Subject to change
e-steki.gr Founder



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Μου είπε πως το κατεψυγμένο δε θέλει χτύπημα.
(Τα υπόλοιπα τα ξέρεις; Mη γράφω άδικα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


και καλύτερα να παίρνεις ολόκληρο χταπόδι ή μοσχιούς
εγώ προτιμώ να το βράζω λίγο με νερό και ξύδι να πετάω το νερό
και μετά να το κάνω είτε κοκκινιστό
είτε απλά βραστό και μετά να ρίξω ξύδι και λάδι σκέτο και μπορείς να το φυλάξεις και σε αεροστεγές μπουκάλι...μεζές από τους λίγους
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Μου είπε πως το βάζει σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία για κανένα δεκάλεπτο να βράσει. Βγάζει από μόνο του νερό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moonlight
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder



Για συνταγή μου φάνηκε καλή αυτή: https://www.grouprecipes.com/37444/octapothi--greek-grilled-octopus.html
Πώς σας φαίνεται;
Παιδιά μη μου λέτε για βραστό και κοκκινιστό και τέτοια, στη σχάρα θέλω να το κάνω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος


Ούτε εγώ.Το έχω αρκετή ώρα όμως αρχικά στην κατσαρόλα.Εμείς δεν το βάζουμε σε ξύδι.
.
Αυτά είναι για τα λετεπίλεπτα πλάσματα.Οι αγριάνθρωποι σαν τον Chem αν λάχει κάνουν αγώνα τζούντο με ολόκληρο το κοτόπουλο πάνω στο τραπέζι προκειμένου να φάνε κοτόσουπα.Φοβερές λαβές όχι αστείαοσο για το κτυπημα σε περιπτωση που χρειαστειτε λεμε να κτυπησετε κατιεγω χρησιμοποιω τον πλαστη. βαζει το υλικο που θες ειτε σε σακουλακι πλαστικο, ειτε κατω απο αντικολλητικο χαρτι και το βαρας!

Ναι δεν παίζει,μόνο αν το πάρεις φρέσκο απο τον ψαρά ίσως χρειάζεται,αν δεν το κάνει αυτός.Ευχαριστώ πολύ! Άρα το γλιτώνω το χτύπημα![]()
Καλή,αλλά συνεχίζω να το προτιμώ κρασάτο ή με μακαρονάκι.Για συνταγή μου φάνηκε καλή αυτή: https://www.grouprecipes.com/37444/octapothi--greek-grilled-octopus.html
Πώς σας φαίνεται;
Παιδιά μη μου λέτε για βραστό και κοκκινιστό και τέτοια, στη σχάρα θέλω να το κάνω![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Όταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε κομματάκια και το σερβίρουμε με λαδόξυδο.....
Ε!! κάνε μια δοκιμή... μάλλον την πρώτη φορά θα σου βγει λίγο σκληρό ....όλοι όταν είμασταν πρωτάρηδες κάναμε δοκιμές.....αλλά συνέχισε την επόμενη θα γίνει ακόμη καλύτερο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


το ξυδι σπαει τις ινες..
και με πατατες μαζι ακομα καλυτερο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


ΥΓ: Το έχω ήδη στην κατσαρόλα και βράζει, οπότε όπως καταλαβαίνετε η ερώτηση επείγει λίγο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Καλή επιτυχία!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


Μόνο; Ήδη το έχω κανά μισάωρο και δε μου φαίνεται να έχει μαλακώσει και πολύ. Πώς καταλαβαίνω ότι μαλάκωσε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Το πολύ τέταρτο πρέπει. Δεν ξέρω πως το καταλαβαίνεις, έτσι μου είπε πάντως η μαμά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerina192
Δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



@ Katerina
Είσαι σίγουρη; Και στο ιντερνετ που είδα λέει ότι με το βράσιμο γίνεται πιο μαλακό και μάλιστα κάπου είδα πως το κατεψυγμένο θέλει καλή απόψυξη και βράσιμο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος


Ευχαριστώ!
Μόνο; Ήδη το έχω κανά μισάωρο και δε μου φαίνεται να έχει μαλακώσει και πολύ. Πώς καταλαβαίνω ότι μαλάκωσε;
Δε νομίζω πως κάνεις καλά Λια που το κρατάς.Αν ήθελες να το κάνεις βραστό φαγητό με σάλτσα,το βράζεις μια ώρα στην αρχη τουλάχιστον (για να μαλακώσει).Αλλά αν το προορίζεις για σχάρα,ρώτησα τη μάνα (

Καλή επιτυχία
ΑκριβώςΒασικά δεν βράζουμε το χταπόδι για να μαλακώσει, γιατί του αφαιρούμε γεύση...

Αν ναι, στείλε μου να σου πω πως....Εχει κολπο...![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


Κατερίνα, δεν έχω σκοπό να το κάνω στο φούρνο, αλλά πες το το κόλπο να βρίσκεται, μπορεί να το χρειαστεί κάποιος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος


Οχι.Ανάλογα,ασε το να ξεπαγώσει,κι αν θέλεις να το μαλακώσεις λίγο βάλε το για κανένα δεκάλεπτο,αλλά όχι και πολύ δυνατά,δεν είμαι σίγουρος γιατί μόνο βραστό το έχω κάνει.Εκεί θέλει πολλή ώρα βράσιμο αλλά η διαφορά είναι πως τα υγρά μένουν πρώτον,και δεύτερον έχεις τόσες γεύσεις,οπότε δεν είναι αυτή του χταποδιού που θέλεις τόσο έντονη.Δεν το ψήνω τώρα παιδιά, τώρα το έβαλα στη μαρινάδα με το ξύδι και το λάδι και το έχω στο ψυγείο, όπως έλεγε η συνταγή. Έλεγα να το αφήσω overnight, όχι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.