

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vendetta
Πολύ δραστήριο μέλος


Ενοχλει κανεναν το να υπαρχει το ασυλο, ΕΑΝ τηρειται ο νομος και αφαιρεθει η λεξη "αυτοφορω" απο τη νομοθεσια ; Αν οχι, γιατι δεν κινουμεαστε ολοι στο να τροποποιηθει απλα ο νομος και να εφαρμοζεται ;
Ο νόμος για το άσυλο δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοσθεί όσο υπάρχει "φοιτητικός συνδικαλισμός" στα δημόσια πανεπιστήμια ο οποίος έχει και δικαιώματα...Και υποθετικά να μιλήσουμε και να πούμε ότι η λέξη "αυτόφορω" όπως λες αφαιρείται και πάλι την ίδια κατάσταση θα δούμε να επικρατεί...Γνώμη μου ότι η παράγραφος του νόμου περί ασύλου δεν είναι αυτή το πρόβλημα αλλά οι παράγραφοι που την περιβάλλουν...Έγινε μία προσπάθεια να αφαιρεθούν ορισμένα δικαιώματα από τις παρατάξεις στα δημόσια πανεπιστήμια (βλέπε εκλογές πρύτανη και προέδρων σχολών) και συμφωνώ προς αυτή την κατεύθυνση...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vendetta
Πολύ δραστήριο μέλος


@vendetta : γιαυτο συμπεριελαβα στην προτασή μου τα "ΕΑΝ τηρειται ο νομος" και "να εφαρμοζεται". Δλδ να κινουμαστε σε οτι πρεπει να γινει, ωστε να εφαρμοζεται ο νομος κι ας χτυπιουνται οι συνδικαλισμοι.
Μάλλον ξέχασα να προσθέσω μία πρόταση...
Ο "φοιτητικός συνδικαλισμός" αναφέρθηκε επειδή πιστεύω ότι δεν πρόκειται να πάρει κανένα πρυτανικό συμβούλιο απόφαση για άρση του ασύλου αφού το κάθε πρυτανικό συμβούλιο χρειάζεται τις ψήφους των παρατάξεων για να ξαναβγεί...Ξέρω μόνο μία παράταξη που δε θα είχε πρόβλημα εάν το άσυλο καταργηθεί ή αρθεί για κάποιους λόγους...Τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...Οι υπόλοιπες αντιδρούν στην κατάργησή του ή άρση του...Γι'αυτό και σου είπα ότι το πρόβλημα δεν είναι στην παράγραφο του ασύλου αλλά σε κάποιες άλλες παραγράφους...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Eίναι πλέον γεγονός.
Αποφάσεις τελευταίας στιγμής στον βωμό της περιβόητης συναίνεσης.. σε ένα νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο και όλα κόβονται και ράβονται τα τελευταία 24ωρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
parafernalia
Περιβόητο μέλος



Στρίβειν διά της παραλείψεως
"Σήμερα γράφτηκε ιστορία. Για πρώτη φορά τα 3/4 της βουλής (250+ βουλευτές) εδώ και 37 χρόνια υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση", ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μέσω twitter.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Αντίο άσυλο.![]()
Στρίβειν διά της παραλείψεως
"Σήμερα γράφτηκε ιστορία. Για πρώτη φορά τα 3/4 της βουλής (250+ βουλευτές) εδώ και 37 χρόνια υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση", ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μέσω twitter.![]()
H ιστορία θα τους γράψει σίγουρα! Για το χρώμα των γραμμάτων μόνο να ανησυχούν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mort Nezach Van Uriel
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


- Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διαδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.
- Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης έρευνας.
- Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των Α.Ε.Ι. και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.
- Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα. Οι χώροι αυτοί καθορίζονται με απόφαση και ευθύνη της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι.. Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους παραπάνω χώρους, παρά μόνο κατόπιν πρόσκλησης ή άδειας του αρμόδιου οργάνου του Ιδρύματος και με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.
- Αρμόδιο όργανο για την πρόσκληση ή άδεια της προηγούμενης παραγράφου, είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και το Συμβούλιο για τα Τ.Ε.Ι., με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών τους. Τα όργανα αυτά συνέρχονται αμέσως, αυτεπαγγέλτως, ή μετά από καταγγελία. Το αρμόδιο όργανο αποφασίζει κατά πλειοψηφία, τηρουμένων των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του οικείου ιδρύματος και του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
- Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφ’ όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.
- Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου αυτού για το ακαδημαϊκό άσυλο τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά από έγκληση του αρμόδιου οργάνου της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού ή της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι..
- Το άρθρο 2 του ν. 1268/1982 και τα άρθρα 2 και 7 του ν. 1404/1983 (ΦΕΚ 173 Α’) καταργούνται.
- Σε Α.Ε.Ι. που διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή, αυτή αποτελεί το αρμόδιο όργανο της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού.
- Η πρώτη φορά που δόθηκε άδεια για επέμβαση δημόσιας δύναμης ήταν το 1985 στην κατάληψη του Xημείου Αθηνών. Tην απόφαση έλαβε η Eπιτροπή Aσύλου επί πρυτανείας του κ. Μιχάλη Σταθόπουλου.
- Το 1995 λόγω επεισοδίων στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ, επί πρυτανείας Νίκου Mαρκάτου, δόθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου άδεια επέμβασης. Aκολούθησαν μαζικές συλλήψεις και εκτεταμένες καταστροφές εντός του Iδρύματος και στους γύρω δρόμους.
- Το 2002 στην Κρήτη οργανώθηκε η άτυπη σύνοδος των υπουργών Eθνικής Αμυνας της Eυρωπαϊκής Ενωσης. Ελικόπτερο της Αστυνομίας, το οποίο διενεργούσε περιπολία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τη σύνοδο, εντόπισε χασισοφυτεία σε δασώδη έκταση στο Pέθυμνο, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Kρήτης. Δόθηκε άμεσα από τις αρχές του Ιδρύματος άδεια προκειμένου άνδρες της Aσφάλειας να εισέλθουν στον χώρο και να ξεριζώσουν τα 620 δενδρύλλια, ύψους έως και 2,20 μέτρων…
Το πανεπιστημιακό άσυλο στο εξωτερικό
Στο εξωτερικό, η παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία είναι άγνωστη και η προστασία του πανεπιστημίου, ανθρώπων και υλικοτεχνικής υποδομής εξασφαλίζεται από ειδικό προσωπικό του πανεπιστημίου ή από αρμόδιες αρχές.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι στο εξωτερικό οι αρχές των πανεπιστημίων εστιάζουν στη φύλαξη των ιδρυμάτων, αφού θεωρείται «εκ των ων ουκ άνευ» η προστασία της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών εντός των ιδρυμάτων. Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν έκτροπα εντός των πανεπιστημιακών χώρων και να μην παρέμβει η αστυνομική δύναμη. Και αυτό διότι δεν συνδέεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών με την ανεξέλεγκτη και καταχρηστική λειτουργία των πανεπιστημιακών χώρων.
Στην Ελλάδα το πανεπιστημιακό άσυλο είναι σχεδόν ταυτισμένο με τη νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει ή δυσχεραίνει την επέμβαση της αστυνομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους. Στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει διαφορετική έννοια. Εκεί δεν σημαίνει ότι ο πανεπιστημιακός χώρος είναι ένα άβατο για τα όργανα της τάξεως, αλλά ότι διασφαλίζεται η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Eνδεικτικά, στα πανεπιστήμια των HΠA υπάρχει φύλαξη από υπαλλήλους, ενώ στα μεγάλα campus φοιτητές του ιδρύματος εργάζονται ως ωρομίσθιοι με αρμοδιότητα να «σαρώνουν» τον χώρο λειτουργώντας ως «πρώτο μάτι» για τυχόν εγκληματικές ενέργειες. Kατόπιν, τον λόγο έχουν οι αρχές του ιδρύματος και η αστυνομία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο διευθυντής του London School of Economics Χάουαρντ Ντέιβις δυσκολεύθηκε να κατανοήσει την ερώτηση (για το άσυλο και το δωρεάν μοναδικό σύγγραμμα) που του ετέθη από Έλληνα δημοσιογράφο. «Δεν υπάρχει κανένας παρόμοιος νόμος στην Βρετανία. Η αστυνομία μπορεί να μπει στο χώρο του πανεπιστημίου όπως και οπουδήποτε αλλού. Δεν υπάρχει καν συζήτηση ή διαφωνία για αυτό το ζήτημα».
ένα ενδιαφέρον άρθρο για να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε
περισσότερα διαβάστε εδώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος


Η κυβέρνηση, σε αγαστή σύμπνοια με την αντιπολίτευση, θεώρησε λοιπόν το πανεπιστημιακό άσυλο ως κάτι παρωχημένο, το οποίο θα έπρεπε να καταργηθεί για λόγους εκσυγχρονισμού. Εάν κοιτάξει κανείς τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, θα πρέπει να ομολογήσει ότι αυτά ΔΕΝ είναι αβάσιμα, κάθε άλλο μάλιστα. Πράγματι, το πανεπιστημιακό άσυλο έχει κακοποιηθεί εκ της χρήσης του, από τους ίδιους τους φοιτητές, έως ξένα στοιχεία, τα οποία όμως οι φοιτητές ανέχτηκαν ανάμεσά τους, δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα. Στην πραγματικότητα, το άσυλο έγινε μοχλός εκ του ασφαλούς άσκησης συνδικαλισμού κι "επαναστατικής γυμναστικής", οδηγώντας το φοιτητικό κίνημα σε αληθινή θρασυδειλία, πράγμα που τελικά το έκανε (μαζί με τον αναπόφευκτο κομματισμό που κι αυτός με τη σειρά του επισταμένως επωφελήθηκε του ασύλου) να φάει την ουρά του και ν' αυτοακυρωθεί. Είναι μοιραίο και νομοτελειακό, ότι κάθε δικαίωμα το οποίο κατακτάται με αγώνες, θ' απολεστεί αργά ή γρήγορα, εφόσον δεν περιφρουρηθεί, δεν ενδυναμωθεί και απλά γίνει αντικείμενο κατάχρησης και φτάσει να στηρίζει οποιονδήποτε άλλον σκοπό, εκτός από αυτόν για τον οποίο αρχικά παραχωρήθηκε.
Έτσι, δεν θα μπορούσα εύκολα να επιχειρηματολογήσω εναντίον της κατάργησής του, μιας και κανείς δεν πρόκειται να δεχτεί ότι "η επιβολή του νόμου και της τάξης" στο ελληνικό πανεπιστήμιο θα σημάνει αυτομάτως την ποινικοποίηση της αντίρρησης. Θα ήθελα μοναχά να σχολιάσω το εξής, το οποίο κατά τη γνώμη μου καταδεικνύει -αν και με έμμεσο τρόπο- την ψευδή βάση των επιχειρημάτων χάριν των οποίων ζητήθηκε κι επιβλήθηκε η κατάργηση του ασύλου. Συγκεκριμένα, υπάρχει κάποιο ακόμη άσυλο σ' αυτήν τη χώρα, το οποίο είναι παρωχημένο, έχει θεσμοθετηθεί σε εποχές ανωμαλίας κι έχει χρησιμοποιηθεί στις μέρες μας, όχι για να υπηρετήσει τον αρχικό του σκοπό, αλλά ως συγκάλυψη κάθε λογής παρανομίας του κοινού ποινικού δικαίου, οικονομικών εγκλημάτων μεγάλου βεληνεκούς και κατάλυσης της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας σ' αυτήν τη χώρα: Η βουλευτική ασυλία!!Εντούτοις κι ενώ συντρέχουν οι ίδιες συνθήκες όπως με το πανεπιστημιακό άσυλο, οι ίδιοι άνθρωποι που επιχειρηματολογούν θερμά εναντίον του τελευταίου, δεν είπαν ούτε μία λέξη για την ασυλία η οποία καλύπτει τις δικές τους ανομίες, αυθαιρεσίες και αρπαγές δημόσιου πλούτου. Σ' αυτήν την περίπτωση, δεν έχουν καμμία αξία τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα, όταν η ασυλία προστατεύει τα δικά τους τομάρια.
Αυτό αποδεικνύει ιδιαίτερα εύγλωττα το πόσο σοβαρά παίρνουν οι ταγοί μας τις ίδιες τους τις απόψεις και σε ποιο σημείο φτάνει η... ευθιξία τους δηλαδή ο παχυδερμισμός τους. Με αυτόν τον τρόπο όμως, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης ουδεμία σχέση έχουν με όσα δηλώνει και πως ούτε η ίδια πιστεύει τα όσα λέει. Δηλαδή καμμία πραγματική ιδεολογία δεν κρύβεται πίσω από την κατάργηση του ασύλου, παρά μόνο πολιτική υποκρισία κι έτσι όλα τα καλοσούσουμα επιχειρήματα πηγαίνουν για βρούβες και αυτοαναιρούνται.
Ας είναι λοιπόν. Θα ζήσουμε και χωρίς το άσυλο. Πιστεύω κατά βάθος ότι αυτό θα κάνει καλό στο φοιτητικό κίνημα, αφού πλέον ο αγώνας θα συνεπάγεται και την αντίστοιχη ευθύνη. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το κίνημα διέπρεψε, όταν ακριβώς δεν υπήρχε κανένα άσυλο για να το προστατεύει. Κανείς δεν ενηλικιώθηκε σωστά, υπό καθεστώς υπερπροστασίας, ας το έχουμε όλοι στο μυαλό μας αυτό...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος


Καιρός ήταν ! Επιτέλους να εκπολιτιστούμε λίγο
Πες το ρε συ και ένοιωθα όλη μέρα εκπολιτισμένος,
χωρίς να ξέρω γιατί...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΚΟΡΩΝΕΥΣ
Εκκολαπτόμενο μέλος


γενικα στην ελλαδα μας πολλες λεξεις τις εχουμε αλλαξει νοημα (π.χ αναρχια = οποιος εχει διαβασει το δογμα της αναρχιας θα καταλαβει τι σημαινει και πιστεψτε με δεν σημαινει αυτο που οι περισσοτεροι εννοουν και νομιζουν )
οποτε παμε στον ορο ασυλο .
Ασυλο στα πανεπιστημια εννοουμε ασυλο ιδεων δηλαδη ο καθενας να μπορει χωρις φοβο να πει την αποψη του πανω σε αυτο που σπουδαζει . αρα μεσω του διαλογου εχουμε προοδο της επιστημης .
το ασυλο κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι μια δικλειδα ασφαλειας για να μην μπορουν οι στενομυαλοι να σταματουν την προοδο της επιστημης οπως ειχε καποτε πει ο προεδρος της ακαδημιας της αγγλιας ( δεν ειμαι σιγουρος για τον τιτλο του - αλλα ειμαι σιγουρος οτι ηταν στην αγγλια ) οτι η επιστημη εφτασε στα ορια της , δεν εχουμε τιποτα αλλο να ανακαλυψουμε .
αυτο ειναι το ασυλο .
στην ελλαδα την χωρα μπουρδελο που εχουμε μονο δικαιωματα και καμια υποχρεωση πιστευω πως το ασυλο - ετσι οπως το εχουμε ορισει - πρεπει να καταργηθει γιατι το να καταστρεφουμε δημοσια περιουσια χωρις να υπαρχει τιμωρια ειναι αδιανοητο . το να μπορει να ερθει η αστυνομια να βγαλει απο μεσα ναρκωμανεις - παρανομο εμποριο - ατομα που εχουν προκαλεισε φθορες σε χωρο που πληρωνουμε καθε χρονο να σπουδαζουμε εμεις και τα παιδια μας και ολα τα αλλα τα ωραια που υπαρχουν στο πανεπιστημιο ειναι σωστο .
αρα η αρση του ασυλου στα πανεπιστημια - στο χωρο του πνευματος και της επιστημης - στον χωρο οπου θα πρεπει να ειναι η οαση της χωρας μας οφειλουμε να το υποστηριξουμε ολοι μας .
επισης μαζι με την αρση του ασυλου θα ηθελα να δω και την καταργηση των φοιτητηκων παραταξεων .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


πρεπει να καταργηθει γιατι το να καταστρεφουμε δημοσια περιουσια χωρις να υπαρχει τιμωρια ειναι αδιανοητο . το να μπορει να ερθει η αστυνομια να βγαλει απο μεσα ναρκωμανεις - παρανομο εμποριο - ατομα που εχουν προκαλεισε φθορες σε χωρο που πληρωνουμε καθε χρονο να σπουδαζουμε εμεις και τα παιδια μας και ολα τα αλλα τα ωραια που υπαρχουν στο πανεπιστημιο ειναι σωστο .
Καταργήθηκε. Πάμε στοίχημα ότι δε θα αλλάξει τίποτα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΚΟΡΩΝΕΥΣ
Εκκολαπτόμενο μέλος


Καταργήθηκε. Πάμε στοίχημα ότι δε θα αλλάξει τίποτα;
θα το χασω .... το ξερω ..... αλλα ειναι για το γαμωτο γιατι σαν φοιητης ειμουν σε φοιτητικη παραταξη και παντα ηθελα να καλεσω την αστυνομια να τους πεταξει εξω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος


καμια καταργηση του ασυλου. πλεον απα πας να εκφρασεις αποψη θα μπαινουν μεσα και θα σε μπουζουριαζουν. το ασυλο ειναι για να προστατευει ιδεες. εξαλλου και πριν μπορουμε με εντολη του πρυτανη ή απο εισαγγελεα να γινει αρση! απλα ευκαιρια να μας σιωπησουν ψαχνουν.
Το άσυλο θεσπίστηκε για την προστασία της έρευνας, την ελεύθερη διακίνηση γνώσης και ιδεών.
Δεν χρειάζεται όμως να υποστηρίζουμε ακρότητες - από την στιγμή που ο κάθε φοιτητής και γενικά κάθε άνθρωπος εκφράζει την άποψή του με τρόπο που σέβεται και όσους δεν συμφωνούν μαζί του τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!
Να φοβούνται πρέπει όσοι χρησιμοποιούσαν το άσυλο για να παρακωλύουν τα μαθήματα του πανεπιστημίου και κρύβονταν πίσω από αυτό!
Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος


Το άσυλο θεσπίστηκε για την προστασία της έρευνας, την ελεύθερη διακίνηση γνώσης και ιδεών.
Δεν χρειάζεται όμως να υποστηρίζουμε ακρότητες - από την στιγμή που ο κάθε φοιτητής και γενικά κάθε άνθρωπος εκφράζει την άποψή του με τρόπο που σέβεται και όσους δεν συμφωνούν μαζί του τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!
Να φοβούνται πρέπει όσοι χρησιμοποιούσαν το άσυλο για να παρακωλύουν τα μαθήματα του πανεπιστημίου και κρύβονταν πίσω από αυτό!
Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται!![]()
μωρε καλα ολα αυτα αλλα οταν με το παραμικρο θα εχεις τον μπατσο να σου κανει ντου (το πε και ο Αδωνις) δεν νομιζω να υπαρχει ελευθερη σκεψη. βαλε και αλλες διαταξεις του νεου νομου και ειμαστε τελεια

εμεις ειμαστε καθαροι και θα ειμαστε. αυτοι μας την πεφτουν!
πολιτικοι και ΜΜΕ εχουν ριξει τεραστια λασπη στο ασυλο και αυτο δυστηχως το χουν περασει στην κοινωνια! οπως αλλωστε λασπωνουν και καθε κινημα που γινεται

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος


μωρε καλα ολα αυτα αλλα οταν με το παραμικρο θα εχεις τον μπατσο να σου κανει ντου (το πε και ο Αδωνις) δεν νομιζω να υπαρχει ελευθερη σκεψη. βαλε και αλλες διαταξεις του νεου νομου και ειμαστε τελεια
εμεις ειμαστε καθαροι και θα ειμαστε. αυτοι μας την πεφτουν!
πολιτικοι και ΜΜΕ εχουν ριξει τεραστια λασπη στο ασυλο και αυτο δυστηχως το χουν περασει στην κοινωνια! οπως αλλωστε λασπωνουν και καθε κινημα που γινεται![]()
Όπως σου απάντησα και πιο πριν - αν κάποιος εκφράζει τις πεποιθήσεις του σεβόμενος πάντα και τις απόψεις των υπολοίπων είναι κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα και δεν έχει να φοβάται τίποτα. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ θα έχουν/ αν έχουν τους αστυνομικούς πάνω από τα κεφάλια τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 3 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.