Το Interactive marketing έχει παράλληλη πορεία με την γέννηση του World Wide Web (WWW) σαν υπηρεσία του internet. Αυτό τοποθετείται χρονικά στο 1993. Τότε ήταν που το internet έπαψε να είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας για την ακαδημαϊκή κοινότητα και απόκτησε πρόσωπο προσιτό στο ευρύ κοινό, με τα γνωστά σε όλους μας σήμερα sites. Σήμερα, το Internet marketing σαν τρόπος εμπορίας προϊόντων έχει να κάνει με προσωποποιημένη επικοινωνία προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του παραλήπτη, αποτελεί δηλαδή εκ των πραγμάτων μια άλλη μορφή έκφρασης του άμεσου marketing -της άμεσης επικοινωνίας με τον πελάτη-, που γίνεται δυνατή από την τεχνολογική ανάπτυξη.
Με βάση λοιπόν το πολύ μικρό αλλά πλήρες διαφωτιστικό κείμενο για το Interactive Marketing συμπληρώνω με όσο πιο απλό και κατανωητό τρόπο μπορώ πως. Όταν μιλάμε για IMμιλάμε για τεχνολογία. Η πρωώθηση ενός προηόντος πλέον γίνετε μέσο του μεγαλύτερου μέσω επικοινωνίας το Internet μορφή έκφρασης του άμεσου marketing.
Τα 2 διαφημιστικά που είχα την χαρά να μοιραστώ μαζί σας και αυτό που ήθελα σε ένα σημείο να περάσω είναι και το ότι ο τομές του ΙΜ έχει περάσει πλέον σε μια άλλη διάσταση. Στην διάσταση Προϊόν – online advertising– πελάτη. Τα 2 video λοιπόν προβλήθηκαν και μέσω της τηλεόρασης αλλά και μέσα του Internet (με τεράστια επιτυχία).
Όπως είπα και σε ένα άλλο theard: ο βασιλιάς της διαφήμισης, τα τηλεοπτικά σποτ, υποκλίνονται στα ψηφιακά videos και στο YouTube. Κάνοντας κλικ "εδώ"
Μπορείτε να δείτε ένα Video μιας διαφημιστική καμπάνιας του doveτου οποίο ανέβηκε στο YouTubeκαι σημείωσε 3,852,272 μέχρι και αυτήν την στιγμή. Ξέρετε τι θα πει αυτό; ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΗ. – ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ Πιο απλά;To τέλος του 30 TVC. Και αυτό είναι ένα κατόρθωμα του IM.
Αυτό που έκανα λοιπόν και εγώ εδώ μαζί σας, να σας δείξω 2 video και να τα παρακολουθήσουν παραπάνω από 1 άτομα είναι online διαφήμιση... δηλαδή; Υπηρεσία του Interactive Marketing.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.