Το άσυλο τόσα χρόνια χρησιμοποιείτο για να μπαίνουν στα πανεπιστήμια κάθε είδους λέσια (που δεν ήταν καν φοιτητές), από αναρχοαριστερούς έως και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Θα έχετε ακούσει (αλλά και δει λογικά) διακίνηση ναρκωτικών, περιστατικά με βιασμούς, μαχαιριές και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα (αυτά στα πανεπιστήμια των μεγάλων πόλεων).
Σας έχω βαρεθεί να λέτε ότι αυτά τα έκανε ο Κούλης με το άσυλο για να χαρεί ο Κυρ Παντελής. Ναι, ισχύει αυτό, αλλά τι σημαίνει; Ότι θα πρέπει να ανεχόμαστε να υπάρχει άσυλο; Τι πάει να πει «παρεμβατισμός του κράτους»; Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ακαδημαϊκής μόρφωσης και όχι πολιτικοποίησης και δεν πρέπει να έχει καμία προστασία από τον νόμο. Και οι περισσότεροι που τα λέτε αυτά είμαι σίγουρος ότι έχετε βανδαλίσει, έχετε ζωγραφίσει, έχετε σπάσει πράγματα στα πανεπιστήμια λες και είναι το σπίτι σας. Όπως κάθε άτομο με αριστερή νοοτροπία.
Αντί να αγαπάτε και να σέβεστε τον χώρο που φοιτάτε, να προσπαθείτε να τον φροντίζετε σαν να είναι όντως σπίτι σας, αντί να εκτιμάτε (την έστω προβληματική) δυνατότητα για δημόσια εκπαίδευση, σαν άτομα με αριστερή νοοτροπία έχετε μάθει να ζητάτε συνέχεια. Συνέχεια, όμως, λες και το κράτος (το οποίο βρίζετε νυχθημερόν) σας χρωστάει κάτι και πρέπει συνέχεια να σας δίνει και να κοιτάτε συνέχεια τους άλλους στις τσέπες, γκρινιάζοντας που οι άλλοι είναι πλούσιοι. Κι εγώ φτωχός είμαι, παρεμπιπτόντως.
Πω, πω, με έχει κουράσει πια αυτή η γραφικότητα και η ξύλινη γλώσσα με ορολογία ΚΚΕ. Το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που πρέπει να έχει άσυλο είναι το Άγιο Όρος και κανένα άλλο. Το ότι ο Κούλης τα έκανε όλα αυτά για εντυπωσιασμό και δεν έχουν γίνει πραγματικές αλλαγές δεν αλλάζει κάτι. Η κατάργηση του ασύλου είναι στη σωστή κατεύθυνση και όλα τα παράσιτα που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια πρέπει να πάρουν δρόμο. Δεν έχουν καμία θέση εκεί μέσα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 3 Μαΐου 2025
Μωρέ αν είχαμε σωστό κράτος, όχι αστυνομία, στρατό να έβαζε και να φρουρούσε τα πανεπιστήμια.