Άγγελος
Επιφανές μέλος


καλα ,εδω στη σουηδια νομιζω κλπ σε λιγο θα απαγορευουν να λεμε ανδρας και γυναικα ,,να καταργηθουν τα φυλα και να γινει ενα..

ο θεος ειναι ρατσιστης που εκανε δυο φυλα αντι για ενα..
απαραδεκτη διακριση..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Έπειτα από δικαστικούς αγώνες πολλών ετών το φεμινιστικό κίνημα της Γαλλίας πέτυχε μια μεγάλη νίκη, καθώς για το γαλλικό δημόσιο, δεσποινίδες τέλος.
Οι Γαλλίδες πλέον δεν θα είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν την οικογενειακή τους κατάσταση στα δημόσια έγγραφα με τον όρο «κυρία» (για τις παντρεμένες) και «δεσποινίς» (για τις ελεύθερες).
Οι φεμινιστικές οργανώσεις χαιρέτησαν την απόφαση σαν «μια νίκη σε μια μάχη ενάντια σε μια κοινωνία κυριαρχούμενη από τους άνδρες».
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


παντως προσωπικα μου αρεσει να λεω τις νεαρες κυριες..
δεσποινιδες-ου βγαινει απο το δεσποζω..στα ελληνικα,,δεν ξερω στα γαλλικα-
και ακομα καλυτερα δεσποσυνη

(γονατιζοντας μπροστα τους κρατωντας το σπαθι προς το εδαφος..κατα προτιμηση




ειναι οπως τους ανδρες μεχρι 30 τους λεμε συχνα παιδια νεαρους κλπ
κυριοι και κυριες ειναι πανω απο 30,,οταν γερασουμε

μου τη δινει απιστευτα να με λενε κυριο..-εγω σε βρισα ρε?


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Σαν είδηση το παρέθεσα, όχι απαραίτητα σαν κατάκτηση αν και το 'δεσποινίς' είναι περισσότερο σαν τη σφραγίδα στο κρέας, Άγγελε, παρά σαν οτιδήποτε άλλο, αφού στην ουσία καταδεικνύει πως η γυναίκα είναι ...διαθέσιμη.πωπω κατακτηση..
Όταν ας πούμε παλιότερα με ρωτούσαν 'δεσποινίς ή κυρία' για να ξέρουν και καλά πώς να προσφωνήσουν, ποια ήταν η πληροφορία που θα τους έδινα με την απάντησή μου;

Ούτε κυρία, ούτε δεσποινίδα: Δήμητρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


και αν δε σε ξερω? ψιτ κοπελια?Ούτε κυρία, ούτε δεσποινίδα: Δήμητρα

οσο για τη διαθεσιμοτητα,,φυσικο ειναι,,ανδρες γυναικες νεαροι κυριως κοιτανε για τη διαθεσιμοτητα του αλλου
αλλα η ερωτηση-δεσποινις ή κυρια κλπ-ειναι αδιακριτη..-ποτε δεν θα την εκανα.-
και μια 25 γυναικα παντρεμενη να ειναι
για μενα δεσποινις ειναι,, με την ηλικια παει για μενα,,οχι με την παντρεια..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος


Να είχα 10 "+" να βάλω σε αυτό το ποστ...Ούτε κυρία, ούτε δεσποινίδα: Δήμητρα![]()
Πόσο συμφωνώ όμως!!!

Για σένα μπορεί.για μενα δεσποινις ειναι,, με την ηλικια παει για μενα,,οχι με την παντρεια..
Ο χαρακτηρισμός όμως χρησιμοποιείται για να διαχωρίσει ελέυθερες -παντρεμένες.
[οι κύριοι αντίστοιχα είναι πάντα...κύριοι ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης]
Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω στην καθημερινότητά σας πως είναι η κατάσταση αλλά τον τελευταίο καιρό όσες φορές μου έχουν μιλήσει στον πληθυντικό (και επομένως απαιτείται κάποιου είδους προσφώνηση διάφορη του "κοπελιά/νεαρή/Αθηνά" πάντα με έχουν πει "κυρία Τάδε" και δεν έχει τύχει κάποιος να με ρωτήσει "κυρία ή δεσποινίς?"... ευτυχώς

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος


Καταρχας πιστευω οτι ολες τις γυναικες πρεπει να τις προσφωνεις με το "κυρια". Γιατι ειναι κυριες του εαυτου τους.
Βεβαια οταν δουλευα σαν σερβιτορος,και επρεπε να απευθυνθω σε μια κοπελα και δεν ηξερα το ονομα της, μου φαινοταν λιγακι περιεργο να την πω"συγνωμη κυρια",ηταν καπως να το πω "ντεμοντε",και ετσι παντα ελεγα "συγνωμη δεσποινις". Βλεπετε ηταν και συνηθως νεαρες κοπελες(στην ηλικια μου και κατω).
Στις μεγαλυτερες βεβαια προσπαθουσα να μην απευθυνομαι ευθεως σε αυτην που ηθελα να μιλησω..αλλα ζητουσα απο καποιον αλλο να της πει να κοιταξει προς το μερος μου...Για να αποφυγω awkward στιγμες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος


ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2012 09:04

«Δεν ξεκινάμε πόλεμο κατά των ανδρών. Ξεκινάμε μια μάχη κατά της 'πατριαρχίας'», τονίζει σε συνέντευξη της στο Insider, η Γιάλντα Γιούνες, μια από τις γυναίκες που ξεκίνησαν αγώνα μέσα από το facebook κατά της κακοποίησης των γυναικών στον Αραβικό κόσμο.
Σε μια περίοδο δημοκρατικής εξέγερσης του αραβικού κόσμου οι γυναίκες εξακολουθούν να στερούνται το δικαίωμα του λόγου, κακοποιούνται σωματικά και ψυχικά ενώ συχνά πέφτουν θύματα της νομοθεσίας, που τις θεωρεί υπεύθυνες για την οποιαδήποτε σεξουαλική παρενόχληση δεχθούν και τις δικάζει στο όνομα της «τιμής».
«Ήρθε η ώρα για τις γυναίκες και τους άνδρες να ενωθούν ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών, στον αραβικό κόσμο. Να πούμε όχι στη βία κατά των γυναικών, όχι στην υποταγή τους στους άνδρες, όχι στην αντιμετώπισή τους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.»
Αυτή είναι η εισαγωγή της σελίδας «Η εξέγερση των γυναικών στον Αραβικό κόσμο» στο facebook, που δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν, με σκοπό την επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, σε θέματα κακοποίησης γυναικών στα αραβικά, κυρίως, κράτη από 4 φίλες: Τη χορεύτρια Γιάλντα Γιούνες απ' το Λίβανο, που κατοικεί στο Παρίσι, τη φυσικό Ντιάλα Χαϊντάρ και τη Φαράχ Μπαρκουάβι της ανθρωπιστικής βοήθειας - επίσης απ' το Λίβανο, καθώς και την εργαζόμενη στον ΟΗΕ, Σάλι Ζόνι, που κατοικεί στο Κάιρο.

"Είμαι υπέρ της εξέγερσης των γυναικών στον Αραβικό κόσμο γιατί η ελευθερία μου δεν είναι δώρο από κανένα", γράφει η Χανάν από την Αίγυπτο στη σελίδα του Facebook
Η σελίδα, παρ' όλο τον ένα, μόνο, χρόνο λειτουργίας της, έχει συγκεντρώσει πάνω από 80.000 μέλη, απ' όλο τον κόσμο ενώ η τελευταία καμπάνια τους, προσκαλεί γυναίκες και άντρες, να φωτογραφηθούν κρατώντας μια επιγραφή που να λέει : «Στηρίζω την εξέγερση των γυναικών στον αραβικό κόσμο, γιατί ...» , συμπληρώνοντας ότι εκείνοι θέλουν.

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δημιουργία της σελίδας, αλλά και τις συγκλονιστικές επιγραφές που αναρτήθηκαν στο Facebook, η Γιάλντα Γιούνες(αριστερά) μίλησε στο Insider για τις προσπάθειές τους.
In: Η πλειοψηφία του δυτικού κόσμου, είτε δε γνωρίζει πολλά για την αραβική κουλτούρα, είτε έχει την εικόνα ενός βίαιου, καταπιεστικού, «κακού» άντρα, όταν μιλά για τους Άραβες. Ποια είναι η δική σου/σας αλήθεια ως γυναίκα και ως οργάνωση;
Γ.Γ.: Η «πατριαρχία» δε γνωρίζει θρησκεία –όπως και ο μισογυνισμός είναι διαπολιτισμικό φαινόμενο. Αυτό που περνούν οι γυναίκες του Αραβικού κόσμου σήμερα, το έχουν βιώσει και σε άλλα μέρη του κόσμου στο παρελθόν και εξακολουθεί να παρατηρείται σε μη-αραβικές χώρες μέχρι και σήμερα. Οι γυναίκες έδωσαν μεγάλο αγώνα για να διεκδικήσουν την ισότητα, για να κατοχυρωθούν νομικά αλλά και απ' τα τοπικά έθιμα, τα δικαιώματά τους.
In: Η σελίδα έχει ήδη 80.000 μέλη πολλά απ' τα οποία δεν ανήκουν στις αραβικές χώρες –μεγάλη επιτυχία αν θεωρήσουμε πως λειτουργεί μόλις 1 χρόνο. Πως αισθάνεσαι γι' αυτό και τους ανθρώπους που στηρίζουν τις προσπάθειές σας;
Γ.Γ.: Μέσα απ' τη σελίδα έχουμε γνωρίσει απίστευτες γυναίκες! Η συμβολή τους είναι έξυπνη, δημιουργική, τολμηρή και μας εμπνέει... Επαναστατούν κατά των κλισέ, που τα ΜΜΕ ανακυκλώνουν για μας, αμφισβητούν την κοινωνία και δίνουν τροφή για σκέψη. Μέσα απ' τα μηνύματα, τα σχόλια, τις φωτογραφίες και τις δραστηριότητές τους, κάνουν τη σελίδα, αυτό που είναι σήμερα και πιστεύουμε πια, απόλυτα, ότι εμείς, οι γυναίκες του αραβικού κόσμου, θα αποκτήσουμε τα πλήρη δικαιώματά μας, χωρίς κανένα συμβιβασμό.
In: Τι θα πρέπει να συμβεί για να θεωρήσετε πως έχετε καταφέρει το στόχο σας και πως σκοπεύετε να «νικήσετε» τους άντρες και την αντίστασή τους στην προσπάθειά σας;
Γ.Γ.: Δεν ξεκινάμε πόλεμο κατά των ανδρών. Ξεκινάμε μια μάχη κατά της «πατριαρχίας» που ριζώνει σε μερικούς άντρες και (λιγότερες) γυναίκες της κοινωνίας μας, στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο (ναι, συμπεριλαμβανομένων κυρίως των δυτικών!). Ο αγώνας μας λαμβάνει χώρα στον και για τον αραβικό κόσμο –παλεύουμε για την αύξηση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για τα δικαιώματα των γυναικών με την επιβολή ισότητας των φύλων, στο σύνταγμα και την εφαρμογή νόμων που να διασφαλίζουν την προστασία αλλά και τα πλήρη δικαιώματά των γυναικών.
In: Η ιδέα της καμπάνιας με τις επιγραφές ήταν καταπληκτική. Κάποια μηνύματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, άλλα συγκινητικά και άλλα πολύ σοκαριστικά... Υπάρχει κάποιο μήνυμα που να σου έχει αρέσει περισσότερο μέχρι τώρα;
Γ.Γ.: Τα αγαπημένα μας είναι γύρω στα 100! Υπάρχουν άπειρα, πολύ «δυνατά» μηνύματα...Για παράδειγμα το μήνυμα της Σαμίρα Μπαχρίμ, που ηγήθηκε, ολομόναχη, μιας μάχης κατά του στρατιωτικού καθεστώτος της Αιγύπτου για τους γνωστούς «ελέγχους παρθενίας» στους οποίους επέβαλαν την ίδια, αλλά και πολλές άλλες γυναίκες, που έλεγε: «Στηρίζω την εξέγερση των γυναικών στον αραβικό κόσμο, γιατί οι γυναίκες είναι η μήτρα της επανάστασης!».
----------------------------
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος


Φεμινισμός στον 21ο αιώνα
Κάποιος στον σύγχρονο; δυτικό κόσμο θα έλεγε πως ο φεμινισμός είναι αχρείαστος και έχει πεθάνει...
Πρίν όμως βιαστούμε να αποκυρήξουμε τον όρο σαν παλιομοδίτικο,ας δούμε τί συμβαίνει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα από την ελλάδα.Στον πλανήτη Γη του 21ου αιώνα!!
Ορίστε γιατί ακόμα μας χρειάζεται ο φεμινισμός...
ΠηγήΜηδενική ανοχή στην κλειτοριδεκτομήΚάθε μέρα 6.000 κορίτσια υπόκεινται σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων. Τι μπορεί να γίνει;
![]()
Από την actionaid
Πριν από λίγες ημέρες, επέστρεψε στην Ελλάδα μια ομάδα 5 εθελοντών κινηματογραφιστών που ταξίδεψαν μέχρι το Tangulbei της Κένυας για τη δημιουργία του "Excision", ενός ντοκιμαντέρ για την κλειτοριδεκτομή που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου, πριν ξεκινήσει το παγκόσμιο ταξίδι του. Για τα γυρίσματα ταξιδέψαμε στις απομακρυσμένες περιοχές της φυλής Ποκότ και ζήσαμε μαζί τους 2 εβδομάδες.
![]()
Μέλη της φυλής των Ποκότ σε αντλία νερού της ActionAid
Οι Ποκότ είναι κτηνοτρόφοι νομάδες, ζουν στη σαβάνα της Rift Valley και έχουν πολύ παλιά και πλούσια παράδοση. Οι αγελάδες είναι το πολυτιμότερο αγαθό τους, με αυτές μετριέται ο πλούτος τους και ορίζεται η κοινωνική τους θέση. Όπως και οι περισσότεροι από εμάς, οι Ποκότ αγαπούν τον πολιτισμό τους, είναι ο στυλοβάτης της σκληρής κοινωνίας τους. Ένα από τα σημαντικότερα έθιμα τους είναι ο ακρωτηριασμός των γεννητικών τους οργάνων. Για τους άνδρες, είναι μια σχετικά απλή υπόθεση, που προσφέρει αρκετά οφέλη αν εξαιρέσουμε τον οξύ πόνο της διαδικασίας. Για τις γυναίκες όμως, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.
Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων με τον τρόπο που γίνεται συνήθως, πέρα από τον πόνο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αιμορραγία, μολύνσεις, σηψαιμία, προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα όπως ακράτεια, υπογονιμότητα και επιπλοκές κατά τη γέννα που αυξάνουν το ποσοστό των θανάτων στα νεογέννητα και στις μητέρες.
Πηγή:My World![]()
Υπάρχουν 4 τύποι: από την αφαίρεση της κλειτορίδας μέχρι την ολική αφαίρεση των εσωτερικών και εξωτερικών χειλών και το ράψιμο της περιοχής που απομένει. Σύμφωνα με στοιχεία, 100-140 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων για μη ιατρικούς λόγους. Τα 92 εκατομμύρια ζουν στην Αφρική. Κάθε μέρα 6.000 κορίτσια πέφτουν θύματα της πρακτικής.
Στην Κένυα πρόσφατα απαγορεύτηκε, αλλά 15 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό. Σχεδόν πάντα συμβαίνει στις κοπέλες ηλικίας 12-16, όταν το κορίτσι θεωρείται έτοιμο για γάμο. Πραγματοποιείται κυρίως από μαμές – κλειτοριδοκτόμους στις καλύβες των κοριτσιών ή σε παραδοσιακές τελετές χωρίς χρήση αναισθητικών ή αντισηπτικών. Το 18% πραγματοποιείται από ιατρικό προσωπικό.
![]()
Αναπαράσταση στο χωριό Orus
Η διαδικασία είναι τόσο επίπονη, που κάποια κορίτσια χάνουν τη ζωή τους από το σοκ, την αιμορραγία και τις μολύνσεις που ακολουθούν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα θύματα δεν σταματούν με την επούλωση της πρώτης πληγής. Τα κορίτσια υφίστανται τρομακτικό και συνεχόμενο πόνο. Πονούν κατά τη διαδικασία του ακρωτηριασμού, κατά την επούλωση (όπου γίνονται συχνά διορθωτικές τομές), κατά τη σεξουαλική επαφή, στη γέννα. Επίσης, υποφέρουν από το κοινωνικό στίγμα της άρνησης της πρακτικής. Αν αρνηθείς, σημαίνει ότι είσαι «βρώμικη» και κυρίως «ανίκανη» να προχωρήσεις στην ενήλικη ζωή.
![]()
Κορίτσι της φυλής Ποκότ
Αναρωτιέται κανείς, γιατί τόσος πόνος; Στην κοινωνία των Ποκότ, είναι σημαντικό να μπορέσεις να αντέξεις τον πόνο με γενναιότητα. Είναι σημάδι ότι είσαι ικανή να ανταπεξέλθεις στην σκληρότητα της ενήλικης ζωής. Αν δείξεις φόβο ή αδυναμία, η οικογένειά σου ατιμώνεται και καλείται να πληρώσει φόρο στην κοινότητα. Αμέσως μετά την τελετή ακρωτηριασμού, τα κορίτσια παντρεύονται. Οι γονείς τους παίρνουν προίκα πολλές αγελάδες. Ο πρόωρος γάμος είναι η βασική αιτία που οδηγεί τα κορίτσια να εγκαταλείψουν το σχολείο. Ο αναλφαβητισμός στους Ποκότ ξεπερνά το 65%.
Εδώ, η γυναίκα είναι ένα εργαλείο. Δεν έχει το δικαίωμα να ορίσει τη ζωή της, δεν έχει λόγο στις αποφάσεις της οικογένειας ακόμη και όταν γίνει σύζυγος και μητέρα. Η θέση της είναι να μεγαλώνει παιδιά, να φροντίζει τα ζώα και να είναι πιστή στον άντρα της. Τα κορίτσια έχουν αξία επειδή μπορούν να φέρουν καλή προίκα, η οποία ορίζεται ανάλογα με την ομορφιά τους, το πόσα κορίτσια έχει η οικογένεια, το αν θεωρείται «καλό κορίτσι» και το πόσο θαρραλέα είναι κατά τη διάρκεια του ακρωτηριασμού. Η προίκα ξεκινά από 5 αγελάδες και φτάνει έως και 50. Μια αγελάδα κοστίζει 20.000 κενυάτικα σελίνια (200-250 ευρώ) όταν το μηνιαίο εισόδημα των κατοίκων της περιοχής είναι κατά μέσο όρο 45 ευρώ.
![]()
Όπως πολύ χαρακτηριστικά μας είπε η Anne, δασκάλα στο σχολείο της περιοχής: "Αν περάσει ένας άντρας από μια καλύβα και δει στην αυλή τη γυναίκα με τα παιδιά, θα ρωτήσει αν είναι κανείς στο σπίτι. Εννοεί τον άντρα. Η γυναίκα δεν θεωρείται άτομο". Η Anne εργάζεται στο δημοτικό σχολείο του Churo. Εκτός από ένα δημοτικό με περισσότερους από 700 μαθητές, λειτουργεί και το νέο κέντρο φιλοξενίας της ActionAid για κορίτσια που επέζησαν της κλειτοριδεκτομής και έχουν καταφύγει εδώ προσπαθώντας να αποφύγουν τον πρόωρο γάμο και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Ο ξενώνας παρέχει στέγη, ρουχισμό και επαρκή τροφή σε περισσότερα από 60 κορίτσια, ενώ κάθε μέρα καταφθάνουν κι άλλα. H ActionAid χάρη στις εισφορές των Αναδόχων Παιδιού, παρέχει εξοπλισμό και δύο γεύματα την ημέρα σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Τα γεύματα αποτελούν κίνητρο για τους γονείς για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, σε μια περιοχή όπου η απόλυτη φτώχεια αγγίζει το 65% του πληθυσμού.
![]()
Κορίτσια στο δημοτικό σχολείο του Churo - FGM Rescue center
Η κλειτοριδεκτομή δεν αφορά μόνο κάποιες άτυχες γυναίκες στην Αφρική. Τα Ηνωμένα Έθνη μόλις καθιέρωσαν την 6η Φεβρουαρίου ως Διεθνή Ημέρα Μηδενικής Ανοχής στην Κλειτοριδεκτομή. Είναι ένα διεθνούς σημασίας ζήτημα και δεν υπάρχει καλύτερη ώρα για να κάνουμε κάτι.
Το ντοκιμαντέρ "Excision" είναι ήδη στα σκαριά και έχει στόχο να δυναμώσει τις φωνές των γυναικών και των κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα της κλειτοριδεκτομής και που δεν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν ανοιχτά για τον πόνο τους. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, το "Excision" ξεκινά το ταξίδι του από την Ελλάδα. Μάθε τις ιστορίες των κοριτσιών, μοιράσου τες με τους φίλους σου, βοήθησε μας να ολοκληρώσουμε το ντοκιμαντέρ ώστε να ταξιδέψει στον κόσμο μεταφέροντας τον σιωπηλό αγώνα εκατομμυρίων κοριτσιών ενάντια στην άδικη αυτή πρακτική.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 13/3, 20.00 ΟΠΕΡΑ ODEON, Ακαδημίας 75. Μάθετε περισσότερα εδώ
![]()
H ομάδα μας
Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας Δημήτρη Ξενάκη, Βίκυ Βελλοπούλου, Αρχόντισσα Κοκοτσάκη και Κωστή Νικολόπουλο καθώς και την εταιρεία παραγωγής Indigoview. Φωτογραφίες: Vicky Markolefa/ActionAid
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κρυσταλία
Νεοφερμένο μέλος


Οι άντρες τις θεωρούν σκουπίδια,τις απαγορεύουν την οποιαδήποτε ματιά τον οποιονδήποτε χαιρετησμό και επίσης πρέπει πάντα να έχουν το πρώτο λόγο ή μάλλον κάνουν εκείνοι ότι θέλουν. Μπορούν επίσης να τις σκοτώσουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανένα, τις σκοτώνουν επίσης τυχόν που δεν υπακούσουν στο πατέρα τους ή στον άντρα τους. Μία γνωστή τιμωρία είναι ο λιθοβολισμός όπου τις θάβουν ολόκληρες στο χώμα χωρίς το κεφάλι και τις λιθοβολούν μέχρι θανάτου!! Ακόμη οι έγκυες όταν φτάσει η στιγμή του τοκετού (γέννα) πολλές φορές μπορεί το παιδί τους να πεθάνει ή να πεθάνουν και οι ίδιες επειδή απαγορεύεται να την δει άντρας γιατρός!! Συνεχίζω από κάτω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κρυσταλία
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
italian
Εκκολαπτόμενο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κασσιόπη
Νεοφερμένο μέλος


Θα συμφωνήσωΤο θέμα δεν είναι τι θα μπορούσε να γραφτεί αλλά τι θα μπορούσε να γίνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sggreece
Νεοφερμένο μέλος


Ξέρετε, Ασία είναι από την Τουρκία μέχρι τα νησιά του Ειρηνικού. Αυτά που λέτε συμβαίνουν σε πολύ περιορισμένους χώρους σε σχέση με την έκταση του γεωγραφικού προσδιορισμού. Όσο για την ισότητα... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!Σε χώρες της Ασίας οι γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του ρατσισμού απέναντί τους.
Οι άντρες τις θεωρούν σκουπίδια,τις απαγορεύουν την οποιαδήποτε ματιά τον οποιονδήποτε χαιρετησμό και επίσης πρέπει πάντα να έχουν το πρώτο λόγο ή μάλλον κάνουν εκείνοι ότι θέλουν. Μπορούν επίσης να τις σκοτώσουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανένα, τις σκοτώνουν επίσης τυχόν που δεν υπακούσουν στο πατέρα τους ή στον άντρα τους. Μία γνωστή τιμωρία είναι ο λιθοβολισμός όπου τις θάβουν ολόκληρες στο χώμα χωρίς το κεφάλι και τις λιθοβολούν μέχρι θανάτου!! Ακόμη οι έγκυες όταν φτάσει η στιγμή του τοκετού (γέννα) πολλές φορές μπορεί το παιδί τους να πεθάνει ή να πεθάνουν και οι ίδιες επειδή απαγορεύεται να την δει άντρας γιατρός!! Συνεχίζω από κάτω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος


Το θέμα δεν είναι τι θα μπορούσε να γραφτεί αλλά τι θα μπορούσε να γίνει. Νομίζω δυστυχώς τίποτα.
Συμφωνώ...


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κρυσταλία
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κρυσταλία
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 247 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Kate1914
- camil
- Scandal
- Advocatus diaboli
- touvlo
- Reader
- giannhs2001
- taketrance
- Memetchi
- charmander
- Paragontas7000
- American Economist
- ROM32
- Μήτσος10
- A350
- Debugging_Demon
- thenutritionist
- Entropy24
- Joji
- Jack of Spades
- vasilis123321
- Wonderkid
- thodoris_eng
- durhen
- Hased Babis
- giorgos5002
- jellojina
- AggelikiGr
- hirasawayui
- Libertus
- ayahuasca97
- Hecticism
- dreamer!!
- Γιωργος15773
- rafaela11
- teacher_40
- fourkaki
- chester20080
- bibliofagos
- kalhkardia
- back2967
- physicscrazy
- Fernando_A
- suaimhneas
- Ryuzaki
- phleidhs
- epote
- lugar
- fockos
- Indiana Jones
- exotic xo
- Abiogenesis
- marww
- Δροσουλίτης
- fmarulezkd
- iiTzArismaltor_
- ag97
- mel<3
- Johnny15
- Εχέμυθη
- Maraki4you
- jj!
- User2350
- Maria_Xagorari
- Helen06
- Kostas_Athens
- Cupid
- FreeNotes
- Roulaki
- Αντικειμενικός
- qwertyuiop
- ElectroMinnion
- J.Cameron
- Ilma
- snowy
- JasonPap
- parrot/παπαγάλος
- oups
- ougka pougka
- George9989
- Ace of Spades
- Appolon
- Mt73
- Mhtrogoal
- Unboxholics
- χρονοτριβη
- SlimShady
- Sense
- _Freedom_
- ΘανάσοςG4
- louminis
- spring day
- Athens2002
- Thundergirl
- Μαυρίκιος
- globglogabgalab
- An_uknown_world
- orange crush
- Jocaste
- mariakanelop
- Freya Goddes
- Τodoroki
- jims
- Cookie_Monster
- harry akritas
- Metalhead_4_life
- tsiobieman
- Satan Claus
- MarcoReus
- elli russu
- D.a.i.s.y
- edweimaste
- Griff
- Χαρουβιάν
- orchidea
- Μάρκος Βασίλης
- CiNeFiL
- Viedo
- Unseen skygge
- Forgetit
- Slytherin
- Nikos 7
- μαριώ
- Βλα
- Georgiapon25
- Alma Libre
- αρετή
- JohnGreek
- Έμμα
- Miriam01
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.