Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Συνειδητοποίησα πόσο άσχετη είμαι από τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και άρχισα να ψάχνω πληροφορίες σχετικά με το ποιος ήταν ο "Ζήτα", ποιος ο ανακριτής, ποια η πολιτική κατάσταση της χώρας εκείνη την περίοδο.
Σαν ταινία μου έδωσε την αφορμή να συζητάω για αυτή και να διαβάσω για να μάθω λεπτομέριες, άρα για μένα πέτυχε το σκοπό της. Δεν αναφερόταν σε κανένα όνομα, ούτε στη χώρα που εξελισσόταν τα γεγονότα. Παρόλο που πραγματεύεται σοβαρά επεισόδια σου αφήνει μια κωμικότητα που ελαφρύνει λίγο το κλίμα.
Άψογη και πολυβραβευμένη. Σας συνιστώ να τη δείτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Ναι, λέγεται ότι μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη φώναζαν "Ζει", αλλά σύμφωνα με την ταινία αυτός ήταν ο "Ζήτα" προφανώς για τον ίδιο λόγοNομίζω πως εννοεί "Ζεί".

Το ΄χεις δει Remp;
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Υγ. Πάντως, ότι και να λέμε

...Ζεί!
vendetta
Πολύ δραστήριο μέλος

Ήμουν σε μία διαρκή αναζήτηση ονομάτων και αντιστοίχισή τους με τους χαρακτήρες της ταινίας...
Η ταινία είναι πολύ καλή...Σκηνοθετικά άψογη (...τι να λέμε τώρα...η σκηνή όπου ο Λαμπράκης προσπαθεί να εξηγήσει σε κάποιον ανώτερο της αστυνομίας την αδικία για την αίθουσα που είχανε αρχικά ενοικιάσει για τη συγκέντρωσή τους και κοιτάζει με φανερή δυσφορία τις φωτογραφίες του βασιλικού ζεύγους οι οποίες φαίνονται είτε μισές είτε με τα πρόσωπα να μη διακρίνονται λόγω του φωτός και η σκηνή όπου ο νεαρός φωτογράφος παίρνει φωτογραφίες των μελών της παρακρατικής οργάνωσης μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση...)...
Πολύ καλή και απόλυτα εκφραστική η "βουβή" Ειρήνη Παππά και ο αδέκαστος ανακριτής...
Η μουσική του Θεοδωράκη πιστεύω πως δεν ταίριαζε απόλυτα στην ταινία...Επαναστατική μουσική που χαλάει την ατμόσφαιρα της ταινίας, ενός πολιτικού θρίλερ με εμφανή την άποψη του σκηνοθέτη του...
Τη συνιστώ εννοείται...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Τότε είχα δει κι εγώ την ταινία, η οποία μάλιστα είχε κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους ως: ΣαρτΖετάκης. Η προπαγάνδα στην υπηρεσία του παπανδρεϊσμού. Η ταινία όμως δεν έφταιγε σε τίποτε, αντιθέτως μου είχε φανεί πολύ καλή, αν και πλέον δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματά του, κάποτε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...