά θα δείτε ότι δεν είναι έτσι και πίσω από αυτά που συνέβησαν τελευταία κρύβονται ''μυητικές πράξεις'' που λαμβάνουν χώρα ασυνείδητα. Τα συναισθήματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα ακόμα, αλλά δεν υπάρχει μίσος. Πρέπει να δείξω τί έχει συμβεί σε ένα εσωτερικό, ασυνείδητο επίπεδο και για να το κάνω αυτό, χρειάστηκε μια γερή δόση πόνου.

ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, δεν είναι εύκολα θέματα αυτά, αλλά μου αρκεί να καταλάβει έστω και ένα άτομο :

Αρχικά θέλω να αναφέρω ένα όνειρό μου που προηγήθηκε της παρουσίασης της κάρτας. Αυτό το όνειρο ήταν η αφορμή της ''επιστροφής'' στο "πλοίο". Η επαφή με τα συμβάντα στο steki ήταν σχεδόν τηλεπαθητική εφόσον ήμουν αποσυνδεδμένος από το pc για μέρες σκόπιμα για να αποφύγω κι άλλους επώδυνους συναισθηματικούς κραδασμούς. Το όνειρο το είδα μια μέρα πριν γράψεις για την κάρτα και ξέρω τί σημαίνει. 'Εχω κάποια αυξημένη διαίσθηση :
'Ημουν πάνω σε ένα θεόρατο δέντρο, το γιγάντιο δέντρο ήταν δίπλα στη θάλασσα. 'Ηταν μαζί μου ο σκύλος μου, παίζαμε, γέλαγα, ένοιωθα σαν μικρό παιδί από χαρά. Κάποια στιγμή σκαρφάλωσα στο θεόρατο δέντρο. Ανέβηκα πολύ ψηλά. Κάθησα σ''ενα κλαδί και άρχισα να αναπηδάω κοροιδεύοντας τον σκύλο που γαύβγιζε από χαμηλά. 'Ηθελα να παίξουμε σαν παιδιά. Κάποια στιγμή το κλαδί έσπασε και πέφτω από το δέντρο. Κρατήθηκα από ένα μακρύ σχοινί που κρέμοταν από ένα σημείο του κορμού και κατέβαινα με μεγάλο φόβο και μεγάλη ταχύτητα αφήνοντας και πιάνοντας ξανά το σχοινί κάθε τόσο για να μην μου ''κοπούν'' τα δάχτυλα και ν'αντέξω τον πόνο. Μια γυναικεία φωνή από χαμηλά μου φώναζε ''μην πιάσεις το άλλο κλαδί ! '', ''συνέχισε !'', ''συνέχισε να κρατάς και να αφήνεις το σχοινί που κρατάς τώρα !''. Ούρλιαζε σχεδόν. Δεν ξέρω τί απέγινα. Μια αίσθηση κενού, το ονειρικό ''φιλμάκι'' που είδα διακόπηκε απότομα.

Η κάρτα του 'Αρματος για μένα είναι ο αρχαίος Φαέθων. Είναι αυτό το όνειρο που είδα πριν παρουσιάσεις την κάρτα χωρίς να έχω ιδέα τί συμβαίνει εδώ.

Η πτώση μου από το δέντρο στο όνειρο : 'Επεσα από ψηλά από ένα θεόρατο δέντρο, όπως έπεσε το άρμα του Φαέθοντος από ψηλά. Από λάθος του Φαέθοντα το ηλιακό άρμα προκάλεσε έκρηξη μετά από εσωτερικό διχασμό (Εραστές). Το δέντρο είναι το δέντρο της γνώσης. Η γυναικεία φωνή το anima μέσα μου, ίσως κι εσύ. Στην κάρτα αυτή συνεχίζει και αμφισβητείται ο Ιεροφάντης ομολογώ, και ο άντρας που είναι στο άρμα φοβάται και αυτόν και κάτι άλλο, αλλά πιστεύει ότι δεν έχει δικαίωμα να αποκρύψει αυτές τις γνώσεις κι αυτά τα μηνύματα της διαίσθησης. Υπάρχει λιγότερος διχασμός και περισσότερη σαφήνεια στόχου και προορισμού σε μένα, αλλά πολύ μεγαλύτερος φόβος, γι'αυτό και αυτός που οδηγεί το 'Αρμα φορά πανοπλία, για άμυνα, και φέρεται τώρα πια καχύποπτα και επιφυλακτικά.

Η πανοπλία του δεν είναι άλλο από το κέλυφος του ζωδίου που αντιστοιχεί σε αυτή την κάρτα, του ζωδίου του Καρκίνου. Σε άλλες εικόνες ο άνθρωπος αυτός απεικονίζεται να έχει μισοφέγγαρα στους ώμους. Είναι κι αυτά τα σύμβολα του Καρκίνου. Οι Σφίγγες στο πλάι του παραπέμπουν και στον Οιδίποδα. 'Επρεπε και πρέπει να λύσω πολλά αινίγματα Σφίγγας αυτές τις ''σιωπηλές'' μέρες. Κι ύστερα να μείνω κι εγώ σιωπηλός σαν Σφίγγα. 'Ολα αυτά έπρεπε να συμβούν για να μάθουμε όλοι κάτι και τώρα που έλυσα το εσωτερικό μου αίνιγμα να γράψω.
Η προστασία που υπόσχεται η κάρτα του 'Αρματος είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να είναι και η απομόνωση μου. Εγώ όμως βγήκα να το ρισκάρω ως άλλος Φαέθων κι ας γκρεμιστεί το 'Αρμα μου.

Περισσότερα στοιχεία για το 'Αρμα χωρίς να το ξέρω έγραφα και σε ένα ιστολόγιο πολλές μέρες πριν :

Η Μαρί Λουίζ Φραντς γράφει στο "Ο άνθρωπος και τα σύμβολά του" :

"Τα δύσκολα και λεπτά ηθικά προβλήματα δεν γεννιούνται μόνο από την εμφάνιση της σκιάς. 'Ενα άλλο εσωτερικό πρόσωπο μπορεί συχνά να εμφανιστεί. Αν ο ονειρευτής είναι άντρας, θα ανακαλύψει μια γυναικεία προσωποποίηση στο ασυνείδητό του. Κι αν είναι γυναίκα, μια προσωποποίηση αρσενική...Ο Γιουνγκ ονόμασε αυτά τα σχήματα αρσενικό και θηλυκό στοιχείο (animus και anima). Το θηλυκό στοιχείο προσωποποιεί όλες τις θηλυκές ψυχολογικές τάσεις της ψυχής του άντρα, όπως για παράδειγμα τα αισθήματα και τις αόριστες διαθέσεις, τις προφητικές διαισθήσεις, την ευαισθησία προς την άλογη πλευρά, τη δύναμη του προσωπικού έρωτα, το αίσθημα της φύσης, και τέλος (όχι όμως από τα μικρότερα), τις σχέσεις με το ασυνείδητο...'Ενα παράδειγμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό του θηλυκού πνεύματος που θεωρείται σαν εσωτερική μορφή της αρσενικής ψυχής, μας έδωσαν οι Μάγοι των Εσκιμώων κι άλλων αρκτικών φυλών. Μερικοί μάλιστα απ'αυτούς φορούν γυναικεία φορέματα ή ακόμα ζωγραφίζουν στήθη πάνω στα δικά τους ρούχα για να εκδηλώσουν την εσωτερική θηλυκή πλευρά τους που τους επιτρέπει να επικοινωνούν με την "χώρα των πνευμάτων" (δηλαδή μ'αυτό που ονομάζουμε Ασυνείδητο). (Ο άντρας αυτής της κάρτας του 'Αρματος σε άλλες versions παρουσιάζεται με γυναικεία στήθη).

Αναφέρουν την περίπτωση ενός νέου άντρα που είχε μυηθεί από ένα γέρο μάγο, και που τον έθαψε σε μια τρύπα σκαμένη στο χιόνι. Ο νέος άντρας βυθίστηκε σε κατάσταση ονειροπόλησης που προήλθε από την εξάντληση. Μέσα σ'αυτό το κώμα, μια γυναίκα του παρουσιάστηκε ξαφνικά που ανάδινε φως. Του έμαθε όλα όσα είχε ανάγκη να μάθει, κι αργότερα, σαν προστατευτικό πνεύμα, τον βοήθησε να ασκήσει το δύσκολο επάγγελμά του φέρνοντάς τον σε επικοινωνία με τις δυνάμεις του Υπερπέραν. Μια τέτοια δοκιμασία αντιπροσωπεύει το θηλυκό πνεύμα σαν προσωποποίηση του αρσενικού ασυνείδητου...."

Και τώρα η εικόνα του Φαέθοντος :
View attachment 1580

Aυτή η εικόνα ήταν η πρώτη εικόνα που έψαξα να βρω μετά το όνειρό μου : Είναι ο Φαέθων. Είναι το 'Αρμα. 'Ετσι ερμήνευσα το όνειρό μου και έτσι κατάλαβα περίπου τί συμβαίνει. Είναι και η πρώτη κάρτα που με αντιπροσωπεύει τόσο πολύ, καμμία από τις προηγούμενες, αλλιώς δεν θα μιλούσα. Το 'Αρμα του Φαέθοντα εκτροχιάστηκε με πολύ ορμή. Θέλησε να ζήσει μια μυητική φάση σε μια ακατάλληλη στιγμή. 'Εκανε ένα λάθος στο timing και ενώ νόμιζε ότι το άρμα του περνούσε από τον αστερισμό του Ταύρου, στην πραγματικότητα το άρμα ήταν ακόμα στον Κριό.

Να πως το περιγράφουν τα Διονυσιακά :

"Να προσέχεις τα σημεία των συνδέσμων μου με εκείνη, διότι σαν πλησιάσεις, θα έλξεις με το άρμα σου τον σκιερό της κώνο, που θα κλέψει όλο το φέγγος επισκιάζοντας το άρμα σου. Ούτε να παρεκλίνεις από την συνήθη του κύκλου μου πορεία, μήτε τους πολύπλεκτους έλικες με τους πολυκαμπείς δεσμούς των πέντε παραλλήλων κύκλων να έχεις την επιθυμία να δεις, και αφεθείς, απομακρυσμένος από τις συνήθειες του πατέρα σου, μην σε εκτρέψουν από την πορεία σου στον ΑΙΘΕΡΑ οι αφηνιασμένοι ίπποι. Ούτε καθώς κοιτάς τους δώδεκα κύκλους της πορείας σου, να βιασθείς να τους διασχίσεις, και καθώς το άρμα σου διατρέχει το ζώδιο του Κριού μην επιχειρήσεις να περάσεις απ'τον Ταύρο".

Νόννος, Διονυσιακά


Τα συμπεράσματα δικά σας. Μπορεί αυτά να φαίνονται τρελλά αλλά δεν μπορούσα να παραμείνω σιωπηλός γιατί τα έχω βιώσει τις τελευταίες μέρες.
Ο "Οδυσσέας" είναι ορμητικός αλλά δίκαιος. Διαλογιστείτε πάνω σε αυτά, εγώ ό,τι είχα να πω το είπα προς το παρόν. Νομίζω ότι οι εξελίξεις μελλοντικά θα με δικαιώσουν ή θα με διαψεύσουν ανάλογα. Δεν σας παρακολουθώ πια όπως πριν γιατί όπως έγραψα τα συναισθήματα είναι μεν λυτρωτικά αλλά όχι ιδιαίτερα ευχάριστα σε αυτή τη φάση. Αυτά όμως τα βιώματα έπρεπε να τα καταθέσω για να μην πέσετε κι εσείς κι εγώ σε ξέρες μελλοντικά. Ουσιαστικά δεν έχω να κερδίσω τίποτα ούτε να χάσω πλέον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • phaethon_driving.jpg
    phaethon_driving.jpg
    113.6 KB · Εμφανίσεις: 420
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Οι τέσσερις ορθοστάτες συμβολίζουν τους τέσσερις ορθοστάτες του Σύμπαντος.
Ο προσεχτικός παρατηρητής θα διακρύνει στο θόλο γραμμένη τη λέξη:

ABRAHADABRA

...μια λεξούλα που ακούμε από τα παιδικά μας χρόνια ακόμα, και δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Ακούγεται παραφρασμένη ακόμα και στο Harry Potter.

Που ακριβώς ακούγεται στο Harry Potter? Είσαι σίγουρη; :ermm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Palladin

Διάσημο μέλος

Η Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,415 μηνύματα.
Που ακριβώς ακούγεται στο Harry Potter? Είσαι σίγουρη; :ermm:
μάλλον εννοεί το avada kedavra
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
μάλλον εννοεί το avada kedavra
Το υποψιάστηκα, αλλά αυτό είναι παντελώς άσχετο, η avada kedavra σκοτώνει υποτίθεται!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Aισχος, ντροπή, όνειδος, αιδώς, φεργκαλίσιους! Τα πιο ωραία θέματα τα βρίσκω όταν έχουν παραωριμάσει... :(



Νόννος, Διονυσιακά

Αυτό καλέ μ' Παραξεναγάπη που το ανέσυρες; Μέχρι το 2003 (τουλάχιστον) δεν υπήρχε παραφρασμένο στη νεοελληνική. :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Που ακριβώς ακούγεται στο Harry Potter? Είσαι σίγουρη; :ermm:

Αρχική Δημοσίευση από isiliel:
ABRAHADABRA

...μια λεξούλα που ακούμε από τα παιδικά μας χρόνια ακόμα, και δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Ακούγεται παραφρασμένη ακόμα και στο Harry Potter.

Φυσικά δεν πρόκειται για την ίδια ακριβώς λέξη, είναι όμως προφανής η λεκτική ομοιότητα. ;)
-----------
Καλωσόρισες Νωεύς! Αν χρειαστείς βοήθεια με τις λειτουργίες του φόρουμ, είμαι στη διαθεσή σου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Δύο σύντομες παρατηρήσεις (άσχετες μεταξύ τους)

1. Το Άρμα είναι η μόνη κάρτα που η ονομασία της δεν αναφέρεται στο άτομο που απεικονίζεται. Αυτό σίγουρα θέλει κάτι να μας πει...

2. Σχετικά με το ρίξιμο των καρτών και το αν κανείς μπορεί να τις διαβάσει ανάποδα: Οι συγκεκριμένες κάρτες του Crowley, έχουν στην πίσω όψη τους ένα χαρακτηριστικό σχέδιο, το οποίο με μια ματιά προδίδει τον προσανατολισμό της κάρτας. Αυτό σε κάποια "ανοίγματα" θα πρόδιδε τις ανάποδες κάρτες, πριν καν πέσουν στο τραπέζι.

Το σύμβολο αυτό λέγεται Rosy Cross
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Ερώτηση από άσχετο, εύχομαι να είναι ευπρόσδεκτη.
Το Άρμα είναι η μόνη κάρτα που η ονομασία της δεν αναφέρεται στο άτομο που απεικονίζεται. Αυτό σίγουρα θέλει κάτι να μας πει...

Μήπως επειδή η κάρτα δεν θέλει να δείξει κάποιο χαρακτηριστικό χαρακτήρα (π.χ. μάγου) αλλά π.χ. να θέλει να δείξει κάποιο χαρακτηριστικό που μπορεί να ανήκει ταυτόχρονα σε πολλούς; Εμένα πάντως μου φαίνεται λογικό να πήρε το όνομα αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Χαίρομαι πολύ για τη συμμετοχή σου Exp! :) Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο θέμα! :thumbup:

Αυτό που έγραψα για το Άρμα είναι μια δική μου παρατήρηση την οποία μελετάω.
Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει ακόμα, αν και έχω κάποιες σκέψεις επ' αυτού, παντως είναι σημαντική η διαπιστωσή σου! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει ακόμα, αν και έχω κάποιες σκέψεις επ' αυτού, παντως είναι σημαντική η διαπιστωσή σου! :)

Σήμερα υπήρξε η δεύτερη επαλήθευση της κάρτας του 'Αρματος. Είναι προσωπικό βίωμα παρόμοιο με το όνειρο που είχα ιστορήσει, και το οποίο περίμενα να συμβεί με ακρίβεια ''δευτερολέπτου'' και αυτή τη φορά θα το κρατήσω για μένα, αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι το 'Αρμα όπως και κάθε κάρτα αναφέρεται σε κατάσταση και όχι σε πρόσωπα. Αλλά κάποιοι από τους ''ταξιδιώτες'' - πρόσωπα που είναι πολύ προετοιμασμένοι από εποχές παλιότερων αναζητήσεων σε τέτοιους τομείς και φορτισμένοι και ψυχολογικά εμπλεκόμενοι με το ταξίδι, και διαισθητικοί, μπορεί να γίνονται κάτι σαν διάμεσα και να βιώνουν αυτή την κατάσταση περισσότερο ή λιγότερο έντονα, ανάλογα με το πόσο τους αφορά η κάθε κάρτα. Περισσότερο το βλέμα μου τώρα είναι στραμένο στην κάρτα του Τροχού, τόσο μακρυά...το γιατί και το πώς είναι άλλη υπόθεση. Ας αφήσω και κανένα μυστήριο για το μέλλον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Δεν υπάρχει πραγματικός Έρωτας χωρίς μάχη. Όλοι όσοι έχουν ποτέ ερωτευτεί γνωρίζουν ότι αυτή η νοητική και ψυχική κατάσταση ξεσηκώνει τεράστιες αντιδράσεις. Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι το να σταθείς μπροστά στον Έρωτα και το να φανείς αντάξιός του είναι ο πιο επίφοβος και δύσκολος αγώνας που μπορεί κάποιος να δώσει. Οι Εραστές δεν μπορούν να κάνουν πλέον πίσω. Έχουν ενωθεί αμετάκλητα και τη μάχη θα τη δώσουνε μαζί. Σε αυτήν την κάρτα θα ήθελα απλά να επισημάνω τις λεπτομέρειες, οι οποίες φανερώνονται μπροστά μου, όσο περισσότερο την κοιτάω...

Αλλά θα δείτε ότι δεν είναι έτσι και πίσω από αυτά που συνέβησαν τελευταία κρύβονται ''μυητικές πράξεις'' που λαμβάνουν χώρα ασυνείδητα.

Αυτό το έχουμε παρατηρήσει όλοι οι συμμετέχοντες σ' αυτό το ταξίδι, ιδιαίτερα εμείς που γράφουμε περισσότερο, σε σημείο που με έχει οδηγήσει να προειδοποιήσω τους συνταξιδιώτες αλλά και τους επισκέπτες ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο. Φαίνεται πως οι ζωές κάποιων από εμάς είναι πια αμετάκλητα δεμένες στο κατάρτι αυτού του πλοίου...

Ερώτηση από άσχετο, εύχομαι να είναι ευπρόσδεκτη.
Μήπως επειδή η κάρτα δεν θέλει να δείξει κάποιο χαρακτηριστικό χαρακτήρα (π.χ. μάγου) αλλά π.χ. να θέλει να δείξει κάποιο χαρακτηριστικό που μπορεί να ανήκει ταυτόχρονα σε πολλούς; Εμένα πάντως μου φαίνεται λογικό να πήρε το όνομα αυτό.

Κι εδώ βλέπουμε του λόγου το αληθές. Ο σιωπηλός έως σήμερα συνταξιδιώτης αποφάσισε να κάνει μια παρατήρηση, με κάθε σεμνότητα κι επιφύλαξη, μόλις κάτι του ήρθε στο μυαλό να γράψει. Δεν μπορείς να φανταστείς αγαπητέ Exposed πόσο κοντά στην αλήθεια είσαι. Στην κάρτα αυτή υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες, ίσως και όλες οι κάρτες

Και ξεκινάμε: Ο ιππότης με την πανοπλία θυμίζει τον αξιωματικό στο σκάκι. Θα σας θυμίσω ότι το εν λόγω πιόνι είναι γνωστό ως «ο τρελός». Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο συνταξιδιώτης Νωεύς βρίσκει εδώ την ευκαιρία να μας υπενθυμίσει την κάρτα του Τρελού. Ο αξιωματικός ή ιππότης ή τρελός ή επίσκοπος είναι το πιο σκοτεινό υπονοούμενο του Κρόουλυ μέχρι στιγμής και θα επανέλθω σʼ αυτό.

Ο Τρελός αγωνιεί; Αν ναι, τότε απλά, "ήταν αθώος". Αν όχι, τότε έπαψε να 'ναι τρελός. Ίσως όμως μέχρι την "22"(κάρτα) ξαναβρεί, ή την αθωότητά του ή την τρέλα του.

Θα παραθέσω εδώ ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Οχτώ» που είναι και ο αριθμός της επόμενης κάρτας και που περιγράφει το αντίστοιχο της παντοδύναμης αρκάνας στο σκάκι:

«Ο Τρελός στο Ταρώ ή ο Γελωτοποιός στην τράπουλα συσχετίζεται παραδοσιακά με το Θάνατο (αυτό ίσως να χρειαστεί να το υπενθυμίσουμε όταν φτάσουμε στη σχετική κάρτα. Για την ώρα υπενθυμίζω ότι σε κάθε μάχη ο θάνατος κάθεται στον αριστερό σου ώμο, όπως μας έλεγε και ο Καστανέντα). Αλλά είναι επίσης σύμβολο αναγέννησης, καθώς και της αθωότητας που είχε η ανθρωπότητα πριν από την Πτώση (ακριβώς επειδή ο Τρελός είναι αθώος σαν παιδί κι έχει έτσι τη δυνατότητα να γίνει ό,τι θελήσει, γιʼ αυτό και ο Γελωτοποιός στην τράπουλα μπορεί να πάρει τη θέση οποιασδήποτε άλλης κάρτας). Προσωπικά μʼ αρέσει να τον σκέφτομαι σαν ιππότη του Αγίου Δισκοπότηρου (το οποίο κυριαρχεί στο κέντρο της κάρτας, μην ξεχνούμε ότι μια εναλλακτική ονομασία της κάρτας είναι ακριβώς «Το Άγιο Δισκοπότηρο»), που πρέπει να είναι αφελής και απλοϊκός για να τον ευνοήσει τόσο η τύχη (βλέπε Πάρσιφαλ). Θυμήσου ότι αποστολή του είναι να σώσει τον κόσμο». Για την τελευταία δήλωση έχω να παρατηρήσω το εξής: Οι Εραστές που αποφάσισαν να ενωθούν στην προηγούμενη κάρτα, εάν καταφέρουν να κρατήσουν τον Έρωτα ζωντανό, θα σώσουν και τον κόσμο. Η μάχη που υπονοείται εδώ είναι η μάχη του για πάντα…

Είναι αυτός που μεταστοιχειώνει τις αντιθέσεις.
Δε μοιάζει να είναι ούτε απόλυτα θηλυκός ούτε απόλυτα αρσενικός.
Εδώ βλέπουμε το Μάγο, δεν έχω να κάνω άλλες επισημάσεις.


Φυσικά κυβερνήτης της κάρτας είναι το ζώδιο του Καρκίνου και η πύρινη όψη του νερού.
Σε άλλες εικόνες ο άνθρωπος αυτός απεικονίζεται να έχει μισοφέγγαρα στους ώμους.
Με αυτές τις δύο δηλώσεις θυμόμαστε την Μεγάλη Ιέρεια. Για να μην μακρηγορήσω θα παραθέσω ένα απόσπασμα από το ποστ της Isiliel στην σχετική κάρτα:

Το στοιχείο του νερού κυριαρχεί στην Μεγάλη Ιέρεια.
Ο πλανητικός της συμβολισμός είναι η Σελήνη, σύμβολο γονιμότητας και θηλυκότητας σε πολλούς λαούς.

Για την Αυτοκράτειρα και τον Αυτοκράτορα:

"Τα δύσκολα και λεπτά ηθικά προβλήματα δεν γεννιούνται μόνο από την εμφάνιση της σκιάς. 'Ενα άλλο εσωτερικό πρόσωπο μπορεί συχνά να εμφανιστεί. Αν ο ονειρευτής είναι άντρας, θα ανακαλύψει μια γυναικεία προσωποποίηση στο ασυνείδητό του. Κι αν είναι γυναίκα, μια προσωποποίηση αρσενική.
Η Αυτοκράτειρα και ο Αυτοκράτορας ήταν οι Εραστές της προηγούμενης κάρτας, συνεπώς αυτή τη στιγμή συμμετέχουν αφανώς αφού βρίσκονται κλεισμένοι μέσα στην πανοπλία ως ένας πολεμιστής.



Σε αυτή τη στάση ο Αρματηλάτης μπορεί να κυριαρχεί στα τέσσερα Κέρουμπ/Χερουβείμ που σέρνουν το Άρμα και συμβολίζουν τα Ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, καθώς και τα τέσσερα στοιχεία: Νερό, Αέρας, Γη, Φωτιά. Αν μια από τις σφίγγες ξεστρατίσει, όλο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει.

Ο Ιεροφάντης υπάρχει μέσα στην κάρτα με πολλούς τρόπους. Κατʼ αρχήν μέσω των Κερούμπ. Αν θυμόμαστε καλά, στην κάρτα του Ιεροφάντη τα Κερούμπ εμφανίζονται ως μάσκες γύρω από τον Ιεροφάντη, κατά τη δική μου άποψη αυτό σημαίνει πως οι ποιότητες και τα στοιχεία που συμβολίζουν, βρίσκονται ανεκδήλωτα μέσα στη σκέψη του. Ο Ιεροφάντης τέλεσε τον αλχησμιστικό γάμο στην προηγούμενη κάρτα. Τώρα τα Κερούμπ έχουν πάρει «σάρκα και οστά» και στέκουν μπροστά στο άρμα, όχι μόνο για να το σέρνουν, αλλά και ως προστάτες του, όπως υποδηλώνει το γεγονός ότι τα δύο εξ αυτών κοιτούν προς τ' αριστερά και προς τα δεξιά. Όμως…


Στην κάρτα αυτή συνεχίζει και αμφισβητείται ο Ιεροφάντης.
«Οι Αξιωματικοί (Επίσκοποι) είναι ιεράρχες που φέρουν κέρατα… Κινούνται και αιχμαλωτίζουν κομμάτια πλαγίως επειδή σχεδόν όλοι οι επίσκοποι καταχρώνται το αξίωμά τους από απληστία». (Πάπας Ιννοκέντιος Γʼ)

Σημείωση: Τόσο στʼ Αγγλικά (Bishop) όσο και στα Γαλλικά (Aufin), το συγκεκριμένο κομμάτι του σκακιού ονομάζεται επίσκοπος.
Ο καρκίνος που στέκεται πάνω από το κεφάλι του αξιωματικού μοιάζει σα να του προσδίδει κέρατα. Επίσης ο καρκίνος περπατάει πλαγίως, όπως και το αντίστοιχο κομμάτι στο σκάκι. Αυτό είναι και το στοιχείο που συνδέει τη φιγούρα της κάρτας με το κομμάτι του σκακιού. Ιεράρχες με κέρατα που καταχρώνται το αξίωμά τους από απληστία…
Πράγματι, μια από τις αρνητικές ερμηνείες της κάρτας κατά τη χαρτομαντεία είναι ακριβώς η επιτυχία του σκοπού με πλάγια ή άνομα μέσα.



Στην αγκαλιά του κρατάει το Άγιο Δισκοπότηρο ενώ παράλληλα λόγω της σχεδίασης της κάρτας, μοιάζει να βρίσκεται και μέσα σ' αυτό.
Ο βασιλιάς κρατά το δόρυ (φαλλικό σύμβολο), ενώ η βασίλισσα το κύπελλο ή δισκοπότηρο (σύμβολο μήτρας, πρβλ τη θεώρηση περί του Ιερού Δισκοπότηρου που εμφανίζεται στον υπόπτου κατά τʼ άλλα προελεύσεως «Κώδικα Ντα Βίντσι»). Ο βασιλιάς εγχέει το χυμό του στο κύπελλο της βασίλισσας, προκειμένου να εκκινήσει τη διαδικασία της γονιμοποίησης, με όλες της τις πιθανές προεκτάσεις, διαδικασία που οδηγεί στη δημιουργία του Ορφικού Αυγού.
Η κάρτα των Εραστών βρίσκεται πανταχού παρούσα στην κάρτα του Άρματος, μιας και ουσιαστικά η δεύτερη αποτελεί αναπόφευκτη συνέχεια της πρώτης. Ο κύριος συμβολισμός που μας υποδεικνύει κάτι τέτοιο, είναι το ίδιο το δισκοπότηρο. Θα παρατηρήσω μάλιστα ότι το ερυθρό χρώμα στο κέντρο του δισκοπότηρου συμβολίζει το αίμα, με την έννοια της κληρονομικότητας (Holy Graal = Ιερό Αίμα). Οι Εραστές εδώ λοιπόν καλούνται να προστατεύσουν αυτό που γονιμοποιήθηκε τη στιγμή του Αλχημιστικού τους γάμου.

Περαιτέρω:

Είναι στην ουσία της η απόφαση που πρέπει να πάρει κανείς στο δίλημμα της προηγούμενης κάρτας.
Το δίλημμα της προηγούμενης κάρτας είναι εκ πρώτης όψεως αυτό που θέτει ο Ιεροφάντης: «Δέχεστε την ένωση ή όχι;» Σε δεύτερο όμως και βαθύτερο επίπεδο, το δίλημμα το θέτει η αψίδα των σπαθιών που, όπως έγραψα και τότε επικρέμαται ως Δαμόκλειος Σπάθη θέτοντας το τρομερό ερώτημα: «Είστε άξιοι για τον Έρωτα ή όχι;». Εάν στη μάχη αποδειχθεί ότι οι Εραστές δεν ήταν άξιοι, η αψίδα των σπαθιών θα πέσει στο κεφάλι τους.


Ο Αρματηλάτης φαίνεται να είναι «δεμένος» με το Άρμα στην περιοχή του λαιμού του.
Φυσικά, αφού σʼ αυτήν τη μάχη παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα.


Οι τέσσερις ορθοστάτες συμβολίζουν τους τέσσερις ορθοστάτες του Σύμπαντος.
Μέσα σʼ αυτήν την κάρτα υπονοείται το άφατο όνομα του Θεού, το οποίο για λόγους που δεν επιτρέπεται νʼ αποκαλύψω είναι πάντα τετραγράμματο, όπως τέσσερις είναι και οι βάσεις του DNA, το οποίο συμβολίζεται μέσω των πλεγμένων φιδιών στο ορφικό αυγό. Το όνομα του Θεού που υπονοείται εδώ είναι ΕΡΩΣ. Το άγιο αίμα που εμφανίζεται μέσα στο δισκοπότηρο, μας δίνει και ένα άλλο τετραγράμματο: ΙΧΩΡ.


Δεν είναι κληρονομικός άρχοντας ούτε αρχιερέας. Δεν έχει άλλα δικαιώματα εκτός από αυτά που πρόκειται μόνος του να αποκτήσει.
Θα υπενθυμίσω απλά αυτά που έγραψα στα προηγούμενα για τη στάση του Κόναν του Βάρβαρου απέναντι στη ζωή. Πολύ σωστά επισημάνθηκε ότι ο Ρ. Χάουαρντ έβαλε τις δικές του φιλοσοφικές θέσεις στο στόμα ενός βαρβάρου που ειδάλλως θα ήξερε να λέει μόνο «Ουγκ». Οι φιλοσοφικές θέσεις όμως αυτές δεν είναι καθόλου αμελητέες.


Οι άλικες ρόδες είναι χαρακτηριστικό της αυθεντικής και αρχέγονης ενέργειας.
Εδώ έχω να παρατηρήσω ότι, ενώ όσα βρίσκονται εσωτερικά των τεσσάρων ορθοστατών είναι απόλυτα συμμετρικά, αυτά που βρίσκονται εκτός αυτών, των τροχών του άρματος συμπεριλαμβανομένων, δεν είναι. Πράγματι, οι τροχοί φαίνονται να στρέφουν το άρμα προς τ' αριστερά (δεξιά όπως κοιτούμε εμείς). Αυτό σημαίνει ότι ήδη το άρμα κινείται προς την επόμενη κάρτα, τη Δικαιοσύνη ή Προσαρμογή…


'Ημουν πάνω σε ένα θεόρατο δέντρο, το γιγάντιο δέντρο ήταν δίπλα στη θάλασσα. 'Ηταν μαζί μου ο σκύλος μου, παίζαμε, γέλαγα, ένοιωθα σαν μικρό παιδί από χαρά. Κάποια στιγμή σκαρφάλωσα στο θεόρατο δέντρο. Ανέβηκα πολύ ψηλά. Κάθησα σ''ενα κλαδί και άρχισα να αναπηδάω κοροιδεύοντας τον σκύλο που γαύβγιζε από χαμηλά. 'Ηθελα να παίξουμε σαν παιδιά. Κάποια στιγμή το κλαδί έσπασε και πέφτω από το δέντρο
Θα ήθελα τέλος να επισημάνω την αναλογία που έχει το όνειρο του Δόκτορα με αυτό που αναφέρει στην υπογραφή της μια άλλη συνταξιδιώτισσα η Πύλη:
"Είμαι ερωτευμένη με το ενδεχόμενο των θαυμάτων. Για μένα, το πιό ασφαλές μέρος είναι η άκρη του κλαδιού." Οι υποσυνείδητες μυήσεις συνεχίζονται...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Σας ευχαριστώ που μου λύσατε την απορία.

Ωστόσο μου δημιουργήθηκε μια ακόμη σκέψη από τα λόγια του συνταξιδιώτη GC

Συγκεκριμένα στο σημείο που αναφέρει ότι "υπενθυμίζω ότι σε κάθε μάχη ο θάνατος κάθεται στον αριστερό σου ώμο".

Υπάρχει ότι βλέπουμε ή ότι πιστεύουμε ότι υπάρχει.
Στον κόσμο της ψυχής ή του μυαλού, όπως πλέον αποκαλώ αυτόν τον κόσμο επειδή πλέον είμαι σίγουρος ότι η ύπαρξης της ψυχής είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένη με το μυαλό που τείνει να γίνει ένα με την σκέψη, που ταξιδεύουμε με την βοήθεια αυτού του thread υπάρχει ότι πιστεύουμε ότι υπάρχει.

Η σκέψη μου είναι γιατί να πιστεύουμε υπάρχει σε κάθε μάχη στον αριστερό ώμο μας ο θάνατος;
Κάτι τέτοιο μόνο την διάσταση του αρνητισμού μεγαλώνει. Αν πιστεύουμε κάτι τέτοιο θα φοβόμαστε να ξεκινήσουμε μια νέα μάχη και ίσως θα φτάσουμε σε σημείο να μαχόμαστε μόνο για θέματα επιβίωσης. Αυτό το σημείο δεν έχει καμία ομορφιά, καμία εξέλιξη, καθόλου χρυσό, έχει μόνο σκοτάδι και εξαθλίωση.

Αν πιστεύουμε σε κάθε μάχη υπάρχει είτε η νίκη και η δόξα είτε ο θάνατος τότε θα παλεύουν μόνο οι "τρελοί". Ακόμη και αν εμείς θεωρηθούμε "τρελοί" για πόσο ακόμη θα έχουμε το "χάρισμα" αυτό; Κάποια στιγμή θα θελήσουμε μια ξεκούραση.

Αυτό δεν έχει επίπτωση μόνο σε εμάς αλλά και στους νέους συνταξιδιώτες που ο θάνατος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τους δώσει κίνητρο να πέσουν στην μάχη.

Υ.γ.: Εύχομαι στο ταξίδι σας να είναι ευπρόσδεκτος ένας μοναχικός ταξιδιώτης λάτρης του Αντικειμενισμού.
Υ.γ.2: @isi περιμένω με αγωνία την κάρτα της "Δικαιοσύνης" που ανέφερες σε ένα σχετικό θέμα εδώ, στην φιλοσοφία.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Διευκρίνηση:

Όλες οι ήττες μαχών έχουν μια δόση θανάτου αλλά καμία ήττα δεν μπορεί από μόνη της να σε οδηγήσει στον θάνατο. Κατά κάποιον περίεργο τρόπο εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τον εαυτό μας στον θάνατο.

Για αυτό πιστεύω ότι σε κανέναν δεν πρέπει να του λέμε ότι σε κάθε μάχη που δίνει υπάρχει ο θάνατος. Ο κάθε ταξιδιώτης πρέπει να ανακαλύψει μόνος του τον θάνατο, αυτή είναι η καλύτερη δοκιμασία για διαπιστώσουμε τα όρια μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Η σκέψη μου είναι γιατί να πιστεύουμε υπάρχει σε κάθε μάχη στον αριστερό ώμο μας ο θάνατος;
Κάτι τέτοιο μόνο την διάσταση του αρνητισμού μεγαλώνει. Αν πιστεύουμε κάτι τέτοιο θα φοβόμαστε να ξεκινήσουμε μια νέα μάχη και ίσως θα φτάσουμε σε σημείο να μαχόμαστε μόνο για θέματα επιβίωσης. Αυτό το σημείο δεν έχει καμία ομορφιά, καμία εξέλιξη, καθόλου χρυσό, έχει μόνο σκοτάδι και εξαθλίωση.

Αν πιστεύουμε σε κάθε μάχη υπάρχει είτε η νίκη και η δόξα είτε ο θάνατος τότε θα παλεύουν μόνο οι "τρελοί". Ακόμη και αν εμείς θεωρηθούμε "τρελοί" για πόσο ακόμη θα έχουμε το "χάρισμα" αυτό; Κάποια στιγμή θα θελήσουμε μια ξεκούραση.

Αυτό δεν έχει επίπτωση μόνο σε εμάς αλλά και στους νέους συνταξιδιώτες που ο θάνατος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τους δώσει κίνητρο να πέσουν στην μάχη.

Κύριε διαχειριστά Exp Bone ! ;) Δεν το περίμενα να συμφωνήσω μ'έναν τόσο ρασιοναλιστή αν κρίνω από τα περισσότερα δημοσιεύματά σου φίλε μου, αλλά όλως περιέργως συμφωνώ μ'αυτά που έγραψες περί θανάτου και αριστερού ώμου, καθώς και σε όλα αυτά για το άγχος και τους δισταγμούς για το ταξίδι που μπορεί να προκαλέσει αυτή η θέση σε καινούριους ταξιδιώτες. Το εκπληκτικό είναι ότι ένοιωσα ακριβώς αυτό που περιγράφεις Exp διαβάζοντας το τελευταίο του Χάους : Με άγχωσε κάπως σε κάποια σημεία.

Περί έρωτα, είτε ειδικότερου είτε γενικότερου (κατάλαβα ότι ο Χάος εννοεί και τον έρωτα για γνώση αφού μιλάμε για ταξίδι) έχω πάλι άλλη θέση και στάση. Είμαι πολύ ταντρικός, και για να το κάνω λιανά, αυτό σημαίνει ότι πιστεύω ότι μπορώ να ζήσω τον έρωτα και να πετύχω στον έρωτα μόνο χαλαρός. Οι ταντρικοί δεν πιστεύουν στο δρόμο του πολεμιστή, ζουν και απολαμβάνουν το θαύμα του έρωτα πιο θηλυκά. Διαφωνώ κάθετα με τον Chaos πάνω στο θέμα 'Ερωτας και μάχη, αλλά αυτά πάλι είναι και βιώματα και ιδιοσυγκρασίες του καθενός. Ο έρωτας δεν είναι μάχη, αν και όταν συμβεί, συμβαίνει εν ριπή οθφαλμού και τότε δεν σε ωθεί σε μάχη ή κυνήγι γιατί και οι δυο εταίροι της σχέσης δεν βλέπουν τον λόγο να πολεμήσουν για κάτι. 'Εχουν μια διαισθητική βεβαιότητα ότι αυτό θα ξεκινήσει και θα διαρκέσει. Απλά νοιώθουν. Του αρέσεις, της αρέσεις και αυτό είναι, έπειτα κυλάει αυθόρμητα. Αν οι άντρες και οι γυναίκες είχαμε ακολουθήσει τον ταντρικό δρόμο στον έρωτα - και το λέω για μένα που ακόμα και τώρα δεν το έχω καταφέρει απόλυτα, θα είχαμε πιο εύκολη ροή της ερωτικής ενέργειας και πολύ πιο αναίμακτες σχέσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και για τους εραστές της Γνώσης. Οι καλύτεροι μυημένοι είναι αυτοί που μυρίζονται την πληροφορία διαισθητικά, όχι αυτοί που θα σκότωναν ή θα σκοτώνονταν για να αποκτήσουν την γνώση και την εμπειρία. Απόψεις...'Ισως το μόνο που μας ενώνει είναι ο έρωτας για τη γνώση. Οι πληροφορίες φυσικά σ'αυτό το ταξίδι δίνονται ανεξαρτήτως όλων των διαφωνιών και αφιλοκερδώς φυσικά γιατί έτσι πρέπει, όποτε πρέπει..Κι όποιος αντέξει.

(μεγάλο είναι πάλι ξέρω, :D αλλά μου βγαίνει πηγαία, συγνώμη)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Το άγχος μου θυμίζει τους πληρωμένους ενόρκους ή τον πληρωμένο διαιτητή ... όταν υπάρχει άγχος η ήττα της μάχης είναι σίγουρη. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε μια δίκη που υπάρχουν λαδωμένοι ένορκοι.

Είναι αξιοθαύμαστο πως το άγχος επηρεάζει το αποτέλεσμα μιας μάχης πριν ξεκινήσει η μάχη και πολλές φόρες πριν υπάρξει η μάχη.

Πολλές φόρες με λένε κακό ή απαισιόδοξο ή ζηλιάρη ή αποτυχημένο ή μίζερο. Με την αυτογνωσία που διαθέτω κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν με αντιπροσωπεύει απλώς εκείνες τι φόρες μυρίζω το άγχος.

Μιας και μιλάμε και για έρωτα θα περιγράψω μια σύνδεση του έρωτα με το άγχος.

Επειδή είμαι ένας νέος ταξιδιώτης δεν έχω δώσει πολλές μάχες για τον έρωτα. Συγκεκριμένα μόνο δύο. Στην πρώτη μάχη είχα υπερβολικό άγχος με αποτέλεσμα στην ουσία η μάχη να μην ήταν μια μάχη για τον έρωτα αλλά μια μάχη με τον θάνατο. Ο θάνατος με είχε κάνει δούλο του, με είχε ταπεινώσει και με είχε εξαθλιώσει.

Στην δεύτερη μάχη του έρωτα δεν είχα άγχος με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην νιώσω σε κανέναν ώμο μου τον θάνατο αλλά ούτε καν ήττα. Παρόλο που κατά κάποιον τρόπο η μάχη του έρωτα είναι ένας ατελείωτος και καθημερινώς κλεφτοπόλεμος νιώθω νικητής κάθε μέρα και σε κάθε λιμάνι που αράζω για ξεκούραση να περηφανεύομαι την τελική μου νίκη όχι μόνο σαν είμαι σίγουρος για νίκη του ατελείωτου και καθημερινού κλεφτοπολέμου (???) αλλά σαν είμαι ένας αρχαίος "τρελός" πολεμιστής του έρωτα.

Ο Θάνατος και η ήττα ίσως είναι κάτι σαν οφθαλμαπάτη και μέσω του άγχους "βρέχει" το καθρέφτη του ρεαλισμού με αποτέλεσμα να μοιάζουν δύο έννοιες σαν τις υπόλοιπες επειδή σε έναν βρεγμένο καθρέφτη μοιάζουν τα πάντα ίδια.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια κάρτα ταρώ που είναι έντονα συνδεδεμένη με το άγχος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Ουσιαστικά δεν υπάρχουν νίκες και ήττες στο συμπαντικό παιχνίδι. 'Ισως όμως αυτό να το λέω τώρα που για μένα είναι η εποχή του "δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος". Δεν νομίζω να μπορώ ή να μου επιτρέπεται να αποδώσω σε κάποια συγκεκριμένη κάρτα το άγχος, υποβάλλοντας όσους θα είναι ακόμα δραστήριοι τότε, αλλά υπάρχει ένας απίστευτος φόβος για το άγνωστο στην κάρτα της Σελήνης. Τότε μπορεί να ξαναγαβγίσουν τα εσωτερικά μας σκυλιά για να το πω μεταφορικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γι' αυτό θα ήθελα να δώσω κάποιες διευκρινίσεις. Η μάχη και ο θάνατος είναι ασφαλώς συμβολικά. Ακριβώς αυτό που ανέφερε ο Exposed ότι κάθε ήττα περιέχει κι έναν μικρό θάνατο. Όταν η μάχη δίνεται με σπαθιά, όπλα και πανοπλίες, όπως απεικονίζεται στις κάρτες μας, φυσικά το πιθανό αποτέλεσμα της μάχης είναι ο θάνατος. Βεβαίως ο τύπος της μάχης που απεικονίζεται στις κάρτες έχει γενικότερη αλληγορία. Σε μια μάχη που γίνεται μέσα στο μυαλό μας ή μέσα στην ψυχή μας, ο μόνος πιθανός θάνατος είναι αυτός των ηττημένων μας αντιλήψεων περί των πραγμάτων. Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω πως σύμφωνα με τις εσωτερικές διδασκαλίες, ο θάνατος είναι συμβολικά το μέσον που σε οδηγεί στην αναγέννηση, τη φώτιση και τη θέωση. Αυτά όμως διαισθάνομαι ότι θα μας αποκαλυφθούν εκτενέστερα όταν θα ανοίξει η ομώνυμη κάρτα. Για την ώρα ας εκλάβουμε αυτή μου τη δήλωση όπως την κατάλαβε ο Exposed, δηλαδή ότι υπονοεί την πιθανή ήττα και το επακόλουθο τίμημά της, όπως απώλεια της ελευθερίας, ανάγκη αναθεώρησης απόψεων, απώλεια φίλων, εραστών κλπ. Ακριβώς αυτό είναι και το μέγιστο τίμημα της ήττας. Η απώλεια του Έρωτα. Το δίλημμα της κάρτας των Εραστών, αν δηλαδή είσαι άξιος να σταθείς μπροστά στον Έρωτα (με την ευρύτερη έννοια, όπως το αναφέρει ο Δόκτωρ), είναι αδυσώπητο.

Και για να διευκρινίσω τη φαινομενική διαφωνία μου με τον Δόκτορα στο θέμα του Έρωτα, με την ευρύτερη επαναλαμβάνω έννοια, πράγματι ούτε εγώ θεωρώ ότι ο Έρωτας είναι μια μάχη μεταξύ των συμμετεχόντων (του Αυτοκράτορα και της Αυτοκράτειρας εν προκειμένω, συμβολικά). Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι και οι δύο μαζί έχουν ν' αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της φθοράς, της εντροπίας, της αδράνειας και του κοινωνικού κατεστημένου που θεωρεί τις συμβατικές σχέσεις και απόψεις πιο αξιόπιστες από τον Έρωτα, αφού ο τελευταίος είναι μη ελεγχόμενος από το σύστημα και συνεπώς επικίνδυνος, γι' αυτό και γενικά αποθαρρύνεται από το περιβάλλον. Ας μην ξεχνούμε άλλωστε και τη ρήση του Μαρκήσιου, ότι "οι μόνες αξιόπιστες κι ελεγχόμενες σχέσεις, είναι οι σχέσεις συναλλαγής", που μας δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του κοινωνικού κατεστημένου απέναντι στο πιο αναρχικό των αισθημάτων.
Κάθε φορά που ένας πρωτοπόρος φιλόσοφος, επιστήμονας ή εξερευνητής προσπαθήσει να πάει τον κόσμο ένα βήμα μπροστά, παρακινούμενος φυσικά από Έρωτα, βρίσκει μπροστά του όλο το κατεστημένο να τον λοιδορεί και να τον απειλεί, μέχρι και με την πυρά ("κι όμως κινείται"). Ο πατέρας της γενετικής Μέντελ αγνοήθηκε επιδεικτικά στην εποχή του, ενώ έγινε διάσημος αρκετές δεκαετίες μετά το θάνατό του. Ο Δαρβίνος λιθοβολήθηκε, αντίθετα οι απόψεις του Λαμάρκ, ο οποίος τις στοιχειοθέτησε χωρίς να κουνήσει καθόλου τον πισινό του από την καρέκλα του (αμφιβάλω μάλιστα αν είχε κάνει τον κόπο να βγει μια βόλτα μέχρι τον κήπο του σπιτιού του), έγιναν εύκολα αποδεκτές. Το παράδοξο είναι ότι ο Δαρβίνος είχε κάνει ένα πολύ μακρύ ταξίδι και είχε συλλέξει πολύ μεγάλο όγκο στοιχείων για να στηρίξει τη θεωρία του. Τελικά, για να μην απορριφθεί αυτή εντελώς, αναγκάσθηκε να συμπεριλάβει τη Λαμαρκιανή θεωρία μέσα στη δική του. Ο Τέσλα πέθανε στην ψάθα, όταν οι επικείμενες ανακαλύψεις του έθεσαν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των εταιρειών ηλεκτρισμού, που μέχρι τότε χρηματοδοτούσαν την έρευνά του. Ο Μάλπιγκ, φυσιολόγος που περιέγραψε πρώτος τη δομή του νεφρού (σήμερα τα νεφρικά σωληνάρια ονομάζονται και Μαλπιγιανά), έγινε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Ο Αϊνστάιν θεωρήθηκε ανεπίδεκτος μαθήσεως. Ο Κολόμβος, όταν ξεκίνησε το ταξίδι του, έπαιζε το κεφάλι του κορώνα γράμματα. Αν γυρνούσε πίσω χωρίς να έχει ανακαλύψει τίποτε, η βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας θα τον κρεμούσε, που λέει ο λόγος, από το κατάρτι της καραβέλλας του. Ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο, ο Πλάτωνας εξορίστηκε, ο Διογένης πουλήθηκε δούλος.

Ακόμη και ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, όπως είμαστε εμείς, σε περίπτωση που κάνει τις επιλογές του στη ζωή με κριτήρια συμβατικά και τεχνικοοικονομικά, θεωρείται σωστός κι έξυπνος. Αντίθετα, αν ως βασικό κριτήριο βάλει τον Έρωτα, για παράδειγμα αν εννοεί να κάνει μια δουλειά που την αγαπάει, αν έχει καλλιτεχνικές ή άλλες ανησυχίες και θέλει να τις ακολουθήσει ή αν επιμένει να είναι με μια γυναίκα με την οποία είναι τρελά ερωτευμένος, αντί μιας άλλης "πιο συμφέρουσας", θεωρείται ανώριμος, αιθεροβάμων, τρελός κλπ.

Αν πιστεύουμε σε κάθε μάχη υπάρχει είτε η νίκη και η δόξα είτε ο θάνατος τότε θα παλεύουν μόνο οι "τρελοί". Ακόμη και αν εμείς θεωρηθούμε "τρελοί" για πόσο ακόμη θα έχουμε το "χάρισμα" αυτό; Κάποια στιγμή θα θελήσουμε μια ξεκούραση.

Πολύ σωστή κι αυτή η επισήμανση. Ας μην ξεχνούμε ότι το δρόμο τον ανοίγει ο Τρελός, ως πρώτη κάρτα και πάλι ο Τρελός τον κλείνει, αφού μπορεί να τοποθετηθεί και ως τελευταία κάρτα. Αυτό έχει πολλές και βαθιές μυητικές προεκτάσεις, που πιστεύω ότι θα φανερωθούν στην πορεία. Όσο για την ανάπαυση, ίσως να εμφανίζεται σε κάποιες από τις επόμενες κάρτες, όπως εικάζω ότι ίσως είναι η κάρτα του Ερημίτη, δηλαδή η μεθεπόμενη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
σε σχέση με το θάνατο θα ήθελα να πω κι εγώ κάποιες σκέψεις μου και αν είναι εντελώς άσχετες, Pls αγνοήστε με :redface:

καλώς ή κακώς οι άνθρωποι έχουμε στο μυαλό μας ότι ο θάνατος ισοδυναμεί με κάτι κακό... κι αυτό γιατί σαν εγωιστικά πλάσματα, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μας προκαλεί οδύνη.
σε πνευματικό επίπεδο όμως δεν είναι
όταν πεθαίνεις πας σε ανώτερο αστρικό πεδίο που μπορείς να "δεις" και να καταλάβεις περισσότερα...
επιπλέον βιώνουμε στη ζωή μας πολλούς θανάτους που "απλά" δεν είναι σωματικοί....
πεθαίνουν πυκνά συχνά κάποιες αντιλήψεις μας και γεννιούνται νέες...
Πεθαίνουν ιδέες μας, αισθήματα..... γεννιούνται νέα!

Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι ο θάνατος λοιπόν δεν είναι κακός... είναι συνοδοιπόρος και απαραίτητος για την ίδια την ύπαρξη της ζωής.
Άρα ορθά βρίσκεται και στον αριστερό μας ώμο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Γιατι αριστερα ; (εξηγηθηκε καπου και δε το βλεπω ; ) (ΥΓ: ισως εχω χασει τη ροη της κουβεντας και λογω απουσιας αλλα και γιατι ενχω την αισθηση οτι γυρναει σα τρελη πυξιδα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top