Αποπλάνηση 11χρονης μέσω διαδικτύου

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Ποιά ήταν η καλύτερη στιγμή για την πιτσιρίκα στην εν λόγω ιστορία; Να συνέχιζε δυο τρείς φορές πρίν προκύψει η δημοσιότητα. .......
Φλερτ, σαγήνη, σεξουαλική απόλαυση, ώριμη ύστερα απο ορθή σκέψη απόρριψη

Τώρα όλα αυτά τα σημεία ισχύος στο παιχνίδι τα γύρισαν εναντίον της. .......πειδή ακριβώς εκείνη δεν είναι σε θέση να σκεφτεί ορθά και έξυπνα...!!

Ολοκληρωτική κατατρόπωση. Και μιλάς ύστερα για ψυχικά τραύματα...
Πάρα πολλές οι υποθέσεις..... και πιο κουφές από όλους τους άλλους.
Και το σεξουαλικό/ερωτικό παιχνίδι νίκη ή ήττα.... δυστυχώς παίζουμε σε άλλα ταμπλό και δεν καταλαβαίνω τις επιλογές σου.

Ένοχος μέχρι αποδείξεως τουναντίον (?) :eek:
ένοχος μέχρι να βγει το πρώτο μεσημεριανάδικο να πει ότι δεν ήταν βιασμός (?)
ένοχος μέχρι να γράψει κι ο τελευταίος την τελευταία του συνκαταγγελτική αράδα
κάτι σαν την κλωτσοπατινάδα με συνειρμούς;.....
Κανείς δεν μπορεί να κρίνει ούτε όμως και να το αποφύγει.......αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν υποχρεωνόμουνα να το παίξω μαύρο/κόκκινο θα 'παιζα το κόκκινο. Τα μεσημεριανάδικα έτσι κι αλλοιώς δεν θα μάθω ποτέ τι λένε ούτε καν μέσα από άλλες εκπομπές που ζουν σχολιάζοντας τα.
Αμαρτάνω δηλαδή παρηγορώ δηλαδή παρατείνω...:worry:
Δεν είμαι έξυπνη. Κι απ'όσο ξέρω αμαρτάνω σημαίνει χάνω τον στόχο. Θα'θελα όμως να καταλάβω.

Βίτσιο το μη σύνηθες?
Η φυσιολογία (και η λογική η ίδια) σου σηκώνει το σημαιάκι.
.......
Κοίτα τι γίνεται τώρα.
Αν εγώ αντιπαρατεθώ σε αυτό γίνομαι αυτοδιορισμένος δικηγόρος του Αξκου.
Αλλά κι εσύ που γράφεις το παραπάνω μπαίνεις στη θέση της τρομοκρατημένης μανούλας
και δίχως να ξέρεις το ζουμί της υπόθας, θεωρείς ότι ο τύπος ήταν συλλέκτης baby pants
(για να μην πω τπτ άλλο)
επειδή ειπώθηκε, γράφτηκε, υποστηρίχθηκε ότι είχε κάνει το ίδιο και με άλλες 2.
..................
Κι αν το είχε κάνει αλλά η δημοσιοποίηση δεν είχε τελικά νομική υπόσταση;
Θα βγεις να πεις αν αθωονόταν, ουπς σορυ λάθος, βιάστηκα?
.................
Η λάσπη που εκτοξεύεται παίρνεται πίσω?

Παραδέχομαι ότι σαν βασιλειάδου ή σαν αρώνη κατά τον χάος με φόβο σκέφτομαι τα λάθη που μπορεί να κάνω σαν γονιός και να μην επιτρέψουν στα παιδιά μου να αντιδράσει όπως θα ένοιωθε σε διάφορες περιστάσεις ή να μην μου πει τα ζόρια του, γιατί έχω 3 παιδιά με 3 διαφορετικούς χαρακτήρες και δεν νοιώθω τόσο ευέλικτη.
Επίσης είμαι από αυτές που δεν έμαθαν καλά να λένε όχι οπότε προτιμώ να επιλέγω ανθρώπους που να έχουν την ευαισθησία να ακούνε.
Με βάση τα παραπάνω από τα οποία δεν μπορώ να ξεφύγω...
η γνώμη μου είναι ότι δεν θα'θελα οποιοσδήποτε μπορεί να παραμυθιάζει μικρά κοριτσάκια να έχει την άνεση να το κάνει... αν μπορούσα να το αποτρέψω... και δεν μου αρκεί το μη σύνηθες για το βίτσιο.... αλλά με καλύπτει η πολύ μικρή ηλικία της μικρής και η πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας.

Ποιος σου έμαθε ότι η ωριμότητα είναι το προαπαιτούμενο για τέλεση ερωτικής πράξης?
Δηλ εγώ όταν έχωνα τη γλώσσα μου στο πιπί της πόπης στα 8 μου (δεκαετία του 80)
ήμουν πιο ώριμος από την 11χρονη του σήμερα;

Ήμουν παιδέρας από μικρός, θα πεις? :worry::worry:

Τελικά το τόπικ αυτό πρέπει να αποκτήσει και εφεδρικό όνομα:
Πώς η ηθική θολώνει την κρίση.

Αν είναι να ωριμάσει κάποιος για να συνουσιαστεί,
το χάσαμε το κορμί πατριώτισσα λούγκαρ (και εννοώ το δικό μας, θα γίνει μπαγκαλόουζ για τις κάμπιες)
καθώς η ωριμότητα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι επέρχεται κάποτε ή μια δεδομένη στιγμή κοινή for all.
Αν εσύ είσαι σίγουρη, αφαιρείς το δικαίωμα της αβεβαιότητας για τους άλλους?
Ή η δική σου σιγουριά περι σεξ. ωριμότητας είναι θεοφωσφάτωση?
Εδώ τώρα είσαι φάουλ συγκρίνοντας παιδιά που εξερευνούν με τον δικό τους ρυθμό σεξουαλικές εμπειρίες και την από καθέδρας ένταξη στην σεξουαλική ζωή ενός παιδιού από έναν ενήλικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Deviance

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο $Con αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 152 μηνύματα.
E ναι, μη σε κατηγορήσει κανείς για ξεπερασμένες αντιλήψεις ρε παιδί μου ρε παιδί μου, και άνθρωπο προσκολλημένο σε σκουριασμένες ιδέες!!!
Ότι "περισσεύει" εσύ να το κόβεις (την τσουτσούνα εν προκειμένω) κι εμείς οι 4χ φεύγα πως το είπες, τουλάχιστον 150 φορές, (φυσικά όχι για να θίξεις κανένα) θα φροντίζουμε για τις...πινελιές, που τόσο μεγαλόψυχα μας παραχώρησες!

Πάντως, εγώ θεωρώ ΕΣΕΝΑ τυχερό που δεν ζεις σε κάποια από αυτές τις χώρες με τους συγκεκριμένους ηθικούς κώδικες!
Γιατί δεν μπορεί, κάτι θα έκανες κι εσύ κάποια στιγμή, που θα το τιμωρούσαν με...αφαίρεση (του όποιου) μέλους!

Εκτός φυσικά, αν ασπάζεσαι και εφαρμόζεις μέχρι κεραίας, τo ηθικό έρμα τέτοιων...χωρών! ;)
.

Το παράδειγμα μου μεν ακραίο κατε σε ήταν για να δείξω την αηδία για το συμβάν βεβαία με αηδιάζει ακόμα περισσότερο αυτό που βλέπω εδώ μέσα η lugar με κάλυψε πλήρως δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι τέτοιο αν εσύ την βρίσκεις με 11 χρονα so be it.. Δικαίωμα σου όπως και δικαίωμα μου να μην το αποδέχομαι am i right? Ο ενας παρομιαζει τον βιασμό,αποπλάνηση,σεξουαλική κακοποίηση (όπως θες πεστο) μιας 11χρονης ίσο με ένα σπάσιμο ενός ποτηριού κάτι τόσο αθώο καθημερινό και μη τιμωρείταιο.

@Great Chaos: Νομίζω ότι ξεκαθάρισα πως για μένα είτε 1χ/2χ/3χ να ήταν το ίδιο κατακριτέο θα ήταν.

@Bugs: Στο πρόσφατο σου ποστ είδα πως είσαι πατέρας δεν κάθισα να δω όλο το τοπικ σορρυ τη να κάνουμε.. Πάλι καλά που δεν έχεις κόρη δηλαδή. Όσο για αυτό με τον γάμο και θα της άρεσε άπλα τραγικό.. Δεν ξέρω αν έχετε τέτοια αμυντική στάση γιατί είστε 40φευγα και νιώθετε ότι θίγετε η "κλίκα" σας (ελπίζω να είδατε τα " " με την κλίκα εννοώ 40+ category).

Bottom Line: Αφήστε τα μεγάλα λόγια και τις ποιητικουρες δεν κρύβουν την σαπίλα τον λεγόμενων μερικών... Το να πηγαίνει ένας 1χ-20-30-40-50-60-80 φευγα με μια 11χρονη είναι μια πράξη ρομαντισμού για σας τότε κάπου χάνετε κύριοι μάλλον είμαι τυφλός και δεν βλέπω των ρομαντισμό σας η δεν είμαι τόσο διεστραμμένος σαν και σας μάλλον το πρώτο ε? Haha

Και μιας και σας αρέσουν τα ποιηματάκια "Σου 'χω μια όμορφη λύση: τράβα και πέθανε πιο πέρα,
με βρώμικο αέρα και με τον άγιο που θέλει φοβέρα."


Lugar +1
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
αν εσύ την βρίσκεις με 11 χρονα so be it.. Δικαίωμα σου
Αυτό πάλι από που προκύπτει, έστω και σαν ...υποθετική σκέψη;:confused:

Έπειδή θεωρώ βλακώδη θηριωδία να κόβει κανείς...τσουτσούνια; (ότι κι αν κάνανε) και άφησε κατά μέρος τα...ένα "ακραίο παράδειγμα" κτλ...Ενα βήμα εμπρός είσαι, δύο πίσω, τρία πλαγίως και μετά αρχίζει το...κουτσό!

Άκουσε φίλε των....ακραίων παραδειγμάτων, γιατί σαν πολύ η γλωσσίτσα σου ξεθάρεψε, θα μπορούσα να γράψω πολλά, συσχετίζοντας και αναλύοντας τις δηλώσεις σου στο σύνολο τους, αλλά ειλικρινά, επειδή ο χώρος δεν μας έχει συνηθίσει σε ΤΟΣΗ συγκεντρωμένη ανοησία, και παντελή απουσία ικανότητας συγκροτημένης σκέψης, καταλήγω να πιστεύω ότι η Ελένη έπρεπε να συμπεριλάβει και το δικό σου nickname στα υπόλοιπα τέσσερα*** περί κλώνων, οπότε αν συνεχίσω να σου απαντώ, ο ανόητος θα είμαι πλέον... εγώ!

Φυσικά, αφήνω ανοιχτό ένα ενδεχόμενο λάθους, μια και η απύθμενη βλακεία πολλές φορές δεν έχει.....πάτο!

Θερμη παράκληση προς υπευθύνους, εάν προτίθεστε να διαγράψετε το σχόλιο μου, να διαγραφεί πάραυτα και το δικό του προς εμένα! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί! Φυσικά, προτιμώ να παραμείνουν ως έχουν! ;)

***Εγώ νομίζω ότι οι Buggs, _daemon_, Subject to Change και Great Chaos είναι κλώνοι.

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
@Bugs: Στο πρόσφατο σου ποστ είδα πως είσαι πατέρας δεν κάθισα να δω όλο το τοπικ σορρυ τη να κάνουμε.. Πάλι καλά που δεν έχεις κόρη δηλαδή.

Εμείς τι να κάνουμε που χωρίς να διαβάζεις τίποτα απαντάς στον εαυτό σου.Παλι καλά για σένα μάλλον αφού αν διάβαζες θα έβλεπες ότι η κόρη μου θα ήξερε μια χαρά να τα βγάζει πέρα και με 40 φεύγα και με 30 φεύγα και με 20 φεύγα...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Εμείς τι να κάνουμε που χωρίς να διαβάζεις τίποτα απαντάς στον εαυτό σου.Παλι καλά για σένα μάλλον αφού αν διάβαζες θα έβλεπες ότι η κόρη μου θα ήξερε μια χαρά να τα βγάζει πέρα και με 40 φεύγα και με 30 φεύγα και με 20 φεύγα...:)Γι'αυτό εγώ από την αρχή έμεινα σ'αυτό το σημείο. Το τώρα. Γιατί βλέπετε, τα αγαπητά μου παιδιάκια, το έδειξαν το πουλάκι τους στον αράπη, σαν παιδιά που είναι. Οπότε έχω βρεθεί σ'αυτή τη θέση.Η ακριβής θέση μάλιστα είναι τα πρώτα δευτερόλεπτα που το παιδί σου σου το λέει. Πώς αισθάνεσαι, πώς αντιδράς, τί λές. Ίσως να είμασταν τυχεροί, ίσως επειδή ακριβώς είμαστε πολύ άνετοι με το θέμα του σέξ, ήταν το ίδιο άνετα και είναι, τα παιδιά μας, απέναντί μας. Και προφανώς μας εμπιστεύονται και μας θεωρούνε περισσότερο φίλους τους απο οποιονδήπότε ξένο, όσο καλά και άν περνάνε μαζί του. Ετσι δεν το μάθαμε μία εβδομάδα μετά που, μα το Θεό, αν συνέχιζαν έτσι, ο αράπης ποιός ξέρει τί θα είχε κάνει.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, που φυσικά ήταν τελείως αλλιώτικες απο τους γονείς της εν λόγω κοπέλας, τόσο εγώ όσο και η μαμά τους, είμασταν απόλυτα σύμφωνοι στην περεταίρω αντιμετώπιση. Ετσι, ούτε ο αράπης έχασε τη δουλειά του ούτε τα παιδιά μας έπαθαν καμία ζημιά, ούτε εκτέθηκε κανείς, και το σημαντικότερο, δεν έμειναν σεξουαλικά τραύματα στα παιδιά. Η ιστορία πέρασε έτσι όπως συνέβη, σαν να μήν έγινε τίποτα. Που αν έγινε, την τρομάρα που πήραμε η μάνα τους κι εγώ την ξέρουμε. Και τα παιδιά, χωρίς να σκάσουνε καθόλου, απλά δεν ξανάπαιξαν με το φύλακα.
Ο χαρακτηρισμός των εχόντων αντίθετη άποψη με την δική σου ώς ρομαντικών, ανέραστων και άλλων, με κάνει να απαντήσω.
Έχοντας επαφή με νεαρά άτομα 15-18 ετών, κάποιες φορές προκύπτει συζήτηση και είμαι υποχρεομένος ή να το βάλω στα πόδια, που απο την φύση μου αδυνατώ, ή να δώσω απαντήσεις ακροβατώντας κυριολεκτικά.
Εκείνο που προσέχω, ώς ο ανάποδος το λιβάνι, είναι τα λεγάμενά μου να μήν με προσβάλλουν και να προκύπτει όφελος για τους απέναντί μου νεαρούς και νεαρές.
Δηλώνω όμως εξαιρετική δυσκολία να σκεφτώ και μόνο τί θα μπορούσα να πώ σε μιά 11χρονη.
Ούτε ανέραστος είμαι, ούτε πουριτανός αλλά ούτε έχω και καμιά παραξενιά.
Στα 51 μου χαρακτηρίζω ανισόρροπο τον εν λόγω (κύριο), γιατι απο νεώτερες πληροφορίες η πράξη δέν αφορά μία και μόνο 11χρονη, αλλά και άλλες. Όχι βέβαια πως άν ήταν μιά θα είχε κάποιοα ελαφρυντικά.
Επίσης απο τις δημόσιες σχέσεις, θεωρώ σκόπιμο να σημειώσω της αποστάσεις που αναδυκνείουν το πώς χαρακτηρίζεται αυτός που τις κρατά ή παραβιάζει.
Άγνωστος οφείλει να στέκει 80 εκ. απέναντί μας.
Φιλικό πρόσωπο 50 εκ.
Κάτω των 30 εκατοστών, φίλε μου είναι αυστηρώς προσωπικός χώρος.
Σαφώς και δέν έχω καμιά σκέψη να κάνω σύγκριση για το άν ήταν σε θέση η μικρή, άν ζούσε σε κάποια άλλη εποχή να τεκνοποιήσει ακολουθώντας τις γιαγιάδες και προγιαγιάδες μας.
Ακόμα και οι τσιγκάνοι και οι ΡΟΜ σήμερα έχουν αρχίσει να διαφοροποιούν της συνήθειές τους.
Μήπως στα πλαίσια της ενημέρωσης των παιδιών θα πρέπει να γίνει και κάποιο πρόγραμμα μύησης ;
Τί άλλο θα προκύψει σε αυτή την συζήτηση παρωδία ;
Ψηφίστε επιτέλους να ξεκαθαρίσει η θολούρα. Το αποτέλεσμα θα λέει περισσότερα και δέν θα αμφισβητούνται.
Όσο για την κόρη σου στα 11 της άν ήταν, εκείνο που θα έβλεπα είναι η παιδικότητα, η δροσιά της και η βιασύνη της να δείξει πόσο έχει μεγαλώσει.
Άν προέκυπτε και καμιά ερώτηση, το πιθανότερο είναι να παρίστανα και τον χαζό ακόμα !
Πάντως απορίες σίγουρα δέν θα είχα. Σε αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
Τι ακριβώς θέλεις να ψηφιστεί Μάξιμε; Τι δεν θα έπρεπε να γινει, τι θα ήταν καλύτερο να γίνει κατα τη διάρκεια της σχέσης του κοριτσιού με αυτόν τον άντρα, απαξ και αυτή προέκυψε, ή τί θα ήταν καλύτερο να γίνει αφού έγινε ότι έγινε; Γιατί η κάθε φάση έχει τις δικές της απαιτήσεις. Η διαφωνία μου μάλλον με πολλές και πολλούς εδώ είναι ότι "κολλάνε" στο πρώτο, ενώ εμένα με απασχολεί κατα πρωτεραιότητα το τελευταίο. Δηλαδή πρώτα θα ασχοληθω με τις ανάγκες του κοριτσιού αυτή τη στιγμή και ύστερα με το πόσο θα πρέπει να αλλάξει η κοινωνία ώστε κάποια άλλα κορίτσια, να μήν βρεθούν σ'αυτή τη θέση. Οσοι ασχολούνται αποκλειστικά με το τελευταίο, μάλιστα, μου δίνουν την εντύπωση σαν να αδιαφορούν εντελώς για τη συγκεκριμένη κοπελίτσα, σαν να είναι καμένο χαρτί.

Εγώ νομίζω όμως, και το υποστηρίζω με όλα όσα λέω, ότι ο χειρισμός των γονέων της είναι πολύ σημαντικότερος στο άν θα είναι η όχι καμένο χαρτί, απο την πράξη, τουλάχιστον όπως την έχουμε δεί μέχρι αυτή τη στιγμή, την συνεναιτικη δηλαδή αυτή πράξη. Για να λύσω την απορία πολλων εδώ θα πώ ότι αν είχα κόρη 11χρονη που έκανε έρωτα συνενετικά με κάποιον, ενα είναι σίγουρο. Δεν θα το μάθαινε κανείς. Και σε καμία περίπτωση δεν θα ονόμαζα εγώ πρώτος στην κόρη μου ότι έγινε, με την φρικτή νομική διατύπωση, ότι δηλαδή βιάστηκε. Μόνο αν εκείνη το έλεγε έτσι θα μιλουσα για βιασμό και θα αντιμετώπιζα βιασμό. Γιατί άλλο μια ανοησία, και άλλο ενας βιασμός. Μια ανοησία μπορεί να την κάνει ο καθένας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Δηλώνω όμως εξαιρετική δυσκολία να σκεφτώ και μόνο τί θα μπορούσα να πώ σε μιά 11χρονη.
Συζητώντας με τη νηπιαγωγό της κόρης μου, όταν τη ρώτησα πόσα χρειάζεται να ξέρει ένα παιδί, (για διάφορα "δύσκολα" θέματα, όχι μόνο για το σεξουαλικό), η απάντησή της ήταν, ότι αν το παιδί ρωτήσει, ό,τι ηλικία και να έχει, οφείλουμε να του απαντήσουμε, με απλό, ειλικρινή και κατανοητό τρόπο.

Είναι λογικό. Από τη στιγμή που ένα παιδί θα αναρωτηθεί για κάτι, σημαίνει ότι το έχει απασχολήσει. Σημαίνει ότι έχουν γεννηθεί μέσα στο κεφάλι του ερωτηματικά, που αν δεν απαντήσουμε υπεύθυνα εμείς, θα βρεθούν άλλοι "καλοθελητές" να το κάνουν (βλ. τηλεόραση, internet, συνομήλικοι φίλοι).

Το ζητούμενο είναι, να νιώθει το παιδί την άνεση να μας ρωτήσει για οτιδήποτε το απασχολεί και να μην έχει συλλέξει λανθασμένα μηνύματα από τη συμπεριφορά μας ότι υπάρχουν θέματα ακατάλληλα προς συζήτηση.

Όσο δύσκολο, άβολο, άκαιρο κι αν φαίνεται σε οποιαδήποτε φάση της ανάπτυξης ενός παιδιού να δώσουμε απάντηση σε ερωτήματα που το απασχόλησαν, οφείλουμε να βρίσκουμε το σθένος να το κάνουμε.

Πολύ περισσότερο δε, όταν δίδεται σε αυτό το 11χρονο παιδί, μια πρόσβαση στο internet, όπου μπορεί να συναντήσει κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλά και ένα σωρό πληροφορίες τις οποίες δεν έχει πιθανότατα, την αναγκαία εμπειρία να αξιολογήσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Στην αρχή του θέματος η underwater είχε αναφέρει κάτι για στάδια ανάπτυξης και θα το αναφέρω και εγώ. Κατα μέσο όρο (και το τονίζω αυτό γιατί στους ανθρώπους πάντοτε υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις και ατομικές διαφορές) ένα εντεκάχρονο παιδί μόλις έχει βγει από το στάδιο της συγκεκριμένης λογικής σκέψης και σιγά σιγά μπαίνει στο στάδιο της τυπικής λογικής σκέψης, η οποία κατακτάται πλήρως γύρω στα 15. Δηλαδή τώρα ξεκινάει να καλλιεργεί την ικανότητα του υποθετικοαπαγωγικού λογισμού (τουτο σκεφτείτε το σαν αυτό που λέμε αφηρημένη σκέψη, οι άνθρωποι λογίζονται σαν επιστήμοντες, αντιλαμβάνονται ένα πρόβλημα σε πολλαπλά επίπεδα και χειρίζονται πολλές μεταβλητές ταυτόχρονα). Παράλληλα στο μεταβατικό αυτό στάδιο το άτομο αποτυγχάνει να διαφοροποιήσει τις δικές του σκέψεις από αυτό που σκέφτονται οι άλλοι, δηλαδή βλέπει τον εαυτό του ανάλογα με το ποια γνώμη νομίζουν ότι έχουν οι άλλοι γι' αυτό.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν μία ενδεκάχρονη είναι ευκόλως χειραγωγήσιμη και ακόμα αν υπάρξει συναίνεση για εμένα είναι πλασματική αφού δεδομένης της νοητικής ανωριμότητας δε νομίζω ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί επί ίσοις όροις με έναν ενήλικα. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση από το νόμο. Φανταστείτε π.χ. ότι ένας σαραντάρης αλληλεπιδρά με ένα 10χρονο και ο τελευταίος συναινεί να γίνει συνεργός σε φόνο. Πόσο μετράει αυτή η συναίνεση; Γι' αυτό και μόνο είμαι της άποψης ότι καλώς συμβαίνει και η νομοθεσία δρα προληπτικά αναφορικά με αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Οι εξαιρέσεις αν είναι τόσο λαμπρές και προχωρημένες είμαι σίγουρη ότι κάπως θα βρουν το δρόμο τους. Συχνά ορισμένες θέσεις τις βρίσκω υπερπροστατευτικές, σκεπτόμενη ότι σιγά εγώ έκανα έτσι στην τάδε ηλικία και δεν έπαθα τίποτα. Όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη ενός άλλου όμως, δεν είναι το ίδιο νομίζω.

Από την άλλη δε μου αρέσει η χρήση της λέξης βιασμός, διαθφορά, κακοποίηση και τα συναφή, εφόσον δεν ήταν εμπειρία άσχημη για τον ανήλικο. Μπορεί να μην έχει διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα εργαλεία αντίληψης της πραγματικότητας αλλά σίγουρα μπορεί να κάνει το στοιχειώδες, να πει αν πράγματι αν ήταν δυσάρεστη ή ευχάριστη. Εδώ νομίζω βασίζεται η επιχειρηματολογία του Μπαγκς. Ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων τείνει να κολλάει τη λέξη βιασμός,που έχει βαριά και φορτισμένη σημασία, κρίνει, κατακρίνει και διασύρει χωρίς να εξετάσει αν πράγματι ήταν έτσι, χωρίς να θέλει καν να αναγνωρίσει ότι ακόμα και σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν διακυμάνσεις. Αντί να πολώνεται κανείς και να τον πνίγει το δίκιο του είναι μία ωραιότατη ευκαιρία να σκεπτεί πόσες αποχρώσεις του γκρι υπάρχουν, η έννοια του "αυτονόητου" χάνεται μέσα στην ίδια της την αντίφαση και κανείς δεν κατέχει την οικουμενική αλήθεια σε τίποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
Πολύ περισσότερο δε, όταν δίδεται σε αυτό το 11χρονο παιδί, μια πρόσβαση στο internet, όπου μπορεί να συναντήσει κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλά και ένα σωρό πληροφορίες τις οποίες δεν έχει πιθανότατα, την αναγκαία εμπειρία να αξιολογήσει.

Ειδικά όταν γύρω απο αυτές τις πληροφορίες παίζουν χιλιάδες κλίκ που το οδηγούν σύντομα σε σαιτ γεμάτα webcams ή πορνογραφικό ηλικό. Ποιά είναι η άμυνα σ'αυτόν το καταιγισμό; Η μή πρόσβαση ή η εξήγηση. Πώς μπορεί να εξηγήσει κάπόιος στα παιδιά του να αποφεύγουν την υπερπληθώρα σεξουαλικής οπτικής προσφοράς; Για να μήν βαρεθούν, είναι ίσως ενα δυνατό επιχείρημα. Τα παιδιά τρέμουν την βαρεμάρα περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Στην αρχή του θέματος η underwater είχε αναφέρει κάτι για στάδια ανάπτυξης και θα το αναφέρω και εγώ. Κατα μέσο όρο (και το τονίζω αυτό γιατί στους ανθρώπους πάντοτε υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις και ατομικές διαφορές) ένα εντεκάχρονο παιδί μόλις έχει βγει από το στάδιο της συγκεκριμένης λογικής σκέψης και σιγά σιγά μπαίνει στο στάδιο της τυπικής λογικής σκέψης, η οποία κατακτάται πλήρως γύρω στα 15. Δηλαδή τώρα ξεκινάει να καλλιεργεί την ικανότητα του υποθετικοαπαγωγικού λογισμού (τουτο σκεφτείτε το σαν αυτό που λέμε αφηρημένη σκέψη, οι άνθρωποι λογίζονται σαν επιστήμοντες, αντιλαμβάνονται ένα πρόβλημα σε πολλαπλά επίπεδα και χειρίζονται πολλές μεταβλητές ταυτόχρονα). Παράλληλα στο μεταβατικό αυτό στάδιο το άτομο αποτυγχάνει να διαφοροποιήσει τις δικές του σκέψεις από αυτό που σκέφτονται οι άλλοι, δηλαδή βλέπει τον εαυτό του ανάλογα με το ποια γνώμη νομίζουν ότι έχουν οι άλλοι γι' αυτό.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν μία ενδεκάχρονη είναι ευκόλως χειραγωγήσιμη και ακόμα αν υπάρξει συναίνεση για εμένα είναι πλασματική αφού δεδομένης της νοητικής ανωριμότητας δε νομίζω ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί επί ίσοις όροις με έναν ενήλικα. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση από το νόμο. Φανταστείτε π.χ. ότι ένας σαραντάρης αλληλεπιδρά με ένα 10χρονο και ο τελευταίος συναινεί να γίνει συνεργός σε φόνο. Πόσο μετράει αυτή η συναίνεση; Γι' αυτό και μόνο είμαι της άποψης ότι καλώς συμβαίνει και η νομοθεσία δρα προληπτικά αναφορικά με αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Οι εξαιρέσεις αν είναι τόσο λαμπρές και προχωρημένες είμαι σίγουρη ότι κάπως θα βρουν το δρόμο τους. Συχνά ορισμένες θέσεις τις βρίσκω υπερπροστατευτικές, σκεπτόμενη ότι σιγά εγώ έκανα έτσι στην τάδε ηλικία και δεν έπαθα τίποτα. Όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη ενός άλλου όμως, δεν είναι το ίδιο νομίζω.

Από την άλλη δε μου αρέσει η χρήση της λέξης βιασμός, διαθφορά, κακοποίηση και τα συναφή, εφόσον δεν ήταν εμπειρία άσχημη για τον ανήλικο. Μπορεί να μην έχει διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα εργαλεία αντίληψης της πραγματικότητας αλλά σίγουρα μπορεί να κάνει το στοιχειώδες, να πει αν πράγματι αν ήταν δυσάρεστη ή ευχάριστη. Εδώ νομίζω βασίζεται η επιχειρηματολογία του Μπαγκς. Ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων τείνει να κολλάει τη λέξη βιασμός,που έχει βαριά και φορτισμένη σημασία, κρίνει, κατακρίνει και διασύρει χωρίς να εξετάσει αν πράγματι ήταν έτσι, χωρίς να θέλει καν να αναγνωρίσει ότι ακόμα και σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν διακυμάνσεις. Αντί να πολώνεται κανείς και να τον πνίγει το δίκιο του είναι μία ωραιότατη ευκαιρία να σκεπτεί πόσες αποχρώσεις του γκρι υπάρχουν, η έννοια του "αυτονόητου" χάνεται μέσα στην ίδια της την αντίφαση και κανείς δεν κατέχει την οικουμενική αλήθεια σε τίποτα.
Ίσως η πιο λογική τοποθέτηση στο θέμα. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Καλή η θεωρία αλλά για να δούμε στην πράξη πως φαίνεται σαν εικόνα, όχι δεν ανεβάζω τσόντα :P

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
Καλή η θεωρία αλλά για να δούμε στην πράξη πως φαίνεται σαν εικόνα, όχι δεν ανεβάζω τσόντα :P

Κι ύστερα λένε οι ηθικολόγοι. Ιδού οι παιδεραστές οι ανώμαλοι που ψάχνατε, αυτοί οι γονείς που πήγαν τα παιδιά τους εκεί !! (πιθανότατα γιατί τους πλήρωναν αδρά). Αυτοί που ενέκριναν την εκπομπή, όλοι αυτοί οι χιλιάδες που προφανώς την έβλεπαν !!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,083 μηνύματα.
Παρακολουθώ το θέμα σιωπηλή τόσες μέρες και μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα για το συμφορουμίτη Buggs και όσους άλλους συμφωνούν με τις απόψεις του και θέλουν να απαντήσουν. Επειδή είδα αντικρουόμενες απόψεις από αυτά τα άτομα, θα παρακαλούσα, αν θέλετε, να απαντήσετε με ένα ναι ή ένα όχι.

Θεωρείτε οτι:
1) είναι φυσιολογικό ένας 40άρης να γουστάρει σεξουαλικά μια 11χρονη;
2) ο νόμος που προστατεύει όλα τα παιδιά ως 15 ετών θα έπρεπε να καταργηθεί εφόσον υπάρχουν κάποια παιδιά που συνειδητοποιημένα κάνουν ό,τι κάνουν;
3) οι αποφάσεις, επιλογές και πράξεις ενός παιδιού ως 15 ετών έχουν την ίδια ισχύ και τις ίδιες συνέπειες με αυτές ενός ενήλικα;

Αυτές είναι για μένα οι καυτές ερωτήσεις. Σας παρακαλώ απαντήστε αν θέλετε με ένα ναι ή ένα όχι. Ευχαριστώ.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
.... να απαντήσετε με ένα ναι ή ένα όχι.
Θεωρείτε οτι:
1) είναι φυσιολογικό ένας 40άρης να γουστάρει σεξουαλικά μια 11χρονη;
2) ο νόμος που προστατεύει όλα τα παιδιά ως 15 ετών θα έπρεπε να καταργηθεί εφόσον υπάρχουν κάποια παιδιά που συνειδητοποιημένα κάνουν ό,τι κάνουν;
3) οι αποφάσεις, επιλογές και πράξεις ενός παιδιού ως 15 ετών έχουν την ίδια ισχύ και τις ίδιες συνέπειες με αυτές ενός ενήλικα;
Αυτές είναι για μένα οι καυτές ερωτήσεις.

Στην πρώτη ερώτηση, το θέμα δεν είναι τόσο απλό ώστε να εξαντληθεί σε ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, γι αυτό άλλωστε παρέμεινε τόσες ημέρες στην επικαιρότητα, ανεβάζοντας αισθητά τα ποσοστά στην σελίδα, και παρ όλο που (μοιραία) άρχισε η ...ύφεση, ο απόηχος του ακόμη τα διατηρεί!
Μη σε ξεγελάει το γεγονός ότι δεν "έλαβαν" πολλοί (αναλογικά) ενεργά μέρος, το "καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα", καλά κρατεί! :whatever:
Έτσι λοιπόν, το τι είναι φυσιολογικό ή όχι και για ποιούς, δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο απλοϊκά, αν δεν θέλουμε να να επιστρέψουμε στην προ του τείχους εποχή, των pink floyd!

Αφού όμως θέλεις να γνωρίζεις "ποιός και τί", μπορώ να μιλήσω μόνο για τον ΕΑΥΤΟ μου και να πω ότι προσωπικά, η συγκεκριμένη ηλικία που ανέφερες για το παιδάκι, είναι πολύ μακριά από εκείνη που θα "κάνει" το μάτι μου να κοιτάξει....χαμηλότερα από το πρόσωπο, έτσι απλά χωρίς υστερίες και τσιρίδες, που η ένταση τους είναι πολλές φορές αντιστρόφως ανάλογη του..."δικαίου" που κουβαλούν!

Όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση, νομοθέτης δεν φιλοδοξούσα ποτέ να γίνω, είναι βαριά η....ευθύνη!

Και τέλος, οι αποφάσεις, επιλογές και πράξεις ΚΑΘΕ έλλογου όντος, ανεξαρτήτως ηλικίας, σαφώς και έχουν την ίδια ισχύ και συνέπειες για όποιον αλληλεπιδρά μαζί του!
Αυτό το τελευταίο, αν δεν το κατάλαβες μπορώ να στο ....εξηγήσω!

Πες μου τώρα, προτιμούσες ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ; ;)

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Θεωρείτε οτι:
1) είναι φυσιολογικό ένας 40άρης να γουστάρει σεξουαλικά μια 11χρονη;

Γι'αυτόν ΝΑΙ. Για μένα ΟΧΙ. Αν και για κείνη όμως είναι ΝΑΙ, τότε σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός τύφλα να'χει ο πεθερός.

2) ο νόμος που προστατεύει όλα τα παιδιά ως 15 ετών θα έπρεπε να καταργηθεί εφόσον υπάρχουν κάποια παιδιά που συνειδητοποιημένα κάνουν ό,τι κάνουν;
ΟΧΙ. Οι νόμοι δεν γράφονται για όλους, αλλά για τις συντριπτικές πλειοψηφίες των κοινωνιών. 'Αρα δεν μπορείς να καταργήσεις τέτοιους νόμους αν και εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία τους αποδέχεται. Κατ'επέκταση μπορεί να αμφισβητηθεί και κατά πόσο δημοκρατικοί είναι οι νόμοι ή μάλλον κατά πόσο η δημοκρατία είναι καθολικό δίκαιο ή μια ψευδαίσθηση (όπως και η ελευθερία). Κατά τη γνώμη μου και τα δυο είναι ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Η Δημοκρατία είναι μέγεθος ανάλογο της ηθικής. 'Ανθρωποι που έχουν υποκειμενική δική τους ηθική δεν είναι ευτυχισμένοι στη δημοκρατία, γιατί σε αυτό το πολίτευμα κρατεί ο δήμος και όχι η προσωπικότητα.

3) οι αποφάσεις, επιλογές και πράξεις ενός παιδιού ως 15 ετών έχουν την ίδια ισχύ και τις ίδιες συνέπειες με αυτές ενός ενήλικα;
ΟΧΙ αν και πολλές φορές ένα 15χρονο είναι πολύ πιο ώριμο και έξυπνο από έναν σαραντάρη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ληφθούν υπόψην πολλοί παράγοντες. Ασκήθηκε ψυχολογική βία και υποβολή ; Το κορίτσι πήγε οικειοθελώς ; Πήγε με δική της θέληση και μετά το μετάνοιωσε ; Τι ειπώθηκε μεταξύ γονιών - παιδιού ; Ποιά η σχέση γονιών με το παιδί αυτό ; Ο άντρας αυτός κατ'εξακολούθηση πηγαίνει με ανήλικα ; Είναι παιδεραστής ; Παρασύρθηκε από το μικρό ; Την παρέσυρε ο ίδιος ; Δεν θα ήθελα να ήμουν δικαστής σε τέτοια περίπτωση, γιατί ένα ανήλικο εκ των πραγμάτων είναι αθώο, οπότε δεν μπορείς να το πιέσεις να τους εκμαιεύσεις ομολογία ούτε να αμφισβητήσεις την ειλικρίνειά του, εκτός όμως αν υπήρξε σχέδιο και δόλος και από πίσω κρύβεται κάτι άλλο (πχ άλλοι άνθρωποι, γονείς κλπ που θέλουν να καταστρέψουν τον συγκεκριμένο), αλλά απ'οσα έχετε γράψει, ο σαραντάρης μάλλον είναι επικίνδυνη ανωμαλάρα, γιατί ακόμα κι αν ήθελε έρωτα με το παιδί, θα μπορούσε να έχει μια στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφύγει να βάλει σε περιπέτειες το παιδί και τους γονείς. Στο κάτω κάτω και ο 'Ασενπμαχ στο Θάνατο στη Βενετία γούσταρε τον μικρό, αλλά δεν πήγε ποτέ μαζί του και περιορίστηκε να τον κοιτάει σαν ξερολούκουμο. Παιδεραστή δεν σε κάνει η σεξουαλική πράξη, αλλά η επιθυμία. Κι επειδή αναφέρθηκε και η Λολίτα, στο συγκεκριμένο έργο σίγουρα ο Τζέρεμι 'Αιρονς είναι αθώος, γιατί τα αισθήματα του είναι μπερδεμένα, κάτι μεταξύ πατρότητας και έρωτα που απουσιάζει η χυδαιότητα και η εκμετάλευση, και η Λολίτα τον παρασέρνει συνειδητά και τον αποπλανεί (αν θυμάμαι καλά την ταινία γιατί έχω χρόνια να την δω).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ουτιδανός

Νεοφερμένος

Ο Shizoid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλεται Αισθητικός και μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 39 μηνύματα.
Bottom Line: Αφήστε τα μεγάλα λόγια και τις ποιητικουρες δεν κρύβουν την σαπίλα τον λεγόμενων μερικών...
Ακου bro, μακαρι να χα ταλεντο να γραφω κι εγω τετοιες ποιητικουρες κι ας ειμουν πιο σαπιος κι απο κουφαρι σκυλου πατημενο στην εθνικη. Ολοι τους ποιητες τους λενε σαπιους, εκτος κι αν γραφουν ποιηματα πολεμικα για ηρωες και την πατριδα. Εσεις ειστε καθαροι, αγνοι κι αγιοι, οι ποιητες ειναι σαπιοι, ομως η σαπια κοινωνια μεχρι το μεδουλι ειναι γεματη απο σας και οι ποιητες εχουν πεθανει καημενε..:/:
Οσα δεν φτανει η αλεπου..:whistle:

Θεωρείτε οτι:
1) είναι φυσιολογικό ένας 40άρης να γουστάρει σεξουαλικά μια 11χρονη;
Για να συμβενει τοσο συχνα, φυσιολογικο θα ειναι, isn't it? Και τα παιδια εχουν σεξουαλικες ορεξεις, δεν το χεις μαθει; Τωρα ο μεγαλος θα πρεπει νομιζω να κρατηθει και ν' αφησει το παιδι να μεγαλοσει λιγακι ακομη, οπως το φρουτο που δεν το κοβεις αγουρο, ακομη κι αν το λουλουδι του ειναι ομορφο και τ αρωμα του σε μεθαει. Παμε στην επομενη..

2) ο νόμος που προστατεύει όλα τα παιδιά ως 15 ετών θα έπρεπε να καταργηθεί εφόσον υπάρχουν κάποια παιδιά που συνειδητοποιημένα κάνουν ό,τι κάνουν;
Για μενα, μια πραγματικα λευθερη κοινονια, ... (ωχ μεγαλη κουβεντα ειπα τωρα...:hmm: μια κοινονια λευθερη ειναι αυτη που σκεφτεται τις αληθινες αναγκες των ανθρωπων κι οχι τις αναγκες του συστηματος, που η παραγογη υπηρετει τους ανθρωπους κι οχι οι ανθρωποι την παραγογη, κλπ)...οι ανθρωποι θα ηξεραν πως και το σεξ ειναι τεχνη και διδασκετε. Κι οταν δεν διδασκετε γεμιζει τον ανθρωπο με ενοχες και ντροπες και κομπλεξ και τον πληγωνη. Λοιπον αντι να απαγορευουν με νομους σε παιδια 13-15 χρονων να κανουν σεξ, θα υπηρχε θεσμος καθε παιδι, αγορι η κοριτσι ν αναλαμβανει καποιος μεγαλος τη σεξουαλικη του διαπεδαγογηση και να το μυει στον ερωτα, με αγαπη και τρυφεροτητα. Σ' αυτην την κοινονια το σεξ δεν θα ηταν κακο κι αμαρτια αλλα χαρα κι απολαφση. Σ' αυτην την κοινονια θα ειχαν κρεμασει πρωτα τους ηθικοπλασματικους ομως και θα πρεπε οι μεγαλοι να ξερουν να ξεχωριζουν την ομορφια απ τη σαπιλα, me thinks..

Ευχομαι να χε βρεθει και για μενα μια δασκαλα του σεξ να μου δειξει που παν τα τεσσερα οταν σε ηλικια 13 χρονων ο λουλουκος επεφτε μονο για να κατουρισω και ξανα προς τη δοξα τραβα (τραβα, τραβα...:P) και το μυαλο μου ειχε κολησει.. θα ειχα πολλυ λιγοτερα κομπλεξ σημερα και θα την ειχα κανει εικονισμα οπως εσεις την Παναγια..

3) οι αποφάσεις, επιλογές και πράξεις ενός παιδιού ως 15 ετών έχουν την ίδια ισχύ και τις ίδιες συνέπειες με αυτές ενός ενήλικα;
Αναλογα τον ενηλικα. Ξερω παιδια πολυ πιο σοφα απο καποιους ενηλικους και ενηλικους πιο κουτους κι απ τα βλητα.

Αυτές είναι για μένα οι καυτές ερωτήσεις. Σας παρακαλώ απαντήστε αν θέλετε με ένα ναι ή ένα όχι. Ευχαριστώ.:)
Εγω εχω μια πιο καυτη: γιατι ψηφισες το ποστ της Obscura, αφου αποδηκνυει ποσο λαθος εχεις που ζοριζεσε σ ολο το θεμα;
Εδώ νομίζω βασίζεται η επιχειρηματολογία του Μπαγκς. Ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων τείνει να κολλάει τη λέξη βιασμός,που έχει βαριά και φορτισμένη σημασία, κρίνει, κατακρίνει και διασύρει χωρίς να εξετάσει αν πράγματι ήταν έτσι, χωρίς να θέλει καν να αναγνωρίσει ότι ακόμα και σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν διακυμάνσεις. Αντί να πολώνεται κανείς και να τον πνίγει το δίκιο του είναι μία ωραιότατη ευκαιρία να σκεπτεί πόσες αποχρώσεις του γκρι υπάρχουν, η έννοια του "αυτονόητου" χάνεται μέσα στην ίδια της την αντίφαση και κανείς δεν κατέχει την οικουμενική αλήθεια σε τίποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Καλή η θεωρία αλλά για να δούμε στην πράξη πως φαίνεται σαν εικόνα, όχι δεν ανεβάζω τσόντα :P

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δική μου απάντηση, τα δικά σου σχόλια επι του θέματος!

Κι ύστερα λένε οι ηθικολόγοι. Ιδού οι παιδεραστές οι ανώμαλοι που ψάχνατε, αυτοί οι γονείς που πήγαν τα παιδιά τους εκεί !! (πιθανότατα γιατί τους πλήρωναν αδρά). Αυτοί που ενέκριναν την εκπομπή, όλοι αυτοί οι χιλιάδες που προφανώς την έβλεπαν !!
Δύο ερωτήσεις μόνο έχω για εσένα.
Η πρώτη είναι σε άν ανήκεις σε κάποια κατηγορία απο αυτές που αναφέρεις ;
Η δεύτερη είναι άν η γυναίκα σου ήταν με την κόρη σου σε αυτή την εκπομπή, τί σχόλια θα κατέθετες ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
1) είναι φυσιολογικό ένας 40άρης να γουστάρει σεξουαλικά μια 11χρονη;
Όχι. Φυσιολογικό είναι ότι συμβαίνει συνήθως. Γι'αυτό το λόγο έκανα την ερώτηση στην αρχή, αν ρωτούσαμε 100 άντρες 39 ετών, αν θα δελεαζόντουσαν απο μια γυμνή 11άρα που μοιάζει 15άρα. Για να ξέρω ποιό είναι το φυσιολογικο. Αν κρίνουμε απο τις απαντήσεις που θα έδιναν οι περισσότεροι δεν είναι, αν κρίνουμε απο τις αληθινές απαντήσεις που θα έδιναν οι περισσότεροι... μπορει και να βγεί ότι είναι :)


2) ο νόμος που προστατεύει όλα τα παιδιά ως 15 ετών θα έπρεπε να καταργηθεί εφόσον υπάρχουν κάποια παιδιά που συνειδητοποιημένα κάνουν ό,τι κάνουν;
Κι αυτό πάλί είναι θέμα της ισχύουσας, πραγματικής πλειοψηφίας. Αν τα παιδιά που δεν θα το έκαναν, είναι η πλειοψηφία δεν νομίζω ότι θα ήθελαν να καταργηθεί ο νόμος εξ αιτίας των άλλων. Όμως ξέρεις, ο νόμος δεν προστατεύει τα παιδιά, αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτα ΠΡΙΝ γίνει η πράξη.

3) οι αποφάσεις, επιλογές και πράξεις ενός παιδιού ως 15 ετών έχουν την ίδια ισχύ και τις ίδιες συνέπειες με αυτές ενός ενήλικα;
Η ισχύς είναι το θέμα που μάλλον συζητουμε εξ αρχής. Δηλαδή ποιός είναι πιο ισχυρός πόλος έλξης, πρός το τελικό κρεβάτι, η γυμνή κολασμένη αθωώτητα της πρόθυμης 11άρας, ή όλα τα τρίκ στο βιβλίο που, εκφράστηκε πολλάκις, ότι χρησιμοποίησε ο πιγκ; Αν δηλαδη υποθεσουμε ότι μια 11άρα είναι πονηρή έξυπνη και ανένδοτη, και ένας 39άρης αντίστοιχα, πολύ συγκροτημένος, ψύχραιμος και σεμνός αντίστοιχα, ποιός απο τους δύο θα ήταν πιο εύκολο να παρασύρει με τα όποια κόλπα του τον άλλον στο κρεββάτι;

Τωρα για τις συνέπειες ας συγκρίνουμε ελαφρύτερο και βαρύτερο σενάριο. Την μικρή στο βαρύτερο, την διαπομπεύουν ίσως για όλη της τη ζωή. "Ξέρεις είναι αυτή που το έκανε με τον 39άρη στα 11 της" στην πιο "φιλική" έκδοση "ξέρεις αυτή το έκανε απο τα 11 της". Επειδή είναι το θύμα, δεν την κοπανάει ποτέ απο το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, οπότε δεν γλυτώνει ποτέ απο κανένα απο τα δυο.

Τον 39 άρη στην ελαφρύτερη τον βάζουν λιγο φυλακή σαν πολιτικο κρατούμενο, στην χειρότερη τον βάζουν περισσότερη φυλακή με σκληρούς κατάδικους που τον βιάζουν. Υστερα απο ένα χρόνο πήδημα το έχει συνηθίσει πιά, γίνεται γκέυ περνάει υπέροχα και βγαίνοντας γίνεται παπάς. Αν δεν το συνηθίσει, κάποια στιγμή βγαίνει και, οπως δεν θα έχει ούτε γυναίκα ούτε γνωστούς ούτε φίλους, αφού αυτός δεν είναι το θύμα, πάει σε κάποιο άλλο μέρος και, το πολύ σε 5 χρόνια, αρχίζει μια καινούργια ζωή. Τα είπα καλά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
Δύο ερωτήσεις μόνο έχω για εσένα. Η πρώτη είναι σε άν ανήκεις σε κάποια κατηγορία απο αυτές που αναφέρεις ; Η δεύτερη είναι άν η γυναίκα σου ήταν με την κόρη σου σε αυτή την εκπομπή, τί σχόλια θα κατέθετες ;

Πρώτον πές ονομαστικά ποιές κατηγορίες για να είμαι σίγουρος τι εννοείς αν είμαι. Οσο για το δεύτερο, θα την είχα χωρίσει πρίν πάει στην εκπομπή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Παιδεραστή δεν σε κάνει η σεξουαλική πράξη, αλλά η επιθυμία.
Ένα μικρό σχόλιο έχω να προσθέσω, πως οι αντιστάσεις και τα όρια που βάζεις στον εαυτό σου, δίνουν απεριόριστη ελευθερία για να διεκδικήσεις και να κατακτήσεις την προσωπική σου ισορροπία.
Υ.Γ.1. άν δέν είμουν απόλυτα πεπισμένος οτι αυτό είναι εφικτό, δέν θα είχα τέτοια εμμονή με το συγκεκριμένο θέμα.
Υ.Γ. 2. τα παιδιά είναι καλό να μεγαλώνουν σάν παιδιά και μαζί με παιδιά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top