iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αυτό που θέλω να κάνω είναι ο κάθε χρήστης να έχει τις δικές τους ρυθμίσεις, προγραμμάτα κτλ κτλ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αν τα αφαιρέσεις όλα απο εκεί, και κάνεις ανακατανομή στους υπόλοιπους, θα καταφέρεις αυτό που θες αλλά δεν ενδείκνυται. Καλυτερα να φτιαξεις χρήστες/groups, και να κάνεις assign permissions σε κάθε object.
* τώρα που το ξαναδιαβάζω, μάλλον είναι πολύ vague, αλλά και πάλι έτσι είναι τα Windows

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ξέρω τι είναι το All User και πως δουλεύει. Αλλά ο τρόπς που συστήνεις (αν το κατάλαβα καλά) δεν μου κάνει μιας και αν κάποιος χρήστης πάει να κάνει εγκατάσταση τότε θα πεταχτεί σε όλους τους χρήστεςΑρχική Δημοσίευση από dooo:δεν υπάρχει χρήστης All Users. Ούτε τέτοιο group. Το all users αναφέρεται στα προγράμματα που μπορεί να "δει" και να τρέξει ο οποιοσδήποτε όταν συνδεθεί (γι'αυτο και υπάρχει στο Documents and Settings).
Αν τα αφαιρέσεις όλα απο εκεί, και κάνεις ανακατανομή στους υπόλοιπους, θα καταφέρεις αυτό που θες αλλά δεν ενδείκνυται. Καλυτερα να φτιαξεις χρήστες/groups, και να κάνεις assign permissions σε κάθε object.
* τώρα που το ξαναδιαβάζω, μάλλον είναι πολύ vague, αλλά και πάλι έτσι είναι τα Windows![]()

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλιώς μπορείς να κάνεις τις εγγαταστάσεις στο φάκελο του εκάστοτε χρήστη...
Αλλά ούτε αυτό ενδείκνυται...
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Και να μη δω το shortcut όταν μπω (και καλά, για να μην τρέξω το πρόγραμμα) θα ψάξω και θα το βρω. Αν όμως ο αδμιν έχει προνοήσει και μου έχει κόψει την περιήγηση στο folder/file, δεν θα τρέξω τίποτα.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Μα από όσο ξέρω τα προγράμματα γίνονται εγγκατάσταση στα Program Filies αλλά κάποια προγράμματα που δεν σε ρωτάνε στην διάρκεια αν θέλεις να εγκατασταθεί σε όλους τους χρήστες κτλ τότε εμφανίζεται σε όλους του χρήστεςΑρχική Δημοσίευση από giostau:Όπως τα λέει η dooο είναι...
Αλλιώς μπορείς να κάνεις τις εγγαταστάσεις στο φάκελο του εκάστοτε χρήστη...
Αλλά ούτε αυτό ενδείκνυται...

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αυτό που θέλω να πετυχώ είναι να μην γεμίζει το desktop και το Start Menu των χρήστων απο προγράμματα που δεν τους ενδιαφέρουνΑρχική Δημοσίευση από dooo:λίγα είναι τα προγράμματα που σε ρωτούν αν θέλεις να κάνεις την εγκατάσταση για όλους τους χρήστες ή για τον τρέχοντα μόνο.
Και να μη δω το shortcut όταν μπω (και καλά, για να μην τρέξω το πρόγραμμα) θα ψάξω και θα το βρω. Αν όμως ο αδμιν έχει προνοήσει και μου έχει κόψει την περιήγηση στο folder/file, δεν θα τρέξω τίποτα.

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Μα από όσο ξέρω τα προγράμματα γίνονται εγγκατάσταση στα Program Filies αλλά κάποια προγράμματα που δεν σε ρωτάνε στην διάρκεια αν θέλεις να εγκατασταθεί σε όλους τους χρήστες κτλ τότε εμφανίζεται σε όλους του χρήστες![]()
Αν ένα πρόγραμμα το εγκαταστίσεις στο program files τότε οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να βρει το φάκελο και να το τρέξει.
Αν σου αρκεί απλά να μην έχει shortcut τότε αυτό σε καλύπτει! (είναι το ίδιο ακριβώς με το να πειράξεις το φάκελο startup στο all users..)
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Όπως είπα και λίγο πιο πάνωΑρχική Δημοσίευση από giostau:Αν ένα πρόγραμμα το εγκαταστίσεις στο program files τότε οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να βρει το φάκελο και να το τρέξει.
Αυτό που θέλω να πετυχώ είναι να μην γεμίζει το desktop και το Start Menu των χρήστων απο προγράμματα που δεν τους ενδιαφέρουν
Τι ακριβώς με καλύπτει; δεν κατάλαβαΑρχική Δημοσίευση από giostau:Αν σου αρκεί απλά να μην έχει shortcut τότε αυτό σε καλύπτει! (είναι το ίδιο ακριβώς με το να πειράξεις το φάκελο startup στο all users..)

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Αυτό που θέλω να πετυχώ είναι να μην γεμίζει το desktop και το Start Menu των χρήστων απο προγράμματα που δεν τους ενδιαφέρουν![]()
Σε αυτήν την περίπτωση, απλά πειράζεις το startup και το desktop στο all users...
Αλλά κάθε φορά που θα βάζεις ένα νέο πρόγραμμα θα πρέπει να ρίχνεις μια ματιά...
Νομίζω ότι είναι ο πιο απλός τρόπος...
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Το ξέρω αυτόν τρόπο αλλά σκέφτηκα μήπως υπάρχει κανένας άλλος τρόπος πιο πρακτίκοςΑρχική Δημοσίευση από giostau:Σε αυτήν την περίπτωση, απλά πειράζεις το startup και το desktop στο all users...
Αλλά κάθε φορά που θα βάζεις ένα νέο πρόγραμμα θα πρέπει να ρίχνεις μια ματιά...
Νομίζω ότι είναι ο πιο απλός τρόπος...
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Το ξέρω αυτόν τρόπο αλλά σκέφτηκα μήπως υπάρχει κανένας άλλος τρόπος πιο πρακτίκος
Δεν νομίζω...

Για windows μιλάμε... τι περίμενες;

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από giostau:Δεν νομίζω...
Για windows μιλάμε... τι περίμενες;![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.