XI - Λαγνεία (Δύναμη)

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
[συνέχεια από το ποστ #99]


Οι Τρεις Θεές

Οι τρεις κάρτες οι οποίες αναφέρονται στο Βιβλίο του Θωθ, ότι αποτελούν τις «Τρεις Θεές», μια τριάδα που εν ολίγοις συνοψίζει την αληθινή φύση του Θηλυκού, είναι οι ΙΙ (Αρχιέρεια-Η Παρθένα), ΙΙΙ (Αυτοκράτειρα-Η Σύζυγος) και XVII (Άστρο-Η Μητέρα). Η κάρτα της Λαγνείας ανήκει στην τριάδα των Θυσιασμένων Θεών, πράγμα που θα σχολιάσουμε στα παρακάτω (αλλά ήδη μας έχει μιλήσει και ο Δόκτωρ, στο ποστ #12). Εάν όμως κοιτάξει κάποιος καλύτερα, θ’ ανακαλύψει ότι στην ουσία η κάρτα της Λαγνείας, αποτελεί επίγεια ανάκλαση της κάρτας της Νουτ, Δέσποινας των Άστρων:
Οι τρεις Παρθένοι - οι τρεις Θεές

Η λέξη Παρθένος είναι απόγονος και παραφθορά μιας αρχαίας Ατλάντειας λεκτικής ρίζας που εφαρμόζοταν στη μητρική αρχή σε εκείνους τους μακρυνούς καιρούς. Αυτή η Παρθένος ήταν ο θεμελιωτής της Μητριαρχίας που επικρατούσε τότε στον πολιτισμό και την οποία μαρτυρούν διάφοροι μύθοι και παραδόσεις και οι οποίοι έφτασαν σε μας σχετικά με τη Λίλιθ, την τελευταία Παρθένο Θεά των Ατλάντειων χρόνων. Η ίδια σκέψη μπορεί να βρεθεί επίσης στις παραδοσιακές αναφορές για τις αρχαίες Αμαζόνες των οποίων τη βασίλσσα νίκησε ο Ηρακλής αποσπώντας της αυτό που ζητούσε. Πρόκειται για αλληγορία που διδάσκει την ανάδυση του πνευματικού ανθρώπου από τον έλεγχο της ύλης. Τρεις από αυτές τις Θεές είναι η Εύα, η 'Ίσις και η Μαρία. 'Εχουν ιδιάζουσα και σημαντική σπουδαιότητα όσον αφορά τον πολιτισμό μας γιατί ενσωματώνουν το συμβολισμό ολόκληρης της μορφικής φύσης η οποία όταν ολοκληρωθεί και λειτουργεί σαν πλήρες πρόσωπο, την αποκαλούμε προσωπικότητα. Η προσωπικότητα αυτή (όσον αφορά την ανθρωπότητα) είναι η ανεπτυγμένη και εξειδικευμένη έκφραση της τρίτης όψης της θειότητας, εκείνης του Αγίου Πνεύματος, της ενεργού νοήμονος και τροφοδότρας αρχής του Σύμπαντος....

....Η ΕΥΑ είναι το σύμβολο της νοητικής φύσης και του νου του ανθρώπου που ελκύεται από το δέλεαρ της γνώσης η οποία πρέπει να αποκτηθεί μέσω της εμπειρίας της ενσάρκωσης. Συνεπώς, η Εύα πήρε το μήλο της γνώσης από τον όφι της ύλης και ξεκίνησε το μακρόχρονο ανθρώπινο εγχείρημα του πειράματος, της εμπειρίας και της έκφρασης που εγκαινιάστηκε - από την νοητική πλευρά - στην 'Αρεια εποχή μας.

Η ΙΣΙΣ εκπροσωπεί την ίδια της έκφραση στο συναισθηματικό ή αστρικό πεδίο. Η Εύα δεν έχει κανένα παιδί στην αγκαλιά της (όπως η Ίσις). Το σπέρμα της Χριστικής ζωής είναι ακόμη πολύ μικρό για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Η ενελικτική διαδικασία είναι ακόμη πολύ κοντά. Στην 'Ισιδα όμως προσεγγίζεται το μεσαίο σημείο. Η επίσπευση αυτού που είναι επιθυμητό (η Επιθυμία όλων των εθνών, όπως ονομάζεται στη Βίβλο) έλαβε χώρα και συνεπώς η 'Ισις αντιπροσωπεύει στους αρχαίους ζωδιακούς τη γονιμότητα, τη μητρότητα και το φύλακα του παιδιού.

Η ΜΑΡΙΑ μεταφέρει τη διαδικασία στο πεδίο ή τον τόπο της ενσάρκωσης, το φυσικό πεδίο, όπου γεννά το παιδίον Χριστός.

Σε αυτές τις τρεις Παρθένους και σε αυτές τις τρεις Μητέρες του Χριστού, έχετε την ιστορία του σχηματισμού και της λειτουργίας των τριών όψεων της προσωπικότητας μέσω των οποίων πρέπει να εκφρασθεί ο Χριστός. Το ίδιο το ζώδιο της Παρθένου εκπροσωπεί μια σύνθεση των τριών θηλυκών όψεων - της Εύας, της 'Ισιδας και της Μαρίας. Είναι η Παρθένος Μητέρα που προσφέρει εκείνο που χρειάζεται για τη νοητική, συναισθηματική και φυσική έκφραση της κρυμμένης, αλλά πάντοτε παρούσας θειότητας. Οι τρεις αυτές εκφράσεις οδηγούνται στην αναγκαία τελείωση στο Λέοντα, το ζώδιο της ατομικής, ενεπτυγμένης αυτοσυνείδησης και ανέλιξης της προσωπικότητας (σύμβολο της κάρτας της Δύναμης).

[της Alice Bailey]
 
Τελευταία επεξεργασία:

Alessandra

New member

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,376 μηνύματα.
Great Chaos, όλα αυτά που γράφεις τι αντίκρυσμα έχουν στην πράξη; Εννοώ, αυτή η υπέρογκη ανάλυση τι προσφέρει στην καθημερινότητα;
 

Mittenwald

New member

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.
Great Chaos, όλα αυτά που γράφεις τι αντίκρυσμα έχουν στην πράξη; Εννοώ, αυτή η υπέρογκη ανάλυση τι προσφέρει στην καθημερινότητα;
Για αρχή, το να ξεφύγεις από την καθημερινότητα.
Τα υπόλοιπα έρχονται σιγά σιγά και μόνα τους.
 

Great Chaos

Well-known member

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,526 μηνύματα.
Great Chaos, όλα αυτά που γράφεις τι αντίκρυσμα έχουν στην πράξη; Εννοώ, αυτή η υπέρογκη ανάλυση τι προσφέρει στην καθημερινότητα;
Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ανάλυση χωρίς σύνθεση είναι εν πολλοίς άχρηστη.

Από την άλλη πλευρά η ερώτησή σου θα ισοδυναμούσε με το ερώτημα "ποια η χρησιμότητα της φιλοσοφίας και της φιλοσοφικής σκέψης;" Επ' αυτού την απάντηση την αφήνω σε σένα.

Θα περιοριστώ σε πρώτη φάση να συμφωνήσω με τον φίλο Μίττενβαλτ στην απάντηση που σου έδωσε. Θα συμπληρώσω μονάχα ότι η παραπάνω ανάλυση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη δόμηση ενός συστήματος σκέψης και κατάταξης των ιδεών, των φαινομένων και της νοηματοδότησης αυτών, εξίσου έγκυρου και λειτουργικού με οποιοδήποτε άλλο "λογικό" τρόπο θέασης των πραγμάτων. Εγώ προσωπικά και ορισμένοι άλλοι συνταξιδιώτες, βρίσκουμε αυτό το σύστημα κατάταξης χρήσιμο στη ζωή μας. Το εάν θ' αποδειχτεί εξίσου έγκυρο ή χρήσιμο για οποιονδήποτε άλλον, αυτό εναπόκειται σ' εκείνον τον ίδιο...
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Η κάρτα με τον αριθμό ΧΙ είναι η Λαγνεία
Μετρίασε την ενέργεια με αγάπη· Άσε την Αγάπη
να απορροφήσει όλα τα πράγματα.
Λάτρεψε το όνομα ____, τετράγωνο, μυστικό,
θαυμάσιο και το όνομα του Οίκου Του 418.


Τα κεφάλια του θηρίου είναι επτά: Το κεφάλι ενός Αγγέλου, το κεφάλι ενός Αγίου, το κεφάλι ενός Ποιητή, το κεφάλι μιας Μοιχαλίδας, το κεφάλι ενός Θαρραλέου Άνδρα, το κεφάλι ενός Σάτυρου και το κεφάλι του Λέοντα-ερπετού.
Η ουρά του θηρίου θυμίζει κι αυτή ερπετό.
Τα επτά κεφάλια συμβολίζουν τους Σαβαώθ, Βελιάλ, Σαχαβιήλ, Αδραμαλέκ, Σαμγαβιήλ, Λίλιθ και Ναχεμά.

Η ανταγωνιστική της φωτεινής επτάδας. Ανταγωνιστικοί απέναντι στους 7 άγγελους της Αποκάλυψης.

Η γυναίκα ονομάζεται από τον Crowley, Κόκκινη Γυναίκα, σύζυγος του Χάους και αντιστοιχεί στη Μπάμπαλον, τη «μητέρα όλων των βδελυγμάτων». Θεωρείται το επίκεντρο του Θελήματος, όπως ο Ήλιος είναι το κέντρο του Ηλιακού συστήματος.
Είναι το ανταγωνιστικό σύμβολο - αρχέτυπο της Γυναίκας που περιβάλλεται από τον 'Ηλιο, εκείνης της στεφανωμένης από τα δώδεκα άστρα. Ανταγωνιστική δηλαδή απέναντι στην Ίσιδα - Παρθένο Μαρία - Αθηνά.

Κάτω από τα δυνατά πόδια του θηρίου, μέσα σε ένα μαλακό και μακάβριο ιώδες χρώμα, βλέπουμε, νεφελώδη φαντάσματα ανθρώπων.
'Αγιοι είναι. Είναι οι 'Αγιοι που μαρτύρησαν από την Καθολική Εκκλησία. Αλλά και "μάγοι', "μάγισες", "μαθηματικοί", αστρολόγοι, επιστήμονες, εφευρέτες και όλοι οι αποκρυφιστές, οι μάντεις και οι άνθρωποι που μαρτύρησαν από τη δεσποτική Εκκλησία και τα καταπιεστικά πολιτικά καθεστώτα. Η 'Ελενα Μπλαβάτσκι λέει ότι η Babalon είναι η Καθολική Εκκλησία. Ο Ελιφάς Λεβί, ότι πρόκειται για το αρχέτυπο που συγκεντρώνει τους 7 "καπετάνιους" επαναστάτες αγγέλους - δαίμονες με καταστροφική επιρροή, δηλαδή αντίχριστες δυνάμεις.


Προσωπική μου άποψη είναι ότι η Babalon εκφράζει μια πολύ τυραννική, συντηρητική και καταπιεστική δύναμη. Ουσιαστικά τα άτομα που την ενσαρκώνουν (άνδρες - γυναίκες, πολιτισμοί, εκκλησίες κλπ) φέρουν όλες τις ιδιότητες της ελευθερίας και της έλλειψης πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας για τους εαυτούς τους (όλα επιτρέπονται) αλλά κάνουν στους άλλους αυτό που δεν θέλουν να τους κάνουν οι άλλοι, δηλαδή λειτουργούν ακραία καταπιεστικά και τυραννικά επάνω στο διαφορετικό (δεν επιτρέπουν τίποτα και εκφράζουν μια πολύ εγωιστική αγάπη).
Επίσης διαγιγνώσκω ένα πολύ έντονο κοινό χαρακτηριστικό σε όλες αυτές τις ψυχές, μονάδες και οργανισμούς: Ιδιαίτερος υλισμός, πρακτικότητα, μια πολύ γήινη προδιάθεση και σχεδόν ολοκληρωτική απαξίωση κάθε πνευματικότητας. Συχνά είναι κανονικοί "δήμιοι" ελεύθερων πνευμάτων. 'Ολες και όλοι με ιδιαίτερα τετράγωνη λογική και χωρίς καθόλου ανεπτυγμένη πνευματικότητα. "Εδώ υπάρχει μόνο το σώμα, το φαγητό, η επιβίωση και η ηδονή και τίποτε άλλο. 'Ολα τα άλλα είναι περιττά".

Αρχετυπικά, πέρα από άτομα, μου θυμίζει πολύ και την Ευρώπη επάνω στον Ταύρο. 'Εντονος υλισμός.
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Yπάρχει και ειδικός εξορκισμός του θηρίου από τον Ελιφάς Λεβί, λευκό μάγο και αποκρυφιστή, του οποίου η μετενσάρκωση πίστευε ότι ήταν ο Κρόουλι.

Ο "Εξορκισμός των Επτά" του Ε.Λεβί που καταλήγει στο "Απομακρήνθητι Λίλιθ, άφες ημάς εν ειρήνη Ναχεμά".
Απομακρύνσου Λίλιθ, άσε μας στην ησυχία μας Ναχεμά.
Απόστρεψον το πρόσωπόν σου αφ' ημών Μολώχ ! Δεν θα σου δώσουμε τα τέκνα μας για να τα καταβροχθίσεις!

Εδώ ο Λεβί κάνει κάτι τολμηρό και παράδοξο. Αν και πολύ χριστιανός, αρνείται την ανάγκη της όποιας θυσίας πέφτοντας σε αντίφαση με τα ίδια του τα χριστιανικά πιστεύω. Αντίθετα, συμβαίνει το παράδοξο, ο "σατανιστής" (?) Κρόουλι να προτρέπει "σαδιστικά" θα έλεγες για αυτή τη θυσία, με σκοπό την ανύψωση.

Αυτό που ανακύπτει τελικά όμως από τα παραπάνω είναι εύλογο. Ακόμα και Νέος Αιώνας του Κρόουλι, δεν μπορεί να κάνει χωρίς κάποιον "Χριστό". Θα έλεγες όλους τους έχει στοιχειώσει η παλιά θρησκεία, "αριστερούς" και "δεξιούς" ψάλτες του Εσωτερισμού, και δεν μπορούν να πάνε ένα βήμα παραπέρα χωρίς θυσία. Ακόμα και ο πλέον αμόρφωτος και χονδροειδής άθεος σατανιστής, θα σου μιλήσει για την ανάγκη κάποιας θυσίας, πράγμα που τον καθιστά για μένα ισότιμο στην βλακεία με ένα χριστιανό. Αρνούμαι κάθε θυσία και κάθε "ήρωα". Πιστεύω στην υπηρεσία, στην προσφορά και στην φιλανθρωπία. 'Οχι στη θυσία και στο μαρτύριο.

Ακολουθεί ο Κρεμασμένος που συμβολίζει τον Χριστό και τον 'Οσιρι και ο Θάνατος και έτσι κλείνει η τριλογία του Θανάτου και έτσι έχουμε τη γέννηση ενός νέου ανθρώπου ελεύθερου από κάθε τυραννία και καταπίεση.

Αξίζει να μάθει κανείς για τη Μarjorie Cameron. 'Ηταν μια από τις γυναίκες που ενσάρκωσαν την Βabalon, σύντροφος του επιστήμονα J.Parsons, αυτού του επιστήμονα που κατασκεύασε τις ρουκέτες, ένας τύπος σαν τον DrStrangelove :P σε εκείνη την ταινία, ένας επιστήμων που τον χρησιμοποίησε το σύστημα και στο τέλος σκοτώθηκε σε μια έκρηξη που προεκλήθη για αδιευκρίνιστους λόγους. Πολλοί λένε μάλιστα ότι αυτό ήταν μια καλοσχεδιασμένη δολοφονία. Ο Parsons ήταν φίλος του Ρον Χάμπαρντ, ιδρυτή της Σαηεντολογίας και μαθητή του Κρόουλι. Ο Χάμπαρντ είχε βασιστεί πάρα πολύ στο σύστημα του Κρόουλι για να κατασκευάσει μια δική του μοντέρνα μαγεία, μια "τεχνολογία" για το νου όπως την έλεγε, τη Διαννοητική Επιστήμη που θυμίζει πολύ το NLP της ορθόδοξης επιστήμης (νευρογλωσσικό προγραμματισμό). Στην ταινία που γύρισε ο Στάνλει Κιούμπρικ με τον τίτλο DrStrangelove, ο DrStrangelove :P πρέπει να κρυπτογραφεί τον Parsons. Κάποτε γυρίστηκε ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο "Η Σκοτεινή Πλευρά της Σελήνης" που παίρνουν συνεντεύξεις από παλιούς πολιτικούς την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, τη σύζυγο του μακαρίτη του Στάνλει Κιούμπρικ και άλλους και σε αυτό το ντοκυμαντέρ μιλάνε και για τον DrStrangelove (την ταινία εννοώ :P Αυτή η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης είναι η Babalon. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνονται σε "σκοτεινές" Σελήνες (Σελήνη στο χάσιμο γίνονται πολλά "μαύρα τελετουργικά" και γενικά η Σελήνη στο χάσιμο συνδέεται με μεγάλη αδυναμία σε αντίθεση με την Πανσέληνο που οι χυμοί του σώματος και η ζωτικότητα είναι στο αποκορύφωμά τους. Η Σελήνη στο χάσιμο είναι η Λίλιθ. Σε αντίθεση με την 'Ισιδα - την Ιέρεια δηλαδή, Παρθένο Μαρία που συμβολίζεται από το γεμάτο φεγγάρι, γόνιμο και πληθωρικό, η Λίλιθ είναι ένα μισό φεγγάρι - μισή γυναίκα μεταφορικά και άγονη).

Η Βabalon είναι ένα παγκόσμιο αρχέτυπο και διαχρονικό. Εξέπεσε όταν την ενσάρκωνε η Ρωμαική Αυτοκρατορία. Είναι μοιραίο να εκπέσει και στις μέρες μας, αν δεχθούμε ότι στις μέρες μας την ενσαρκώνουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, κάποιοι πιστεύουν ότι ενσαρκώνεται και από το Βατικανό και πρέπει να είναι πολύ κοντά και το τέλος αυτής της μοντέρνας Αυτοκρατορίας. 'Αλωστε, δεν είναι μόνο οι προτεστάντες και οι χριστιανοί ορθόδοξοι που προφητεύουν κάτι τέτοιο, αλλά και παλιοί καθολικοί τω θρήσκευμα προφήτες που δεν θα είχαν κανένα συμφέρον, όπως ο Νοστράδαμος, προφητεύουν ότι το "Κόκκινο" Βατικανό κάποια μέρα θα καταστραφεί ολοκληρωτικά. Aυτό είναι λογικό, διότι μια κοσμική - υλική εξουσία δεν μπορεί να έχει διάρκεια. Αναγκαστικά κάποια στιγμή φθείρονται εκ των έσω.
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Aκόμα, αυτή η κάρτα πρέπει να εξεταστεί μαζί με τις εξής ακόμα κάρτες:

Πέντε των Κυπέλων
Επτά των Κυπέλων
Οκτώ των Κυπέλων.

Δηλαδή τρεις κάρτες από τις "μικρές", ελάσσονες που συγγενεύουν με το Δισκοπότηρο της BABALON.

Επειδή η Λαγνεία κρατάει το Δισκοπότηρο. Είναι όμως γεμάτο από δάκρυα και αίμα. Οι Κούπες και τα Δισκοπότηρα συμβολίζουν στην Αρκάνα, συναίσθημα, αγάπη και απόλαυση. Το συναίσθημα στη Λαγνεία όμως είναι αρνητικό. Ακόμα και όταν είναι πανίσχυρο και ικανό για μεγάλα επιτεύγματα, στο τέλος ακόμα και η επιτυχία γυρνάει μπούμερανγκ. Και όσοι πιο ισχυρό είναι το συναίσθημα στη Λαγνεία, τόσο πιο καταστροφικό. Στη Λαγνεία, η σύμβουλή του μάντη ή δασκάλου πρέπει να είναι: Ζήσε το ωμό πάθος, μην νοιώσεις κυριευμένος από συναίσθημα. 'Εχεις να κάνεις με BEAST, όχι με Παρθένα.

'Οταν το συναίσθημα αναπτυχθεί ισχυρά και ο μαθητής είναι φωτεινός και ισχυρός, ανυψωμένος, τότε αργά ή γρήγορα, θα "ανοίξουν" οι παρακάτω κάρτες:

Πέντε των Κυπέλων.

Πέντε Κούπες σχηματίζουν ένα ανεστραμένο πεντάκτινο αστέρα.
Συμβολίζει το τέλος της ευχαρίστησης. Κακοτυχία. Απογοήτευση στην αγάπη. 'Ελλειψη καλοσύνης από φίλους. Απώλεια φιλίας. Στεναχώρια. Ο θρίαμβος της ύλης επάνω στο πνεύμα.

Επτά των Κυπέλων.

Εθισμός σε ναρκωτικά (με την συμβολική έννοια εθισμός σε κάποια αγάπη - εξάρτηση). Τοξίνωση. Ψέμματα. Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Λαγνεία. Ματαιοδοξία. Εδώ η προσπάθεια να αυξηθεί η ευχαρίστηση έχει καταλήξει σε διαφθορά. Οι λωτοί έχουν γίνει δηλητηριώδεις.

Οκτώ των Κυπέλων.

Οι κούπες έχουν σπάσει. Η δύναμη τώρα έχει ξοδευτεί. Μιζέρια. Το άτομο αφήνει την υλική επιτυχία για να πετύχει κάτι υψηλότερο πνευματικά.

'Ολα τα παραπάνω θα "ανοίξουν" επειδή οι κάρτες των Κυπέλων συμβολίζουν όλες το συναισθηματικό ύδωρ και με αυτό το "ύδωρ" γεμίζει η Μεγάλη Κούπα της BABALON.

Ο έξυπνος θα τη δαμάσει όμως ή θα την προσπεράσει και τότε θα ανοίξουν οι εξής κούπες:

'Ασσος των Κυπέλων.

Γονιμότητα, Παραγωγικότητα. Ομορφιά και Ευτυχία. Είναι το 'Αγιο Δισκοπότηρο που δέχεται τη θεία έμπνευση. Το στοιχείο του ύδατος στη μυστική και αυθεντική του μορφή.

Δύο των Κυπέλων.

Αρμονία αρσενικού - θηλυκού. Ζεστή φιλία. Δυο κύπελα που ξεχειλίζουν από νερό. Τα δελφίνια της Αφροδίτης ζευγαρωμένα.

Τρία των Κυπέλων.

Αφθονία. Τα καλά πράγματα της ζωής πρέπει να τα απολαμβάνεις αλλά είναι περαστικά, για αυτό μη στηριχθείς σε αυτά.

Από την 4η κάρτα των Κούπων και μετά, αρχίζει το decadance της Λαγνείας:

4η Κούπα
: Πολυτέλεια. Τα σπέρματα της παρακμής της αγάπης (βλέπε αρχαία Ρώμη).

5η Κούπα:
Απογοήτευση.

6η Κούπα
: Απόλαυση. Αλλά με αρνητικές συνέπειες.

7η Κούπα
: Ακολασία - Διαφθορά. Εθισμός. Παραίσθηση. Τοξίνωση. Ενοχή. Λαγνεία.

8η Κούπα:
Ραθυμία. Νωχελικότητα

κλπ
 

Oize

New member

Ο Oize αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 79 μηνύματα.
Κυρίες και κύριοι,
Ας μην μπερδεύουμε τη συμβολική ή υπαινικτική γλώσσα με τις κυριολεξίες... Κανείς δεν εννόησε, όσον αφορά το Αιώνα του Παιδιού, ότι υπάρχει η αναγκαιότητα μιας νέας φυσικής θυσίας. Απεναντίας, καλούμαστε να επιτείνουμε τις διεργασίες που εξυπονοούν μια άλλη αυτοθυσία και η οποία αφορά όλας μηδενός εξαιρουμένου. Είναι η αναγκαιότητα μιας αντίστροφης αυτοθυσίας απ' αυτήν που καθιστά τις υποδομές του νεωτερικού δυτικού πολιτισμού. Δε θυσιάζουμε τις χαρές του σώματος, του ασυνειδήτου, του αιώνιου παιδιού σε όφελος της ταυτότητας, του Εγώ, του επικεντρωμένου υποκειμένου που υποχονδρίως αυτοεξυψώνεται από τα χθόνια φυλλοκάρδια της Μητρός (matrix)- δεν είναι η αυτοθυσία της Μεταφυσικής Υπέρβασης αυτή. Σήμερα ατενίζουμε τη νέα αναγκαιότητα που μόνο τα εράσμια πλήθη μπορούν να ψυχανεμιστούν. Θυσία της ταυτότητας, του Εγώ, του φλεγματικού επικεντρωμένου υποκειμένου σε όφελος του σώματος, του ασυνειδήτου, του αιώνιου παιδιού- ο λόγος περί της αυτοθυσίας της Φυσικής Εμμένειας!
Και η κάρτα αυτή (ΛΑΓΝΕΙΑ) είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό της κέλευσμα...
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Κυρίες και κύριοι,
Ας μην μπερδεύουμε τη συμβολική ή υπαινικτική γλώσσα με τις κυριολεξίες... Κανείς δεν εννόησε, όσον αφορά το Αιώνα του Παιδιού, ότι υπάρχει η αναγκαιότητα μιας νέας φυσικής θυσίας. Απεναντίας, καλούμαστε να επιτείνουμε τις διεργασίες που εξυπονοούν μια άλλη αυτοθυσία και η οποία αφορά όλας μηδενός εξαιρουμένου. Είναι η αναγκαιότητα μιας αντίστροφης αυτοθυσίας απ' αυτήν που καθιστά τις υποδομές του νεωτερικού δυτικού πολιτισμού. Δε θυσιάζουμε τις χαρές του σώματος, του ασυνειδήτου, του αιώνιου παιδιού σε όφελος της ταυτότητας, του Εγώ, του επικεντρωμένου υποκειμένου που υποχονδρίως αυτοεξυψώνεται από τα χθόνια φυλλοκάρδια της Μητρός (matrix)- δεν είναι η αυτοθυσία της Μεταφυσικής Υπέρβασης αυτή. Σήμερα ατενίζουμε τη νέα αναγκαιότητα που μόνο τα εράσμια πλήθη μπορούν να ψυχανεμιστούν. Θυσία της ταυτότητας, του Εγώ, του φλεγματικού επικεντρωμένου υποκειμένου σε όφελος του σώματος, του ασυνειδήτου, του αιώνιου παιδιού- ο λόγος περί της αυτοθυσίας της Φυσικής Εμμένειας!
Και η κάρτα αυτή (ΛΑΓΝΕΙΑ) είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό της κέλευσμα...
Μα εγώ δεν μίλησα για φυσική θυσία.

Δε θυσιάζουμε τις χαρές του σώματος, του ασυνειδήτου, του αιώνιου παιδιού σε όφελος της ταυτότητας, του Εγώ, του επικεντρωμένου υποκειμένου που υποχονδρίως αυτοεξυψώνεται από τα χθόνια φυλλοκάρδια της Μητρός (matrix)- δεν είναι η αυτοθυσία της Μεταφυσικής Υπέρβασης αυτή.
Καλά.
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Ο Crowley λέει ότι η Πόρνη εμφανίζεται μπροστά στον Ιεροφάντη, κρατώντας ανάποδα ένα σπαθί, συμβολίζει την Πασιφάη και υπάρχει κάτι το σαδιστικό. Στην Πασιφάη αποδίδονταν μαγικές και μαντικές δυνάμεις. Η Πασιφάη θανάτωνε κάθε γυναίκα που ερωτεύοταν τον Μίνωα, μεταμορφώνοντάς την σε φίδια για να τον κάνει άγονο (Η Λαγνεία συμβολίζει ακόμα τη μαγεία). Αυτό το έπαθε ο Μίνωας επειδή αρνήθηκε να θυσιάσει ένα ταύρο στον Ποσειδώνα.

Το Βιβλίο του Νόμου, στροφή ΧΙ, 'Αλιστερ Κρόουλι λέει :

"Ας ζωστεί με ένα σπαθί μπροστά μου η γυναίκα". Αυτή η γυναίκα συμβολίζει την Αφροδίτη όπως αυτή είναι τώρα σε αυτό το νέο αιώνα. 'Οχι πια το απλό όχημα του αρσενικού συντρόφου της, αλλά οπλισμένη και στρατιωτική".

Πασιφάη: μάγισσα (η Πασιφάη ήταν αδελφή της Κίρκης), με ερωτική μανία, με μαγικές και μαντικές δυνάμεις, πολεμική διάθεση.

Προσωπικά πιστεύω ότι συμβολίζει την κακοποιό μαγεία ή τη σεξουαλική μαγεία. Ενώ η θετικότερη και ανώτερη μορφή μαγείας συμβολίζεται από την κάρτα "Η Τέχνη - Αλχημεία").

Η μαντική διάσταση των Ταρό.
Για την μαντεία με τα Ταρό είναι απαραίτητες κάποιες επικλήσεις, διαφορετικά η μαντεία είναι αδύνατη.
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Μια BABALON (Λαγνεία) είναι και η Σαλώμη, την κούπα της οποίας γεμίζει με αίμα ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Ο Ιωάννης συνδέεται αρχετυπικά με το ζώδιο του Καρκίνου, υδάτινο ζώδιο και σύμβολο της Μητέρας (τα ύδατα, δηλαδή το 'Αγιο Πνεύμα στα οποία βαπτίζεται ο εν υμίν Χριστός). Στον Χριστιανισμό, αίμα και ύδωρ είναι το ίδιο. Η θυσία του πνεύματος για την ύλη. Πρόδρομος του μαρτυρίου ο Ιωάννης γιατί θυσιάστηκε όπως ο Χριστός πριν από αυτόν, γεμίζοντας με αίμα το δισκοπότηρο της κοσμικής εξουσίας όπως αργότερα ο Χριστός. Ελπίζω να μην αμφιβάλλουν κάποιοι ακόμα μετά από τόσους μήνες ότι η BABALON είναι ένα καταστροφικό, τυραννικό και εντελώς γήινο - κοσμικό αρχέτυπο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top